Skip to content

Humer

1354355357359360456

Komentarz

• posix napisal(a):
    Wracałem sobie dzisiaj autobusem z maleńkiej popijawy ( 20 godzina, czyli jeszcze dzień).

I gdzieś z tyłów autobusu słyszę głośne utyskiwania na PiS. Przesiadłem się z ciekawości, aby posłuchać o czym to mówią. Cztery kodziarskie gówna jechały sobie i debatowały. Stare dziady. W pewnym momencie dyskusja zboczyła na...

trzymanie moczu i pieluchy ;-)

Wstydu te k** nie mają, tak przy innych pasażerach!
    hahahahahaha
  • edytowano April 2022
    :D Stara konspiracja, wyczuły że jesteś ubek i zmienili temat. ;)
  • edytowano April 2022
    Jak do tego doszło, nie wiem...

image
    image
  • Bo ruskie, to stan umysłu.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Jakie modlitwy w intencji nawrócenia Putina i ruskich wojsk są najwłaściwsze?

Akty strzeliste!
  • margerytka napisal(a):
    image
    nie widać
  • Tweet

Marek Reszuta
    @Kaukaz_Observer

Finowie przestali dostarczać energię Centrum Danych rosyjskiej firmy "Yandex". Obiekt chodzi na akumulatorach, a ruskie w panice chcą z Finami renegocjować umowy
    Jak wyjaśnić czym jest "Yandex"?
    Wyobraźcie sobie, że padł Google i wszystkie związane z nim usługi
    To już wiecie
  • Ale że co, Jandeks ma główną serwerownię dla pewności poza Rosją?
  • Ale że co, Jandeks ma główną serwerownię dla pewności poza Rosją?
  • pantelej napisal(a):
    Tweet

Marek Reszuta
    @Kaukaz_Observer

Finowie przestali dostarczać energię Centrum Danych rosyjskiej firmy "Yandex". Obiekt chodzi na akumulatorach, a ruskie w panice chcą z Finami renegocjować umowy
    To już wiecie
    To jest z 30 kwietnia a yandex.ru działa.
  • MarianoX napisal(a):
    Jakie modlitwy w intencji nawrócenia Putina i ruskich wojsk są najwłaściwsze?

Akty strzeliste!
    !!!
  • edytowano May 2022
    z fb @Shork'a

Z listu motywacyjnego kandydata do Konfederacji.
    "Plan jest taki:
    Rosja udaje że atakuje Ukrainę, robi się wielki hałas, Cały świat oddaje swoją broń Ukrainie, a jak już całą odda, ta wraz z Rosją atakuję całą, bezbronną Europę, wykorzystując jako piątą kolumnę emigrantów"
    .
  • edytowano May 2022
    Przemko napisal(a):
    pantelej napisal(a):
    Tweet

Marek Reszuta
    @Kaukaz_Observer

To już wiecie
    To jest z 30 kwietnia a yandex.ru działa.
    Dobre te akumulatory. Sprawdzić, czy nie polskie! :)

• Z komentarzy na wykopie (tak, tam też siedzą normalni ludzie, choć w sumie nie wiadomo, co tam robią):

Tak właśnie wygląda generał,a nie te wschodnie zachlane mordy.
    Ciekawostką jest to, że dowódcą sił NATO w Europie zawsze jest amerykański generał. To jasno pokazuje kto rządzi. Z drugiej strony, USA do NATO wkłada więcej niż wszyscy inni razem wzięci.

proszę nie umniejszać innym. Taka Rosja też dużo włożyła do NATO jako przykład podam Finlandię i Szwecję : ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Opowiada JACEK FEDOROWICZ*: Kręcono pewien film, którego tytułu podać nie mogę, bo mnie oskarżą o zniesławienie, powiem więc tylko, że akcja dzieje się w Egipcie, chłopiec i dziewczynka zostają porwani przez Beduinów, karawana spotyka lwa… Dość szczegółów, bo Państwo mogą się domyślić. Film kręcony był w autentycznej scenerii, w Egipcie. Niestety w pewnym momencie zabrakło dewiz.
    Odbywa się zebranie całej ekipy, reżyser komunikuje smutną decyzję.
    - Proszę państwa, z powodu braku dewiz niestety musimy przerwać zdjęcia, proszę zaraz zacząć pakować sprzęt, jutro wracamy do Polski.
    - Ale jak to? – odzywa się zgodny chór członków ekipy. – Może trochę poczekamy, aż nam podeślą, taśmę mamy, konserwy też każdy jakieś przywiózł, hotel na pewno zgodzi się przetrzymać nas przez jakiś czas na kredyt…
    - Nie – wtrąca się kierownik produkcji. – To niemożliwe, tu chodzi o dewizy, nie możemy się zadłużać w dewizach, wracamy.
    Wtedy wstaje wózkarz. Tu wyjaśniam, że wózkarz to był pracownik, którego jedynym zadaniem i umiejętnością było pchanie wózka z kamerą. Jeżeli była przewidziana tak zwana jazda, układało się szyny, po szynach wózek z kamerą pchał wózkarz w tempie ustalonym przez reżysera. Nie było w owych czasach w hierarchii ekipy filmowej osoby stojącej niżej. Nawet szósty asystent pirotechnika czy drugi pomocnik zastępcy mikrofoniarza stali znacznie wyżej niż wózkarz. Wstaje więc wózkarz.
    - Zostajemy – mówi.
    Zapada cisza, bo wszyscy zastanawiają się, czy śnią, czy rzecz dzieje się na jawie.
    - Na moją odpowiedzialność – dodaje wózkarz.
    - Ale co pan! Wracamy! – oświadcza kierownik produkcji.
    - Zostajemy – mówi wózkarz.
    Kierownik produkcji sięga do kieszeni i wyciąga legitymację majora SB.
    Na co wózkarz wyciąga legitymację pułkownika.
    Zdjęcia w Egipcie dokończono.

