Skip to content

Humer

11819212324455

Komentarz

• No właśnie, ale jesteś go winien kolegom, a więc musisz też dodać minus 1.
  • Witam wszystkich!
    Ponieważ jestem tu nowy i powinienem się chyba jakoś dać poznać, zacznę może od rozwiązania zagadki, choć nie wiem, czy nadaje się ona jako test na inteligencję z powodu swojej prostoty.
    Rozwiązanie wygląda tak:
    Po stronie "ma" jest wiertarka wartości 97 złotych oraz złotówka w gotówce, czyli 97 + 1 = 98 złotych.
    Po stronie "winien" są dwa długi w wysokości 49 złotych, czyli 2 razy 49 = 98 złotych.
    Bilans wychodzi na zero, więc wszystko się zgadza.
    Błąd powstaje przez przenoszenie pozycji z rubryki "ma" bez zmiany znaku.
    Nie, nie jestem księgowym
    :)
  • @ja.z.gugla wygrałeś....ale nie wiem w zasadzie co?
    dział "Humer"...i wszystko jasne
    zreszta, Szturmowiec był chyba szybszy, nie?

Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.
  • Jasnowidz Jackowski wieszczy:
    "Wielka afera i zamach na rząd
    Zacznie się od wielkiej afery. To będą działania zmierzające do obalenia obecnego rządu. Zamieszane będą w nie też służby specjalne. Skandal wybuchnie niedugo przed wyborami prezydenckimi w maju. Ale jego apogeum przypadnie na czerwiec.
    Opozycja polityczna niczego nie ugra
    Zamach stanu nie powiedzie się. Rząd się obroni, a w wyborach prezydenckich mimo zawirowań zwycięży... obecnie urzędujący prezydent.W moim odczuciu nic się zatem nie zmieni w polityce. A przynajmniej niewiele. Wejdziemy w okres stagnacji, a opozycja na długo straci wiarę w to, że może jednak wygrać z władzą. Tyle że po tym wszystkim ludzie całkowicie stracą zaufanie do polityki i polityków.
    To będzie rok afer, chaosu, katastrof naturalnych i terroru
    Ceny jedzenia oraz leków pójdą ostro w górę. To będzie fatalny rok dla polskiej gospodarki, osłabi się nasza waluta i to parokrotnie. Będzie to miało związek po części z naszą sytuacją gospodarczą, a po części polityczną. To będzie ciężki rok. Ludzie będą zmagać się z ogromnymi podwyżkami, zwłaszcza leków i żywności. A ich pensje wcale nie wzrosną. Nie ma co ukrywać, naszą gospodarkę czeka zapaść.
    Trzęsienia ziemi i powodzie
    W Polsce zima nie będzie ciężka. Możliwe są duże opady śniegu w styczniu, następnie kilkudniowy duży mróz. Luty będzie przypominał bardziej jesień niż zimę, ale marzec będzie chłodniejszy niż zwykle. Wiosnę powitamy dopiero w kwietniu, a lato zapowiada się suche i ciepłe. Niestety, w południowej części Europy może zdarzyć się latem duża powódź. Tam też wiosną można spodziewać się trzęsienia ziemi. Podobne sytuacje mogą mieć miejsce w Ameryce Północnej w sierpniu lub we wrześniu.
    Będzie wojna!
    Światu grozi wojna. Europa może czuć się zagrożona. Konflikt zbrojny będzie miał dwa oblicza: krew poleje się w krajach arabskich oraz w dalekiej Azji. Na morzach wschodnich dojdzie do krwawych walk z udziałem okrętów wojennych
    .
    Unia zacznie się rozpadać
    To będzie niespokojny rok dla Unii Europejskiej, UE jest biurokratyczna, przepisowo ułożona, będzie to miało związek z tym, co się szykuje na świecie i w Europie, UE może zdawać sobie sprawę, że istnieją plany wojny. Wielka Brytania zacznie przygotowywać się do wyjścia z Unii, chociaż w 2015 jeszcze tego nie zrobi. Unia Europejska zacznie być coraz bardziej oszczędna i zemści się to między innymi na polskich portfelach.Putin zajmie UkrainęUważam, że to, co się dzieje na Ukrainie, nie do końca jest winą Putina. Prezydent i rząd Ukrainy dostrzeże, że może polegać bardziej na pomocy Rosji niż reszty świata. Zawiedzie się na Unii Europejskiej."
    http://m.se.pl/wydarzenia/kraj/krzysztof-jackowski-przepowiada-w-maju-bedzie-zamach-w-polsce_498288.html
    The author has edited this post (w 31.12.2014)

