Skip to content

Ile nóg ma Brown?

12345679»

Komentarz

• @Kuba_ powiedział(a):
    To już zapomnieliście o zamieszkach w UK z 2024, po tym jak Axel Muganwa Rudakubana (urodzony już na miejscu) zaszlachtował 3 dziewczynki? Potrwały tydzień, skończyło sie tym, że aresztowano ponad 1000 białych - koniec mistrzostw, do widzenia.

Ludowi Angolii przez stulecia tłumaczono sznurem i toporem, gdzie jego miejsce. W końcu zrozumiał.

• edytowano 05:27

@trep powiedział(a):
    Jest wystarczająco wiele ich zniczy do szczania. Można szczać w znicze inżynierów i lekarzy, można w znicze zboków, można szczać w znicze zmian klimatycznych. To są wszystko ich świętości. Można też szczać na świętość wujni - niemców. Można na samą wujnie. Pan Braun wybiera szczanie w znicze rodaków wybielając morderców - niemców.

No to zapytaj się Brauna dlaczego tak wybrał. Znajduję w tym logikę i to tyle. Braun jest dla mnie człowiekiem pomijalnym, za bardzo się koncentrujemy na szczekających psach za furą. Płaczek z Wnet (jak ktoś go tu określił, celnie) nakręcił całe to zamieszanie, no i mamy.

A tak z drugiej strony, ile można. Na naszych oczach dzieje się historia i lepiej dokonywać racjonalnych wyborów i działań, w obecnej sytuacji. Nawisy historyczne bardzo komplikują sprawę, i tak, mogą być wywoływane przez wrogie nam służby (patrz sprawy z Ukrainą).

• No to zapytaj się Brauna dlaczego tak wybrał.

Przecież jeśli w jednej sprawie łże to i w drugie (prawdopodobnie) będzie. To tak, jakby Tuska pytać.

• Nie zapominajmy, że ten koleżka promował maskirowkę. Dlaczego ludzie mają tak krótką pamięć?

• Ale wersji, że to wszystko przez Jankowskiego to ja jeszcze nie widzialem, nawet na Twitterzu. Ja piedrole, Horhe, przeszedłeś sam siebie.

• edytowano 06:17

@peterman powiedział(a):
    Ale wersji, że to wszystko przez Jankowskiego to ja jeszcze nie widzialem, nawet na Twitterzu. Ja piedrole, Horhe, przeszedłeś sam siebie.

To mogła być prowokacja wymierzona w Radio WNet i próba wrobienia rozgłośni w propagowanie "negacji holocaustu".

Dziennikarz Łukasz Jankowski bardzo słusznie zareagował na przekaz zapewne zadaniowanego Gershoma Brauna.

• @peterman powiedział(a):
    Ale wersji, że to wszystko przez Jankowskiego to ja jeszcze nie widzialem, nawet na Twitterzu. Ja piedrole, Horhe, przeszedłeś sam siebie.

Wczoraj słuchałem audycji we Wnet, gdzie dzwonili ludzie w tej sprawie. I część twierdziła, że urwanie tematu w tym momencie, nie dało Braunowi powiedzieć tego co chciał, a ogólnie przekaz byłby bardziej rozmyty i niejednoznaczny. Na pewno przerwanie audycji na żywo powoduje, że pierścień się wsuwa na palec i oko Saurona zwraca uwagę. A płaczek jest przeciętnym dziennikarzem, a czy to wszystko przez niego - nie wiem skąd ten wniosek. Po prostu, zachowuje się histerycznie, trzeba dać gadać i tyle. Albo nie zapraszać, co jest wyjściem najlepszym. Tyle, że radio Wnet ma profil otwartego medium, dla wszystkich.

I tak, naprawdę nie warto, nie ma sensu przejmować się tym co Braun mówi. Generalnie robi cyrk z Żydostwa i niech w tym trwa.

• Popadacie w paranoję z tym Braunem. Jakbyście nie zdawali sobie sprawy ilu w obecnej Polsce jest foliarzy. Którzy kontestują już na dobrą sprawę wszystko, i nawet kiedy w danej materii nie zgadzają się, to podoba im się sceptyczne podejście. A do tego Żydzi nie mają dobrej opinii w dzisiejszej Europie, podważanie skali hokaustu wcale nie jest równe poglądom proniemieckim, nazistowskim. Po prostu, wszyscy kłamią i manipulują, a ludzie tacy jak Braun zdejmują zaćmę z naszych oczu. Tak foliarze uważają. 5% ? Oooo, to może być i więcej, Braun wie o co gra.

