Skip to content

Wybory 2025

1525354555658»

Komentarz

• A jak wywieszę Czajkowskiego bez kwitu i potem podkabluję?

• edytowano 31 March

mógł ktos wywiesić nawet bez zgody, a właściciel terenu musi najpierw poprosić komitet o ściągnięcie, jednak sam nie może niszczyć plakatów i innych materiałów
    przy tych miljonach materiałów jeden nie gra roli
    może to mieć znaczenie przy wyborach do rady gminy, gdzie w okręgu wyborczym jest kilka tysięcy głosujących

• Właśnie wyciągnięto przeciw(?) Sławomirowi Mentzenowi kartę Aspergera. Ciekawe na czyją korzyść to zagra?

• @MarianoX powiedział(a):
    Właśnie wyciągnięto przeciw(?) Sławomirowi Mentzenowi kartę Aspergera. Ciekawe na czyją korzyść to zagra?

Czy chcesz mieś prezydenta 'wariata'?
    Czy to zadziała, to nie mam pojęcia.

• coraz więcej dzieci ma orzeczenia z tym tytułem

dostaja info, że to nie coś złego, a dodatkowy atut , specjalne narzędzie, którego inni nie mają

pono lepiej analizują i domagają się jasnych struktur

jak w dyktaturach ;)

• edytowano 31 March

@ms.wygnaniec powiedział(a):

@MarianoX powiedział(a):
    Właśnie wyciągnięto przeciw(?) Sławomirowi Mentzenowi kartę Aspergera. Ciekawe na czyją korzyść to zagra?

Czy chcesz mieś prezydenta 'wariata'?
    Czy to zadziała, to nie mam pojęcia.

Nie podejmuję się ocenić jak to odbierze szeroka publika, bo od pewnego czasu liczni celebryci ocieplają swój wizerunek np. depresją, ADHD oraz rozmaitymi przebytymi psychoterapiami. Oczywiście, co wolno lewackiemu celebrycie to nie prawicowemu politykowi...

• lepszy zimny kalkulacjonista niż jakiś rozemocjonowany chłopczyk

ewidentne

chyba że mu podatkami i Korwinem przyłożą, noale Braun w odwodzie

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Tak z kronikarskiego obowiązku, że pani Sernik to szkodliwa idiotka ze strasznym mikkowskim czipem w mózgu:

I tak niedawno europosłanka Konfederacji Ewa Zajączkowska-Hernik odpowiedziała na pytanie na kogo zagłosuje w drugiej turze, jeśli dojdzie do walki między Nawrockim i Trzaskowskim. Stwierdziła wtedy, że „zostanie w domu”.

Przynajmniej szczerze w pakiecie z 8*.

No bo rolą PiS jest przygotować jakieś frukta konfiarzom za zmianę zdania
    PS. Może i bym się wybrał na to 12 kwietnia chociaż mi się nie chce.

• Czyli coś nie pykło w kampanii i władza idzie na pełnej kurtyzanie na rozchwianie emocji.
    Druga sprawa, na co zwrócił uwagę ICE na youtube, że Mentzen popełnia bardzo 'dziwne' błędy w kampanii (ciąża z gwałtu, płatne studia) i to nie przez wrzutki, a sam z siebie. To jest bardzo zastanawiające, bo przenosi kampanię z torów odrobinę merytorycznych na całkowicie histeryczno-emocjonalną. To gra na Trzaskowskiego.

Czyli coś nie pykło w kampanii i władza idzie na pełnej kurtyzanie na rozchwianie emocji.
    Druga sprawa, na co zwrócił uwagę ICE na youtube, że Mentzen popełnia bardzo 'dziwne' błędy w kampanii (ciąża z gwałtu, płatne studia) i to nie przez wrzutki, a sam z siebie. To jest bardzo zastanawiające, bo przenosi kampanię z torów odrobinę merytorycznych na całkowicie histeryczno-emocjonalną. To gra na Trzaskowskiego.

Uwierzył w sondaże, a nie chce zostać prezydentem.
    Ciekawe1 czy Nawrocki chce. O Trzaskowskim już pisałem 5 lat temu. Teraz chyba zaczęło do niego docierać, że ma szanse i nie ma już odwrotu, strasznie smutny ostatnio chodzi, nawet na reklamówkach wyborczych.

• Jak pamiętacie, prawica jest skłócona, walki frakcyjne, rozłamy itp. No więc:

• Trzaskowski
    • Biejat
    • Senyszyn
    • Zandberg

wszyscy o ten sam elektorat, no i pytanie brzmi: kto w tym mikrowyścigu zajmie 2 miejsce?
    Druga sprawa, to czy Hołownia wyprzedzi Brauna?
    Na miejscu pisowców, już bym zaczynał spinować dowcipy, że ma dojść do mijanki Brauna z Hołownią ;) plus dowcipy, że po pierwszej turze wyborów partia Hołowni ma zmienić nazwę na Polska 2,5%.
    A poważnie, to w kampanii marszałka widać wielkie zaangażowanie struktur PSL, prawda?

• Zapomniałeś o Hujowni, to brat bliźniak Sraczkowskiego.

• @trep powiedział(a):
    Zapomniałeś o Hujowni, to brat bliźniak Sraczkowskiego.

Z uwagi na fakt tworzenia koalicji wyborczej 'Tęczowe Gumiaki' potraktowałem go osobno.

Czyli coś nie pykło w kampanii i władza idzie na pełnej kurtyzanie na rozchwianie emocji.

