Już w czasach caratu Ochrana - w ramach taktyki zwanej od jednego z jej przywódców "zubatowszczyzną" - infiltrowała, a nawet od podstaw tworzyła ugrupowania pozornie opozycyjne, zarówno w Rosji jak i w krajach podbitych.
Kontynuowała tą tradycję bezpieka sowiecka (patrz. V Komenda WiN) kreując organizacje bardzo radykalne, atakujące ugrupowania autentycznie patriotyczne od "prawej strony" i zarzucające im niedostateczne reprezentowanie polskiego interesu oraz nieautentyczną katolickość.
Coś tu aktualnie trąci delikatnym zapachem z wyraźną nutą dzeżawi...
»Proszę cię więc, ojcze, poślij go do domu mojego ojca. Mam bowiem pięciu braci: niech ich przestrzeże, żeby i oni nie przyszli na to miejsce męki«. Lecz Abraham odparł: »Mają Mojżesza i Proroków, niechże ich słuchają«. Tamten odrzekł: »Nie, ojcze Abrahamie, lecz gdyby kto z umarłych poszedł do nich, to się nawrócą«. Odpowiedział mu: »Jeśli Mojżesza i Proroków nie słuchają, to choćby kto z umarłych powstał, nie uwierzą«”.
W mediach społecznościowych ostatnio bardzo lansuje się prezydent Stalowej Woli https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Lucjusz_Nadbereżny
Jeszcze jeden kandydat w prawyborach obok Nawrockiego i Bocheńskiego?
Donek idzie na delegalizację PiSu, zabieranie funduszy itp. Wyskoczył z akcją 100 mld ukradzionych. Zdaje się, że będzie wytłumaczenie braków budżetowych. Swoją drogą coraz bardziej mi ta kurwa ciśnienie podnosi. Ale o nim nie zapomnimy, kiedy indziej ...
Natomiast tak się oni wszyscy zafiksowali na strategii pełnej koncentracji na PiS, że nie zauważają iż mogą stracić przewagę w mediach. Nie wymagajcie ode mnie dowodów, patrzcie co się będzie działo.
Rezygnacja z projektów infrastrukturalnych -CPK, zatrzymanie np udostępnienia Odry dla żeglugi śródlądowej, terminal w Świnoujściu itp.
Żeby czasem niemcom nie było za trudno rywalizować z nami.
Na konto PiS wpłynęło już 1,5 mln zł od momentu ogłoszenia zbiórki - dowiaduje się Wirtualna Polska. - Spodziewamy się 2 mln zł do poniedziałku - mówią nam politycy PiS.
@Rzchanym powiedział(a):
Nie "rzekomo", tylko rzeczywiście zaniedbani.
Nie wiem. Ja całe życie słucham, jak to żle mają owi przedsiębiorcy i jak można im zrobić dobrze. Tylko przy poważnej rozmowie należałoby najpierw zdefiniować przedsiębiorcę, no bo przecież nie pracownik na samozatrudnieniu.
To, co niektórym się wydaje, to jest jedno, ale naprawdę jest złe traktowanie. Jeśli przepisów Polskiego Ładu nie byli w stanie zrozumieć urzędnicy samej skarbówki, to co mówić o przedsiębiorcach. Co rusz wymyśla się jakieś często nonsensowne wymagania. W ogóle radzę prześledzić działalność niestety już byłego (bo skończyła mu się kadencja) Rzecznika Małych i Średnich Przedsiębiorców, Adama Abramowicza, wcześniej posła PiS-u. Miał pełne ręce roboty. Wbrew waszej tezie o rzekomym wiecznym malkotenctwie zdobył on w środowisku uznanie jako ktoś poważnie podchodzący do swojej roboty.
Komentarz
Już w czasach caratu Ochrana - w ramach taktyki zwanej od jednego z jej przywódców "zubatowszczyzną" - infiltrowała, a nawet od podstaw tworzyła ugrupowania pozornie opozycyjne, zarówno w Rosji jak i w krajach podbitych.
Kontynuowała tą tradycję bezpieka sowiecka (patrz. V Komenda WiN) kreując organizacje bardzo radykalne, atakujące ugrupowania autentycznie patriotyczne od "prawej strony" i zarzucające im niedostateczne reprezentowanie polskiego interesu oraz nieautentyczną katolickość.
Coś tu aktualnie trąci delikatnym zapachem z wyraźną nutą dzeżawi...
»Proszę cię więc, ojcze, poślij go do domu mojego ojca. Mam bowiem pięciu braci: niech ich przestrzeże, żeby i oni nie przyszli na to miejsce męki«. Lecz Abraham odparł: »Mają Mojżesza i Proroków, niechże ich słuchają«. Tamten odrzekł: »Nie, ojcze Abrahamie, lecz gdyby kto z umarłych poszedł do nich, to się nawrócą«. Odpowiedział mu: »Jeśli Mojżesza i Proroków nie słuchają, to choćby kto z umarłych powstał, nie uwierzą«”.
Powie, że przyniósł pomarańcze.
A poza tym PiS też są prorosyjskie.
A poza tym sypią piach.
