Skip to content

Humer

11112141617455

Komentarz

• Brzost
    - Kelner!
    - Słucham!
    :)
  • tym razem - lekki deser

• Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Kontuzjowany ubek
    The author has edited this post (w 11.07.2014)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Mundialowo:
    Najlepszy (video) mem Brazylia-Niemcy (7 sekund):
    http://www.youtube.com/watch
  • mundialowo c.d.
  • PO igrzyskach (krajowych):
  • http://grafik.rp.pl/grafika2/1121939,1205601,16.jpg
    The author has edited this post (w 18.07.2014)

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”

• Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.

• "A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Nu nu Putain podpadł prasie kenijskiej? Jego koniec jest bliski.
  • Kolejny plakat horroru:
  • romeck
    Kolejny plakat horroru:
    ????

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Jeśli miał być jakiś obrazek to go nie widać. Strzelam że chodzi o billboard PiS.
  • Ja - widzę:)
    Jeśli chodzi o plakaty...
    TUSK
    to film z 2014 roku. Horror. Straszny i nie mam zamiaru, po obejrzeniu trialer'u i przeczytaniu opisu, go wogóle oglądać.
    Skojarzenia tytułu do nazwisk - jak kto chce.......
  • Artysta eksperymentator
    https://www.youtube.com/watch?v=dWDqHL8seY8&feature=youtu.be

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Z książki: Andrzeja Rosińskiego „Stalin demon zbrodni i zła” (1989).
    wprowadzenie
    W 2 połowie lat 30 Stalin czystkę robił. Pozbawiał życia swoich dawnych rewolucyjnych towarzyszy, przyjaciół, szwagra – ludzi zasłużonych dla partii komunistycznej... Nikt bowiemu nie powinien mu zagrażać czy choćby słowem coś wytknąć... Człowiek sowiecki (najwyższy docelowy etap postępu humanizmu) miał czuć dystans do towarzysza Stalina jak do jakiego boga wschodniego. Czystki szły w tysiące i dotykały rzecz jasna zwykłych niewinnych ludzi, którym zarzucano spiskowanie z trockistami czy obcymi wywiadami. Sędziowie sowieccy wiedzieli, że to wszystko hucpa ale wydawali wyroki by sami nie zostali oskarżeni o kontrrewolucyjne spiskowanie.
    Lekarz z Charkowa
    Oskarżono też pewnego lekarza z Charkowa , który miał b. dobrą pamięć, sekretarza charkowskich lekarzy ... Postawiono mu rutynowe zarzuty.  On widząc ich absurdalność i praktykę służb, przeczuwając swoy los, postanowił w obliczu śmierci „naważyć piwa”.
    Yuż na pierwszym przesłuchaniu przyznał się do winy (rzecz jasna był niewinny) (większość oskarżonych nie przyznawała się na początku a dopiero po pobiciach w celi, straszeniu mordem żony, dzieci, albo gdy zawierzyli w kłamstwo, że słoneczko - Stalin ułaskawi ) . Na pytanie kogo zwerbował odpowiedział, że wielu. – wymienicie
    -Dajcie papier
    I spisał nazwiska niemal wszystkich lekarzy charkowskich. Było ich kilkuset. Sędzia śledczy wrzasnął na niego
    - Zwariowaliście! Przecież nie mogliście zwerbować wszystkich lekarzy charkowskich
    - A jednak to zrobiłem. Organizacja postawiła mi takie zadanie i pracowałem dniem i nocą nad jego wykonaniem. Nie sprawiło mi to trudności gdyż byłem sekretarzem komisji medycznej .
    - Nie będziecie przecież we mnie wmawiali, że wszyscy lekarze charkowscy są wrogami ludu!
    - Lekarze charkowscy zawsze ulegali nastrojom antyradzieckim. Częściowo pochodzą z dawnych klas, wrogich do rewolucji. Reszty dokonała moja propaganda.
    - Sędzia śledczy był w rozpaczy. Naradził się z naczelnikiem. Następnego dnia wezwał znów lekarza.
    - Śpisz najważniejszych przywódców waszej organizacji. Trzech lub czterech.
    - Wszyscy byli równie ważni.
    - Nie gadaj głupstw. Przecież musiało istnieć jakieś kierownictwo organizacji.
    - Ja byłem kierownikiem. Wszyscy inni byli równi. Rozdzielałem kontrewolucyjną robotę w ten sposób, by nikt nie był przeciążony.
    Sędziemu zależało na wyłuskaniu kilku ważniejszych, których by można skazać na karę śmierci a lekarz wzbraniał się przed tym. Sędzia wytypował pięciu lekarzy – spiskowców- ważniejszych, ale lekarz nie chciał się pod tymi typami podpisać . Nie bardzo można go było bić , bo się przyznał. Problemem było to, że obciążał zbyt wielu. Sędzia nazwał go prowokatorem i zagroził represyami. No to więzień napisał do naczelnika charkowskiego GPU. Wyraził tam skruchę, przyznał się do winy: „Jednakże – twierdził – sędzia śledczy z pobudek, jak się zdaje, kontrewolucyjnych usiłuje chronić pozostałych członków organizacji”. GPU nie wiedziało co ma z tym człowiekiem począć. Aresztowanie wszystkich zwerbowanych równowałoby się ogołoceniu Charkowa i charkowskich szpitali z lekarzy.Na to nie mogli się zdobyć. W kilku dni później (...) lekarza posłano do Moskwy...
    I na tym kończy się książkowa dygresyja o lekarzu z Charkowa …
  • No ale co, rozwalili go w końcu? Czy też Stalin uśmiał się z kawału i dał mu order Lenina z gwiazdą? (Pośmiertny?)
  • Trochę z innej bajki...
    - Hej, Franciszku!
    - Co?
    - Potrafisz tak?
    "Bez peleryny nie ma zadymy."
    Ech, brakuje mi tego poczucia humoru...
  • Szturmowiec.Rzplitej
    No ale co, rozwalili go w końcu? Czy też Stalin uśmiał się z kawału i dał mu order Lenina z gwiazdą? (Pośmiertny?)
    Hm to trzeba sprawdzić we wspomnieniach Weissberga - Cybulskiego "Wielka czystka" bo stamtąd ta dygresya we wzmiankowaney książce się znalazła była ...
    Stalin miał duże poczucie humoru ale chyba nieco bardziey "wysublimowane" np. śmiał się bardzo trzymając za brzuch yak Pauker - jego goryl - opowiadał i odrgywał scenkę jak Zinowiew bał się przed egzekucją ...
    Yeszcze yedna ciekawostka z tego "homoru sowieckiego" - taka swego rodzayu glosa do zakładu Pascala ...
    Gienrich Grigoriewicz Jagoda organizator wielkiej czystki z polecenia Stalina  przed swoyą z kolei egzekucyą  powiedział Słuckiemu , że po tym wszystkim musi być Bóg. To całkiem proste. Od Stalina nie zasłużyłem na nic innego jak na nagrodę za wierną służbę. Od Boga na najcięższą karę za łamanie jego przykazań tysiące razy. Teraz spójrz gdzie jestem i osądź czy Bóg jest, czy nie...
    The author has edited this post (w 16.08.2014)

• Jak się sadzi latem, to takie są efekty
    :D
    A parafrazując klasyka, "jaka wolność, taki dąb".
  • Brzost
    Jak się sadzi latem, to takie są efekty
    ... zwłaszcza kiedy podlewa się trucizną

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.