M. Kidawa radzi internautom, by klikać "podaj dalej", żeby właściwe treści dotarły do pisowców, którzy oglądają tylko TVP i nie mają dostępu do internetu, bo pisowcy, jak wiemy - nie mają internetu.
A co do merituma to sporo Salezjanów ma kręgosłup prosty i prawdą okłada. Nie to co jezuity i Dominikany. Mówię wam to ja - stary salezjański parafianin. Inna rzecz że i u nich różni progresiści i esteci się pałętają po kątach.
czterech kumpli spotyka sie w barze, jeden idzie do baru po kolejkę dla wszystkich, pozostali opowiadają o swoich dzieciach pierwszy mówi: mojego syna wykształcilismy kosztem wielu wyrzeczeń, został wziętym lekarzem i jest tak obrzydliwie bogaty że swojemu przyjacielowi kupił na urodziny najnowszy model ferrari
drugi: u nas to samo, jeden kredy, drugi kredyt ale udało się synowi ukończyc najlepszą uczelnię prawniczą, został wziętym adwokatem i zarabia taaaaką kasę że swojemu przyjacielowi na urodziny zakupił jacht oceaniczny
trzeci mówi: u mnie podobnie ale to rodzina zrzuciła się raz, drugi i trzeci i syna wykształciliśmy na architekta, ma swoją firmę i zarabiat tak nieprawdopodobnie dużo pieniędzy że swojemu najlepszemu przyjacielowi kupił na urodziny wille na Florydzie
w tym czasie wraca czwarty kumpel z zamówieniem i ci trzej go pytają - "a co u ciebie?" "dobrze" - odpowiada - "co prawda syn ukończył tylko podstawówkę ale jest męską dziwką i nieźle mu się powodzi"
?????? - szok, przerażenie i podagra w oczach kolegów
"nie, nie jes źle" - zapewnia czwarty kumpel pozostałych - "mój syn jest tak dobry w swoim fachu że jeden kochaś kupił mu najnowszy model ferrari, drugi jacht oceaniczny, a trzeci willę na Florydzie".....
Komentarz
M. Kidawa radzi internautom, by klikać "podaj dalej", żeby właściwe treści dotarły do pisowców, którzy oglądają tylko TVP i nie mają dostępu do internetu, bo pisowcy, jak wiemy - nie mają internetu.
)
https://wroclaw.wp.pl/wroclaw-koronawirus-kara-za-homoseksualizm-i-aborcje-towarzystwo-salezjanskie-zabiera-glos-6486085878134913a
Bosko, po prostu bosko ...
przypadek? nie wydaje się!
- kobiety?
-tak
-uff...
- Kiedyś ten dzień musiał nadejść synu...potrzebujesz jakichś pieniędzy?
- Nie Tato, on za wszystko płaci
- tato, żenię się z Andrzejem
- ależ synu, przecież on jest Żydem !
Łysy, cygan, chłop bez serca
A do tego komunista i morderca.
Tomasz Grodzki nigdy nie zachoruje na koronawirus. To koronawirus zachoruje na Tomasza Grodzkiego.
pierwszy mówi: mojego syna wykształcilismy kosztem wielu wyrzeczeń, został wziętym lekarzem i jest tak obrzydliwie bogaty że swojemu przyjacielowi kupił na urodziny najnowszy model ferrari
drugi: u nas to samo, jeden kredy, drugi kredyt ale udało się synowi ukończyc najlepszą uczelnię prawniczą, został wziętym adwokatem i zarabia taaaaką kasę że swojemu przyjacielowi na urodziny zakupił jacht oceaniczny
trzeci mówi: u mnie podobnie ale to rodzina zrzuciła się raz, drugi i trzeci i syna wykształciliśmy na architekta, ma swoją firmę i zarabiat tak nieprawdopodobnie dużo pieniędzy że swojemu najlepszemu przyjacielowi kupił na urodziny wille na Florydzie
w tym czasie wraca czwarty kumpel z zamówieniem i ci trzej go pytają - "a co u ciebie?"
"dobrze" - odpowiada - "co prawda syn ukończył tylko podstawówkę ale jest męską dziwką i nieźle mu się powodzi"
?????? - szok, przerażenie i podagra w oczach kolegów
"nie, nie jes źle" - zapewnia czwarty kumpel pozostałych - "mój syn jest tak dobry w swoim fachu że jeden kochaś kupił mu najnowszy model ferrari, drugi jacht oceaniczny, a trzeci willę na Florydzie".....