Skip to content

Wybory 2025

18283848587

Komentarz

• @Exspectans powiedział(a):

@marniok powiedział(a):
    RKW apeluje by po oddaniu głosu "natłuścić" (np kawałkiem świeczki) kratki przy pozostałych kandydatach

Już się z tego wycofują chyba. Dość ryzykowne.

Dobrze wiedzieć+wpisy @qiz i @ms.wygnaniec .
    Dziękuję.

• edytowano 10:24

@Pani_Łyżeczka powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@marniok powiedział(a):
    Główna aleja na mojej dzielnicy jakiś miesiąc temu była zawalona plakatami wyborczymi.
    Na dzisiaj został sam Nawrocki i sporo brauna. I jeden czaskoski opisany sprayem "oszust".

A pustych miejsc nie ma? Lodowski mówi że w Krakowie jest jak gdyby dużo niewykupionych bilbordów, albo właśnie wykupionych ale niewykorzystanych, na razie.

W Krakowie cos tak jakby maławo reklamy wizualnej, może przez park kulturowy.
    W okolicznych wioskach tak do 100km Memcen żondzi na płotach. Takie tam obserwacje cyklistki.

Jedź na Olkusz, jest inaczej. W Krakowie jest wałek z banerami.

Chciałem zaznaczyć, że jestem zdruzgotany skalą poparcia dla Trzaskowskiego. Mamy przed sobą kolejny Finis Poloniae.

• @Brzost powiedział(a):

@qiz powiedział(a):
    Piłkę meczową ma Memcen.

Czyli przed II turą wyjdą na jaw zamysły serca jego?

BTW dziś rano słuchałem we Wnecie rozmowy z Wiplerem. Słabo było słychać rwało połączenie bo był gdzieś w drodze. Ale na pytanie Skowrońskiego, kogo poprze jego kandydat w II turze, uniósł się oburzeniem, że jest to pytanie nieprzyzwoite, "to tak jak bym zapytał Pana Redaktora, kiedy wreszcie zacznie robić dobre radio"

...ale riposta zacna

• Skowroński odpowiedział z pokorą, że stara się robić dobre radio, ale przyjmuje to jako mobilizację aby było lepsze.

• @Smok_Eustachy powiedział(a):

Chciałem zaznaczyć, że jestem zdruzgotany skalą poparcia dla Trzaskowskiego. Mamy przed sobą kolejny Finis Poloniae.

Skala w liczbie banerów, czy w wypowiedziach wyborców?

• @Brzost powiedział(a):
    Skowroński odpowiedział z pokorą, że stara się robić dobre radio, ale przyjmuje to jako mobilizację aby było lepsze.

...też ładnie!

• A buty ten pijaczyna już zjadł zgodnie z obietnicą? Jak dobrze popić, to nie ma problemu.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

W dobie demokracji obrazkowej najlepiej mobilizuje nienawiść/obrzydzenie do kontrkandydata.

Nie do końca.
    W wyborach do Sejmu PiS zastosował tę metodę, a jak wyszło wiemy.

• @Brzost powiedział(a):

@Smok_Eustachy powiedział(a):

w procentach. Normalnie to powinni walczyć Nawrocki jako lewica z Mentzenem jako prawicą a reszta 20% max.

• @Maria powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):

W dobie demokracji obrazkowej najlepiej mobilizuje nienawiść/obrzydzenie do kontrkandydata.

Nie do końca.
    W wyborach do Sejmu PiS zastosował tę metodę, a jak wyszło wiemy.

Tzn nie. Tamtych mobilizuje bo są to istoty zdolne tylko do przeżywania pogardy i strachu. Naszych nie.

@Brzost powiedział(a):

w procentach. Normalnie to powinni walczyć Nawrocki jako lewica z Mentzenem jako prawicą a reszta 20% max.

W normalnym kraju to Memcen nie miałby nawet szans na przekroczenie tego 5% progu wiążącego dla partii politycznych.
    No bądźmy poważni, bo ktoś podczytujący ten forumek np. służbowo może wysnuć pochopny i krzywdzący wniosek, że tutaj o inne procenty biega...

