To jest hit nad hity i mam nadzieję, że Bronosłaf jeszcze nie powiedział ostatniego słowa. Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
A tu taki mój mały hotelowy kawałek z wczoraj. Melduje się dwóch gości z corpo. Chcą być zabawni: -poprosimy apartament prezydencki! -u nas proszę panów wszystkie pokoje są jak apartamenty prezydenckie - odpowiadam -zamiast łóżek są krzesła, jest gdzie stanąć -dorzuca kolega <gromki śmiech gości i stafu>
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Krzesełka na dębie Komorowskiego WIOSNA!!! W niedzielę rano, 26 kwietnia, posadzony przez Bronisława Komorowskiego dąb (WOLNOŚCI?) przy sali BHP Stoczni Gdańskiej wypuścił nie liście, a ....krzesełka.
Ech się rozmaziłem... Stoi Bronx na krzesełku, pod dębem, ubrany w konopny krawat, a tu buch, ktoś krzesełko spod nóg kopnął, a krawat mocno trzyma...... “It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Wczoraj w Trujce goscila Pani Wiesława Taranowska, wiceprzewodnicząca OPZZ i czlonek rady nadzorczej ZUS. Komentujac konkluzje raportu Komorowskiego o przyszlosci systemu emerytalnego, w pewnym momencie wypalila, ze podniesienie wieku emerytalnego sluzylo tylko i wylacznie temu, by "skrocic czas do zycia". Ja oczywiscie wiem, ze ona powiedziala "czas dozycia" - jak potocznie okresla sie prognozowany dalszy czas zycia (po osiagnieciu wieku emerytalnego) - ale czyz to nie fenomenalne podsumowanie "reformy emerytalnej" i w ogole okupacji - "By skrocic czas do zycia! (Prawie) Wszystkim!" Swoja droga chyba tylko Strzyczkowski podjal temat raportu Komorowskiego, reszta mediow bardzo skwapliwie go przemilczala. Z raportu wynika (co zreszta jest wiadome od samego poczatku), ze dla obecnie podejmujacych zatrudnienie, po 37 latach pracy, emerytura bedzie wynosic 20% ostatniego wynagrodzenia. Pani Duczkowska-Malysz otwarcie zaatakowala kancelarie prezydenta za "straszenie" wyborcow i stwierdzila, ze raport jest bez sensu, bo za 30 lata na pewno bedzie lepiej niz dzis (sic!) The author has edited this post (w 30.04.2015) Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
- Niestety, kochanie, ja zostaję w Casablance, gdyż w tutejszym konsulacie muszę zagłosować na Andrzeja Dudę. Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Na Facebookowej stronie Urzędu Dzielnicy Praga Północ zaczęły pojawiać się wpisy oczerniające działania tej placówki. Umieszczono tam niedawno zdjęcia i wpis krytykujące organizację Jarmarku Floriańskiego , który odbył się w Parku Praskim 25 kwietnia. Na stronie pojawiła się na przykład opinia, że poprzedni festyn był zorganizowany lepiej. Okazało się, że fanpage ten prowadzą wciąż... urzędnicy z poprzedniej ekipy, którzy odmówili przekazania dostępu swoim następcom. Kiedy rządy w praskim urzędzie dzielnicy przejęli burmistrz z PiS i jego zastępcy z Praskiej Wspólnoty Samorządowej, poprosili swoich poprzedników z PO o przekazanie dostępu do Facebookowej strony urzędu dzielnicy. Nie dostali go, bo byli urzędnicy, którzy nim administrowali, postanowili się z nim nie rozstawać. Pozbawili dostępu do administrowania stroną pozostałe osoby, które miały do niego dostęp.
Komentarz
To jest hit nad hity i mam nadzieję, że Bronosłaf jeszcze nie powiedział ostatniego słowa.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
brzmi dla mnie jak.... Owsiak!
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
eurospoko
A tu taki mój mały hotelowy kawałek z wczoraj. Melduje się dwóch gości z corpo. Chcą być zabawni:
-poprosimy apartament prezydencki!
-u nas proszę panów wszystkie pokoje są jak apartamenty prezydenckie - odpowiadam
-zamiast łóżek są krzesła, jest gdzie stanąć -dorzuca kolega
<gromki śmiech gości i stafu>
WIOSNA!!!
W niedzielę rano, 26 kwietnia, posadzony przez Bronisława Komorowskiego dąb (WOLNOŚCI?)
przy sali BHP Stoczni Gdańskiej
wypuścił nie liście, a ....krzesełka.
Stoi Bronx na krzesełku, pod dębem, ubrany w konopny krawat, a tu buch, ktoś krzesełko spod nóg kopnął, a krawat mocno trzyma......
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Ja oczywiscie wiem, ze ona powiedziala "czas dozycia" - jak potocznie okresla sie prognozowany dalszy czas zycia (po osiagnieciu wieku emerytalnego) - ale czyz to nie fenomenalne podsumowanie "reformy emerytalnej" i w ogole okupacji - "By skrocic czas do zycia! (Prawie) Wszystkim!"
Swoja droga chyba tylko Strzyczkowski podjal temat raportu Komorowskiego, reszta mediow bardzo skwapliwie go przemilczala. Z raportu wynika (co zreszta jest wiadome od samego poczatku), ze dla obecnie podejmujacych zatrudnienie, po 37 latach pracy, emerytura bedzie wynosic 20% ostatniego wynagrodzenia. Pani Duczkowska-Malysz otwarcie zaatakowala kancelarie prezydenta za "straszenie" wyborcow i stwierdzila, ze raport jest bez sensu, bo za 30 lata na pewno bedzie lepiej niz dzis (sic!)
The author has edited this post (w 30.04.2015)
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
https://www.youtube.com/watch?v=JwgMrXYiGFA&feature=youtu.be
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
The author has edited this post (w 04.05.2015)