Skip to content

Gówniarstwo, dziadostwo, smarkateria, chuliganeria...

edytowano March 2015 w Forum ogólne
... czyli władzia w akcji.
(wPolityce) " Jak ustalili dziennikarze portalu wPolityce.pl władza sięga już po otwarte, rosyjsko-białoruskie represje wobec opozycji. Jutro w Galerii Porczyńskich czyli w Muzeum Kolekcji im. Jana Pawła II w Warszawie miała się odbyć debata z udziałem Jarosława Kaczyńskiego i ekspertów na temat płac w Polsce.
Umowę na wynajem reprezentacyjnej sali, w której odbywa się wiele tego typu imprez, podpisano przed tygodniem, wszystko było dopięte na ostatni guzik. Jednak
dzisiaj, nagle, umowę wypowiedziano, a pracownika, który ją zawarł.... zwolniono z pracy!
"
Debata odbędzie się w sali kolumnowej w Sejmie, dziś o godz. 11.00

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
«1345

Komentarz

• Przyszedł rozkaz z góry.
    Tak samo było w Szczecinie.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Musimy się uzbroić w żelazne nerwy, bo GTP/GTW rozpęta piekielną kampanię i na oszczerstwach oraz incydentach, takich jak powyższe się to nie skończy.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • W Katowicach na kongres PiS było identycznie!
    "Poseł PiS Grzegorz Tobiszowski twierdzi, że władze województwa celowo nie chcą wynająć PiS sali Sejmu Śląskiego, by mogła się tam odbyć inauguracja krajowego kongresu Prawa i Sprawiedliwości.
    - Kiedy złożyliśmy ofertę jako firma prywatna, pod którą podszyliśmy się, to okazało się, że sala jest wolna od godziny 11.00. Potem, gdy sprawę chciał sfinalizować nasz radny, to nagle firma wynajmująca salę do tej godziny przedłużyła wynajem do 17.00. Nie mogę tego nazwać inaczej jak celowe działanie. Jestem oburzony - mówi nam Tobiszowski."
    http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/895374,kongres-pis-w-sali-sejmu-slaskiego-po-nie-chce-kaczynskiego,id,t.html
    The author has edited this post (w 14.09.2013)

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• Nihil novi. Pamiętacie ile było korowodów żeby wynająć biurowiec do reklamówki z Manitou?
  • mmaria
    Jest dużo gorzej.
    Gnyszka reklamuje tę książkę na twitterze, a jego fundacja odcina kupony ze sprzedaży.
    http://zabijajciepolitykow.pl/

• Znajdźcie dobrą stronę sprawy - jakby traktowali oni swoje teksty jak osoby dorosłe, więcej z nas by dołączyło do Marka Rosiaka. Być może nawet tysiące.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • ela.ella
    Gnyszka reklamuje tę książkę na twitterze, a jego fundacja odcina kupony ze sprzedaży.
    imageimageimageA ja mu kiedyś podałem rękę... Lecę do łazienki wytrzeć pumeksem.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Koleś świetnie się bawi:
    http://www.youtube.com/watch

• Wesoła balanga na grobie św.p. Marka Rosiaka
    imageA przyznajcie się - uznaliście, że przesadzam, jak pisałem, że Polska jest pod działaniem sił demonicznych, co?

• " Partnerem wydawcy jest Fundacja Dobroczynnosc.com założona przez ludzi związanych w przeszłości z Frondą"
    Matkoboska, tosz Gnyszka się podawał za katolika....Co się z ludźmi dzieje?!?

• Fronda, tak jak i Rebelya, i cały ten rozłam, pozorowany, ma na celu zawłaszczenie uczciwych ludzi którzy się mają za katolików i szukają sobie podobnych. Bardzo sprytny ruch. Takie jest oczywiście moje prywatne zdanie, gdy był rozłam to rozdzierałem szaty i namawiałem do pozostania (jako Janusz1200), ale później coś zaczęło mi śmierdzieć i poprosiłem Panią Marysię o zlikwidowanie mojego konta na frondzie. Uwiarygadnianie palikota przez pokazywanie się z nim w tvn upewniło mnie w podejrzeniach.
  • Dr Marek Kochan: "Odnoszę wrażenie, że komuś zależy na sprowokowaniu aktów przemocy".