@Brzost powiedział(a):

FIK

• @Eden powiedział(a):

@Brzost powiedział(a):

W normalnym kraju to Memcen nie miałby nawet szans na przekroczenie tego 5% progu wiążącego dla partii politycznych.
    No bądźmy poważni, bo ktoś podczytujący ten forumek np. służbowo może wysnuć pochopny i krzywdzący wniosek, że tutaj o inne procenty biega...

Dość śmiała teza w trakcie wyborów z udziałem Zandbergbluma, Biejaty i Szenyszynh.

• Mam wrażenie że atlas Intel źle extra poluje wyniki na lewicy pamiętajmy, że jest to sondażownia specjalizująca się na gruncie amerykańskim.

• @robert.gorgon powiedział(a):
    Mam wrażenie że atlas Intel źle extra poluje wyniki na lewicy pamiętajmy, że jest to sondażownia specjalizująca się na gruncie amerykańskim.

A dużo będzie od tego zależało.

Jeśli Atlas skrewi tak ważny sondaż na dzień dobry, skończy jak ebay.pl.

• Rozmawiałem teraz z ciocią.
    Powiedziała że w pierwszej głosuje na brauna, w drugiej na Nawrockiego.

• przy okazji wyborów z Rafałkiem zawsze mam w głowie tę piosenkę, ale jakoś w ciągu 6 lat obejrzało ją tylko kilkaset osób? Czy rzeczywiście jest taka nieznana?

• @marniok powiedział(a):
    Rozmawiałem teraz z ciocią.
    Powiedziała że w pierwszej głosuje na brauna, w drugiej na Nawrockiego.

W pierwszej turze głosiujemy sercem, a w drugiej rozumem, Marnioku ☝️

Nawrocki2025 #JestemzKarolem 👊✌️🇵🇱🇵🇱🇵🇱

• @Przemko powiedział(a):
    Dariusz Matecki na stronie tego stowarzyszenia znalazł ciekawą reklamę Trzaskowskiego, film już usunięty aie ktoś przytomnie zdążył zapisać.

https://www.facebook.com/DPJWPNWM

https://www.facebook.com/przemek.piorkowski.5/videos/1376597493663319/?notif_id=1747413537609990&notif_t=video_processed&ref=notif

A skąd wiadomo że to nie fejk? Takie coś każda sztuczna inteligencja machnie w 3 minuty na zawołanie.

• @kulawy_greg powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):
    Dariusz Matecki na stronie tego stowarzyszenia znalazł ciekawą reklamę Trzaskowskiego, film już usunięty aie ktoś przytomnie zdążył zapisać.

https://www.facebook.com/DPJWPNWM

https://www.facebook.com/przemek.piorkowski.5/videos/1376597493663319/?notif_id=1747413537609990&notif_t=video_processed&ref=notif

A skąd wiadomo że to nie fejk? Takie coś każda sztuczna inteligencja machnie w 3 minuty na zawołanie.

Ktoś chce skompromitować Rafała, taką narrację podaje Platforma.

• Jakby to był fejk, dobrze by to świadczyło o tzw. naszych. Powoli zaczyna do ich docierać, że na wojnie się strzela.

• edytowano 17:33

Dokładnie niech to oni się tłumaczą. Ja nawet nie kliknąłem w link, a oczekuję wyjaśnień od sztabu trzaskowskiego i ich kandydata.

• Niemcy się troszczą, Trzaskowski "zbyt miły dla Polaków".

• Podsumowanie dzisiejszego "ataku hakerskiego" na serwer PO (już wszystko działa, atak odparty :) )

• 15 maja 2025.

• edytowano 19:22

nowe żaglowiec szkoleniowy.

jprd przecież to pare osób czyta zanim wyśle. Edit: Chociaż tam jest i to moze to poprawnie,
    ja bym napisał nowy.

• @Przemko powiedział(a):
    Niemcy się troszczą, Trzaskowski "zbyt miły dla Polaków".

Jaka piękna kompozycja zdjęcia: Rafau zajmuje większość kadru w pozycji aktywnej, otwartej i pozytywnej, a pani odwrócona wprost do obiektywu pięknym uśmiechem ociepla jego wizerunek.
    Oboje stoją na tle plakatu z tłumem.
    Światło doskonale oświetla.

Ustawienie tego trwało pewnie z pół godziny. Doceńcie wysiłek!

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.