• edytowano 06:43

Braun to pusta wydmuszka, przerost formy nad treścią, on nawet mówić się nauczył, żeby imponować erudycją. Ale jest sprawnym mówcą, nie tylko, dobrym lansiarzem, umie w piary, ma do tego po prostu talent. I jak to ludzie, dla których osąd innych jest kluczowy, dobrze czuje co gawiedź chce usłyszeć. Ale jego gawiedź, bo to jest narcyz, z tendencją to tworzenia nisz i wyznawców. Na resztę się obraża. On nie jest zdolny to żadnego długofalowego działania, uczestnictwa w procesie, pracy w zespole.

I dlatego jest to jednostka obrzydliwa. Unikajcie takich w realu jak ognia.

• Żeby wyjść poza swoją bańkę, cytuję komentarz, dość charakterystyczny dla sposobu myślenia, ale chyba też i Braun trak uważa w istocie (tylko po co o tym pieprzyć, to nie wiem).

"Niech to wybrzmi raz na zawsze i zakończy tę żałosną nagonkę nastawioną na przekonanie niezbyt rozgarniętej części społeczeństwa;
    Grzegorz Braun nie zaprzecza zabijaniu ludności pochodzenia żydowskiego na przemysłową skalę! NIE ZAPRZECZA HOLOCAUSTOWI co udowodnił we wczorajszym wywiadzie u Jana Pospieszalskiego.
    Zaprzecza jedynie używaniu do tego komór gazowych i to w jednym miejscu, w obozie Auschwitz I.
    Udostępniajmy wszędzie tam gdzie jeszcze ciemnota i uprzedzenia biorą górę nad faktami, logiką, i precyzją wypowiedzi.
    Proszę o udostępnienie tego posta. Link do całego wywiadu w komentarzu"

• edytowano 08:07

@trep powiedział(a):
    Odwieczny wróg Polski zamordował kilka milionów naszych obywateli w komorach gazowych a następnie ich spalił. Twierdzenie, że największy, odwieczny wróg Polski tego nie zrobił**, to szczanie przede wszystkim w nasze znicze. Nie w "ich". **

Wężykiem.

A to co mówi Braun jest istotne bo w sondażach jego partia jest 5+ %. To nie jest jakiś półanonimowy szur z internetu.

• @Rolka powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    Odwieczny wróg Polski zamordował kilka milionów naszych obywateli w komorach gazowych a następnie ich spalił. Twierdzenie, że największy, odwieczny wróg Polski tego nie zrobił**, to szczanie przede wszystkim w nasze znicze. Nie w "ich". **

Wężykiem.

A to co mówi Braun jest istotne bo w sondażach jego partia jest 5+ %. To nie jest jakiś półanonimowy szur z internetu.

Wężykiem ? Ale możesz podać kto mówił, że Hitler tego nie zrobił ? Braun ?

• Krok po kroku. Najpierw - "tam nie było komór". Jak się utrwali "wątpliwość" to się przejdzie do kolejnego etapu "korygowania". Skoro "kłamali w sprawie komór" to przecież jasne, że kłamali jeszcze w jakimś innym przypadku...

Get it all on record now - get the films - get the witnesses - because somewhere down the track of history some bastard will get up and say that this never happened" -Dwight D. Eisenhower

• @JORGE powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    Jest wystarczająco wiele ich zniczy do szczania. Można szczać w znicze inżynierów i lekarzy, można w znicze zboków, można szczać w znicze zmian klimatycznych. To są wszystko ich świętości. Można też szczać na świętość wujni - niemców. Można na samą wujnie. Pan Braun wybiera szczanie w znicze rodaków wybielając morderców - niemców.

No to zapytaj się Brauna dlaczego tak wybrał. Znajduję w tym logikę i to tyle. Braun jest dla mnie człowiekiem pomijalnym, za bardzo się koncentrujemy na szczekających psach za furą. Płaczek z Wnet (jak ktoś go tu określił, celnie) nakręcił całe to zamieszanie, no i mamy.

