Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

1129130131133135

Komentarz

• Imię Gouda jest w 0% żeńskie i w 100% męskie.

Nawet w przypadku Gołdy Meir nie miałem tak stuprocentowego przekonania.

• A ci cały czas w świecie równoległym.

• Megapolis Tuska umkło ich uwadze.

• @los powiedział(a):
    Megapolis Tuska umkło ich uwadze.

Nie umkło, bo realizuje wizję 'uj z Polska wschodnią' więc będą chwalić.
    A co do meritum:

W zarządzie Grupy Agory pozostają Bartosz Hojka, Anna Kryńska-Godlewska, Tomasz Jagiełło i Wojciech Bartkowiak. Nowe osoby w organie to Agnieszka Siuzdak-Zyga, prezeska spółki Gazeta.pl i Maciej Strzelecki, prezes Grupy Eurozet.

Źródło
    Zwłaszcza dołączenie tej kobiety z Gazeta.pl ucieszy tych z Wyborcza.

• Sąd Okręgowy w Warszawie nakazał Agorze przeprosić prof. Elżbietę Chojnę-Duch za nieusunięcie obraźliwych dla niej postów pod artykułem na portalu Wyborcza Biz – podaje „Rzeczpospolita”. Wydawca został też zobowiązany do zapłaty 10 tys. zł zadośćuczynienia.

Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/agora-przeprosiny-elzbieta-chojna-duch-hejterskie-komentarze-pod-artykulem

• Chojna Duch była od rolników ?
    znaczy ZSL?

• Była ale później już w latach 90. Niemniej liczy się bo mądrość etapu nakazuje hejt dla tej formacji.

• "Agora nie płaci dywidendy. Kolejny chudy rok spółki twórców „Gazety Wyborczej”

Ostatni raz Agora wypłaciła dywidendę przed epidemią. W konsekwencji jej główny akcjonariusz Agora-Holding od czterech lat notuje ujemną rentowność. W 2023 roku miała 160 tys. zł straty netto."

Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/agora-akcje-wlasciciel-ile-zarabia-agora-holding

• Natomiast „Gazeta Wyborcza” (Agora) przy spadku o 14,89 proc. rok do roku sprzedaje się już prawie dwa razy gorzej od „SE”. Poziom sprzedaży „GW” zmalał do 33 607 egz.

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/gazeta-wyborcza-wyniki-sprzedazy-najpopularniejsze-dzienniki-super-express-ii-kwartal-2024-r

• @los powiedział(a):
    Natomiast „Gazeta Wyborcza” (Agora) przy spadku o 14,89 proc. rok do roku sprzedaje się już prawie dwa razy gorzej od „SE”. Poziom sprzedaży „GW” zmalał do 33 607 egz.

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/gazeta-wyborcza-wyniki-sprzedazy-najpopularniejsze-dzienniki-super-express-ii-kwartal-2024-r

Najdłuższa agonia w dziejach.

• Umierać ale powoli

• Dziś im mignęła rozmowa Rymanowskiego z Obajtkiem, gdzie ten drugi mówił, że będzie organizował grupę kapitałową żeby kupić ... TVN. Czy ktoś to też widział ?

• @JORGE powiedział(a):
    Dziś im mignęła rozmowa Rymanowskiego z Obajtkiem, gdzie ten drugi mówił, że będzie organizował grupę kapitałową żeby kupić ... TVN. Czy ktoś to też widział ?

tej rozmowy nie widziałem, ale wcześniej w innym wywiadzie również tak mówił w sposób oczywisty sobie żartując.

• @7my powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):
    Dziś im mignęła rozmowa Rymanowskiego z Obajtkiem, gdzie ten drugi mówił, że będzie organizował grupę kapitałową żeby kupić ... TVN. Czy ktoś to też widział ?

tej rozmowy nie widziałem, ale wcześniej w innym wywiadzie również tak mówił w sposób oczywisty sobie żartując.

Bardzo możliwe, że żartował, ale ...

