Skip to content

Humer

11516182021455

Komentarz

• Takie cudo dziś w Onecie
    http://wiadomosci.onet.pl/kraj/prof-andrzej-nowak-sikorski-i-tusk-zrealizowali-scenariusz-kremla/p3f56
    The author has edited this post (w 29.10.2014)

Wśród serdecznych przyjaciół psy zająca zjadły.
  • zwracam

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    zwracam
    Mądry wybór
    :)

Wśród serdecznych przyjaciół psy zająca zjadły.

• Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • pytanie do starszych: czy tak właśnie było za giermka?
  • Sarmata1.2
    pytanie do starszych: czy tak właśnie było za giermka?
    Było.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

• Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.

• Prokuratura zarzuca kandydatowi żądanie korzyści majątkowej, za co grozi nawet do 10 lat więzienia. Przemysław G. jest szefem lokalnych struktur PO, sekretarzem ugrupowania, oraz powiatowym radnym.W wyborach startuje z lokalnego komitetu wyborczego „Przyjazny Samorząd”.
    G. na swoich ulotkach wyborczych chwali się poparciem takich polityków jak Julia Pitera, Andrzej Halicki, czy była senator z ramienia SLD Jolanta Popiołek. Oskarżony posiada również zdjęcie z byłym premierem Donaldem Tuskiem.Jednak politycy PO, po wypłynięciu na wierzch sprawy kandydata, wycofują swoje poparcie.Filmy, gdzie Pitera udziela G. poparcia zniknęły z internetu. Zachowały się jednak ulotki, w których zachwala go: „To człowiek o szerokich horyzontach, Jest zorganizowany, ma charyzmę i silny charakter. Posiada wszelkie cechy, które predysponują go do bycia Waszym burmistrzem”.

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • Nie wiedzialem, ze az tyle osob pracuje w kancelarii prezydenta

• extraneus
    Prokuratura zarzuca kandydatowi żądanie korzyści majątkowej, za co grozi nawet do 10 lat więzienia. Przemysław G. jest szefem lokalnych struktur PO, sekretarzem ugrupowania, oraz powiatowym radnym.W wyborach startuje z lokalnego komitetu wyborczego „Przyjazny Samorząd”.
    G. na swoich ulotkach wyborczych chwali się poparciem takich polityków jak Julia Pitera, Andrzej Halicki, czy była senator z ramienia SLD Jolanta Popiołek. Oskarżony posiada również zdjęcie z byłym premierem Donaldem Tuskiem.Jednak politycy PO, po wypłynięciu na wierzch sprawy kandydata, wycofują swoje poparcie.Filmy, gdzie Pitera udziela G. poparcia zniknęły z internetu. Zachowały się jednak ulotki, w których zachwala go: „To człowiek o szerokich horyzontach, Jest zorganizowany, ma charyzmę i silny charakter. Posiada wszelkie cechy, które predysponują go do bycia Waszym burmistrzem”.
    Pitera przynajmniej usuwa filmiki, co jednak świadczy o tym, że widzi problem. U nas Majchrowski w takiej sytuacji żadneog problemu nie widzi. Pan podejrzany czy tam oskarżony figuruje na oficjalnej liście poparcia, a JMM się tym jeszcze chwali.
  • Mecz Indykpolu AZS z Politechniką Warszawską był szczególny nie tylko ze względu na porażkę olsztynian 1:3 oraz oddanie się trenera Krzysztofa Stelmacha do dyspozycji zarządu klubu. W trakcie spotkania sędziowie przez 15 minut nie potrafili przeprowadzić wideoweryfikacji, a po jego zakończeniu przeszli badanie alkomatem./.../
    Co ciekawe, po zakończeniu pojedynku (porażką Indykpolu 1:3) kapitan Indykpolu nie chciał podpisać protokołu meczowego. Co więcej, gdy sędziowie chcieli opuścić halę Urania, okazało się, że czekają na nich funkcjonariusze policji z alkomatami. Arbitrzy początkowo nie chcieli poddać się badaniu. Według nieoficjalnych informacji zgłoszenia miał dokonać jeden z siatkarzy Indykpolu, który twierdził, że wyczuł zapach alkoholu od jednego z nich. - Otrzymaliśmy zgłoszenie, że jeden z arbitrów rzekomo jest pod wpływem alkoholu - mówi Małgorzata Demianiuk, rzeczniczka Komendy Miejskiej Policji w Olsztynie. - Policjanci, którzy posiadali tzw. alkosensory, pojechali we wskazane miejsce. Podejrzenia okazały się jednak bezpodstawne. Badanie wykazało, że obaj sędziowie byli trzeźwi.Prezes Zarządu Spółki Akcyjnej Piłka Siatkowa AZS-UWM SA, Tomasz Jankowski, nie chciał komentować całej sprawy.

