Skip to content

Humer

1211212214216217456

Komentarz

• Nie wąchałem
    A tu Artikel
    https://marucha.wordpress.com/2017/05/26/polska-ukrainskie-czolgi-przejechaly-przez-cala-polske-bez-nadzoru/
    Komentarz na końcu mocno przesmiewczy i chyba nie na miejscu
  • rdrrdr
    edytowano May 2019
    TecumSeh napisal(a):
    rdr napisal(a):
    To uczucie gdy zdobywasz prawie 40% w wyborach i "przegrales" xD
    No, ale to mnie akurat wcale nie śmieszy, ani nie cieszy tym bardziej.
    To dobrze pokazuje proporcje sił.

EDIT: nikt nie mówi 'Wiosna przegrala'.

• christoph napisal(a):
    Nie wąchałem
    A tu Artikel
    https://marucha.wordpress.com/2017/05/26/polska-ukrainskie-czolgi-przejechaly-przez-cala-polske-bez-nadzoru/
    Komentarz na końcu mocno przesmiewczy i chyba nie na miejscu
    – Papiery były w porządku, mieli odpowiednie zgody.
  • Aha
    Brakowało im exkorty
  • Usłyszane: Roman Giertych się zagalopował.
  • rdrrdr
    edytowano May 2019
    APROPOS WONTKU:

(zobaczyc: programy informacyjne, kropke nad ś i *miliade)

smieszne, wiecej:

https://vod.tvp.pl/website/la-la-poland,36806602/video

• Nie lubie kabaretów.

Ale za czołówkie rodem z "True Detective" piąteczka.
  • edytowano May 2019
    Ooo! Obejrzę w wolnej chwili. A kabaretów też nie lubię. Za komuny i nieco po niej to było coś. Tam występowali naprawdę dobrzy artyści i mieli często coś ważnego do powiedzenia. Teraz to żenada, chamówa i chałtura. Nawet kiedyś dobre skapcaniały. Widać na pierwszy rzut oka że poszli w wódę, kasę i łajdaczenie się. Nie potrzeba nawet oglądać całych "utworów". Widać po ruchach, obrzmiałych gębach i chamskim skandalizowaniu.Typowe dla szoł biznesu. Tak ma większość artystów zresztą. Kiedyś myślałem że dotyczy to tylko szarpidrutów, ale widać wyraźnie że każdej gałęzi "sztuki" i każdego jej poziomu, przynajmniej poziomu popularności. Znaczy im wyższa tym gorzej.
  • La la Poland miewało naprawdę dobre momenty, ostatnio dołowali.
  • Onuca, a w komentach sami niezależni polscy blogerzy.
  • No, ktoś tam dał wpis na dole z demaskacją Gajowego.
  • to la la calkiem ok
  • Brzost napisal(a):
    No, ktoś tam dał wpis na dole z demaskacją Gajowego.
    Zabawne, bo sam se założył pingback i ma za swoje.

Okazuje się, że to mój stary znajomy z czasów Ciemnogrodu i Fidonetu. Ech młodość!
  • extraneus napisal(a):
    La la Poland miewało naprawdę dobre momenty, ostatnio dołowali.
    Mi się bardzo podobał przez cały czas.
  • edytowano May 2019
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Okazuje się, że to mój stary znajomy z czasów Ciemnogrodu i Fidonetu. Ech młodość!
    Moim znajomym może nie był, ale Ciemnogród był drugą chronologicznie stroną w początkach mojego internetowania, którą sobie ustawiłem jako ulubioną. Pierwszą był konserwatysta.net prowadzony przez... bardzo młodziutkiego (chyba 21 lat wówczas) Torquemadę. Może byłem mało spostrzegawczy, ale wtedy nie zauważałem żeby to śmierdziało onucą.
  • edytowano May 2019
    image
  • edytowano May 2019
    Złą wiadomością jest samo istnienie Matczaka. Dodam że jest to zła wiadomość głównie dla jego bliskich i popleczników. Dla przeciwników raczej dobra. Gdyby takiego kretyna nie było należałoby go wymyślić.
  • Ten pan właśnie powiedział, że PiSowi nic nie można zarzucić i że rację miał Morawiecki senior. Brawo ten pan
  • Nie nadążam za Kolegą. Skąd Kolega wysnuł ten wniosek? Z cytowanego tekstu czy z jakiejś wypowiedzi której nie znam? Ten pan, o ile pamiętam, groził szykanowaniem córki oponenta politycznego. To gnida.
  • Z logiki. Jeżeli procedury prawne mogą być zawieszone z jakiegokolwiek powodu to nie ma sensu zarzucanie PiSowi łamanie konstytucji i rację miał Morawiecki mówiący, że ponad prawem jest wola narodu.
  • A nie powiedział Morawiecki senior tzw. oczywistej oczywistości? Prawo nie jest wyniesionym nad wszystko bożkiem tylko narzędziem sprawowania władzy przez tego, co tę władzę akurat ma: monarchy, tyrana, oligarchii, narodu. Prawo do ułaskawienia jest tego symbolicznym wyrazem - że wola władcy stoi nad prawem.
  • Tak i ja myślę. Druga strona zaś do tej pory preferowała cielca ulanego z atramentowych kleksów.
  • celnik.mateusz napisal(a):
    Tak i ja myślę. Druga strona zaś do tej pory preferowała cielca ulanego z atramentowych kleksów.
    Która "druga strona"? CI, którzy "wyinterpretowują" z prawa to, co im akurat pasuje? To przecież właśnie oni są zwolennikami płynnej nowoczesności i dogmatu, że obiektywna prawda nie istnieje.
  • KAnia napisal(a):
    celnik.mateusz napisal(a):
    Tak i ja myślę. Druga strona zaś do tej pory preferowała cielca ulanego z atramentowych kleksów.
    Która "druga strona"? CI, którzy "wyinterpretowują" z prawa to, co im akurat pasuje? To przecież właśnie oni są zwolennikami płynnej nowoczesności i dogmatu, że obiektywna prawda nie istnieje.
    Ale tym bardziej istnieje prawda etapu i trzeba o nią walczyć i w imię tej prawdy oburzać się, pogardzać, piętnować, ale też chwalić i nagradzać.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.