Skip to content

Szyderstwo jest mową Piekła

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Strasznie jestem dumny z tego aforyzmu.
Czy ktoś tu miał dobre zdanie o ciasteczkach?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
«134

Komentarz

• O, w starym, znajomym stylu
    :)
    Jest Antoni i Wódz, nic się nie zmieniło.
    A Kurak chyba ma tu rację:
    https://twitter.com/kontrowersje/status/605751200689090560
    The author has edited this post (w 02.06.2015)

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • ella
    A Kurak chyba ma tu rację:
    https://twitter.com/kontrowersje/status/605751200689090560
    Oczywiście że ma, przecież pamiętamy co Kukiz na Frondzie pisał, jak się zachwycał nowymi znajomymi z wojska, z Fundacji Sowa. On myśli że jest trybunem ludowym a jest rozgrywany i prowadzony przez służby. Ale jak wiemy sytuacja może się wyrwać spod kontroli i co z tego wyjdzie nie wiadomo.
  • Zwróćcie uwagę na jedno - tekst prof. Pawłowicz był paternalistyczny i nieznośny ale w istocie rzeczy życzliwy, to było "nie marnuj chłopie, coś dotąd osiągnął." Odpowiedź to czyste szyderstwo, Palikot czy Halicki by się nie powstydzili. Ciasteczkowy należy do nich duszą i ciałem a jeśli uczynił lub uczyni coś dobrego, to tylko jako część siły, która zła pragnie.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • A ja nie byłbym taki pewny, że to szydera. Nie raz i nie dwa złapaliśmy PO na mówieniu prawdy, z uśmiechem na ustach prosto w twarz, a wszyscy się zaśmiewali do rozpuku ża to taki świetny dowcip, co mówią. Tymczasem to wcale nie był dowcip. To może i Kukiz mówi teraz wprost?
  • Czy mówi wprost czy wspak, z całą pewnością mówi jak skończony cham. Jakim zawsze był. Sorry za dosadność, ale takie mamy czasy.
  • Pamiętam jakieś dwieście lat temu, kiedy dinozaury chodziły po Ziemi (a może to były czołgi), było spotkanko z Michnikiem w którymś z akademików. Ktoś mu zadał pytanie, co będzie robić, kiedy w Polsce nastąpi wymarzona demokracja.
    No pprzecież już Ttrybuna Ludu napisała - odparł z szerokim uśmiechem Michnik - fforsa, wóda i ppanienki.
    Jakbym miał wtedy więcej zaufania do Trybuny Ludu, uniknąłbym później kilku nieprzyjemnych sytuacji.

• Ruchy, które popierają Pawła Kukiza nie są nastawione na wybory parlamentarne. Naszym bezpośrednim zadaniem jest wygranie referendum. Mamy ponad 30 tys. aktywistów i zbieramy pieniądze. Na koniec ubiegłego tygodnia zebraliśmy ponad 60 tys. złotych - powiedział w programie Wirtualnej Polski "Dzieje się na żywo" dr Wojciech Błasiak z Ruchu Obywatelskiego na rzecz JOW-ów. - PO i PiS wydadzą wiele milionów na wybory, Paweł Kukiz jest w niewątpliwie dużo gorszej sytuacji - zauważył politolog dr Sergiusz Trzeciak.
    W rozmowie z Michałem Kobosko Błasiak przyznał, że wie, że "jest to niewielka suma", ale aktywiści "zbierają każdy wdowi grosz, po 20, 30 zł". Dodał, że nie mogą liczyć na wsparcie, które otrzymują inne partie z budżetu państwa.
    A teraz zadanie matematyczne - co robiło 27 tys. aktywistów?

• Ciasteczkowy
    Ja
    będę decydował,
    ja
    będę pełnomocnikiem wyborczym…
    Ja
    będę decydował, kto będzie na jedynkach.
    Ciasteczkowy do Pawłowicz
    Pani „analiza” mojej wcześniejszej wypowiedzi jest bowiem przykładem na to, do czego prowadzi partiokracja i „jedynki” na listach przyznawane przez Wodza.
    Peedzcie mi, dlaczego ja tak nie cierpię tego pajaca?
    The author has edited this post (w 03.06.2015)

• "Ja jestem za Kościołem obywatelskim, który nie jest hierarchiczną strukturą, taką jak państwo polskie - mówił Paweł Kukiz w Radiu ZET".
    Padłam.
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Pawel-Kukiz-Wy-w-Warszawie-zyjecie-w-Monako,wid,17598157,wiadomosc.html?ticaid=114fad&_ticrsn=3

• Zajebiaszczą plotkę słyszałem, Cook był w SZSP.
    :D
    Zapisał się, żeby otrzymaną legitkę móc podrzeć, oczywiście.
  • Z nami dokładnie tak samo gadał na początku, tyle że na prywatnym FF.
    A teraz błaźnił się
  • los
    Zwróćcie uwagę na jedno - tekst prof. Pawłowicz był paternalistyczny i nieznośny ale w istocie rzeczy życzliwy, to było "nie marnuj chłopie, coś dotąd osiągnął." Odpowiedź to czyste szyderstwo, Palikot czy Halicki by się nie powstydzili. Ciasteczkowy należy do nich duszą i ciałem a jeśli uczynił lub uczyni coś dobrego, to tylko jako część siły, która zła pragnie.
    Oczywiście! Ale dokladnie to samo ćwiczył z nami na FF
    Tylko, że to była inna skala, inny poziom rozmowy.
    Jak widać mózg pozostał mu ten sam
  • On ma zajoba na punkcie JK. Podobnie jak RAZ.