A tak z drugiej strony, ile można. Na naszych oczach dzieje się historia i lepiej dokonywać racjonalnych wyborów i działań, w obecnej sytuacji. Nawisy historyczne bardzo komplikują sprawę, i tak, mogą być wywoływane przez wrogie nam służby (patrz sprawy z Ukrainą).

Zgadza się Horche. Historia się dzieje cały czas, a na obecnym jej etapie kolejnego przełomu racjonalnym wyborem polskiej 🇵🇱 racji stanu jest opcja na strategiczny sojusz z USA 🇺🇲 i całym kolektywnym Zachodem 🇪🇺🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇦🇺 oraz dobre stosunki oparte m.in. na prawdzie historycznej oraz wsparcie dla państw-przyczółków tegoż Zachodu 🇺🇦🇮🇱 walczących z agresją wschodnich despotii i wrogów cywilizacji zachodniej 🇷🇺🇨🇳🇰🇵🇮🇷 A kto tego nie rozumie jest albo skończonym kretynem jeżeli chodzi o geopolitykę, albo ideologicznym szurem, niebezpiecznym z punktu widzenia tej racjonalności

• @JORGE powiedział(a):
    Żeby wyjść poza swoją bańkę, cytuję komentarz, dość charakterystyczny dla sposobu myślenia, ale chyba też i Braun trak uważa w istocie (tylko po co o tym pieprzyć, to nie wiem).

"Niech to wybrzmi raz na zawsze i zakończy tę żałosną nagonkę nastawioną na przekonanie niezbyt rozgarniętej części społeczeństwa;
    Grzegorz Braun nie zaprzecza zabijaniu ludności pochodzenia żydowskiego na przemysłową skalę! NIE ZAPRZECZA HOLOCAUSTOWI co udowodnił we wczorajszym wywiadzie u Jana Pospieszalskiego.
    Zaprzecza jedynie używaniu do tego komór gazowych i to w jednym miejscu, w obozie Auschwitz I.
    Udostępniajmy wszędzie tam gdzie jeszcze ciemnota i uprzedzenia biorą górę nad faktami, logiką, i precyzją wypowiedzi.

Jorge nie piedrol. Jak już wrzucasz coś, co uważasz za ważne, to niech to nie zawiera oczywistych kłamstw, które można zweryfikować przez 2 minuty (mnie to tyle zajęło). Przecież nawet wrzucałem cycat z wypowiedzi:

-- Czy twierdzisz, że w obozie koncentracyjnym Auschwitz i Auschwitz-Birkenau nie było komór gazowych?
    -- Stwierdzam, że hipoteza ich istnienia w tym i w szeregu innych miejsc jest hipotezą wątłą ...

Przecież to było wyciągnięte do leada tweeta Star1. Masz to na str. 6. Na stronie 7 masz film ponad 1h, zacznij oglądać od 4 minuty.

To my robimy tę żałosną nagonkę? To my jesteśmy niezbyt rozgarniętą częścią społeczeństwa?? Co do siebie - mogę się zgodzić, ale resztę użytkowników obrażasz.

• @Eden powiedział(a):

Zgadza się Horche. Historia się dzieje cały czas, a na obecnym jej etapie kolejnego przełomu racjonalnym wyborem polskiej 🇵🇱 racji stanu jest opcja na strategiczny sojusz z USA 🇺🇲 i całym kolektywnym Zachodem 🇪🇺🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇦🇺 oraz dobre stosunki oparte m.in. na prawdzie historycznej oraz wsparcie dla państw-przyczółków tegoż Zachodu 🇺🇦🇮🇱 walczących z agresją wschodnich despotii i wrogów cywilizacji zachodniej 🇷🇺🇨🇳🇰🇵🇮🇷 A kto tego nie rozumie jest albo skończonym kretynem jeżeli chodzi o geopolitykę, albo ideologicznym szurem, niebezpiecznym z punktu widzenia tej racjonalności

Ale tą prawdę historyczną to dodałeś w ramach swojej tezy. Bo ona nie ma znaczenia. Jako historyk tego nie możesz przełknąć, ale w polityce tak jest. Oczywiście nie deprecjonuję historii, bo to ona kształtuje społeczeństwo, ale przykro mi, czy to polityka, geo - pomijalne. Z resztą się zgadzam.

