Skip to content

Humer

11920222425456

Komentarz

• "Każda partia Korwin-Mikkego jest kolejnym horkruksem. Dopóki one istnieją, JKM jest nieśmiertelny."
  • "Z nową partią nie wyklucza współpracy, pod warunkiem potępienia części poglądów Korwina, jeszcze nieistniejąca partia BODAKOWSKI czyli Bóg, Ojczyzna, Dobrobyt, Anty Komunizm, Obrona Wiary, Solidarność, Konserwatyzm - Inicjatywa."
  • Nie wiem co to za morda ta w środku, ale te dwie po bokach mi wystarczą. Zadziwiające podobieństwo
    :)
  • Grzegorz Braun podjął decyzję o starcie w wyborach prezydenckich.
    Chodzi o tysiącletnie państwo i naród polski, których losy ważą się dziś po raz kolejny. Dlatego Wasz projekt traktuję z należytą powagą, Waszą propozycję przyjmuję jako zaszczyt – i niniejszym oddaję się w tej sprawie do Waszej dyspozycji.Nie jestem demokratą – wiecie o tym dobrze. A jednak jako polski państwowiec gotów jestem wraz z Wami podjąć próbę, być może ostatnią, wykorzystania demokratycznej procedury do wywarcia istotnego wpływu na rzeczywistość polityczną w naszej ojczyźnie.
    http://wpolityce.pl/polityka/231034-grzegorz-braun-wystartuje-w-wyborach-prezydenckich-chodzi-o-tysiacletnie-panstwo-i-narod-polski

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • Mordy to podróbka, oryginał jest tu
  • przemk0
    Mordy to podróbka, oryginał jest tu
    Widzę jednak pewną istotną różnicę
  • extraneus
    Grzegorz Braun podjął decyzję o starcie w wyborach prezydenckich.
    ALe żeby go tak od razu bezlitośnie do działu "Humor"?
  • Piotrek mażi:)

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • Popatrzcie na tę świnię!
    I jeszcze jakieś zwierze na smyczy prowadzi.
    The author has edited this post (w 29.01.2015)

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • LOSie, ślij ściereczkę. Ekran opluwszy:))))))))))))))))))))))))
  • Chciałam napisać, że ciągnie swój do swego, ale brzydko byloby obrażać niewinne zwierzątko.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • 3 godz.
    ·
    Nowy numer wSieci już w poniedziałek w kioskach! Sprawdźcie koniecznie nową okładkę! W Sieci
    Nowy numer wSieci już w poniedziałek w kioskach! Sprawdźcie koniecznie nową okładkę!
    Lubię to!
    ·
    ·
    Udostępnij
    Andrzej Bębenek
    to znaczy że "ona" ma jaja i interes ?

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Skecz dada absurdalny,
    Aktorzy;
    Fatuswombatus
    Kurier znanej ogólnoposlkiej firmy
    Akt 1.
    jest 16:30, F dzwoni wkurzony do kuriera z którym umówił się na odebranie przesyłki pomiędzy 14 a 16.
    F: Miał pan być u mnie pomiędzy 14 a 16. Czekam na pana od 13:30, teraz jest już 16:30 a pana nie było i nie ma.
    K: Byłem o 14:30 ale pana w domu nie było.
    F: Jak to nie było, przecież mówię panu że siedzę w domu (tu fatus podaje adres raz jeszcze w ułudzie że może kurier się zbłądził)
    K: Tak zgadza się, Pana nie było.
    F: Byłem i jestem.
    K: Nie było
    F:....
    K......
    F: OK tak nie dojdziemy do porozumienia. Kiedy może pan przyjechać?
    K: Za 5 min bo jestem w okolicy.
    F: W okolicy to znaczy blisko (fatus podaje swój dokładny adres plus dokładne cechy charakterystyczne budynku, windy i piętra)?
    K: Tak
    .,
    ,
    ,
    mija 10 min
    F dzwoni do kuriera
    F: Czekam na Pana, gdzie pan jest?
    K: Byłem ale pana nie było w domu.
    Face palm
    Kurtyna.
    The author has edited this post (w 06.02.2015)

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • @Fatus - sprawdź, czy dzwonek działa...
    (to z mojego doświadczenia, chociaż u Ciebie pewnie mógł pukać w drzwi - u mnie co najwyżej we furtkie:)
  • mmaria
    @Fatus - sprawdź, czy dzwonek działa...
    (to z mojego doświadczenia, chociaż u Ciebie pewnie mógł pukać w drzwi - u mnie co najwyżej we furtkie:)
    przecież można "zapukać" do komórki (telefonu)!
  • "Mój" kurier wpadł na to po zostawieniu paczki u sąsiadki i odjechaniu w siną dal. Paczka była opłacona, więc teoretycznie straciłam tylko możliwość sprawdzenia jej zawartości. Kurierstwo to specyficzny zawód. Stale goni ich czas. Mają bardzo wyśrubowane limity. Stałych przyzwyczaiłam do dbania o kontakt bezpośredni metodą marchewki - daję napiwki. Generalnie - żyjemy w przyjaźni.

• Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • romeck
    mmaria
    :
    @Fatus - sprawdź, czy dzwonek działa...
    przecież można "zapukać" do komórki (telefonu)!
    Działa domofom, działa interkom, działa dzwonek, działa winda...... "musk" kuriera nie działał
    :)
    Udało się za 3 podejściem ale i tak szedł w zaparte że był....
    The author has edited this post (w 07.02.2015)

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • fatuswombatus
    Udało się za 3 podejściem ale i tak szedł w zaparte że był....
    Mnie się to skojarzyło z sytuacją z dzieciństwa, kiedy jakaś jejmość wlazła na nasz mały ogrodzony kawałek lasu w poszukiwaniu grzybów i usiłowała wmówić, że tam gdzie wchodziła, nie było ogrodzenia. Mój Dziadek który był podówczas właścicielem działki, powiedział: "No dobrze, proszę pokazać to wolne miejsce, żebym wiedział gdzie brakuje ogrodzenia." Pani zaczęła iść wzdłuż ogrodzenia, mrucząc: "Nie mam pojęcia, samo się zagrodziło..."
  • "Tutaj, z krakowskiego
    Rynku
    , mówię: Andrzeju Dudo stań do debaty z Adamem Jarubasem. Pokażmy, jakie cele stawiamy sobie na najbliższe pięć lat, jak widzimy politykę zagraniczną, sprawy bezpieczeństwa Polski, jak chcemy rozwiązywać najważniejsze problemy Polaków"
    - powiedział Adam Jarubas

• "Gdy myślisz, że Polska jest już na dnie, pamiętaj, że premierem jest Kopacz" (demoty)
  • Mania
    "Tutaj, z krakowskiego
    Rynku
    , mówię: Andrzeju Dudo stań do debaty z Adamem Jarubasem. Pokażmy, jakie cele stawiamy sobie na najbliższe pięć lat, jak widzimy politykę zagraniczną, sprawy bezpieczeństwa Polski, jak chcemy rozwiązywać najważniejsze problemy Polaków"
    To nie jest dowcip, ale głos Systemu w sprawie B. Komorowskiego i ewentualnej II tury najbliższych wyborów na prezydenta RP.
    Choć moim zdaniem II tury nie będzie. Ale to moje zdanie.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • dobranocka
    "Gdy myślisz, że Polska jest już na dnie, pamiętaj, że premierem jest Kopacz" (demoty)
    Kłamacz, jak stwierdził pupil II połowy lat osiemdzisiątych XX wieku w Polsce Janusz Rewiński.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • dobranocka
    "Gdy myślisz, że Polska jest już na dnie, pamiętaj, że premierem jest Kopacz" (demoty)
    Gieniealne!!!
    :D
  • starybelf
    Mania
    :
    "Tutaj, z krakowskiego
    Rynku
    To nie jest dowcip, ale głos Systemu w sprawie B. Komorowskiego i ewentualnej II tury najbliższych wyborów na prezydenta RP.
    Mnie, to wezwanie PSLowca z pasemkami w grzywce zabrzmiało humorystycznie, co na to poradzę?

• "A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • mmaria
    "Mój" kurier wpadł na to po zostawieniu paczki u sąsiadki i odjechaniu w siną dal. Paczka była opłacona, więc teoretycznie straciłam tylko możliwość sprawdzenia jej zawartości. Kurierstwo to specyficzny zawód. Stale goni ich czas. Mają bardzo wyśrubowane limity. Stałych przyzwyczaiłam do dbania o kontakt bezpośredni metodą marchewki - daję napiwki. Generalnie - żyjemy w przyjaźni.
    Ostatnio bardzo zawiódł mnie DHL. W jeden dzień nie dostaczyli dwóch bardzo ważnych przesyłek. Gdybym nie zaczął koło południa dzwonić i sprawdzać co się dzieje i w konsekwencji nie posłał człowieka do ich magazynu na drugi koniec miasta a po drugą przesyłkę sam nie pojechał do kuriera, który krążył po dzielnicy, to miałbym spory kłopot.
    Okazało się, że kurier dzwonił sobie koło siódmej rano gdy się ładował w bazie i ponieważ się nie dodzwonił to podjął decyzję, że wielkiej paki 50 kg nie bierze. Kolega mi tłumaczył, że oni tak kombinują bo jak mają coś w samochodzie to muszą dostarczyć. Jak im się nie uda to ryzykują pozostawiając przesyłkę wartą kupę kasy na noc w wozie - bo pewnie rozliczają się dopiero następnego dnia rano, gdy jadą do bazy.
    Najgorszy był kosmiczny bajzel w tym całym DHLu. Inni kurierzy np. dzwonią sobie i starają się umówić na godzinę. Nie ma też problemu w dodzwonieniu się do kuriera, co staram się robić bo wiem, że robota to nielekka i krótki telefon i dogadanie sprawy z rana ułatwia życie i mi i jemu.

• Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.