fot.youtube
    wPolityce.pl: W całej Polsce, a ostatnio w Warszawie pojawiły się billboardy epatujące hasłem „Jarosław Kaczyński: Zabijajcie polityków”. Rzekomo jest to promocja książki wydanej przez zagadkowe wydawnictwo i napisanej przez bliżej nie znanego autora o nazwisku identycznym jak nazwisko lidera PiS. Co pan sądzi o takiej akcji? Czy to rzeczywiście wygląda na promocję książki, czy raczej na brutalny czarny PR wymierzony w przywódcę opozycji?
    CZYTAJ TEŻ:
    UWAGA NA MANIPULACJE! System naprawdę się boi, skoro sięga po arsenał esbecji i narzędzia z szafy Lesiaka!
    Dr Marek Kochan, z UW, specjalista  od wizerunku i marketingu politycznego
    Takie bilbordy wiele osób może odebrać dosłownie, tj. jako tytuł i przesłanie książki prezesa PiS. W wersji łagodnej może to więc być nieetyczna próba zarobienia pieniędzy, w wersji ostrzejszej – kampania zniesławiająca, tzw. czarny PR. Na razie jest w tej sprawie zbyt wiele znaków zapytania. Uważam, że wyjaśnieniem tej sprawy powinny się zająć organy państwa. Przypuszczam, że gdyby książkę o podobnie niemądrym tytule wydał autor, prozaik o nazwisku lub pseudonimie Donald Tusk, czy Bronisław Komorowski, reakcja policji i prokuratury byłaby zdecydowana. Być może do siedziby wydawnictwa wpadliby nad ranem antyterroryści, aby zarekwirować cały nakład książki. Liczę więc w tym wypadku na szybką reakcję wymiaru sprawiedliwości i odpowiednich służb. Brak takiej reakcji ktoś mógłby bowiem odbierać jako przyzwolenie państwa na podobne działania.
    Jakie szkody może wyrządzić tego rodzaju „reklama”?
    Może przykleić do osoby polityka przesłanie, które poniża go w oczach opinii publicznej, przedstawia jako niebezpiecznego radykała. Generalnie wszelkie działania komunikacyjne, które mogą być zrozumiane jako nawoływanie do przemocy należy jednoznacznie potępić, niezależnie od tego, kogo dotyczą i kto jest nadawcą. Jak już przekonaliśmy się w 2010 r. absolutnie realne jest zagrożenie, że ktoś w taki, czy inny sposób po przemoc sięgnie, tak jak było w przypadku zabójstwa Marka Rosiaka. Nie powinno się takich działań akceptować w żadnej postaci, także aktów werbalnych. Powinny być one natychmiast potępione i zatrzymane, bo realnie mogą one przemoc wywołać. Państwo powinno się zaangażować, żeby je wyeliminować z przestrzeni publicznej, niezależnie od tego, kto za tym stoi. Dlatego oczekuję w tej sprawie zdecydowanej reakcji i osobistego zaangażowania ministra spraw wewnętrznych. W przeciwnym wypadku będzie on współodpowiedzialny, jeśli doszłoby do jakichkolwiek aktów przemocy.
    To hasło brzmi tak, jakby Jarosław Kaczyński nawoływał do zabijania polityków...
    Tak, to może imputować prezesowi PiS, że on wzywa do podobnych działań. Dochodzi do łączenia nazwiska polityka z aktami przemocy, co może mieć negatywny wpływ na jego wizerunek.
    Czy zna pan przypadki sięgania po podobny arsenał w walce politycznej?
    Pomijając akty natury symbolicznej, czyli np. palenie kukieł polityków na demonstracjach, takie wypowiedzi, które mówiłyby wprost o zabijaniu kogoś, w naszym kraju zdarzają się bardzo rzadko.  Tu jeszcze dochodzi perfidia przypisania komuś tego, czego nie powiedział. To jest dla mnie przykład najgorszy jaki może być, najniższy rejestr działań w polityce, jaki można sobie wyobrazić w demokratycznym kraju. Dalej są już tylko realne akty przemocy, bojówki, pobicia i zabójstwa polityczne. W dzisiejszej Rosji takie rzeczy są na porządku dziennym, u nas na szczęście nie.
    A wyobraża pan sobie sytuację, że jakaś partia mogła zamówić takie billboardy, podszywając się pod fikcyjne wydawnictwo?
    Nie wyobrażam sobie poważnego ugrupowania, które wykonuje takie działania, bo one oznaczałyby jego całkowitą kompromitację. Nie sądzę, by jakakolwiek partia przyznała się do takiej akcji, bo to byłby dla niej gwóźdź do trumny. Ta kampania kojarzy mi się z działaniami komunistycznych służb specjalnych, które produkowały tzw. fałszywki. Jedno można powiedzieć z pewnością – organa państwowe powinny się zaangażować w zablokowanie takiej akcji i ukaranie jej pomysłodawców, aby zniechęcić innych do powielania tego pomysłu.
    Czy zaskakujące jest dla pana umieszczenie na tym billboardzie nazwiska Jarosława Kaczyńskiego?
    Nie jestem zaskoczony w tym sensie, że ten polityk padał już ofiarą wielu napaści. Towarzyszą mu one od ponad 20 lat. Więc nie jest to pierwsze takie wrogie działanie. Billboard i cała akcja, o której mówimy podnosi jednak poprzeczkę agresywności. Odnoszę wrażenie, że komuś zależy na sprowokowaniu aktów przemocy. Mam nadzieję, że do nich nie dojdzie.
    Rozmawiał Jerzy Kubrak