*Jacek Fedorowicz, ,,Mistrz offu’’, wydawnictwo Wielka Litera, Warszawa 2019, s. 264-5.
  • Najlepsze, że człowiek zastanawia się, czy to prawda, czy może żarcik taki.
  • #Russian państwowa agencja informacyjna RIA Novosti twierdzi, że w kwaterze głównej #Ukrainian wojska znaleziono ślady praktykowania czarnej magii. Stwierdza, że żołnierze ukraińscy „próbowali „konsekrować” broń i robili znaki krwią”.

image
  • Znaleźli grę komputerową Witcher? ;)

Zabawne jak przypomnimy sobie że na początku wojny w Moskwie 100 wiedźm ładowało energią Putina i rzucało urok na Ukrainę.
  • Zawsze lepiej niż odwrotnie.
  • Koledzy Azova mieli czarne słońca na karabinach, poznałem ten znak jeszcze w czasach rebelki, ktoś reklamował płyty von Tronstahla
  • Na ruskich czołgach też był widziany ten znak.
  • Przemko napisal(a):
    Opowiada JACEK FEDOROWICZ*: Kręcono pewien film, którego tytułu podać nie mogę, bo mnie oskarżą o zniesławienie, powiem więc tylko, że akcja dzieje się w Egipcie, chłopiec i dziewczynka zostają porwani przez Beduinów, karawana spotyka lwa… Dość szczegółów, bo Państwo mogą się domyślić. Film kręcony był w autentycznej scenerii, w Egipcie. Niestety w pewnym momencie zabrakło dewiz.
    Odbywa się zebranie całej ekipy, reżyser komunikuje smutną decyzję.
    - Proszę państwa, z powodu braku dewiz niestety musimy przerwać zdjęcia, proszę zaraz zacząć pakować sprzęt, jutro wracamy do Polski.
    - Ale jak to? – odzywa się zgodny chór członków ekipy. – Może trochę poczekamy, aż nam podeślą, taśmę mamy, konserwy też każdy jakieś przywiózł, hotel na pewno zgodzi się przetrzymać nas przez jakiś czas na kredyt…
    - Nie – wtrąca się kierownik produkcji. – To niemożliwe, tu chodzi o dewizy, nie możemy się zadłużać w dewizach, wracamy.
    Wtedy wstaje wózkarz. Tu wyjaśniam, że wózkarz to był pracownik, którego jedynym zadaniem i umiejętnością było pchanie wózka z kamerą. Jeżeli była przewidziana tak zwana jazda, układało się szyny, po szynach wózek z kamerą pchał wózkarz w tempie ustalonym przez reżysera. Nie było w owych czasach w hierarchii ekipy filmowej osoby stojącej niżej. Nawet szósty asystent pirotechnika czy drugi pomocnik zastępcy mikrofoniarza stali znacznie wyżej niż wózkarz. Wstaje więc wózkarz.
    - Zostajemy – mówi.
    Zapada cisza, bo wszyscy zastanawiają się, czy śnią, czy rzecz dzieje się na jawie.
    - Na moją odpowiedzialność – dodaje wózkarz.
    - Ale co pan! Wracamy! – oświadcza kierownik produkcji.
    - Zostajemy – mówi wózkarz.
    Kierownik produkcji sięga do kieszeni i wyciąga legitymację majora SB.
    Na co wózkarz wyciąga legitymację pułkownika.
    Zdjęcia w Egipcie dokończono.

*Jacek Fedorowicz, ,,Mistrz offu’’, wydawnictwo Wielka Litera, Warszawa 2019, s. 264-5.
    Odsłuchałem ten odcinek z 13 grudnia, linkowany tutej przez Brzosta i powiem wam, że jak wtedy byłem wielkim idolem Fedeorczyka, tak dzisiaj widzę, że to był wentyl.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.