Skip to content

Legia v. Ktoś tam skądś - JORGE proszony o komentarz

1213214216218219238

Komentarz

• edytowano August 2023

Zakończyły się MŚ w lekkiej. Polacy zdobyli 2 srebrne medale.

Ale niemcy za to żagnego. I nawet w sztafecie 4*100 pań (nie wiem, czy można w stosunku do niemek używać tego określenia) hitlerówki były za Polkami.

Nawet Neugebauer skończył poza podium.

Neugebauer:

• No pisze, że neu

• A jak poszło nowym nabytkom państw petrodolarowych?

• edytowano August 2023

Co do petrodebilarów, to frapuje mnie zagadnienie tzw. saudyjskich klubów piłkarskich. Mówienie o klubach jest tu oczywiście satyrą, gdyż są to li tylko organizacje z zakresu Modern Football. No ale nie miałem zrzędzić, gdyż to bezproduktywne, nadto śledziona od tego słabnie.

Ovaj, nakupili se Saudowie piłkarzyków za jakieś niewyobrażalne pieniądze. Myślę, że pół Ukrainy można by za takie kwoty obstawić Himarsami albo przynajmniej Krabami.

Wszyscy się z tych piłkarzyków śmiali, że dziady, że za głupie miliard (!) złotych rocznie będą na emeryturze za małpeczki robić. A tymczasem! Saudowie przyjechali do UEFY i mówią: dobra, piłkarzyków już mamy, teraz zapraszamy do Ligi Miszczuniów. UEFA na to: Ok, ale kogo? — Ełłechu ekber! Jak to kogo? Nas!

Co miała UEFA zrobić na tak grzeczne zaproszenie? Oczywiście kluby spod zielonej Bandery zagrają w kaszance, bo czemu nie. Nie byłyby to pierwszy kraj azjatycki, że nie wymienię Kazachstanu, Turcji i Izraela.

Do tego już doszło, że meczyki.pl zamieszczają już informacje o wynikach arabskiej ligi. Ktoś się tym wogle pasjonuje w Tenkraju?

• Na pewno nie ja!!

• Jak się nie chce wygrać to się nie wygrywa. Przykre to Kraków Częstochowa...

• Przykre. Ale jakoś niespecjalnie widziałem tam błysk czy też walkę.

• Przynajmniej Iga kolejną Moskalkę posunęła.

• Ja tam raczej widziałem różnicę potencjałów.
    Raków przegrał tym golem z pierwszej połowy... właśnie posiadanie bardziej ogranych piłkarzy daje to, że któryś, w którymś momencie zdecyduje się na jakieś niekonwencjonalne zagranie, któreś wyjdzie itd., statystycznie to będzie ten 1 gol przewagi.

Raków też czegoś takiego zresztą próbował, patrz próba bezpośredniego strzału z wolnego. I mało brakowało.

• Rozum, tacy zawodnicy w Rakowie byli. Cały potencjał ofensywny, taki kreatywny, siedział na ławce. Od pierwszej minuty grali dobrzy uczniowie. Raków był świetnie zorganizowany w defensywie, coś za coś. Mam tylko pretensje o to, że ryzyko nie zostało podjęte w 65 minucie meczu. Jeboa, Sonny, Jugol, Ledderman, Zwoliński (plus Cebula, nie wiem dlaczego go zdjął) by 2 bramki wkręcili. Pytanie ile by stracili ?

• W tym sensie możesz mieć rację, nie znam szczegółowo ławki Rakowa (Kopenhagi też), oceniam po tym, co widziałem wczoraj. Ale jak rozumiem to alternatywa była taka - wpuścić ofensywnych kosztem ryzyka w obronie. Właśnie lepszy, "droższy" zespół ma ten komfort, że może wpuścić ofensywnego za ofensywnego.

• Kolejny wielki mecz kadry, w pięknym stylu zmiażdżyli rywala z czołówki, Barcelona, Bayern, ManCity i Real będą w LM chcieli skopiować te koronkowe akcje Santosa...

a poważniej, jedyne co tłumaczy taką niemoc to oszczędzanie sił na Albanię. Na mecz o wszystko.

• edytowano September 2023

Nie to niczego nie tłumaczy. Kadra jest jak Związek. Chuj, dupa i kamieni kupa. Santos nie wierzy w to co widzi. Mentalnie siedzimy w Katarze i dzielimy premie. Aura Kuleszy się skończy kiedy on odejdzie. Mordowałem się dziś prawie tak samo jak za Czesia.

Powiem tak, po tym co się wydarzyło w Katarze dużo czasu musi upłynąć zanim zacznę ponownie wierzyć w naszą kadrę.

• Tyle że za Czesia tak wyglądała gra z Meksykiem - drużyną regularnie meldującą się w 1/8 mundialu. Teraz tak wygląda gra z Wyspami Owczymi.