• Zwycięstwo partii Jarosława Kaczyńskiego zszokowało tysiące młodych ludzi w całym kraju.
    – Jak wygra Kaczyński, zabieram MacBooka i spadam z tego żałosnego kraju – napisał na Facebooku w 2011 roku Krystian, grafik z Warszawy.
    – W sekundę po ogłoszeniu wyników z PiS-owcami na czele, bukuję bilet do gdzieś-gdzie-panuje-normalność – jeszcze w 2013 roku deklarowała Oliwia, stołeczna aktywistka miejska.
    Podobnych wpisów były w ciągu ostatnich trzech lat - tylko takimi danymi dysponuje ASZdziennik - 130 tysięcy. Teraz ich autorzy nie kryją zaskoczenia, że obietnice trzeba będzie spełnić tak szybko.
    – Ale, że jak to? To już? Przecież oni mieli być niewybieralni – załamuje ręce Krystian.
    – Ja mam tu przecież swoje projekty, blogi, aktywności i tak mam to wszystko rzucić?
    – Wiem, że tu chodzi niby o moją reputację, ale mam tu swoją ukochaną ścieżkę rowerową - waży racje Oliwia. – Poza tym napisałam to na niepublicznym profilu – broni się aktywistka.
    Problem w tym, że hipsterzy mogą jeszcze poczuć konsekwencje swoich słów. Jak dowiaduje się ASZdziennik, PiS zamierza ich w oficjalnych listach zapytać, kiedy planują spełnić swoje obietnice.
    – Bez tych informacji samorządy nie będą mogły zaplanować wpływów podatkowych, a więc i budżetów na przyszły rok – słyszymy w partii.
    Asz dziennik

• Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • The author has edited this post (w 17.11.2014)

• Ziemniak kupa mięci.

• Sołtys Chobielina Dworu Radosław Sikorski głosował, wraz z sołtysową Anne Apfelbaum we wsi
    Samoklęski Duże.
    :D

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • choć zupełnie mi nie do śmiechu
  • Przychodzi szef PKW do psychiatry:
    - Co Panu dolega?
    - Prześladują mnie głosy
    - Jakie głosy?
    - A... nieważne

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Wielomski Adam (42 l.) wstąpił w związki małżeńskie

• Kim jest desperatka?
    :D
  • Pani Magdalena Ziętek, poniżej jej teksty na konserwatyzm.prl
    http://www.konserwatyzm.pl/autor/31/magdalena-zietek
    Polecam ten
    http://www.konserwatyzm.pl/artykul/7812/czlowiek-czlowiekowi-wilkiem-czyli-o-konserwatyzmie-adama-wi
    "Na zakończenie chciałabym troszkę złośliwie stwierdzić (mam nadzieję, że ta drobna uszczypliwość zostanie mi wybaczona), że może i jest tak, że Adam Wielomski stając przed lustrem, widzi w nim"obrzydliwą, złośliwą, namiętną, lubiącą przyglądać się cierpieniu i śmierci innych" istotę. A jego skrajna propaństwowość wywodzi się z tego, że znając samego siebie, dochodzi do wniosku, iż "Dać komuś takiemu wolność, to przyzwolić na polityczne szaleństwa". Może Adam Wielomski tak bardzo boi się anarchii, bo podświadomie czuje, że po upadku władzy państwowej niejako automatycznie zamieni się w grasującego po warszawskich ulicach Kubę Rozpruwacza."
    The author has edited this post (w 24.11.2014)

• Nieładnie koledzy, nieładnie. Winniście cieszyć się szczęściem pary.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • "Cóż, kol. Ronald Lasecki na fb nazwał kiedyś Panię "fanatyczną tomistką". I to wychodzi w tym tekście. Empiryczna rzeczywistość Pani nie interesuje, a jedynie to, co napisał Arystoteles i św. Tomasz z Akwinu. Z tej perspektywy, to ja rzeczywiście jestem nihilistą, nominalistą i czymś tam jeszcze, a św. Augustyn jest mega-heretykiem. Problem w tym, że Arystoteles i Akwinata byli myślicielami skrajnie empirycznymi, a Pani ich traktuje jako abstrakcyjnych ideologów, którzy zamknęli świat w równie abstrakcyjnych pojęciach. Zapewne obaj tu wymienieni bardzo by się zdziwili, że ich niezwykle otwarte spojrzenie na rzeczywistość zostało zmutowane w zamknięty i zdogmatyzowany system, nie zawaham się przez tym słowem - ideologiczny. Pani nie interesuje już rzeczywistość polityczna i społeczna, kontrrewolucja, realne problemy, a jedynie co napisał św. Tomasz z Akwinu."
    I czy niesłusznie nasi przodkowie mawiali: "Kto się czubi, ten się lubi"?  ;-)
    Edit - zapoznałem się z paroma tekstami tej pani na tematy bieżące - jedno warte drugiego.
    The author has edited this post (w 24.11.2014)
  • Marszałek sejmu Radosław Sikorski
    wyznał w programie "Świat" TVN24 Biznes i Świat, że po wybuchu afery z zegarkiem Sławomira Nowaka uzupełnił swoje oświadczenie majątkowe. Z lektury oświadczenia wynika, że polityk dopisał zabytkowe organy.

• los
    Marszałek sejmu Radosław Sikorski
    wyznał w programie "Świat" TVN24 Biznes i Świat, że po wybuchu afery z zegarkiem Sławomira Nowaka uzupełnił swoje oświadczenie majątkowe. Z lektury oświadczenia wynika, że polityk dopisał zabytkowe organy.
    Ciekawe1 czy wpisał wątrobę, trzustkę i no, te męskie sprawy
    :(
    .....

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.