Skip to content

Humer

12829313334455

Komentarz

• Przedsiębiorca z Gdyni (chwilowo w Sztumie).

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • Q: Dlaczego Bronek nie pojechał do Lubina?
    A: Bo nie zaakceptował
    polityki Cookies.
  • Dex pyta (albo re-pyta):
    Tak sobie myślę - jeśli plastikowa butelka po wodzie mineralnej rozpada się po 10.000 lat,
    a asfalt - po jednej zimie - to dlaczego na naszych drogach jest nawierzchnia asfaltowa, a nie plastikowa?
    :)
  • Dba o to mafia asfalciarska.
  • Oto dlaczego raz na kwartał podczytuję Dexa.
    =================================
    PJO vs. Celnicy - 1:0
    numer przesyłki RP408707189SG
    Zatrzymanie przez urząd celny 2015-04-27 08:04 WER Zabrze
    Zatrzymanie przesyłki w cle 2015-04-27 10:10 WER Zabrze
    Wczoraj przyszło pismo typu "zawiadamia się..." wzywające do.
    Odpisałem pocztą elektryczną na wskazany w piśmie adres:
    --------
    Szanowne Coś, co "zawiadamia się",
    W odpowiedzi na otrzymane przeze mnie wystosowane przez Coś, w dodatku niepodpisane przez nikogo pismo z dnia 27.04.2015 r. uprzejmie wnoszę o:
    1) Wskazanie podmiotów w członach zdania podrzędnie złożonego (cytat z pisma) "Zawiadamia się, że na powyższy adres nadesłano przesyłkę (...), nadawca BRAK", w szczególności wskazanie organu, który "zawiadamia się" oraz określenie bytu, który odpowiada sprawczo za "nadesłano przesyłkę". Jednocześnie oświadczam, że nadawca BRAK z Singapuru nie jest mi znany i kojarzy mi się jedynie ze stanem magazynowym nalepek „Priorytet” w UP Katowice 24.
    2) Niezwłoczne przesłanie mi decyzji służby celnej, na mocy której zatrzymano przedmiotową przesyłkę - wraz z uzasadnieniem faktycznym i prawnym;
    3) Niezwłoczne dokonanie rewizji celnej przedmiotowej przesyłki nr
    RP408707189SG, sporządzenie z tej czynności dokumentacji fotograficznej lub video oraz protokołu w formie pisemnej oraz niezwłoczne udostępnienie lub przesłanie mi tychże materiałów drogą elektryczną.
    4) Niezwłoczne przesłanie mi fotokopii strony adresowej przedmiotowej
    przesyłki oraz kopii deklaracji celnej CN22 umieszczonej przez nadawcę
    na przesyłce.
    5) Niezwłoczne udostępnienie mi imienia, nazwiska oraz stanowiska służbowego pracownika Poczty Polskiej SA, który sporządził przesłane do mnie niepodpisane przez nikogo pismo z dnia 27.04.2015 r.
    6) Wyjaśnienie, dlaczego druk PPSA 325a nie został wypełniony przez
    funkcjonariusza Służby Celnej oraz niezwłoczne udostępnienie mi imienia, nazwiska oraz stopnia służbowego pracownika Służby Celnej RP, który nie dopenił swojego obowiązku i nie wypełnił oraz nie podpisał przesłanego do mnie niepodpisanego przez nikogo pismo z dnia 27.04.2015 r.
    Z poważeniam,
    --------
    Nie minęły 24 godziny i co?
    Zwolnienie przesyłki przez urząd celny 2015-04-29 14:03 WER Zabrze
    ))))))))))))))))))))))))))
    ========================
  • Ppłk H. BABEL jest niezastąpiony: "jako pierwszy odkrył, że w "Wpolityce" ma dział forum/historia, i jako pierwszy rozpoczął umieszczanie w tym dziale wpisów", wredny admin "mu trzeci wpis dwa razy wywalił, bez słowa wyjaśnienia czy merytorycznych uwag" w z zwiazku z czem zapytuje  "jak to się ma do otwartości Dudy na odmienne poglądy i dyskusje"
    ))

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika

• Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Podbijam!
  • Piosenka w tomacie

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    Piosenka w tomacie
    Też miałem to skojarzenie. Ten Młynarz to kiedyś miewał mądre teksty.
  • Bul Bul Bul Bul Bul
  • przemk0
    To chyba Strzałkowski, opiekun Bronia z WSI. Człowiek prosto z Moskwy.
  • Gazeta Wrocławska
    :D
  • Wielomski Adam
    Tekst znakomicie pokazujący dlaczego 80% moich prawicowych znajomych, zatykając nos, w niedzielę pójdzie zagłosować na kandydata PiS. Tak, bo choćbyście nienawidzili Kaczyńskiego i kaczyzmu, to myślicie Kaczyńskim i kaczyzmem! Tak, większość z was jest zakamuflowanymi kaczystami. Będąc konserwatystami i nacjonalistami w sferze świadomościowej, w rzeczywistości jesteście romantycznymi rewolucjonistami! I tylko ja jeden stoję jako Katechon Kontrrewolucji Integralnej!

• Wielomski Adam
    I tylko ja jeden stoję jako Katechon...
    Kuta... co?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Priapizm. To się leczy.
  • :D
    może nich usiądzie, bo się zmęczy

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Wielomski nie zdzierzyl, bo nawet Jan Engelgard zaglosowal na Dudę.
    (przepraszam wszystkich, ale zjawisko konserwatyzm.prl to moje hobby, juz sie kiedys tlumaczylem
    ;)
    )
    The author has edited this post (w 25.05.2015)

• Adam Michnik
    Jeśli Ruch Narodowy wejdzie do Parlamentu wyemigruję do Izraela.
  • przemk0
    Adam Michnik
    :
    Ten to potrafi człowienia namówić!
  • Spośród znanych mi był to najlepszy argument przeciw głosowaniu na PiS.

• Za Dudą stoi Kaczyński, którzy przegrał wybory gdy wygrał je Duda, który miał nie wygrać, i który nie pogodzi się że z tym że nie może odwołać Dudy.
    The author has edited this post (w 25.05.2015)
  • ta pierwsza z lewej to co za expiertka?

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • "Złamanie" "ciszy wyborczej" w "Ranczu":)

• Szturmowiec.Rzplitej
    przemk0
    :
    Adam Michnik
    :
    Ten to potrafi człowienia namówić!
    Ech Adaś Adaś, obiecujesz i obiecujesz.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Pani Nehrebecka.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.