"Polski liberalny ekonomista i poseł Ryszard Petru stworzył w ubiegły weekend nową partię polityczną, ale w środę zmieszał jej imię. Są informowani przez polskie media. Twoja nowa formacja polityczna, która słusznie nazywa się teraz! (Teraz!), Mylić z lewicową grupą Raz (Total). Ryszard Petru w środę przedstawił dziennikarzom w Sejmie nowy program imprezowy. Pokazał, na przykładzie byłych premierów Jaroslava Kaczyńskiego i Donalda Tuska, że nierzadko zdarza się, że politycy tworzą jedną grupę i "robią dziurę w świecie" z innymi. Sam Piotr, w ostatnich wyborach trzy lata temu do Sejmu, dostał partię Nowoczesna (Nowoczesna), ale tej wiosny ją opuścił. "Teraz organizuję imprezę w Spolu" - powiedział Peter dziennikarzowi. "Przepraszam: imprezuj, imprezuj teraz" - poprawił. Czterdzieści pięć lat Peter ma reputację parlamentarnego zamieszania. Przed października ubiegłego roku podczas debaty parlamentarnej, powiedział, że „dzisiaj jest formalnie możliwe, aby mieć stosunek seksualny 15 lat. Ale jeśli chcesz dziewczynka czy chłopiec iść do ginekologa, aby iść z rodzicami.” W grudniu 2015 r. Powiedział, że po Bożym Narodzeniu święto "Szóstych Królów", a czasami byłego brytyjskiego premiera Davida Camerona nazywano Davidem Kamerunem." https://tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/polske-faux-pas-zakladatel-nove-strany-zapomnel-jeji-nazev_504100.html
ombretta napisal(a): Idę z psem na wystawę do galerii sztuki nowoczesnej. - Tu nie wolno z psami - mówi ochroniarz. - To nie jest pies - odpowiadam. - To jest performance. - A, to przepraszam. Idziemy z psem dalej. Oglądamy rzeźbę Smefra centaura. Pół koń, pół Smerf. - Zawsze się zastanawiałem - mówię do psa - komu kibicują centaury w czasie rodeo. - Srać mi się chce - odpowiada pies. - Trzeba było srać przed wejściem. - Wtedy mi się nie chciało. Idziemy dalej. Oglądam jakąś kobietę, która stoi po kolana w basenie z moczem i wykrzykuje alfabet od tyłu. - Z, Y, X - krzyczy. - U, V, W. Mój pies kręci się w kółko i węszy nosem po ziemi. - Fajfus - mówię do niego. - Fajfus, nie sraj tutaj. - Kiedy mnie ciśnie - odpowiada i zaczyna srać na podłogę. Jakiś człowiek podchodzi i przygląda się temu, co wychodzi mojemu psu z dupy. - To jest interesująca propozycja - mówi. Ktoś inny też podchodzi i patrzy. - To jest świeże - mówi. Podchodzi jakaś kobieta z kieliszkiem wina w ręku, cała na czarno. - Odważne - mówi. - Ja państwa bardzo przepraszam - mówię do nich. - Jak się nazywa ta instalacja? - pyta kobieta. - Gówno - odpowiadam, zatykając palcami nos. - Mocne. Ktoś z galerii podchodzi i wtyka w psią srakę tabliczkę z napisem "Gówno, 2015". Podchodzi fotograf i robi zdjęcie. Pojawia się ktoś z kamerą i mikrofonem. Prosi mojego psa o wywiad. - Coż, zawsze kontestowałem opresyjne dla mojego gatunku rozwiązania przestrzenne w środowisku miejskim - mówi mój pies. - A pan jest kuratorem - pyta reporter. - Co pan sądzi o pracy swojego podopiecznego. - Sądzę, że to gówno - odpowiadam. - Brutalnie prawdziwe - mówi kobieta z winem. - Ostentacyjnie szczere - mówi fotograf. - U, T, S - krzyczy kobieta w basenie z moczem.
czy to twój tekst? właśnie krąży na FB
erka zalinkowała film, a pod nim komentarze i ten Tekst
Usłyszane w tv: - Proszę pana przecież znosi się bariery architektoniczne dla niepełnosprawnych. Jest coś takiego jak empatia. Czym jest dla pana empatia? - Można OSKARŻAĆ się nawzajem o stosowanie empatii, my jej nie stosujemy.
Rozmowa z prezesem spółdzielni mieszkaniowej. 11:07 - 28 lis 2018
Komentarz
https://mobile.twitter.com/R_A_Ziemkiewicz/status/1065367958342516737
Richi doesn't turn you on
Tu wątek
https://mobile.twitter.com/PawelBiedrowski/status/1065292119441645568
Wojciech pijanowski
100 zagadek
"Polski liberalny ekonomista i poseł Ryszard Petru stworzył w ubiegły weekend nową partię polityczną, ale w środę zmieszał jej imię. Są informowani przez polskie media. Twoja nowa formacja polityczna, która słusznie nazywa się teraz! (Teraz!), Mylić z lewicową grupą Raz (Total).
Ryszard Petru w środę przedstawił dziennikarzom w Sejmie nowy program imprezowy. Pokazał, na przykładzie byłych premierów Jaroslava Kaczyńskiego i Donalda Tuska, że nierzadko zdarza się, że politycy tworzą jedną grupę i "robią dziurę w świecie" z innymi. Sam Piotr, w ostatnich wyborach trzy lata temu do Sejmu, dostał partię Nowoczesna (Nowoczesna), ale tej wiosny ją opuścił. "Teraz organizuję imprezę w Spolu" - powiedział Peter dziennikarzowi. "Przepraszam: imprezuj, imprezuj teraz" - poprawił.
Czterdzieści pięć lat Peter ma reputację parlamentarnego zamieszania. Przed października ubiegłego roku podczas debaty parlamentarnej, powiedział, że „dzisiaj jest formalnie możliwe, aby mieć stosunek seksualny 15 lat. Ale jeśli chcesz dziewczynka czy chłopiec iść do ginekologa, aby iść z rodzicami.” W grudniu 2015 r. Powiedział, że po Bożym Narodzeniu święto "Szóstych Królów", a czasami byłego brytyjskiego premiera Davida Camerona nazywano Davidem Kamerunem."
https://tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/polske-faux-pas-zakladatel-nove-strany-zapomnel-jeji-nazev_504100.html
czy to twój tekst?
właśnie krąży na FB
erka zalinkowała film, a pod nim komentarze i ten Tekst
Tylko że... to fejkowe konto Donalda
https://wpolityce.pl/m/polityka/422961-misilo-kpi-z-lubnauer-i-apeluje-go-gowina-ws-mosbacher
@Jajkowkoszulce
Usłyszane w tv:
- Proszę pana przecież znosi się bariery architektoniczne dla niepełnosprawnych. Jest coś takiego jak empatia. Czym jest dla pana empatia?
- Można OSKARŻAĆ się nawzajem o stosowanie empatii, my jej nie stosujemy.
Rozmowa z prezesem spółdzielni mieszkaniowej.
11:07 - 28 lis 2018