Wyjazd JK na Ukrainę naprawdę nieźle pomieszał szyki. Zwróciliście uwagę, jak wygląda "pą prezydą"? Zwykle taki głupio zadowolony z siebie, minę miał nietęgą. Ostatnio tak ponurego BK widziałem w 2005 u boku DT po przegranej tego ostatniego w wyborach prezydenckich. Druga rzecz, że sięgnęli po kogoś, kto stanowi ich naprawdę głęboką rezerwę: http://narodowcy.net/polska/8485-ks-isakowicz-zalewski-nie-pojde-w-tym-roku-w-marszu-z-jaroslawem-kaczynskim Ja już od dawna ostrzegałem przed tym człeniem, ale większośc mi nie wierzyła.
Monomaniak. Nie do wyobrażenia jest jak człowiek dorosły a przy tym duchowny może być tak emocjonalnie niedojrzały. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Rzchanym Ja już od dawna ostrzegałem przed tym człeniem, ale większośc mi nie wierzyła.
Pamiętam. Na IVRP. Ostro nawet dość było, z warnami chiba... Nie wiem jednak czy teza Kulegi - ajenturalność - jest suszna, czy chodzi o to, o czym pisze @los. https://www.youtube.com/watch?v=veM5tszB_KQ
Stosuje się stare hasło: jak nie agent to idiota. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ja na ks. Isakowicza powiedzmy "uważam" co najmniej od czasu następującej sytuacji: "Znak" wydaje książkę ks. Isakowicza, a potem wydaje "Strach" Grossa. Po wydaniu "Strachu", kard. Dziwisz krytykuje "Znak" za wydanie "Strachu". Ks. Isakowicz stwierdza, że tak naprawdę chodzi o niego i że kard. Dziwisz uderza w znak z powodu jego książki. Ludzie wokół których kręci się świat są dziwni, co najmniej.
Tylko ta "głupota" i "parcie na szkło" jakoś dziwnym trafem uaktywniają się w ważnym momentach, a przez długie miesiące są w uśpieniu. To nagłe uaktywnianie się przywodzi na myśl słynne zdanie Piłsudskiego. Chciałbym zwrócić uwagę na jeszcze coś. Otóż to niby ksiądz, a jakoś nic nie mówi o Bogu czy Ewangelii. Proponuję eksperyment: przejrzyjcie dużą ilość jego tekstów i policzcie, ile razy pojawiają się słowa "Bóg", "Jezus", "Ewangelia", "Biblia", "opatrzność", "ewangeliczny", "katechizm", "naczuanie Kościoła" i może jeszcze kilka innych. Dla wzmocnienia efektu podobną lustrację proponuję zrobić Terlikowskiemu i Tekielemu. Oni, w końcu świeccy, piszą więcej o wierze, bardziej się zagłębiają, niż ksiądz! Zróbcie to i przedstawcie liczby. Ja tego nie robiłem, ale wiem, jaki będzie wynik.
Odcięto dowóz jedzenia na Majdan, chca ich wziąć głodem. Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Rzchanym Zróbcie to i przedstawcie liczby. Ja tego nie robiłem, ale wiem, jaki będzie wynik.
Ja zrobiłem na podstawie książki i zdał egzamin. Ale jego antyukraińska obsesja przekracza granicę zdrowia nie mówiąc o tym, że granice chrześcijaństwa przekroczyła dawno temu. Biskup powinien coś zrobić ale czy kto widział ostatnio biskupa, który coś zrobił? Przynajmniej wtedy kiedy powinien. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Rzchanym Tylko ta "głupota" i "parcie na szkło" jakoś dziwnym trafem uaktywniają się w ważnym momentach, a przez długie miesiące są w uśpieniu. To nagłe uaktywnianie się przywodzi na myśl słynne zdanie Piłsudskiego.