Miejsca w rankingu FIFA
    Meksyk - 15
    Polska - 23
    Wyspy Owcze - 125

Wynik z Meksykiem był gorszy, bo Robercig nie strzelił karnego, podyktowanego mniej więcej w tym samym okresie meczu co dziś, strzeliłby to też mogliśmy wygrać, nie strzeliłby dziś, to wcale nie musieliśmy wygrać z Wyspami.

• Oglądałem kawałki pierwszej połowy. Od tego pękały oczy, gdy uświadomiłem sobie różnicę w potencjałach mierzonych kasą.

• Zdumiałem!
    sie!

tylko 4 komentarze?

po meczu przed meczem o wszystko?!?!?!?!

najlepszy komentazr pewnego znawcy muzyki (?) metalowej

"teraz nie ma już słabych drużyn na świecie"

• @christoph powiedział(a):
    tylko 4 komentarze?

No bo cóż tu komentować?

Mieliśwa trenera pana Czesia, który brzydkie ma oblicze, słowiańskie imię, gra jego ekipy nie jest ładną -- ale przynajmniej wygrywał. Jeden z Kolegów wyliczył na palcach, że polski fusbal tak wysoko nie zaszedł przez ostatnie 30 lat czy coś takiego. Więc go za karę wyrzucili, wzięli jakiegoś frajerszczaka z Zachodu. Ekipa gra jeszcze brzydziej, ale za to przestała wygrywać. Ba, dokonała niemożliwego, czyli przegranej z Mołdawią.

O czym tu bałakać, panie kochanku? Każdy udaje że bąka nie słyszał, bo można tylko ponarzekać.

• edytowano September 2023

były poseł Piłka z Trąbek był zadowolony, bo wygrali z NIemcami

„Najpierw kibicujemy Polakom, potem krajom katolickim, wreszcie chrześcijańskim. I tu wolimy prawosławie niż heretyków. Jeśli nie grają chrześcijanie, kibicujemy monoteistom. A na końcu wszystkim, byle nie Niemcom…” -
    https://wpolityce.pl/polityka/399550-nasz-wywiad-marian-pilka-najpierw-kibicujemy-polakom-potem-krajom-katolickim-wreszcie-chrzescijanskim

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@christoph powiedział(a):
    tylko 4 komentarze?

No bo cóż tu komentować?

Mieliśwa trenera pana Czesia, który brzydkie ma oblicze, słowiańskie imię, gra jego ekipy nie jest ładną -- ale przynajmniej wygrywał. Jeden z Kolegów wyliczył na palcach, że polski fusbal tak wysoko nie zaszedł przez ostatnie 30 lat czy coś takiego. Więc go za karę wyrzucili, wzięli jakiegoś frajerszczaka z Zachodu. Ekipa gra jeszcze brzydziej, ale za to przestała wygrywać. Ba, dokonała niemożliwego, czyli przegranej z Mołdawią.

O czym tu bałakać, panie kochanku? Każdy udaje że bąka nie słyszał, bo można tylko ponarzekać.

I to jeszcze ten obrzydliwy Jadczak to nagonkę na Czesia nakręcał

• Gdyby Czesław nazywał się Charles albo Gianfranco byłby u nas fetowany jako wirtuoz wyrachowanej taktyki futbolowej.

• To się po prostu nie dzieje.
    Spalony.

• Grosik, pierwsza akcja po wejściu i strata zakończona golem.

• Przynajmniej Krychowiak żółtą dostał, więc tradycji stało się zadość.

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):
    Do niewyjścia z grupy wystarczy w zasadzie porażka z Albanią na wyjeździe i brak zwycięstwa z Czechami u siebie. Czy to science fiction? No właśnie nie. Z Albanią na wyjeździe ciężko było już za Sousy, a z Czechami co było widzieliśmy w marcu.

Lol.

I podkreślam raz jeszcze: uważam, że to bardzo dobrze. Kompromitująca porażka w grupowych eliminacjach nie zamyka ostatecznie drogi na turniej, to, co Michniewicz (!!!) ugrał w czerwcu i wrześniu 2022 r. z Walią i Holandią powinno wystarczyć na baraże, ale daje jakąś szansę na otrzeźwienie.

• A z jakim trenerem te baraże?
    Bo chyba nie z Santosem?

• Jak dobrze, że mam gdzieś piłkę.

• Rozsypała nam się kadra. Nie wiem czy Papszun powinien się w to pakować.

• Po co ja ten mecz oglądałam!

Czy jest w Europie reprezentacja gorsza od naszej?

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):
    Grosik, pierwsza akcja po wejściu i strata zakończona golem.

Powołanie Grosika i Krychy to był znak, że Santos nie ma pomysłu. Bo miał, ale wszystko poszło nie tak. I chyba już nie będzie miał ...

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.