• edytowano 09:18

@trep powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):
    Żeby wyjść poza swoją bańkę, cytuję komentarz, dość charakterystyczny dla sposobu myślenia, ale chyba też i Braun trak uważa w istocie (tylko po co o tym pieprzyć, to nie wiem).

Jorge nie piedrol. Jak już wrzucasz coś, co uważasz za ważne, to niech to nie zawiera oczywistych kłamstw, które można zweryfikować przez 2 minuty (mnie to tyle zajęło). Przecież nawet wrzucałem cycat z wypowiedzi:

-- Czy twierdzisz, że w obozie koncentracyjnym Auschwitz i Auschwitz-Birkenau nie było komór gazowych?
    -- Stwierdzam, że hipoteza ich istnienia w tym i w szeregu innych miejsc jest hipotezą wątłą ...

Przecież to było wyciągnięte do leada tweeta Star1. Masz to na str. 6. Na stronie 7 masz film ponad 1h, zacznij oglądać od 4 minuty.

To my robimy tę żałosną nagonkę? To my jesteśmy niezbyt rozgarniętą częścią społeczeństwa?? Co do siebie - mogę się zgodzić, ale resztę użytkowników obrażasz.

Pokazuję jak myślą ludzie i dlaczego Braun się tak zachowuje (wg mnie wyrachowanie). Podałem przykład, ale sporo ludzi tak myśli, z tego co widzę (odnośnie postawy Brauna). Komentarze tego człowieka, na temat innych spraw, są dość sensowne, znam je od lat. Tu napisał to co napisał (jednak się zaskoczyłem), ale i wkleił wywiad Brauna z Pospieszalskim, gdzie faktycznie Braun prostuje pewne sprawy.

Problem z tobą (dla mnie, ogromny), ale też z Rozumem jest taki, że patrzycie na zdania, w oderwaniu od kontekstu. Ja nie wkleiłem tego, bo się z tym zgadzam, a żebyś np. ty zobaczył co siedzi w ludzkich głowach, a nie tylko w twojej. To bardzo ważne.

• @Rolka powiedział(a):
    Krok po kroku. Najpierw - "tam nie było komór". Jak się utrwali "wątpliwość" to się przejdzie do kolejnego etapu "korygowania". Skoro "kłamali w sprawie komór" to przecież jasne, że kłamali jeszcze w jakimś innym przypadku...

Get it all on record now - get the films - get the witnesses - because somewhere down the track of history some bastard will get up and say that this never happened" -Dwight D. Eisenhower

Ale to już jest nadużycie, zdajesz sobie z tego sprawę ? Tak może się stać, ale nie musi. I pisanie na już, że Braun neguje holokaust, to wg mnie kurewstwo jest. Klasyczne właśnie dla Gazety Wyborczej, albo może inaczej, dla żydowskiego pojmowania świata, którego jest ogromnym przeciwnikiem.

• @JORGE powiedział(a):

@trep powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

Pokazuję jak myślą ludzie i dlaczego Braun się tak zachowuje (wg mnie wyrachowanie). Podałem przykład, ale sporo ludzi tak myśli, z tego co widzę (odnośnie postawy Brauna). Komentarze tego człowieka, na temat innych spraw, są dość sensowne, znam je od lat. Tu napisał to co napisał (jednak się zaskoczyłem), ale i wkleił wywiad Brauna z Pospieszalskim, gdzie faktycznie Braun prostuje pewne sprawy.

Problem z tobą (dla mnie, ogromny), ale też z Rozumem jest taki, że patrzycie na zdania, w oderwaniu od kontekstu. Ja nie wkleiłem tego, bo się z tym zgadzam, a żebyś np. ty zobaczył co siedzi w ludzkich głowach, a nie tylko w twojej. To bardzo ważne.

Ale co to znaczy "w ludzkich"?? To co wkleiłeś dzieje się w głowie tego jednego gościa. W dodatku ten pojeb lub kłamca nie jest w stanie dodać 2 do 2 a tych co potrafią wyzywa od niezbyt rozgarniętej części społeczeństwa.