Po prostu odpalony 'Protokół 5%'.
    Historia powtarza się jako farsa.

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):

Ciekawe1 czy Nawrocki chce. O Trzaskowskim już pisałem 5 lat temu. Teraz chyba zaczęło do niego docierać, że ma szanse i nie ma już odwrotu, strasznie smutny ostatnio chodzi, nawet na reklamówkach wyborczych.

O to to. Właśnie. To już nie są żarty, to nie są ciepłe posadki, gdzie można lawirować. Bycie prezydentem przyfrontowego kraju, przy bardzo realnym zagrożeniu wojną, gdzie ścierają się wpływy mocarstw, gdzie geopolitykę robi się każdego dnia - to jest bardzo poważna misja. Na miejscu pedała w rurkach, doktora historii, czy prawnika z Aspergerem bym się zastanowił sto razy. I bardzo możliwe, że oni właśnie teraz taką kalkulację przeprowadzają.

@trep powiedział(a):
    Zapomniałeś o Hujowni, to brat bliźniak Sraczkowskiego.

Z uwagi na fakt tworzenia koalicji wyborczej 'Tęczowe Gumiaki' potraktowałem go osobno.

Prosz

• @JORGE powiedział(a):

@rozum.von.keikobad powiedział(a):

O to to. Właśnie. To już nie są żarty, to nie są ciepłe posadki, gdzie można lawirować. Bycie prezydentem przyfrontowego kraju, przy bardzo realnym zagrożeniu wojną, gdzie ścierają się wpływy mocarstw, gdzie geopolitykę robi się każdego dnia - to jest bardzo poważna misja. Na miejscu pedała w rurkach, doktora historii, czy prawnika z Aspergerem bym się zastanowił sto razy. I bardzo możliwe, że oni właśnie teraz taką kalkulację przeprowadzają.

Tusk też nie chciał rezygnować z bycia rezydentem w Brukseli ale dostał rozkaz i tyle.

• Tak w ogóle to Szanowny Kolega Ice na kanale Miłosz Lodowski Chłodnym okiem jest póki co znakomity jeśli chodzi o analitykę wyborczą i głębie patriotycznego przekazu.

Czapki z głów,

• Zdaje się, że to w tym wątku był krytykowany Polski Ład. Właśnie android wyświetlił mi artykuł, że ci, co najbardziej na ten ład narzekali, zapłacą teraz sporo więcej. Tytuł tego artykułu to "nowy potężny podatek".

Tak że tak. Kolejny raz okazuje się, że nie jest w ogóle istotne, czy ktoś rządzi dobrze czy źle. Przy wyborach liczy się tylko, czy realna alternatywa będzie rządziła lepiej czy gorzej.

• edytowano 1 April

@trep powiedział(a):
    Zdaje się, że to w tym wątku był krytykowany Polski Ład. Właśnie android wyświetlił mi artykuł, że ci, co najbardziej na ten ład narzekali, zapłacą teraz sporo więcej. Tytuł tego artykułu to "nowy potężny podatek".

Tak że tak. Kolejny raz okazuje się, że nie jest w ogóle istotne, czy ktoś rządzi dobrze czy źle. Przy wyborach liczy się tylko, czy realna alternatywa będzie rządziła lepiej czy gorzej.

...ale "PiS śmierdział. I wk**wiał " więc chętnie zapłacą

• @trep

Mieszasz dwie rzeczy. Ja np. jestem przeciwnikiem NŁ. Ale nigdzie nie pisałem, że teraz będzie lepiej.

• loslos
    edytowano 1 April

@trep powiedział(a):
    Zdaje się, że to w tym wątku był krytykowany Polski Ład. Właśnie android wyświetlił mi artykuł, że ci, co najbardziej na ten ład narzekali, zapłacą teraz sporo więcej. Tytuł tego artykułu to "nowy potężny podatek".

Ale ludzie nie patrzą kontekstowo, wgapić wzrok w kawałek podłogi to zwykły ludzki obyczaj. Ludzie nie widzą otoczenia zjawiska a przede wszystkim nie widzą opcji alternatywnych.

• edytowano 1 April

@ms.wygnaniec powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

@rozum.von.keikobad powiedział(a):

Tusk też nie chciał rezygnować z bycia rezydentem w Brukseli ale dostał rozkaz i tyle.

Otóż to. Tutaj nie ma miejsca na fochy i widzimisię. To jest wojna, na której żołnierze wykonują bez żadnej dyskusji rozkazy. Akurat tamta strona dobrze to rozumie, jak i to co czeka tego z ich obozu, który odważy się podważać tenże rozkaz, bądź nie wykonać go. To po naszej stronie niestety jest z tym problem (warcholstwo mylone z wolnością i casus napoleonkowości)

• Był taki żart, że Niemcy wysłali Tuska na front wschodni.

• @Inż powiedział(a):
    Był taki żart, że Niemcy wysłali Tuska na front wschodni.

Niemcy nie znają się na żartach, więc Wonder Jeleń zrobiła to otwarcie.

• Żart był u nas. U Niemców to był rozkaz.

• Wie immer

• edytowano 1 April

@Inż powiedział(a):
    Żart był u nas. U Niemców to był rozkaz.

Befehl ist befehl!
    https://www.booklooker.de/Bücher/Waltther-Gottfried-Nationalsozialismus-Klucke+Befehl-ist-Befehl/id/A02yJNNw01ZZG

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.