Skip to content

Typer: Kogo PO wystawi na prezia?

12346»

Komentarz

• No i Trzaskowski.

• Antysemitys wylazł spod platformy ;-)

• @Brzost powiedział(a):
    Antysemitys wylazł spod platformy ;-)

i murzynskosc

• edytowano November 2024

@Filioquist powiedział(a):
    ...RT ponoć wygrał, taki miałem cynk od kolegi co ma kolegów, dla nas to dobrze chyba?

Mam nadzieję, że w warunkach zaostrzającej się walki ideologicznych klas i kiedy społeczeństwa zachodnie zaczynają mówić stop, Polacy okażą się jeszcze w swej masie na tyle konserwatywni, by zagłosować przeciw kandydatowi, z którym tęcze i elgiebety to właściwie jedyne albo zdecydowanie podstawowe skojarzenie...

Raczej źle. Trzaskowski wcale nie jest aż tak bardzo kojarzony z lewactwem przez szersze kręgi społeczeństwa, za to sprawie lepsze wrażenie od antypatycznego Sikorskiego, więc ma większe szanse. Zresztą już raz prawie wygrał. Z Dudą przegrał niemalże o włos.

• Trzaskowski w ogóle nie jest kojarzony z lewactwem, to nam się wydaje że jest, to bardzo dobry nijaki kandydat.

• Wiec trzeba go skojarzyć!

• edytowano November 2024

@Rzchanym powiedział(a):

@Filioquist powiedział(a):
    ...RT ponoć wygrał, taki miałem cynk od kolegi co ma kolegów, dla nas to dobrze chyba?

Mam nadzieję, że w warunkach zaostrzającej się walki ideologicznych klas i kiedy społeczeństwa zachodnie zaczynają mówić stop, Polacy okażą się jeszcze w swej masie na tyle konserwatywni, by zagłosować przeciw kandydatowi, z którym tęcze i elgiebety to właściwie jedyne albo zdecydowanie podstawowe skojarzenie...

Raczej źle. Trzaskowski wcale nie jest aż tak bardzo kojarzony z lewactwem przez szersze kręgi społeczeństwa, za to sprawie lepsze wrażenie od antypatycznego Sikorskiego, więc ma większe szanse. Zresztą już raz prawie wygrał. Z Dudą przegrał niemalże o włos.

Różnica z drugim wynikiem Komorowskiego to ok. 0,5%, czyli w granicach błędu statystycznego. Wynik Komorowskiego jest jednak pamiętany jako wielka porażka, bo startował z wielkiego poziomu oczekiwań (zwycięstwo w I turze), a Trzaskowskiego jako "przegrał niemalże o włos", bo zaczynał z poziomu sondaży Kidawy, która miewała i po kilka procent. Pamiętamy bardziej emocje niż liczby.

Ale: struktura elektoratów Komorowskiego i Trzaskowskiego była inna. Pierwszy miał bardziej zrównoważony, drugi bardziej jechał na mobilizacji w wielkich miastach. Jeśli jej nie powtórzy, będzie miał problem.

• @Pani_Łyżeczka powiedział(a):
    Wiec trzeba go skojarzyć!

Gdyby PiS, a zwłaszcza w Warszawie miał kochones to taka operacja by była trywialna:

• strefa relaksu na asfaltowym placu Bankowym składająca się z palet
    • miliony na szkolenie 'miejskich ruchów'
    • nakaz zdejmowania krzyży w Ratuszu miejskim
    • betonoza remontowa na osi ulicy Kruczej-Mazowieckiej
    • zwężanie ulic aby zwiększyć korki

i wiele wiele innych

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@Pani_Łyżeczka powiedział(a):
    Wiec trzeba go skojarzyć!

Gdyby PiS, a zwłaszcza w Warszawie miał kochones to taka operacja by była trywialna:

• strefa relaksu na asfaltowym placu Bankowym składająca się z palet
    • miliony na szkolenie 'miejskich ruchów'
    • nakaz zdejmowania krzyży w Ratuszu miejskim
    • betonoza remontowa na osi ulicy Kruczej-Mazowieckiej
    • zwężanie ulic aby zwiększyć korki

i wiele wiele innych

Które również guzik obchodzą przeciętnego Polaka, kojarzyć go należy z bananową oderwaną od rzeczywistości wielkomiejską klasą próżniaczą, to sobie każdy dośpiewa wedle własnych wyobrażeń co będzie robił taki prezydent a czego nie będzie robił.

• Tak mnie Przemko zainspirowałeś, czy 'antymagia' Balcerowicza dalej działa?

• Ja nie wiem, jak trafić do Polaków, to są dla mnie Marsjanie. Póki PiS miał władzę, rzecz była w miarę prosta - wziąć te tałatajstwo za ryj, tego pragną. Jak do czegoś takiego trafić nie mając kija - nie wiem.

• Tarczyński.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Tak mnie Przemko zainspirowałeś, czy 'antymagia' Balcerowicza dalej działa?

Niedawno chyba u Kożuszka ktoś pytał czy zegar zadłużenia dalej bije? Byłby jak znalazł.

• @los powiedział(a):
    Ja nie wiem, jak trafić do Polaków, to są dla mnie Marsjanie. Póki PiS miał władzę, rzecz była w miarę prosta - wziąć te tałatajstwo za ryj, tego pragną. Jak do czegoś takiego trafić nie mając kija - nie wiem.

Wężykiem, a nawet w spiżu.

Chyba trzeba improwizować (IED).

• Dupiarz na prezydenta!

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):

>

Ale: struktura elektoratów Komorowskiego i Trzaskowskiego była inna. Pierwszy miał bardziej zrównoważony, drugi bardziej jechał na mobilizacji w wielkich miastach. Jeśli jej nie powtórzy, będzie miał problem.

To prawda. Nawet w mediach głównego nurtu jest niepokój i jawne wyrażanie obaw, bo obserwują u swoich demobilizację.

• @Pani_Łyżeczka powiedział(a):
    Dupiarz na prezydenta!

Tak se myślę na co ten Dupiarz by się nadawał i wychodzi mi, że ewentualnie na kelnera.

• edytowano December 2024

@Mania powiedział(a):

@Pani_Łyżeczka powiedział(a):

Tak se myślę na co ten Dupiarz by się nadawał i wychodzi mi, że ewentualnie na kelnera.

Bążur, nie pijcie house red

• edytowano December 2024

Tutaj od 4:55 jest stalinowska anegdotka z "polskim winem"

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.