@JORGE powiedział(a):
W 3 wątkach jest wzmianka o tym i jakoś bez reakcji ? Nie cieszy was to, nie czujemy doniosłości wydarzenia ? Rozczarowała was Komisja Wenecka, która wyszła z ram urobionego w naszych głowach stereotypu ? O co chodzi ?
Przecież to atomówka jest w dzisiejszą władzę. I hamulec dla chaosu, który miał u nas zapanować. Przynajmniej w tym aspekcie.
Ja się bardzo cieszę, że Bodnar dostał takiego plaskacza, ale ta komisja jest tylko ciałem doradczym. Można ją bez konsekwencji zignorować.
Ja mam jednak taką teorię że oni niekoniecznie chcą rozjechać sądownictwo (co innego podporządkować, jak prawie każdy rząd). Do prokuratury czy TVP weszli z dnia na dzień, siłowo. Nie potrzebowali żadnej ustawy. Do KRS też weszli, ale tylko po papiery, nie odcięli ani prądu, ani kasy (tzn. trochę tak, ale to skomplikowane). Co im przeszkadza siłowo wyprowadzić Manowską? Do sądów powszechnych nie trzeba nawet nigdzie wchodzić, wpływ nowych spraw dla nowych sędziów można paroma kliknięciami w slps, kodziki ma ministerstwo.
Ale muszą to jakoś sprzedać radykałom, którzy ich przez 8 lat popierali. Opinia komisji weneckiej to dobra podkładka.
Tak, całkiem możliwe, że tak. Mam wrażenie, że nawet Bodnara zaskoczył fanatyzm sędziowskich aktywistów (Markiewicza itd.).
Komentarz
Tak, całkiem możliwe, że tak. Mam wrażenie, że nawet Bodnara zaskoczył fanatyzm sędziowskich aktywistów (Markiewicza itd.).
Elo, bo wiecie, ja nawet nie wiem, czy mam kwestionować, czy też nie.
Jakie tu zarzuty stawiają rozgrzani i silniczki?
Śledztwo umorzono:
Tak, a co?
No nic w sumie. Wszyscy się dalej uśmiechają do siebie
Bo obok zwłok znaleziono skórkę od banana więc uznano, że jednak mógł to być nieszczęśliwy wypadek.
👣
🐾
🐾