Skip to content

Sędziowie rozgrzani jak nigdy dotąd!

12627283032

Komentarz

• edytowano 10 May

@Przemko powiedział(a):
    Przekonuje mnie co pisze Kaj Małachowski, że służby zostawiły nowej władzy kompletną teczkę na biurku, aby reseciarze podjęli decyzję co robić dalej, zdjąć człowieka czy nie. A ci wybrali trzecie rozwiązanie, pozwolili mu zwiać. I dobrze wyszło, społeczeństwo się zastanawia ilu jeszcze takich sędziów zwerbowała Moskwa.

Ja słyszałem wersję, że koleś uciekł dość przypadkowo. Mianowicie grupa odwetowców z Bonn (ludzie, których gnębił Ziobro i jego ekipa) zabrała się za trzepanie ziobrystów. No a że pan S. był w okolicy grupy to i jemy zaczęto się przyglądać bardziej. Oficerowie prowadzący pana S. zaś uznali, że nasze służby szukają szpiona i zaraz znajdą. No i kazali mu wiać. Dlatego też skutecznie dał nogę bo nikt nie sądził, że jest w szpiegostwo zamieszany.

@KazioToJa powiedział(a):

@Rolka powiedział(a):
    Koledzy tak na poważnie z tym samooczyszczenie sędziów z rosyjskiej agentury? Od łapania agentów są służby, nie inni sędziowie. A wystarczyło zajrzeć choćby do jawnego oświadczenia majątkowego, że pan agent ma długi. Skądinąd informacja z oświadczeń majątkowych to świetne źródło wiedzy aby było wiadomo do kogo podejść z propozycją...

Inna sprawa, że pan sędzia był już na Białorusi podobno w czerwcu 2023 i nikt jakoś tego nie zauważył. Kamieni kupa...

samooczyszczenie w tym środowisku (prawicowym) to gorzka ironia. Wszyscy wiedzą o czym mowa, przetestowane w życiu. Sędziowie wyszarpując dla siebie coraz większą autonomię wzięli na siebie odpowiedzialność, której nawet nie próbują wypełnić. Jeśli uzyskali i obronili ochronę przed procedurami sprawdzającymi służb specjalnych, to oni odpowiadają za Szmydta. A wiemy jak energicznie bronili swoich przywilejów.

Od strony prawnej nie ma przeszkód aby służby chodziły i za sędziami - potem można zrobić zatrzymanie na gorącym uczynku (no "zrobić" jak trzeba) i immunitet uchylą. Problem jest w prewencji czyli braku badania podstaw do dostępu do informacji niejawnej. Sędzia badany jest de facto raz (na nominacji) i na tym koniec. Co ciekawe - ekipa Tuska chce ponoć to zmienić i zobaczymy jakie będą reakcje "środowiskowe".

• Hehe.

• Nie wygląda na twardziela-psychopatę. Wygląd ma nieco opóźnionego umysłowo leniuszka.

• Mam takie pytanko, teoretyczne, do miejscowych papug i innych takich. Wszelkie podobieństwo do osób prawdziwych jest przypadkowe.

Żyją sobie dwie lesby. Fajnie by było mieć dziecko - myślą sobie, po czym jedna bierze nasienie od jakiegoś kolesia (w probówce) i zachodzi w ciążę. "Wychowują" to dziecko obie. Matka bio i ta druga bez żadnej letigymacji. I bio odchodzi, zabiera dziecko a ta druga w te pędy do Wysokego Sądu i larum, że jest "matką" a tamta jej dziecka nie daje.

Czy w świetle polskiego prawa Wysoki Sąd może taką sprawę procedować czy też powinien tę kobitę poszczuć psami?

• Właśnie ostatnio Holland z Ochojską żaliły się na Tuska, że jest tak samo okrutny jak Kaczor.

• Okaże się czy rzeczone działaczki bardziej miłują uchodźców czy fuehlera...

• To jest takie narzekanie, jak nasze tu na Kaczora i Morawera.

• Oczywiście. Ale zawsze miło poczytać.

• "15 maja Grupa Granica poinformowała, że pięciorgu aktywistom, którzy nieśli pomoc na granicy polsko-białoruskiej, Prokuratura Rejonowa w Hajnówce postawiła zarzut ułatwienia niezgodnego z prawem pobytu na terenie RP. Grozi za to do 5 lat więzienia."

https://oko.press/grupa-granica-aktywisci-z-granicy-polsko-bialoruskiej-oskarzeni-grozi-im-do-5-lat-wiezienia

• Jakoś mnie to bawi.

• @los powiedział(a):
    Jakoś mnie to bawi.

Razem z informacją o decyzji sądu w sprawie skargi Sudańczyka na pushback po dwakroć, szybko idzie!

• Ale ludzie piszą, że niemcy robią puszbeki nachodźców do Polski.

• Tak a co?

• @los powiedział(a):
    Nie wygląda na twardziela-psychopatę. Wygląd ma nieco opóźnionego umysłowo leniuszka.

wszystkich nas oszukał, tylko Donek Go przejrzał

• Sąd uznał, że Tomasz List nie jest mobberem, tylko osobą, która styl zarządzania wykształciła w latach 90.

• Słuchałem jednym uchem w samochodzie. Nie sąd tylko prokuratura umorzyła.

• Umorzyła z powodu przedawnienia.

• Z tego, co zrozumiałem, to przedawnienie dotyczyło molestowania, a nie mobbingu. Ale może konfabuluję.

• Tak, mobbing oddalono, molestowanie przedawnione.

• Może. Ale umarzamy z powodu przedawnienia.

• @celnik.mateusz powiedział(a):
    Słuchałem jednym uchem w samochodzie. Nie sąd tylko prokuratura umorzyła.

Tak, a co?

• @los powiedział(a):
    Może. Ale umarzamy z powodu przedawnienia.

Słowa

• edytowano 23 May

Jako dokonane z przyczyn formalnych (tj. "na przedawnienie") stanowi to najskuteczniejsze uwalenie sprawy, gdyż nie można zakwestionować uzasadnienia merytorycznego, ponieważ go nie ma.

• No to zaczyna się bal:

"Prokurator z WSW PK, po rozpoznaniu zawiadomienia Stowarzyszenia Sędziów Polskich 'IUSTITIA', wszczął śledztwo w sprawie przekroczenia uprawnień i działania na szkodę interesu publicznego w celu osiągnięcia korzyści osobistej przez 20 sędziów członków KRS" - przekazała Prokuratura Krajowa
    (..) Zgodnie z założeniami prawo do kandydowania na członka KRS stracą sędziowie (nazywani przez obecnych rządzących tzw. neo-sędziami), którzy zostali nimi po zmianie przepisów o KRS.

Źródło
    Czyli Kasta Kontratakuje!
    Powyborczy walec rusza. Ale to odwalenie biernego prawa wyborczego to zacny pomysł, łamie wszystkie porządki poza "prawem, tak jak je kasta rozumie"

• No ale po to były wybory przecież.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.