• los
    Wesoła balanga na grobie św.p. Marka Rosiaka
    image
    Niestety
    :(
    https://twitter.com/MaciejGnyszka/status/377800932832329728

• Link MMarii to naprawdę parszywa prowokacja.
    imageWpisuje się to w kreowanie atmosfery zagrożenia (to staje się obowiązującą narracją).
  • Fuj.
    Dobrze że na FF nie ma już ŻRFF, a i moje konta usunięte
    :)

*

*

• Sprawa pierwsza.
    Oby to przetrzymał Pan Jarosław Kaczyński.
    Sprawa druga.
    § 2. Kto publicznie nawołuje do popełnienia zbrodni, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
    Czy leci z nami prawnik? Czy za brak reakcji na taki bilboard można złożyć skargę na prokuraturę właściwą ze względu na miejsce zamieszczenie bilboardu? Jeżeli z nami leci prawnik gołodupiec, a chciałby się w to pobawić, to ja sfinansuję koszty.
    Sprawa trzecia. Z punktu widzenia moralnego ohydztwo.
    Sprawa czwarta. Z punktu widzenia marketingowego, a, to już nie musi być tak źle. To może wzbudzić u Polaków - ' a odpier.cie się wreszcie od Kaczyńskiego ' albo 'co oni w końcu od niego chcą'.
    Byleby mówiono
    , w myśl zasady.
  • Mania
    Dr Marek Kochan: "Odnoszę wrażenie, że komuś zależy na sprowokowaniu aktów przemocy".
    No, oczywiście, że tak.
    http://ec.mixxt.pl/networks/forum/thread.300455:1
  • rebel002
    Sprawa pierwsza.
    Oby to przetrzymał Pan Jarosław Kaczyński.
    Sprawa druga.
    § 2. Kto publicznie nawołuje do popełnienia zbrodni, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
    Czy leci z nami prawnik? Czy za brak reakcji na taki bilboard można złożyć skargę na prokuraturę właściwą ze względu na miejsce zamieszczenie bilboardu? Jeżeli z nami leci prawnik gołodupiec, a chciałby się w to pobawić, to ja sfinansuję koszty.
    Sprawa trzecia. Z punktu widzenia moralnego ohydztwo.
    Sprawa czwarta. Z punktu widzenia marketingowego, a, to już nie musi być tak źle. To może wzbudzić u Polaków - ' a odpier.cie się wreszcie od Kaczyńskiego ' albo 'co oni w końcu od niego chcą'.
    Byleby mówiono
    , w myśl zasady.
    Przypomnę tylko, że bloger Nicek miał wjazd policji na chatę w związku z tym, że na swoim blogu zamieścił hasło "Żądam prawa strzelania do lewaków" (w analogii do lewackiego hasła "Żądam prawa do aborcji"), czyli znacznie łagodniejsze.

