Skip to content

Donald Trump ranny.

1121315171823

Komentarz

• Fatalnie to wygląda, ale mam cały czas nadzieję, że u nich jest jak u nasz (analogij jest mnóstwo). Że ludzie boją się mówić, że są za Trumpem, bo stracą robotę. Jedynie to jest w stanie zrównoważyć wały przy urnach.

• Dzisiejszą komunię św. ofiarowałam w intencji zwycięstwa Trumpa. I, żeby nie wyglądało to na świętokradztwo - wytłumaczyłam dlaczego o to proszę.

• Mamy uśmiechniętą Polskę, a jak wygra Kamala, będzie chichocząca Ameryka. Nie mogę patrzeć na to babsko z rozdziawioną gębą.

• @Cyrylica powiedział(a):
    Mamy uśmiechniętą Polskę, a jak wygra Kamala, będzie chichocząca Ameryka. Nie mogę patrzeć na to babsko z rozdziawioną gębą.

W punkt - to jest taka sama "wesołość" jak męczący, wysilony i szyderczy "humor" polskich stand-uperów

• Czasem zdarza mi się zobaczyć kilka sekund polskiego kabaretu. Zawsze mam to samo wrażenie: kilku koleżków poszło na piwo i dwaj najbardziej wstawieni postanowili rozbawić towarzystwo - a to puszczając głośnego bąka, a to wkładając majtki na głowę, a to robiąc zabawną (jego zdaniem) minę. Zawsze towarzyszy temu radosny uśmiech idioty i głośne darcie się. Depresyjne toto jest.

• Majtki na głowę to nawet któryś minister od wojny w Afganistanie zakładał

• to śmiech Jokera, szyderczy i toksyczny.

• @Kuba_ powiedział(a):

@Mania powiedział(a):
    Temat nr 1 na X.
    Czy to jeszcze Ameryka?

Pytam szczerze, nigdy nie byłem - jaka jest ta prawdziwa Ameryka? Taka jak w westernach czy raczej jak w klinikach aborcyjnych? Taka jak w nastojowych piosenkach country czy traktująca Słowian jako nie do końca białych ludzi?

1. Też nigdy osobiście nie byłem.
    2. Słabo znam piosenki country.
    3. Przypuszczam że każdy zobaczy Amerykę jaką chce, kraj ma już pewnie z 350 mln ludzi, mniej więcej tyle co 80% UE. UE też każdy zobaczy jaką chce, polską wieś na Podkarpaciu czy centrum Amsterdamu.
    4. Westerny są przesadzone, na dzikim zachodzie było nudniej i bezpieczniej.
  • Jest nawet taka książka obalającą mit dzikiego Dzikiego Zachodu https://www.amazon.pl/Not-So-Wild-West-Property/dp/0804748543

• edytowano 4 November

Mark Mitchell z Rasmussen Reports gościł wczoraj na jednym z protrumpowych popkulturo-finansowych kanałów. Nie mogę polecić konkretnego miejsca, bo to długa rozmowa na różne tematy i skład panelu rotuje, ale jest sporo ciekawostek od "kuchni".

Mitchell zjawia się 58:15

O Alanie Lichtmanie mowa 3:41:40

https://www.youtube.com/live/hO9peoofIi4?si=lYZ_T4HZSv13pDz7

• edytowano 4 November

Na dzień przed wyborami:

Po ostrym zjeździe sondażowym trend się nieco odwraca, Trump ma 56% a Mamala 43%.

Sondaże w swing states:

Kursy Mamali w sts na stany swingowe:

Kurs sts na wygraną 1,70.

• @christoph powiedział(a):
    Majtki na głowę to nawet któryś minister od wojny w Afganistanie zakładał

i były to stringi na dodatek. Facet założył sobie stringi na łeb, ale nie obsrane trzeba dodać ☝️

• Ostatni kożuszkowy stream przed dniem wyborów.

https://www.youtube.com/live/tVVFMPg6JXc?si=u5wM0NaRcwH4FL42

• Na hełm dla ścisłości
    Piloty mu powiedziały, ze to

• Ten film może byłby ciekawy w 2020 roku.

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):
    @trep Każdy sondaż liczysz tak samo? Bo każda firma ma swoje odchylenia. Więc jak "protrumpowa" / "antytrumpowa" firma wrzuca swój, to może mocno zaburzać średnią.

Z 7 swing-statów Trump ma już sporą przewagę w 4, zostają Michigan, Wisconsin i Pensylwania. Harris żeby wygrać musi je zgarnąć wszystkie, Trumpowi wystarczy jeden.

Liczyłem tak samo, gdyż nie wię, która jest trumpowa a która harisowa, ale teraz wrzucam ostatnie już zestawienie sondażowe, w którym (zarówno w pierwszym jak i drugim tygodniu) wykasowałem skrajne sondaże (jak w Małyszu). Wszędzie poza Nevadą, gdzie na ostatni tydzień są dostępne tylko dwa sondaże i je zamieszczam.

Ciekawe, jak to się będzie miało do ostatecznych wyników.

• W Iole stabilnie, kurs na Trumpa 1,2. Ktoś chyba sobie zażartował.

• @janosik powiedział(a):
    to śmiech Jokera, szyderczy i toksyczny.

Żeby tylko.

• Postulaty ma te same.

• Uwaga, zgadywanka:

Wybory rozstrzygną się w Pensylwanii.

• edytowano 5 November

@qiz powiedział(a):
    Uwaga, zgadywanka:

Gubernatorem jest tam niejaki Shapiro...

• @MarianoX powiedział(a):

@qiz powiedział(a):
    Uwaga, zgadywanka:

Skrupulatnie policzy głosie. Po aptekarsku

• loslos
    edytowano 5 November

A nie Iwan Karandasz przez przyjaciół zwany Pencil Vanią?

• @MarianoX powiedział(a):

@qiz powiedział(a):
    Uwaga, zgadywanka:

Szapiro był prokuratorem generalnym Pensylwanii w 2020 roku, ze wspaniałym rezultatem.

• @peterman powiedział(a):

@MarianoX powiedział(a):

@qiz powiedział(a):
    Uwaga, zgadywanka:

Szapiro był prokuratorem generalnym Pensylwanii w 2020 roku, ze wspaniałym rezultatem.

Tzn?

• Jest nieźle, jak dotąd. Idę spać, bo oczy się zamykają.
    Polecam: https://www.foxnews.com/elections

• @Mania powiedział(a):

@peterman powiedział(a):

@MarianoX powiedział(a):

@qiz powiedział(a):
    Uwaga, zgadywanka:

Tzn?

Dopilnował, by wszystkie protesty wyborcze skończyły marnie.

• W Ajole Trump lekko. Dana sondażownia srogo się skompromitowała.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.