Jakie zdanie, nie kojarzę? To też nie tak że ono się samo uaktywnia, oczywiście że jest wkręcany przez przekaziory - to jasne że oni mają tam swoje listy kogo zapraszać kogo nie, kiedy i na jakie tematy rozmawiać, wykorzystują słabości jednych do manipulowania innymi - jak to ubecja, nie?
Rzchanym Tylko ta "głupota" i "parcie na szkło" jakoś dziwnym trafem uaktywniają się w ważnym momentach, a przez długie miesiące są w uśpieniu. To nagłe uaktywnianie się przywodzi na myśl słynne zdanie Piłsudskiego.
Czasami skuteczniejsza, a na pewno tańsza, niż utrzymywanie armii agentów jest znajomość obsesji ludzi szanowanych. Bo wiele osób trafionych w słaby punkt zaczyna sięzachowywać boleśnie przewidywalnie. Dla ks Zaleskiego, akim słabym punktami jest kwestia Ukrainy oraz prześladowania duchownych przez hierarchów...
Ksiądz I-Z jest, nie wnikając w motywy jego działania, po prostu szkodnikiem. Być może jest "tylko" durniem, ale głupota nie może być usprawiedliwieniem szkód, które wyrządza Polsce. Nie mam do niego za grosz zaufania i dziwię się naszym mediom, że tak ochoczo udzielają mu głosu.
Nasi kublicyści (tok-m) już postawili krzyżyk na demonstrantach oznajmiając, że skończy się to jakimś porozumieniem z Janukowyczem i ustępstwami z jego strony. Jacyniuk i Kliczko mówią coś przeciwnego. Ciekawe 1234567890 jak się to skończy. Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
mmaria Ksiądz I-Z jest, nie wnikając w motywy jego działania, po prostu szkodnikiem. Być może jest "tylko" durniem, ale głupota nie może być usprawiedliwieniem szkód, które wyrządza Polsce. Nie mam do niego za grosz zaufania i dziwię się naszym mediom, że tak ochoczo udzielają mu głosu.
Przede wszystkiem - jest od palcow stop do lysiny przepojony zimna i bezwarunkowa nienawiscia. Nienawisc do zbrodniarzy jest zrozumiala ale ks. IZ przenosi jak na kazdego, kto mu sie z nimi choc odlegle skojarzy. Ukrainska partia powoluje nie nawet niebezposrednio na OUN - eksterminowac, ktos sie spotyka z czlonkiem tej partii - eksterminowac, i tak dalej. Ciezko mi sobie wyobrazic czlowieka, ktorego postawa jest rownie daleka od chrzescijanstwa. The author has edited this post (w 11.12.2013) Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
A wracając do Kijowa; Jaceniuk powiedział, że jeśli we wtorek Janukowycz podpisze w Moskwie umowę celną, to niech tam zostanie i nie wraca na Ukrainę. Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Bujak, a dobrze gada:) Jestem zwolennikiem bardzo dalekiego zaangażowania się. Uważam, że jeżeli sformowaliśmy już brygadę ukraińsko-polsko-litewską, to pytam dlaczego ta brygada nie jest teraz tam na wschodzie. Po to ją przecież formułujemy. Jak sąsiad prowadzi wojnę z naszym wspólnym, śmiertelnym wrogiem, to trzeba temu sąsiadowi pomóc. Sprzedaż broni Ukrainie to wkład we wspólne bezpieczeństwo. Na pytanie dziennikarza Konrada Piaseckiego, który obawia się, że Rosja mogłaby potraktować to jako deklarację wojny, Bujak odpowiedział: Ale to już problem Rosji, jak ona to potraktuje. (…) Ona uważa, że tam będą publicznie deklarować, że tam nie ma ich wojska, to my w takim razie możemy deklarować, że my tylko pomagamy w walce z jakimiś terrorystami na wschodzie. http://wpolityce.pl/swiat/230552-zbigniew-bujak-jezeli-sformowalismy-brygade-ukrainsko-polsko-litewska-to-pytam-dlaczego-ta-brygada-nie-jest-teraz-tam-na-wschodzie Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
To ten, co przepraszał za Solidarność? Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Komentarz
Druga rzecz, że sięgnęli po kogoś, kto stanowi ich naprawdę głęboką rezerwę:
http://narodowcy.net/polska/8485-ks-isakowicz-zalewski-nie-pojde-w-tym-roku-w-marszu-z-jaroslawem-kaczynskim
Ja już od dawna ostrzegałem przed tym człeniem, ale większośc mi nie wierzyła.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Nie wiem jednak czy teza Kulegi - ajenturalność - jest suszna, czy chodzi o to, o czym pisze @los.