• Ja złożyłem doniesienie do prokuratury na Giertycha, który stwierdził, że prezydent [Kaczyński] chodzi na pasku oligarchów. Mój prokurator (z Trzebnicy) stwierdził, że tym może się zająć prokuratura gdzieś w Wawie (gdzie było studio, w którym Giertych to powiedział), poprosiłem więc o przesłanie dalej, no i w końcu dostałem z Wawy jakieś tam postanowienie o niestwierdzeniu. A ponieważ nie jestem pieniacz ani nie znam się na prawie, więc nie składałem odwołania. Natomiast w tym wypadku droga prawna wydaje mi się interesująca, a mogłaby niezainteresowanym wyjaśnić przynajmniej, który to Kaczyński. No i jest to nawoływanie przez Kaczyńskiego do zabijania polityków, nie ma co ukrywać.
  • ela.ella
    los
    :
    Wesoła balanga na grobie św.p. Marka Rosiaka
    image
    Niestety
    :(
    https://twitter.com/MaciejGnyszka/status/377800932832329728
    Nie rozumiem Elli. Przecież WM Gnyszka uprawia tylko zwykły snobizm na political fiction ... Zainteresowanie ksiażką : "Jarosława Kaczynskiego" "Zabijajcie polityków" - świadczy tylko o otchłaniach "eskazpizmu" w jakich pogrąża się WM Gnyszka ...
    Swoyą drogą ciekawi mnie czy WM Gnyszka raczył już obwieszczać tłiterowi o swoich fascynayach czytelniczych  czy dopiero po raz pierwszy uyawnił "stan swego ducha" ... ?
  • Maciej Gnyszka

@
    MaciejGnyszka
    14 min
    @
    ISzafranska
    nie,nie firmuję.Autor obiecał przekazać 10% fundacji,którą założyłem,a po lekturze książki jestem dobrego o niej zdania@xpost1
    No widzicie. Po lekturze mojej książki też będzie o niej dobrego zdania. Na ile dobrego? No na tyle, ile kasi do jego fundacji wpłynie.

• los
    Maciej Gnyszka

@
    MaciejGnyszka
    14 min
    @
    ISzafranska
    nie,nie firmuję.Autor obiecał przekazać 10% fundacji,którą założyłem,a po lekturze książki jestem dobrego o niej zdania@xpost1
    No widzicie. Po lekturze mojej książki też będzie o niej dobrego zdania. Na ile dobrego? No na tyle, ile kasi do jego fundacji wpłynie.
    Nie firmuje, ale propaguje, gdzie się da - na TT, na fejsie, zachęca w mailach.

• Mania
    Musimy się uzbroić w żelazne nerwy, bo GTP/GTW rozpęta piekielną kampanię i na oszczerstwach oraz incydentach, takich jak powyższe się to nie skończy.
    Przewidywania w pełni podzielam. Tylko niestety zaczyna mię już tego żelaza na nerwy brakować.
    1. 2 h
      @
      MaciejGnyszka
      @
      rafalplichta
      @
      StasPilecki
      @
      xpost1
      Pan jesteś albo pożytyczney odiota albo sprzedajna dziwka. Tertium non datur.
      Podgląd rozmowy
    2. Irena Szafrańska

@
      ISzafranska
      2 h
      @
      rafalplichta
      @
      MaciejGnyszka
      @
      StasPilecki
      @
      xpost1
      nie zarobił na tej pożal się Boże kampanii. Przecież takich prezentów się darmo niedaje!
      Podgląd rozmowy
    3. Irena Szafrańska

@
      ISzafranska
      2 h
      @
      rafalplichta
      @
      MaciejGnyszka
      @
      StasPilecki
      @
      xpost1
      A ja bym spytała jednak czy w tej sprawie nie ma drugiego dna i ktoś rzeczywiście nie
      Podgląd rozmowy
    4. Irena Szafrańska

@
      ISzafranska
      2 h
      @
      MaciejGnyszka
      @
      StasPilecki
      Niczego z pana nie robię. Sam Pan o to zadbał, by wyjść na kanalię.
      Podgląd rozmowy
    5. Irena Szafrańska

