JORGE Nie zdajecie sobie sprawy jak ja tego debila nie lubiłem. Wg mnie mroczna postać, z jakimś drugim dnem. Niby Gienio, ale dla mnie toksyczny. JORGE>
Nie wiem, czy pamiętacie, ale on na początku też się przedstawiał jako "obrońca krzyża". I Torquemada go wtedy bronił na swój sposób, pisząc że "skoro brakuje prawdziwych katolików, to krzyża muszą bronić szury". Z obecnego jego bełkotu nic nie mogę zrozumieć. Czy "Służby Polskie" i Wachowski to dla niego pozytyw czy negatyw? A może nie ma sensu dopatrywać się jakiegokolwiek sensu, bo chodzi tylko o to o słowotok, który zaciemnia? A może to rzeczywiście wyłącznie świr, jak zaświadczał o tym znajomy lubleski narodowiec?
JORGE : Nie zdajecie sobie sprawy jak ja tego debila nie lubiłem. Wg mnie mroczna postać, z jakimś drugim dnem. Niby Gienio, ale dla mnie toksyczny. JORGE>
Nie wiem, czy pamiętacie, ale on na początku też się przedstawiał jako "obrońca krzyża". I Torquemada go wtedy bronił na swój sposób, pisząc że "skoro brakuje prawdziwych katolików, to krzyża muszą bronić szury". Z obecnego jego bełkotu nic nie mogę zrozumieć. Czy "Służby Polskie" i Wachowski to dla niego pozytyw czy negatyw? A może nie ma sensu dopatrywać się jakiegokolwiek sensu, bo chodzi tylko o to o słowotok, który zaciemnia? A może to rzeczywiście wyłącznie świr, jak zaświadczał o tym znajomy lubleski narodowiec?
Temat "smoleński" niestety pojawia się czasem w spontanicznym "strumieniu świadomości" rozmaitych świrów, czasem równolegle z "kościelną sekto-mafią" czy czymś podobnym. Ja czytam to w pismach, jak widać na załączonych obrazkach i filmikach pojawia się to także na ulicach. Co nie znaczy, że taki czy inny świr nie zostaje w odpowiedni zagospodarowany. Obecność tego Hadacza w mediach na to właśnie wskazuje.
))) Faktycznie. Ciekawe: 1. na jak długo; 2. ile osób musiało poprawić translatora żeby przechnąć właśnie "poprawiłem" agielski i przesłałem Góglowi propzycję POprawnego tłumaczenia:)
Ta WSIofa wywłoka to se może bojkotować Hua Donga i Tang My Bow, tudzież Phnom Schen z bazaru na Banacha. “It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Skoczylas: "Ostatnio okazało się, że moje poglądy i wartości, jakimi kieruję się w życiu, nie odpowiadają Platformie Obywatelskiej. Dał temu wyraz prominentny przedstawiciel Ugrupowania, grożąc mi publicznie partyjnym sądem. Sytuacja taka jest dla mnie nie do przyjęcia. Ponieważ wolność prezentowania własnych przekonań ma dla mnie znaczenie fundamentalne, w dniu dzisiejszym zrezygnowałem z członkostwa w Platformie Obywatelskiej. Chciałbym podziękować wszystkim Koleżankom i Kolegom za wiele lat współpracy" Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Widocznie jednak do niedawna uznawał, że pasował. Dopiero jak się okazało, że mandat radnego PO nie uprawnia jednak do całkowitej bezkarności we wszystkich dziedzinach życia, wziął się chłopina i obraził. Dodatkowo jest mało inteligentny, bo smutne koleje losu p. posła Węgrzyna powinny być mu dobrze znane. "Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
Ożesz! Nie wiedziałem, że Pan Prezydent udekorował Anastazję P. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Szturmowiec.Rzplitej Przyznam, że jako fan twórczości satyryka Skoczylasa z bulem przyjąłem wiedzę o jego kolaboracji z partią instytucjonalno-rewolucyjną.
Ja też, tembardziej że Kabaret Elita jak i jego produkt radiowy - Studio 202 kojarzę z licznych akcentów germanofobicznych,
Brzost Chyba ten pierwszy - satyryk z Wrocławia. I tak się dziwię, że tyle tam wytrzymał, bo na moje oko zupełnie do towarzystwa nie pasował.