• Na pewno miał na punkcie LK, pamiętacie co mówił, że wiózł córkę do lekarza a tu miasto zakorkowane. Osobista sprawa, panietego.
  • przemk0
    Na pewno miał na punkcie LK, pamiętacie co mówił, że wiózł córkę do lekarza a tu miasto zakorkowane. Osobista sprawa, panietego.
    Mam gdzieś skopiowany ten wątek z FF.
    Ale w przypadku JK było tak samo. Kiedyś puścił mi mailowo strumień świadomości na jego temat - chora, palikociarska nienawiść.

• Znaczy - prof. Pawłowicz też nie wykazała się rozsądkiem. Pisać życzliwe listy do bydlaka?

• los
    Znaczy - prof. Pawłowicz też nie wykazała się rozsądkiem. Pisać życzliwe listy do bydlaka?
    Właśnie że nie!
    Więcej takich tak życzliwych listów, a w odpowiedzi mamy gotowce do porównawczych cytatów dla profesora!
    Ciasteczkowy
    Ja
    będę decydował,
    ja
    Ja będę decydował, kto będzie na jedynkach
    .
    Pani „analiza” mojej wcześniejszej wypowiedzi jest bowiem przykładem na to, do czego prowadzi partiokracja i
    „jedynki” na listach przyznawane przez Wodza.
  • romeck
    los
    :
    Znaczy - prof. Pawłowicz też nie wykazała się rozsądkiem. Pisać życzliwe listy do bydlaka?
    Właśnie że nie!
    Więcej takich tak życzliwych listów, a w odpowiedzi mamy gotowce do porównawczych cytatów dla profesora!
    Ciasteczkowy
    :
    Ja
    będę decydował,
    ja
    Ja będę decydował, kto będzie na jedynkach
    .
    :
    Pani „analiza” mojej wcześniejszej wypowiedzi jest bowiem przykładem na to, do czego prowadzi partiokracja i
    „jedynki” na listach przyznawane przez Wodza.
    Ja wam wszystko wyśpiewam
    http://www.kontrowersje.net/ja_wam_wszystko_wy_piewam_pawe_ek_kukiz_czyli_jurek_owsiak_i_r_bta_co_chceta_ii
    (chyba pierwszy raz w życiu linkuję do Kuraka!)

• Kukiz jaki jest taki jest, ale może się okazać że wprowadzi do sejmu zbieranine która szybko się rozczlonkuje na małe partyjki a być może paru posłów wystarczy że PiS będzie mieć większość.  Dlatego walenie w Kukizu ustami PiSu jest nie mądre co Pani Pawłowicz wiedziała by gdyby umiała grać w te szachy. A że nie umie to lepiej żeby dała sobie spokój.  Nie potrzeba dzisiaj kompromitujacych siebie i PiS przy okazji madrali.
  • A być może wystarczy, żeby koalicja parti za wyjątkiem PiS miała większość. O to się tu rozchodzi, żeby się Kukiz określił już teraz, do której opcji mu bliżej, bo ja na przykład nie wiem a z tego co o nim wiem wynika, że nie do PiS mu bliżej.
  • A ja uważam, że kol. pkukiz jest kreowany w cwelu właśnie wejścia w koalicję z pisuarem, co by spełnić rolę Samoobrony i LPR w nowym rządzie kaczora (czyli wbijać kij w szprychy i kręcić lody, a przynajmniej usiłować kręcić lody).  To jest oczywiście plan B, bo plan A to kontynuacja nierządu obecnej murwiej ekipy.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • ella
    (chyba pierwszy raz w życiu linkuję do Kuraka!)
    Kto by pomyślał 10 lat temu, prawda?
    ;)
  • Ojile, tak jak to podawali- trwają (?) jakieś rozmowy na lenii PiS-PK - to uważamRze otwarty list pani prof. był w tej sytuacji przedwczesny.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Tak czy siak. Z ciastkiem obchodzić się jak radziecki saper w miną p/piechotną. Nie POchylać się nad nim. Lecz z dala, kijaszkiem szturchać i baczyć czy aby nie wybuchnie.
    The author has edited this post (w 04.06.2015)

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Wiecie co?
    Jakby PO była normalną partią, to PO i PiS powinny współdziałać w niszczeniu ciasteczek, bo to męty. Ale PO nie jest normalną partią, więc ciasteczka należy potraktować jak trotyl podłożony pod łajdactwo. Ciasteczkowy jest częścią siły, która zła pragnie, ale niszcząc niegodziwą konstrukcję, czyni dobro.

• Pamiętając, że cel nie uświęca środków, mam głębokie przekonanie, że tym razem JK nie nadzieje się na minę w postaci Kunia-bis.
  • los
    Wiecie co?
    Jakby PO była normalną partią, to PO i PiS powinny współdziałać w niszczeniu ciasteczek, bo to męty. Ale PO nie jest normalną partią, więc ciasteczka należy potraktować jak trotyl podłożony pod łajdactwo. Ciasteczkowy jest częścią siły, która zła pragnie, ale niszcząc niegodziwą konstrukcję, czyni dobro.
    Ludwig Dornbaum
    Kukiz nie szarpnie więcej niż 12 proc. Może 14, ale to naprawdę maksimum jego możliwości. Nie zdziwię się, jeśli skończy na 8 proc. Natomiast z punktu widzenia analizy fundamentalnej najlepsze perspektywy ma NowoczesnaPL. Ta formacja ma duże szanse zdobyć duże poparcie/.../
    Niemniej w procesie koniecznych zmian egoiści mogą być lepszym partnerem, niż zadufane w sobie grubasy z PO, które są dogłębnie przekonane, że mają pomysł na Polskę racjonalną i europejską. Z przestraszonymi zimnymi egoistami można negocjować kompromisy. Z zadufanymi grubasami to niemożliwe.
    Moze nowoczesna.ro okaze sie wystarczająco normalna?

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.