Skip to content

Jarosław Kaczyński jedzie do Kijowa

24

Komentarz

• ella
    dla mnie każdy facet poniżej 180 cm wzrostu to kurdupel.
    Nocusz, muszę jakoś rzyć ze swoim 177
    ;)
  • W Kijowie czołgi!
    Zważywszy ile Putin ma do stracenia - może dojść do masakry.
    Z nieoficjalnych źródeł: o godz. 20.00 mają w Kijowie wprowadzić stan wyjątkowy.
    The author has edited this post (w 01.12.2013)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Uprzejmie proszę o nie cytowanie tutaj wypowiedzi byle zasrańców od biłgorajskiego degenerata i innych tego pokroju. Oni nie mają nic interesującego do powiedzenia. Ich głosy nikogo normalnego nie obchodzą. Od analiz i komentarzy politycznych mamy dziesiątki innych osób, bijących to parszywe tatałajstwo na głowę. Dziękuję.
  • Mania
    W Kijowie czołgi! Zważywszy ile Putin ma do stracenia - może dojść do masakry.
    Nie ma nic bardziej nieprzewidywalnego niż wkurzony i wielosettysięczny tłum. Wszystko jest możliwe. Czas i miejsce raczej nie nadają się do utopienia protestów w morzu krwi. Głubinka, Chiny ale nie Ukraina. Odnotowane miękkie nieposłuszeństwo administracji zachodniej części państwa pozwala domniemywać, że z próby siłowej bezwzględnej pacyfikacji protestów będzie tylko większy i lepiej zorganizowany bunt. Boję się określenia "wojna domowa".
    Ukraińcom trzeba życzyć wygranej i jak najmniej ofiar.
    Może zestrachane śmierdziele znad Wisły napatrzą się i coś do nich dotrze.
    The author has edited this post (w 01.12.2013)
  • Brzost
    ella
    :
    dla mnie każdy facet poniżej 180 cm wzrostu to kurdupel.
    Nocusz, muszę jakoś rzyć ze swoim 177
    ;)
    Jak zaznaczyłam, jest to tylko narracja sytuacyjna
    ;)

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Mania
    Ale ja mam tylko 1.69
    :(
    Dziesięciocentymetrowe szpilki rozwiązują problem.

• Gołowa partii "Zakon i Sprawiedliwyst"
    ;)