@
      ISzafranska
      2 h
      @
      MaciejGnyszka
      @
      rafalplichta
      @
      StasPilecki
      @
      xpost1
      Ten "portal" to zwykły burdel. Zachowaliście się podobnie. Etyka alfonsa. Gratuluję.
      Podgląd rozmowy
    6. Irena Szafrańska

@
      ISzafranska
      2 h
      @
      MaciejGnyszka
      @
      StasPilecki
      Przyzwoity piesz kulawą nogą tego do ręki nie weźmie,a Pan za to zapłaci tak,że się odechce takich "prowokacji"
      Podgląd rozmowy
    7. Irena Szafrańska

@
      ISzafranska
      2 h
      @
      rafalplichta
      @
      MaciejGnyszka
      @
      StasPilecki
      @
      xpost1
      dobroczynnośc pana Gnyszki. Ten rozgłos będzie go drogo kosztować. Zaręczam.
      Podgląd rozmowy
    8. Irena Szafrańska

@
      ISzafranska
      2 h
      @
      rafalplichta
      @
      MaciejGnyszka
      @
      StasPilecki
      @
      xpost1
      prawnicy działający z pobudek patriotycznych zajęli się akcją, którą wspólfirmuje
      Podgląd rozmowy
    9. Irena Szafrańska

@
      ISzafranska
      2 h
      @
      rafalplichta
      @
      MaciejGnyszka
      @
      StasPilecki
      @
      xpost1
      Stosowne pisma procesowe już zostały złożone,a obrzylistwo zniknęło z ulic.Pora by ci sami
      Podgląd rozmowy
      1. xpost

@
        xpost1
        4 h
        @
        ISzafranska
        http://
        zabijajciepolitykow.pl/pl/kaczynski_k
        siazka/autor

a na dole:
        @
        MaciejGnyszka
        i 53 inne osoby to lubią -
        http://
        dobroczynnosc.com
        wspiera. Dzieło subversion
        Rozwiń
      2. Maciej Gnyszka

@
        MaciejGnyszka
        3 h
        @
        xpost1
        @
        ISzafranska
        mam pytanie, czy Krzysztof i p. Irena czytali książkę,czy ulegają p. Hofmanowi,przykrywajacemu u Olejnej swoje ekscesy?
        Rozwiń
      3. Stanisław

@
        StasPilecki
        2 h
        @
        MaciejGnyszka
        Co ma Hofman do rzeczy? Ludzie nie widzą bilbordów z Hofmanem, tylko z przekazem: JK chce zabijać
        @
        xpost1
        @
        ISzafranska
        Rozwiń
      4. Maciej Gnyszka

@
        MaciejGnyszka
        2 h
        @
        StasPilecki
        Hofman robi z dwóch (z tego co wiem) plakatów w Wawie ogolnopolska akcję WSI
        @
        xpost1
        @
        ISzafranska
        Rozwiń
      5. Rafał Plichta

@
        rafalplichta
        2 h
        @
        MaciejGnyszka
        @
        StasPilecki
        @
        xpost1
        @
        ISzafranska
        Gdyby autor nazywał się Kowalski też miałby bilbordową promocję? To jest czysta prowokacja.
        Rozwiń
      6. Irena Szafrańska

@
        ISzafranska
        2 h
        @
        rafalplichta
        @
        MaciejGnyszka
        @
        StasPilecki
        @
        xpost1
        Tym bardziej, że niedawno były bilbordy z reklamą burdelu i wizerunkiem ś.p prezydenta.
        Ukryj rozmowę
        8:21 rano - 15 wrz 13
        ·
        Szczegóły
      7. Maciej Gnyszka

@
        MaciejGnyszka
        2 h
        @
        ISzafranska
        z tego co pamiętam, chodzilo o portal, a nie burdel, ale rzeczywiście zachecajacy do zdrady
        @
        rafalplichta
        @
        StasPilecki
        @
        xpost1
        Rozwiń
      8. Irena Szafrańska