https://www.youtube.com/watch?v=veM5tszB_KQ
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
"Znak" wydaje książkę ks. Isakowicza, a potem wydaje "Strach" Grossa. Po wydaniu "Strachu", kard. Dziwisz krytykuje "Znak" za wydanie "Strachu". Ks. Isakowicz stwierdza, że tak naprawdę chodzi o niego i że kard. Dziwisz uderza w znak z powodu jego książki.
Ludzie wokół których kręci się świat są dziwni, co najmniej.
http://klientnaszpan.blogspot.com/2010/04/funkcjonariusz-isakowicz-zaleski.html
Mnie tam przekonuje że ani agent ani idiota, po prostu ma parcie na szkło i jak Rozum pisze ma się za pępek świata.
Chciałbym zwrócić uwagę na jeszcze coś. Otóż to niby ksiądz, a jakoś nic nie mówi o Bogu czy Ewangelii. Proponuję eksperyment: przejrzyjcie dużą ilość jego tekstów i policzcie, ile razy pojawiają się słowa "Bóg", "Jezus", "Ewangelia", "Biblia", "opatrzność", "ewangeliczny", "katechizm", "naczuanie Kościoła" i może jeszcze kilka innych. Dla wzmocnienia efektu podobną lustrację proponuję zrobić Terlikowskiemu i Tekielemu. Oni, w końcu świeccy, piszą więcej o wierze, bardziej się zagłębiają, niż ksiądz!
Zróbcie to i przedstawcie liczby. Ja tego nie robiłem, ale wiem, jaki będzie wynik.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Ciezko mi sobie wyobrazic czlowieka, ktorego postawa jest rownie daleka od chrzescijanstwa.
The author has edited this post (w 11.12.2013)
http://niezalezna.pl/62866-kompromitacja-ksiedza-isakowicz-zaleskiego-duchowny-pisze-nie-pomagac-rannym
Aha, coś jeszcze - zawsze przy linkach do artykułów o nim nagromadzenie i zajadłość putinowskich trolli są największe.
The author has edited this post (w 02.01.2015)
Jestem zwolennikiem bardzo dalekiego zaangażowania się. Uważam, że jeżeli sformowaliśmy już brygadę ukraińsko-polsko-litewską, to pytam dlaczego ta brygada nie jest teraz tam na wschodzie. Po to ją przecież formułujemy.
Jak sąsiad prowadzi wojnę z naszym wspólnym, śmiertelnym wrogiem, to trzeba temu sąsiadowi pomóc. Sprzedaż broni Ukrainie to wkład we wspólne bezpieczeństwo.
Na pytanie dziennikarza Konrada Piaseckiego, który obawia się, że Rosja mogłaby potraktować to jako deklarację wojny, Bujak odpowiedział: Ale to już problem Rosji, jak ona to potraktuje. (…) Ona uważa, że tam będą publicznie deklarować, że tam nie ma ich wojska, to my w takim razie możemy deklarować, że my tylko pomagamy w walce z jakimiś terrorystami na wschodzie.
http://wpolityce.pl/swiat/230552-zbigniew-bujak-jezeli-sformowalismy-brygade-ukrainsko-polsko-litewska-to-pytam-dlaczego-ta-brygada-nie-jest-teraz-tam-na-wschodzie
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
No chyba że wyślemy na Ukrainę papier. Niech się zielone ludziki zatną na śmierć!!!
https://www.youtube.com/watch
To tylko paper cut
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”