A ja się dziwię zdziwieniu kolegi. Może dlatego, że kilka razy słuchałem jego wywiadów - zastanawiałem się wtedy jakim cudem człowiek o tak ograniczonych zdolnościach poznawczych jest całkiem dobrym satyrykiem. Częściowo można to chyba wyjaśnić tym, że patrzy się na niego przez pryzmat "Elity" - a ich najlepsze teksty pisali Waligórski, Kaczmarek i Szelc....
pawel.adamski Częściowo można to chyba wyjaśnić tym, że patrzy się na niego przez pryzmat "Elity" - a ich najlepsze teksty pisali Waligórski, Kaczmarek i Szelc....
Otusz to; swoją sławę zawdzięczał tym trzem. Btw, młoda lekarka (Ewa Szumańska) to też platformiara
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Rzekłbym - głęboka komuna. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
pawel.adamski "Elity" - a ich najlepsze teksty pisali Waligórski, Kaczmarek i Szelc....
Elita (historycznie) to Jan Kaczmarek, Tadeusz Drozda , Jerzy Skoczylas i Roman Gerczak. Potem dołączył Leszek Niedzielski i Stanisław Szelc. Waligórski nigdy nie był członkiem podobnie jak Włodzimierz Plaskota. Ale: Bez Plaskoty, Waligórskiego i Kaczmarka oraz Szelca to nie byłaby ta Elita! === @Skoczylasa Wiki podaje że od 1998 roku był radnym z ramienia Zdrojewskiego.....
W komentach wyczytałam, ze jeździł 157. On już zyskał szacun za "poprawianie nastroju na cały dzień." Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
1001 lat Tygodnika Powszechnego: Nie wiem, jak to zrobiono, ale jeśli nie majstrowano, to dwoma pierwszymi podmiotami składającymi gratulacje faktycznie były (co widać na załąćzonym obrazku).... Znamienne.
Komentarz
Z obecnego jego bełkotu nic nie mogę zrozumieć. Czy "Służby Polskie" i Wachowski to dla niego pozytyw czy negatyw? A może nie ma sensu dopatrywać się jakiegokolwiek sensu, bo chodzi tylko o to o słowotok, który zaciemnia? A może to rzeczywiście wyłącznie świr, jak zaświadczał o tym znajomy lubleski narodowiec?
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Co nie znaczy, że taki czy inny świr nie zostaje w odpowiedni zagospodarowany. Obecność tego Hadacza w mediach na to właśnie wskazuje.
))) Faktycznie. Ciekawe:
1. na jak długo;
2. ile osób musiało poprawić translatora żeby przechnąć
właśnie "poprawiłem" agielski i przesłałem Góglowi propzycję POprawnego tłumaczenia:)
The author has edited this post (w 16.03.2015)
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
- Dolcze Kabana? Dojcze Kabana? Dojcze Gambana? Doncze Kambanow? (ech, to chyba po rumońsku), Docze Gembana? Ducze.... Ducze? Ducze! - wiadomo to faszyści!
http://niezalezna.pl/65218-smieja-sie-z-ewy-kopacz-premier-bojkotuje-projektantow-dolcze-i-kabana-wideo
W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
TEN?
Czy
TEN?
W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Tadeusz Drozda
, Jerzy Skoczylas i Roman Gerczak.
Potem dołączył Leszek Niedzielski i Stanisław Szelc.
Waligórski nigdy nie był członkiem podobnie jak Włodzimierz Plaskota.
Ale:
Bez Plaskoty, Waligórskiego i Kaczmarka oraz Szelca to nie byłaby
ta
Elita!
===
@Skoczylasa
Wiki podaje że od 1998 roku był radnym z ramienia Zdrojewskiego.....
:)
The author has edited this post (w 23.03.2015)
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
http://www.rp.pl/artykul/16
,1188209-Klotnia-Moniki-Olejnik-i-Janusza-Palikota.html
Kilka miesięcy temu jeździł "157".
W komentach wyczytałam, ze jeździł 157. On już zyskał szacun za "poprawianie nastroju na cały dzień."
Nie wiem, jak to zrobiono, ale jeśli nie majstrowano, to dwoma pierwszymi podmiotami składającymi gratulacje faktycznie były (co widać na załąćzonym obrazku).... Znamienne.