Ten człowiek jest poza skalą. Dosłownie osłupiałem, kiedy zacząłem oglądać z nim wywiady. Wiem co to za typ człowieka, ba, znam podobnego w realu. On to może zrobić.

• 7my7my
    edytowano August 2024

@JORGE powiedział(a):

@7my powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

Ten człowiek jest poza skalą. Dosłownie osłupiałem, kiedy zacząłem oglądać z nim wywiady. Wiem co to za typ człowieka, ba, znam podobnego w realu. On to może zrobić.

a czy nie byłoby powtórki z TVP info, widzowie po prostu uciekliby gdzie indziej
    i cały projekt straciłby biznesowy sensu ?

• Może i tak by było. Ale jednej kurwy mniej, to jest bardzo ważne. Donek doskonale wie jak ciężko będzie odbudować dużą partię prawicową, dlatego chce zadusić PiS, odebrać pieniądze itp. Podobnie z koncernem medialnym, przejęcie TVNu, odejście dziennikarzy i widzów nie oznacza, że to się ot tak odrodzi w podobnym składzie i formie gdzie indziej.

• Za to ludzie z umiejętnościami mogą przejść do Republiki na przykład, albo internetowe kanały tworzyć.

• @7my powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

@7my powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

a czy nie byłoby powtórki z TVP info, widzowie po prostu uciekliby gdzie indziej

A przejmowanie Rzepy i Uważam rze miało biznesowy sens?

• 7my7my
    edytowano August 2024

@celnik.mateusz powiedział(a):

@7my powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

@7my powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

A przejmowanie Rzepy i Uważam rze miało biznesowy sens?

1) to były inne czasy,

2) redakcja tygodnika odeszła i powołała nowy, który przejął rynek. Stary upadł.

Więc to raczej potwierdza moją hipotezę.

3) dawna „Rzeczpospolita” nie była dziennikiem aż tak bardzo prawicowo tożsamościowym, było tam dużo o ekonomii, prawie etc.

Prawica w tym momencie nie była w stanie finansowo i organizacyjnie powołać do życia tak dużego projektu jak dziennik w miejsce dawnej Rzepy.

Tuskowcy są u władzy i mają nieograniczony dostęp do zasobów.

4) telewizja to rozrywka dla 70 latków, bitwa rozgrywa się w Internecie, jakbym miał pieniądze albo umiał je zorganizować to raczej tam bym inwestował,

• edytowano August 2024

No ok, ale oni zabrali nam TVP (którego nikt przecież nie oglądał), dlaczego my im mamy nie zabrać TVN (którego nikt z nich nie ogląda)?

• 7my7my
    edytowano August 2024

@Przemko powiedział(a):
    No ok, ale oni zabrali nam TVP (którego nikt przecież nie oglądał), dlaczego my im mamy nie zabrać TVN (którego nikt z nich nie ogląda)?

Na razie to jest żart Obajtka,

ale jakby ktoś miał duże pieniądze do stracenia to niech przejmuje.

Przejmując TVP w taki sposób Tusk zrobił prawicy gigantyczny prezent.

Wg. mnie efekt będzie taki jak w TVP info, utrata 70% widzów w kilka dni, a przejść gdzie mają, wspomniane TVP info z utęsknieniem czeka na widzów, Solorz ma ze 3 kanały informacyjne.

A skoro tak ciągle ten TVN wędruje z rąk do rąk to raczej już teraz nie jest to żyła złota.

Najlepszym rozwiązaniem byłoby jakby to kupił ktoś, kto będzie chciał max z tego wycisnąć w krótkim czasie.

Restrukturyzację, grupowe zwolnienia, obniżki wynagrodzeń, fajnie by się to obserwowało.