• Zrobiłem szybki przegląd ukraińskiej i rosyjskojęzycznej e-prasy. Jest mnóstwo informacji o przylocie do Kijowa eurodyplomatów. Wymieniani są zawsze w tej kolejności: v-ce przewodniczący brukselskiego parlamentu Jacek Protasiewicz, Buzek i były premier Polski Jarosław Kaczyński. Bardzo podkreslane są słowa Protasiewicza, że pomimo niepodpisania umowy stowarzyszeniowej, Ukraina ma nadal otwarte drzwi do Łunji, a Polaki będą te drzwi cały czas trzymać nogą, żeby ktoś nie zamknął. To tylko słowa, ale im teraz bardzo potrzebne.
    Kilku polityków z Polski, w dodatku z wrogich obozów, zrobiło więcej niż te kreatury z rządu przez ostatnich siedem lat. Nie wiem co reprezentuje sobą Jacek Protasiewicz ale musze przyznać, że ma instynkt polityczny i wie co mówić. Podobny instynkt ma oficer prowadzący Buzka, bo kazał mu jechać do Kijowa.
  • I Protasiewicz i Buzek przeszli jednak trening w Brukseli. Ciekawe, czy ruszyli by się, gdyby Jarosław nie pojechał?
  • Wyjazd do Kijowa to mistrzowskie posunięcie. Pomijając już jego znaczenie dla prozachodnio zorientowanych Ukraińców wtrąca leminżerię w dysonsns poznawczy. Bo Kaczyński okzauje się nie tylko facetem z
    cojones
    ale i odważnie i zdecydowanie stającym "po jasnej stronie mocy". I tego łatwo nie rozbroją. Rzygi ruchasów czy nabijka z różnic wzrostu to tylko nerwowe próby pomniejszenia....
  • allium
    Wyjazd do Kijowa to mistrzowskie posunięcie. Pomijając już jego znaczenie dla prozachodnio zorientowanych Ukraińców wtrąca leminżerię w dysonsns poznawczy. Bo Kaczyński okzauje się nie tylko facetem z
    cojones
    ale i odważnie i zdecydowanie stającym "po jasnej stronie mocy". I tego łatwo nie rozbroją. Rzygi ruchasów czy nabijka z różnic wzrostu to tylko nerwowe próby pomniejszenia....
    Nie doceniacie lemingow. Mój znaymoy stwierdził był właśnie, że Kaczyński to "farbowany lis" ... żadnego dysonansu tylko potwierdzenie prawd wyznawanych ...
  • Gerwazy
    Nie doceniacie lemingow. Mój znaymoy stwierdził był właśnie, że Kaczyński to "farbowany lis" ... żadnego dysonansu tylko potwierdzenie prawd wyznawanych ...
    Mój znajomy leming wczoraj nie mógł wyjść z zadziwienia, że taki "zatwardziały eurosceptyk" jedzie agitować za UE. Gdy zapytałem skąd wytrzasnął tego zatwardziałego, zamyślił się i zamilkł.
  • Leming zamyślił się? To pierwszy krok do transgatunkowej transgresji.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Gerwazy
    Nie doceniłem nie tyle lemingów co ich pasterzy
    ;)
    Cytowana wypowiedź to streszcenie tego co dziś ogłasza i do wierzenia podaje GazWyb. W mniejszym skrócie "Kaczyński to hipokryta bo pojechał wesprzeć Ukraińców domagajacych się stowarzyszenia z UE a sam to przecież krytykuje i samą Unię i Ukrainę poniża domagająć się nazwania mordów wołyńskich ludobójstwem".
    Nurmalnie sojusz Ruchasko-Gazowy....
  • allium
    Gerwazy
    :
    ;)
    Cytowana wypowiedź to streszcenie tego co dziś ogłasza i do wierzenia podaje GazWyb. W mniejszym skrócie "Kaczyński to hipokryta bo pojechał wesprzeć Ukraińców domagajacych się stowarzyszenia z UE a sam to przecież krytykuje i samą Unię i Ukrainę poniża domagająć się nazwania mordów wołyńskich ludobójstwem".
    U nich też jest zagrożenie przegrzania styków. Michnik przecież wczoraj pochwalił JK.
  • ładny banerek.
  • los
    Leming zamyślił się? To pierwszy krok do transgatunkowej transgresji.
    Rokowania są 50/50 bo to też leśnik i na dodatek poeta, więc mam pewne instrumenty "inkulturacji"
    ;)
    nicked
    U nich też jest zagrożenie przegrzania styków. Michnik przecież wczoraj pochwalił JK.
    Znaczy pamięć mają krótką, bo 5 lat temu musieli zderzyć się z tym samym problemem w wypadku Gruzji.
    The author has edited this post (w 02.12.2013)
  • los
    Leming zamyślił się? To pierwszy krok do transgatunkowej transgresji.
    A może umarł z wysiłku ?
    JORGE>
  • JORGE
    A może umarł z wysiłku ?
    JORGE>
    Mam nadzieję, że nie, bo poczciwy chłop z niego w sumie. Raczej sądzę że przypadek jak u Stirlitza:
    "Stirlitz zamyślił się. Spodobało mu się to, więc zamyślił się jeszcze raz."
  • Matka Kurka otrzeźwiał i "nawrócił" się
    po
    Gruzji. Więc nie traćmy nadziei.
  • Dziś wieczorem, albo w nocy może dojść do rozpędzenia demonstrantów; podobnież specnazowcy przebrali się w ukraińskie mundury i czekają na sygnał z Moskwy, zeby wejść do akcji.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • allium
    Gerwazy
    :
    ;)
    Najzabawniejsze, że lemingi lewackie krzyczą o hipokryzji "najbardziej antyunijnego polityka" (takie coś czytałam na s24), a lemingi z kręgu JBPP od zawsze zarzucają JK prounijność.

• Moja ajentura donosi, że w Stanisławowie też się odbywają demonstracje, ale na wesoło-piknikowo.
  • wklejam link, z którym się 100% zgadzam, lepiej bym nie napisała.
    https://www.facebook.com/krzysztofbosak.mikroblog/posts/10151885711184302
  • Wieczorem, chyba po 21:30 ale nie jestem pewien więc sprawdźcie, Jarosław Kaczyński będzie w TV Republika.
  • Salcia
    wklejam link, z którym się 100% zgadzam, lepiej bym nie napisała.
    https://www.facebook.com/krzysztofbosak.mikroblog/posts/10151885711184302
    Jest Koleżanka pewna, że nie pomyliła linku?
  • Jarosław Kaczyński jest politykiem numer jeden w Polsce więc każdy wie że najprostszym sposobem lansu jest przypieprzenie się do tego co robi/mówi.
  • Eee tam, każdy się może zgadzać z Żerdzią ale fakt - to wstyd.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Z punktu widzenia polityki polskiej genialna zagrywka, zmusił stronę rządową do popierania tego, co robi, zabił im klina itd.
    Od strony międzynarodowej wymagałoby to jednak analizy. Jest pytanie, czy Janukowicza jest kim sensownym zastąpić, Juszczenko i Tymoszenko to zgrane karty, nie śledziłem bliżej tego ruchu Kliczki, bo chyba tylko on? Pamiętajmy, że pomarańczowa rewolucja była w rezultacie porażką, warto też pamiętać, że jednak tam często ktoś kojarzony jako "prozachodni" na początku rządów okazuje się "prorosyjski" na ich końcu (Krawczuk, Kuczma).
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.