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • A co na to wróżbita Maciej?
    ;)

• Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
    http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105402,17211422,Awatar_prof__Letowskiej_krazy_po_kraju.html#BoxSlotIMT

• Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Ten wąsik ach! ten wąsik:)

• Czy to nie fejk? Nic o Kaczyńskim.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • AJakubowska
    @
    AJakubowska1
    ·
    16 gru
    Palikot:
    " Moim celem jest pokonanie Dudy. To słaby kandydat"
    Właściwa ocena możliwości ( Palikota).
    (z twittera)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Przychodzi Merkel do lekarza.
    Co pani jest? - pyta doktor.
    Coś mi się do dupy przykleiło.
    Nie ma zdjęcia Anielki bez Donka obok. Powinien dostać ksywę Rucksack.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • A i Poroschenko się załapał i obok chyba pani Wasiak....

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • tusek ma mord w oczach na tego siwego. Zazdrosny kunus. Wyraźnie podsłuchuje.
  • Zazula
    tusek ma mord w oczach na tego siwego
    Ja mu się nie dziwię. Tyle drogi się przepychał z tego drugiego czy trzeciego rzędu
    żeby się w końcu dopchać do samej pani Anieli
    a tu mu nagle ten siwy z boku wyskoczył. Też bym się zdenerwował.
  • Żeniby rząd nicnierobi w sprawie kopalń?
    http://www.monitorpolski.gov.pl/mp/2015/28/1

• Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • los
    Przychodzi Merkel do lekarza.
    Co pani jest? - pyta doktor.
    Coś mi się do dupy przykleiło.
    Nie ma zdjęcia Anielki bez Donka obok. Powinien dostać ksywę Rucksack.
    Toteż jakaś radykalna gazeta, która kobitek na zdjęciach nie pokazuje, wykasowała je wszystkie razem z Tuskiem, hłe, hłe...
    bez kobiet i ryżego
  • Bardzo semicka gazeta uznała go za persona non est. Na jego miejscu bym się niepokoił
    :D
  • We love you!:)

• Nuale ten gest w dalekiej Azji ma jakieś inne znaczenie niż na azjatyckim półwyspie europejskim?
  • W języku migowym znaczy to własnie kocham was.

• Rozśmieszyła mnie wczoraj ciocia Jadzia: funkcjonariuszka TVN24 pyta ją, co sądzi o propozycjach* Ogòrkowej, a ta: to jest bardzo zły pomysł, by młodzi ludzie byli bezkarni, młodość z niczego nie zwalnia, proszę zobaczyć na napaść stylizowanych na separatystów, w kominiarkach, młodych ludzi na pociąg w Tczewie**... martwię się o nią

• extraneus
    Rozśmieszyła mnie wczoraj ciocia Jadzia: funkcjonariuszka TVN24 pyta ją, co sądzi o propozycjach* Ogòrkowej, a ta: to jest bardzo zły pomysł, by młodzi ludzie byli bezkarni, młodość z niczego nie zwalnia, proszę zobaczyć na napaść stylizowanych na separatystów, w kominiarkach, młodych ludzi na pociąg w Tczewie**... martwię się o nią
    :D
    Pierwej się oderwała od rzeczywistości a później odleciała w wariacje na temat rzeczywistosci.......

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.