@trep powiedział(a):
Było oczywiste. Czemu niemcy mają oddać władzę w Polsce jak jeszcze przez rok mogą narobić zniszczeń.
Zużywają się niemiłosiernie. Dlaczego mam zakładać, że teraz będzie w koalicji lepiej ? Wyobrażam sobie taki scenariusz, że przy kolejnych rozmemłanych 2 latach fatalnego administrowania państwem, prawica w Polsce uzyskuje większość konstytucyjną.
Czasami lepiej odejść kiedy jeszcze straty można minimalizować.
Komentarz
Zużywają się niemiłosiernie. Dlaczego mam zakładać, że teraz będzie w koalicji lepiej ? Wyobrażam sobie taki scenariusz, że przy kolejnych rozmemłanych 2 latach fatalnego administrowania państwem, prawica w Polsce uzyskuje większość konstytucyjną.
Czasami lepiej odejść kiedy jeszcze straty można minimalizować.
Może rozumują jak dany Chiński nauczyciel?
że nie trzeba nic robić, tylko wystarczy spokojnie czekać nad brzegiem rzeki, aż truchła wrogów same przypłyną?
Nie. Rok to dużo czasu. Może ja umrę, może pies zdechnie, może cesarz umrze.
Tusk jest bronią niemiec. Dlaczego niemcy mieliby porzucać broń, którą zabijają swojego najbardziej znienawidzonego wroga?
To zależy od tego, na ile się kierują interesem, a na ile naturą.
W sumie najprostszy trick: Głosiujcie błazny na mnie, bo jak nie, to wybory i macie po 4,5%.
A potem nie marudźcie, że trzeba mnie zmienić, bo przed chwilą mnie poparliście.
wee kufa Jorge napisz czemu nie podważali wyników na sto sposobów
Bo Amerykanie zdyscyplinowali zawczasu Wonder Jeleń.
https://wiadomosci.wp.pl/usa-wkraczaja-do-gry-pytaja-przewodniczaca-komisji-europejskiej-o-nielegalna-agitacje-wyborcza-7161316543343584a
Drumpf's effect.