Skip to content

Humer

1353354356358359456

Komentarz

• edytowano April 2022
    Oryginalnie było biały siny czerowny
    Pod słońcem z czerwonego zrobił się żółty
    SigmundvonBurak napisal(a):
    Patriotyczne wlepki pod wpływem słońca zmieniły wymowę .

image
    Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
    Dzięki Sigmund
  • Co prawda czasowniki ale puść budziet.

image

👣

🐾
    🐾

• Niebądźmy takimi grammar nazimi. Może ten czasownik identyfikuje się jako zaimek, he?
  • W_Nieszczególny napisal(a):
    Niebądźmy takimi grammar nazimi. Może ten czasownik identyfikuje się jako zaimek, he?
    No i wszystko jasne. :)>-

👣

🐾
    🐾

• Jeszcze coś z dziwacznych słówek.
    Dawniej m-c kwiecień zwał się u nas łżykwiat. Kiej zerkam przez okno jak moje bzy zerkają smętnie na bure niebo i ściskają gałązki od zimna, to nawet nieźle pasi.
  • edytowano April 2022
  • pantelej napisal(a):
    Łukaszenka przy święcie..
    https://twitter.com/i/status/1518262046860656644
    Oczyma duszy ujrzałem wszystkich łykających kacapską propagandę w kolejkach na przejściach granicznych na Białoruś. Poczują tam i dobrobyt i powiem wolności ( jak to rzekł był Mentzen swego czasu ).
  • I smak kaszy gryczanej z solą.
  • A o omaście coś wspomniał?
  • - O musztardzie trzeba było wspomnieć
    - Mam musztardę!
  • edytowano April 2022
    Zamiast komentować różniste leszczyny i insze budki, można po prostu wklejać obrazek:
    image
  • edytowano April 2022
    :D:D:D
  • edytowano April 2022
  • trep napisal(a):
    image
    Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
    image
  • edytowano April 2022
    Nihil novi: Kalka propagandy sprzed 80-ciu lat:

Anglio! Twoje dzieło

image
  • Co do ostatniego obrazka - "Równo co 110 lat, 15 kwietnia tonie jakiś niezatapialny statek/okręt" ;)
  • Ciekawa100 zbieżność dat.
  • Dziejszy tytuł-pytanie z Interii:

Bruksela ogra Putina?

Właściwa oopowiedż:

Nie, bo to Bruksela Ogra Putina

• U Łukaszenki bez zmian. Polacy żebrzą o kaszę gryczaną, a Białorusini zajadają się mięsem z … żubrów

Na początku bieżącego roku 21 białoruskich żubrów z powiatu świsłockiego nieskutecznie forsowało staw. W efekcie trefna wyprawa znajdujących się pod ochroną zwierząt znalazła swój mało patetyczny finał w dziale wędliniarskim białoruskiego sklepu.

Sprawę nagłośniła jedna z blogerek zajmujących się tematyką gastronomiczną, która natrafiła w sklepie na Białorusi na wędliny z … żubra. Nie byłoby w tym nic szczególnie dziwnego, gdyby nie fakt, że zwierzę to od wielu lat znajduje się pod międzynarodową ochroną i figuruje w specjalnej Czerwonej Księdze.

Jednak, gdy żubrza przeprawa przez staw się nie powiedzie, a kubki smakowe ludu łakną niecodziennych specjałów mięsnych z wyższej półki, wówczas wystarczy zajrzeć na dział wędliniarski w białoruskim sklepie, wysupłać z portfela, w przeliczeniu na polską walutę jakieś 175 zł za kilogram wspomnianego mięsiwa i uczta gotowa.

A do tego jakże pięknie wpisuje się to w propagandę białoruskiego dyktatora Aleksandra Łukaszenki - Polacy masowo uciekają na Białoruś, by żebrać o kaszę gryczaną, a Białorusini spożywają w tym czasie ekskluzywne żubrze mięso.

ren/kresy24.pl
  • Przecież żubry to chwast. Trzeba je regularnie odstrzeliwać, bo jest ich za dużo jak na lasek, w którym żyją.
  • edytowano April 2022
    .
  • Wracałem sobie dzisiaj autobusem z maleńkiej popijawy ( 20 godzina, czyli jeszcze dzień).

I gdzieś z tyłów autobusu słyszę głośne utyskiwania na PiS. Przesiadłem się z ciekawości, aby posłuchać o czym to mówią. Cztery kodziarskie gówna jechały sobie i debatowały. Stare dziady. W pewnym momencie dyskusja zboczyła na...

trzymanie moczu i pieluchy ;-)

Wstydu te k** nie mają, tak przy innych pasażerach!
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.