@
        ISzafranska
        2 h
        @
        MaciejGnyszka
        @
        rafalplichta
        @
        StasPilecki
        @
        xpost1
        Ten "portal" to zwykły burdel. Zachowaliście się podobnie. Etyka alfonsa. Gratuluję.
        Rozwiń
      9. Wyświetl dalszą część konwersacji →
    10. Irena Szafrańska

@
      ISzafranska
      2 h
      @
      Phazineus
      Dziękuję.
      Podgląd rozmowy
    11. Irena Szafrańska

@
      ISzafranska
      2 h
      @
      Phazineus
      To nie jest powód do podziwu, tylko zwykła koniecznośc
      :)
      Podgląd rozmowy
    12. Irena Szafrańska

@
      ISzafranska
      2 h
      @
      MaciejGnyszka
      Może dla Pana pecunia non olet, ale my jesteśmy odmiennego zdania. Są pieniądze, których lepiej nie dotykać.
      Podgląd rozmowy
    13. Irena Szafrańska

@
      ISzafranska
      2 h
      @
      MaciejGnyszka
      @
      xpost1
      Sądzi Pan, że przebywając w sąsiedztwie szamba nie nadal pachnie Pan szarym Bossem czy innym Cartierem?
      Podgląd rozmowy
    14. Irena Szafrańska

@
      ISzafranska
      2 h
      @
      MaciejGnyszka
      @
      xpost1
      Proszę tylko o poważne odpwiedzi.
      Podgląd rozmowy
    15. Irena Szafrańska

@
      ISzafranska
      2 h
      @
      MaciejGnyszka
      @
      xpost1
      A to nie Pan fimuje tę goebbelsowką wrzutę?
      Podgląd rozmowy
    16. Irena Szafrańska

@
      ISzafranska
      2 h
      @
      MaciejGnyszka
      @
      StasPilecki
      @
      xpost1
      Wiem to co widzę.
      Podgląd rozmowy
    17. Irena Szafrańska

@
      ISzafranska
      2 h
      @
      MaciejGnyszka
      @
      xpost1
      Czego Pan nie widzi?
      Podgląd rozmowy
    18. Irena Szafrańska

@
      ISzafranska
      2 h
      @
      MaciejGnyszka
      @
      StasPilecki
      @
      xpost1
      Jest Pan cyniczny i obrzydliwy. Gardzę Pańską dobroczynnością.
      Podgląd rozmowy
    19. Irena Szafrańska

@
      ISzafranska
      2 h
      @
      MaciejGnyszka
      @
      StasPilecki
      @
      xpost1
      Nie obchodzi mnie co robi Hofman. Ja widzę obrzydliwą goebbelsowską wrzutkę godną Urbana.
      Podgląd rozmowy

• Ciekawe666 za jaką kasę imć fundrajzer to robi. Ile kosztuje jedna gnyszka?

• Wpisałam Gnyszce co o tym sądzę na FB. Pierwsze skojarzenie z Tarasem, drugie z bilbordem tego burdelu. Widzę, że Kura podobnie skojarzyła /bilbord/, ale ja niezależnie od niej ;p
    To jest po prostu masakra, brak słów...
    ps. to jest jeden z tych tematów, ktorym rozczłonkowanie forowe nie służy ;/
  • marylka
    To jest po prostu masakra, brak słów..
    Jak w tytule wątku.
    Smarkacze myślą, że to zabawa.
    Czy musi dojść do kolejnego morderstwa, by coś załapali? Świrów nie brakuje.

• ela.ella
    Smarkacze myślą, że to zabawa.
    Elu, to już nie są smarkacze. To są, uogólniając, ojcowie rodzin, którzy już powinni myśleć o przyszłości swoich dzieci.
  • mmaria
    Elu, to już nie są smarkacze. To są, uogólniając, ojcowie rodzin, którzy już powinni myśleć o przyszłości swoich dzieci.
    Bo w Polsce Elu gówniarstwo jest przewlekłe. Popatrzmy na większość potylików i publicystów - czy nie są to gówniarze? Mikke 70 lat skończył a może robić za personifikację gówniarstwa.
    Donek gówniarzem nie jest - zgrywa bezytoskiego chłopaczka ale jest zimnym, bezwzględnym i planującym psychopatą.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.