Jan Krzysztof Ardanowski planuje założyć własną, centroprawicową partię. Jednak zwlekał z tym do końca serii wyborów, żeby nie narazić się na oskarżenia o szkodzeniu PiS.
https://wiadomosci.goniec.pl/jan-krzysztof-ardanowski-dla-gonca-o-nowej-partii-kaczynski-staje-sie-obciazeniem-bb-jsch-150724
Ha. Ha.
W mediach społecznościowych ostatnio bardzo lansuje się prezydent Stalowej Woli https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Lucjusz_Nadbereżny
Jeszcze jeden kandydat w prawyborach obok Nawrockiego i Bocheńskiego?
Taki trochę Aleksander Puszkin (podobny też do Pete'a Samprasa).
No, nie ma tej prezencji, co żaden z wymienionych panów. Ciekawe jak z gadanem.
Nie mam pojęcia. Nie widziałem go w akcji. Obecnie wrzuca fotki z pieskiem ze schroniska.
Jak chce walczyć o trve prawicowy (tfu) elektorat - powinien mu przynajmniej łeb ukręcić mspanc.
Donek idzie na delegalizację PiSu, zabieranie funduszy itp. Wyskoczył z akcją 100 mld ukradzionych. Zdaje się, że będzie wytłumaczenie braków budżetowych. Swoją drogą coraz bardziej mi ta kurwa ciśnienie podnosi. Ale o nim nie zapomnimy, kiedy indziej ...
Natomiast tak się oni wszyscy zafiksowali na strategii pełnej koncentracji na PiS, że nie zauważają iż mogą stracić przewagę w mediach. Nie wymagajcie ode mnie dowodów, patrzcie co się będzie działo.
Zapomnijcie, że jakaś krzywda spotka Donka. Jak zbrodnia smoleńska uszła na sucho, wszystko ujdzie.
To nie młotek winny, a ręka która go trzyma.
Nie nadążam. Kto jest młotkiem a kto ręką? Nie droczę się, naprawdę nie wiem.
Ziobro słabuje, ale poza tym twardy zawodnik:
https://wydarzenia.interia.pl/tylko-w-interii/news-zbigniew-ziobro-zabral-glos-ws-choroby-to-moze-byc-rozstrzyg,nId,7619956
Przecież to pachołek. Strasznie denerwujący, kanalia, ale tylko tępe narzędzie.
Przykro mi ale pan Zbigniew jest dobry tylko w pozorowaniu i niszczeniu swoich.
Rękę karaj, nie ślepy miecz? To już jakiś czas temu Ignac wyjaśnił - należy postępować odwrotnie.
Palade o obecnej sytuacji
Pozdrawiamy Panie Prezesie, miło, że czyta Pan tutforum
Od twitterzanego znajomka.
Od twitterzanego znajomka.
"Czytam tego nie będzie, to zatrzymają"
Ktoś rozumie ocb w tym wpisie?
Rezygnacja z projektów infrastrukturalnych -CPK, zatrzymanie np udostępnienia Odry dla żeglugi śródlądowej, terminal w Świnoujściu itp.
Żeby czasem niemcom nie było za trudno rywalizować z nami.
Tego (np. CPK) nie będzie.
Tamto (np. budowę fabryki amo) zatrzymają.
Ok, dobra.
gest Kozakiewicza w wykonaniu Prezesa
Ile zebrało PiS? Pękła "granica" na koncie
Na konto PiS wpłynęło już 1,5 mln zł od momentu ogłoszenia zbiórki - dowiaduje się Wirtualna Polska. - Spodziewamy się 2 mln zł do poniedziałku - mówią nam politycy PiS.
Tymczasem Dawid Jackiewicz, ten sam, co był ministrem w rządzie Szydło, zapowiedział, że w 2025 pojawi się nowa partia:
Tylko jak go słucham to będzie raczej kanapowa partia, bowiem grupą, którą chce reprezentować są przedsiębiorcy, rzekomo zaniedbani.
Nie "rzekomo", tylko rzeczywiście zaniedbani.
Nie wiem. Ja całe życie słucham, jak to żle mają owi przedsiębiorcy i jak można im zrobić dobrze. Tylko przy poważnej rozmowie należałoby najpierw zdefiniować przedsiębiorcę, no bo przecież nie pracownik na samozatrudnieniu.
Memy "20 lat dokładam do tego interesu" i "ciągnę te firmę tylko dlatego żebyście mieli gdzie pracować"
To, co niektórym się wydaje, to jest jedno, ale naprawdę jest złe traktowanie. Jeśli przepisów Polskiego Ładu nie byli w stanie zrozumieć urzędnicy samej skarbówki, to co mówić o przedsiębiorcach. Co rusz wymyśla się jakieś często nonsensowne wymagania. W ogóle radzę prześledzić działalność niestety już byłego (bo skończyła mu się kadencja) Rzecznika Małych i Średnich Przedsiębiorców, Adama Abramowicza, wcześniej posła PiS-u. Miał pełne ręce roboty. Wbrew waszej tezie o rzekomym wiecznym malkotenctwie zdobył on w środowisku uznanie jako ktoś poważnie podchodzący do swojej roboty.