Znam osoby, w których głowach dzieją się gorsze rzeczy, ale ich tu nie wklejam.

• @JORGE powiedział(a):

@trep powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

Pokazuję jak myślą ludzie i dlaczego Braun się tak zachowuje (wg mnie wyrachowanie).

Słuchałem go u Pospieszalskiego i mówi tak, żeby ludzi trigerować, nie odpowiada wprost, taki superprecyzyjny jest, na Frondzie było sporo osób które takie sztuczki stosowało, a potem kwitowali "nie odpowiadam za czyjeś skojarzenia" hehe.

W sumie Irving robi podobnie, kiedy pisze że "historycy nie znaleźli żadnego dokumentu z którego wynika że Hitler wiedział o Holokauśce" no to mówi dokładnie to, co mówi - nie wynika z tego że Hitler nie wiedział (ale tego już nie dopisuje) no i taki komunikat idzie w świat.

• I pisanie na już, że Braun neguje holokaust, to wg mnie kurewstwo jest.

Nie sądziłem, że będę bronił Rolki, ale tu ma rację. Skoro w tym i w szeregu innych miejsc nie było komór gazowych to i nie było holokaustu. "Niemcy robili tylko różne złe rzeczy, np. wdeptywali w błoto". W oczywisty sposób (ale sprytną metodą, o której pisał Rzchanym, Braun zaprzecza holokaustowi. No, chyba, że znasz jego wypowiedź, w których mówił, że gdzieś były jednak komory, poza tym szeregiem miejsc, w których nie było.

• To jak? Mówił Braun, że gdzieś były jakieś komory gazowe?

• @trep powiedział(a):

Ale co to znaczy "w ludzkich"?? To co wkleiłeś dzieje się w głowie tego jednego gościa. W dodatku ten pojeb lub kłamca nie jest w stanie dodać 2 do 2 a tych co potrafią wyzywa od niezbyt rozgarniętej części społeczeństwa.

Znam osoby, w których głowach dzieją się gorsze rzeczy, ale ich tu nie wklejam.

Nie, to nie jest jeden człowiek. Tak myśli wiele osób, dlatego Braun ma te 5-7% i wypowiedź o której mówimy nie będzie miała wpływu na spadek tych notowań. Szczególnie, że w innym wywiadzie się sprawnie tłumaczy. Ważne jest to też o tyle, żebyście nie szukali spiskowych teorii odnośnie Brauna, a najpierw poszukali prawdy w tezie, że Braun odwołuje się do konkretnej, coraz większej grupy osób. Bo to jest też ważne, po kiego on wyciąga te tematy ? I tu mamy odpowiedź, ale jest ona szersza, generalnie chodzi o walkę Brauna z powszechnym kłamstwem mejnstrimu. On jest bohaterem, któremu żaden temat nie straszny.

Dobrze by było, żebyś też zrozumiał, że raz wypowiedziane słowo nic nie znaczy. Jeżeli raz Braun mówi tak, a raz tak, to jaki wniosek ? Żaden. Dalej trzeba się przyglądać. Albo olać zupełnie, co proponuję.

• @Przemko powiedział(a):

Słuchałem go u Pospieszalskiego i mówi tak, żeby ludzi trigerować, nie odpowiada wprost, taki superprecyzyjny jest, na Frondzie było sporo osób które takie sztuczki stosowało, a potem kwitowali "nie odpowiadam za czyjeś skojarzenia" hehe.

W sumie Irving robi podobnie, kiedy pisze że "historycy nie znaleźli żadnego dokumentu z którego wynika że Hitler wiedział o Holokauśce" no to mówi dokładnie to, co mówi - nie wynika z tego że Hitler nie wiedział (ale tego już nie dopisuje) no i taki komunikat idzie w świat.

Oczywiście, Braun robi politykę. A my dajemy się wkręcać. Pytanie, czy musi uważać ? Musi, ale nie wyobrażam sobie, żeby go w końcu zamknęli, bo z tego to dopiero wyjdzie męczennik ...

jedno mi się podoba, rozpieprza wszelkie tabu, a po naszej stronie już dawno wszystko zostało oplute, zohydzone, wyśmiane, podważone, po ich - nie.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.