Redaktor Roberto Tekielescu opowiadał jak niejaki Owsik już w szalonych latach 80-tych - jeszcze no-nanem będąc - usiłował namolnie i na rympał wkręcić się w środowisko muzyczno-artystyczne.
Pani_Łyżeczka napisal(a): Ja słuchałam w Rozgłośni Harcerskiej. a "Na przełaj" pamietacie?
Na Przełaj i delegowany tam Eryk Mistewicz to była próba rozbrojenia WiPu, tak to wtedy postrzegaliśmy. Mnie owsik oblazł w RH tak około 1988, trójka była mocno wtórna w temacie.
Pewnie wszyscy wiedzą ale ja się dzisiaj dopiero dowiedziałem, kiedyś był pomysł aby atomy nazywać niedziałki, bo przecież swój język mamy. No ale nie przyjeło się i zostały atomy.
posix napisal(a): Pewnie wszyscy wiedzą ale ja się dzisiaj dopiero dowiedziałem, kiedyś był pomysł aby atomy nazywać niedziałki, bo przecież swój język mamy. No ale nie przyjeło się i zostały atomy.
posix napisal(a): Pewnie wszyscy wiedzą ale ja się dzisiaj dopiero dowiedziałem, kiedyś był pomysł aby atomy nazywać niedziałki, bo przecież swój język mamy. No ale nie przyjeło się i zostały atomy.
Bomba niedziałkowa.
Poniedziałkowy krajobraz Hiroszimy
Aż sprawdziłem. 6 sierpnia 1945 roku rzeczywiście był to poniedziałek.
Bomba niedziałkowa.
Wtedy komiksy Papcia Chmiela nosiłyby tytuł "Tytus, Śmiałek i Niedziałek". |) :ar! :-B
I ja taką narrację przyjmuję. Mówię o obłąkaniu i konieczności odwiedzin psychiatry. Generalnie wypadłem ze sporu PiS vs antyPiS, bo to jest wtórny, wydumany problem, z czubami nie me sensu polemizować. Ale muszę między nimi jakoś żyć, więc spycham ich na pozycję pierdolniętych. Sam się już jasno nie deklaruję.
Komentarz
- jeszcze no-nanem będąc - usiłował namolnie i na rympał wkręcić się w środowisko muzyczno-artystyczne.
Mnie owsik oblazł w RH tak około 1988, trójka była mocno wtórna w temacie.
Bomba niedziałkowa.
(dla niewtajemniczonych - eukaliptus).
6 sierpnia 1945 roku rzeczywiście był to poniedziałek.
👣
🐾
🐾
Forsa to grunt, grunt to ziemia, ziemia to matka, matka to anioł, anioł to stróż itd.
No ale co robić? Są wybory, to trzeba głosować; nie ma żadnego wyboru.