• edytowano August 2024

Nie jeżdżę ciopągami ale czy taki burdel jak teraz na kolei jest to był rok, dwa...i osiem wstecz?
    No bo co róż to słyszę że ktoś miał problem z miejscówkami, za mało wagonów, sezon letni a brakuje połączeń....
    Syn2 ostatnio w Krk był i mówił że nie szło się dowiedzieć z którego peronu jego ciopąg odjeżdża (międzynarodowy, do Pragi) i finalnie im uciekł i kasa przepadła bo zwrotów nie ma .....
    Co to ma być?
    Jakieś zarządzanie przez rozjebanie żeby taniej DB tu wkroczył czy jak?

• @los powiedział(a):
    Umierać ale powoli

Taki był biznes plan, tz dziadersi robiom sobie gazetę, która jest utrzymywana przez spółkę, bo Gazeta miała być pryncypialna ale i opiniotwórcza, więc mogła być nie do końca dochodowa.
    Model jak w mafii, tz albo nam się opłacasz w znaczeniu haraczu lub byciu posłusznym, albo odpalamy nasze imperium medialne.

• @marniok powiedział(a):
    Nie jeżdżę ciopągami ale czy taki burdel jak teraz na kolei jest to był rok, dwa...i osiem wstecz?
    No bo co róż to słyszę że ktoś miał problem z miejscówkami, za mało wagonów, sezon letni a brakuje połączeń....
    Syn2 ostatnio w Krk był i mówił że nie szło się dowiedzieć z którego peronu jego ciopąg odjeżdża (międzynarodowy, do Pragi) i finalnie im uciekł i kasa przepadła bo zwrotów nie ma .....
    Co to ma być?
    Jakieś zarządzanie przez rozjebanie żeby taniej DB tu wkroczył czy jak?

Jeżdżę dość regularnie, bywają dziwne akcje (ostatnio pociąg że mną i jeszcze drugim pasażerem 40 minut próbował podpiąć kolejny wagon, nie spieszyło mi się i miałem czytnik ebooków, więc luz), ale nie zauważyłem jakiejś zapaści. Może Syn miał pecha.
    Co by nie mówić o polskiej kolei, to od Szczekocin nie było już katastrofy z ofiarami śmiertelnymi - nie licząc wypadków na przejazdach, ale to prawie zawsze jest po stronie kierowców problem.

• Osoba z rodziny wykonała właśnie podróż ciopągową przez całą Polskę i z powrotem. Kłopotów nie stwierdzono (bilety kupione stacjonarnie w Krakowie na tydzień przed wyprawą).

• qizqiz
    edytowano August 2024

@JORGE powiedział(a):

@7my powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

Nie wie że się nie da?
    Misiewicz tak miał...

• edytowano August 2024

.

• Każdy może rozumieć i interpretować moje wypowiedzi jak chce, jak ktoś ma dobrą wolę to raczej nie będzie problemu,

wycinanie fragmentu wypowiedzi kończącej się przecinkiem, po którym jest jednak dalsza część tekstu nasuwa pytanie czy nie jest to celowy zabieg manipulacyjny.

Nawet wyciąganie jednego całego zdania, albo nawet całego wpisu z kontekstu długiej dyskusji może być mylące.

Szczególnie mój przyjaciel @trep ma takie smutne tendencje, lubi piętnować „odchylenia od linii partii”, wszczynać nagonki, na poprzednim forum to jego hobby dotykało wielu użytkowników, jak kleszcza nie można było się go pozbyć.

To jest tylko forum internetowe, forma rozrywki,
    a ja nie jestem mistrzem mowy polskiej,

choć staram się aby tak nie było to oprócz niechlujnego posługiwania się językiem polskim, zdarza mi się że napisze coś emocjonalnego lub głupiego.

Tym niemniej, jeżeli ktoś ma problemy z przebrnięciem o co chodzi w jakimś moim wpisie, to zapraszam, chętnie odpowiem,
    ostatecznie ja mam największe szanse aby dojść do tego o co mi właściwie chodziło.

• @qiz powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

@7my powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

Nie wie że się nie da?
    Misiewicz tak miał...

Może i Elon się skusi?

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.