Skip to content

Legia v. Ktoś tam skądś - JORGE proszony o komentarz

1236237238239240242»

Komentarz

• Za Goniec.pl

🚨🇵🇹 Paulo Sousa podobno ODSZEDŁ z powodu problemów związanych z alkoholem i imprezami, które mu się nie podobały 👀

🗣 "Sousa był wyczulony, bo sam nie spożywał ciężkich alkoholi. Ten przeskok między Czarkiem a Zbyszkiem to było dla niego za dużo" 😬
    Podczas zgrupowania, gdy Polska wygrała z Andorą 4:1, a kadra U-21 pokonała Niemców, sytuacja była napięta:

🗣 "Picie przez 5 dni. Przychodzili na treningi pijani, zaczepiali piłkarzy, gadali głupoty... Krzyczał: 'coach, coach!' do Sousy i zaczął go ściskać. Powtarzał, że Polacy wygrali. Sousa był zniesmaczony, bo mocno wtedy waliło od Czarka" 🍻
    Po porażce w eliminacjach z Węgrami doszło do próby rozmowy między Kuleszą a Sousą, która jednak została odwołana w ostatniej chwili z powodu „innych ważnych planów prezesa” 🤔

🗣 "Sousa był tym faktem mocno zniesmaczony, zwłaszcza, że dotarły do niego przekazy świadków pomeczowych wydarzeń w loży prezesa, którzy przyznawali, że Kulesza bezpośrednio ze stadionu został zawieziony do Białegostoku, będąc prawie nieprzytomnym" 🤨

No kto by się spodziewał ...
    Ale to nie do końca prawda, alkohol i buractwo Kuleszy to był dodatek. Sousa nie chciał pracować z takim szefem. No i przestał.

• No fakt, wpaść w towarzystwo leśnych dziadków i nie walić goudy... prze.ebane

• Czekaj JORGE, a to nie Kulega pisał zaraz po wyborze Kuleszy czyli parę blat temu, że on przejdzie do legendy?
    Miałem wrażenie wtedy, że Kulega się cieszy z tego wyboru.

• @dyzio powiedział(a):
    Czekaj JORGE, a to nie Kulega pisał zaraz po wyborze Kuleszy czyli parę blat temu, że on przejdzie do legendy?
    Miałem wrażenie wtedy, że Kulega się cieszy z tego wyboru.

Byłem wielkim zwolennikiem pracy Bońka, uważam że to był najlepszy prezes PZPN. Odnośnie Kuleszy, od początku pisałem, że ta funkcja go przerasta, bezpośrednio Kuleszy nie poznałem nigdy, ale wiem o nim bardzo dużo. Człowiek intuicji, ręcznego sterowania, relikt lat 90. I kiedy został preziem zakładałem, że to może się udać, pomimo wad, pomimo ułomności, będzie miał rękę do kadry, chociaż to. Bo że systemu żadnego nie zbuduje to wiedziałem i pisałem od początku.

Byłem też wielkim zwolennikiem Sousy, uważam go za świetnego trenera, idealnie nadającego się do naszej kadry. Broniłem go kiedy odszedł, bo wiedziałem, domyślałem się dlaczego. I od tego momentu już nie miałem złudzeń co do Kuleszy, chociaż wybór Probierza na selekcjonera, przewidywałem i był wg mnie racjonalny.

• Ok, jakbym był Portugalczykiem to też bym nie mógł znieść że ktoś wali wódę zamiast pysznego portugalskiego wina. Zupełnie serio - wino i jedzenie to najlepsze w tamtym kraju, przy całej mojej niechęci. Ale powód do dymisji, bo ktoś pije? Raczej dobra legenda. A już plaże Rio i południowoamerykański Real? To juz świetny powód.

• Tyle zrozumiałeś ?

• Walenie goudy to sowiecki obyczaj, nie polski.

• @los powiedział(a):
    Walenie goudy to sowiecki obyczaj, nie polski.

Czyli Banach hołdował sowieckim obyczajom, czy to tylko złośliwe pomówienia o owej karafce?

• Banach pił koniak!

• bez zapijania!

• @los powiedział(a):
    Banach pił koniak!

Do obiadu?

• loslos
    edytowano 06:57

Do śniadania też. Oszukałem, do śniadania wódkę i piwo. Banach, Stożek i inni chodzili na polskie śniadania składające się z bułeczki, parówki, piwa i kieliszka wódki. Ale to był kieliszek - 25 gram i szlus.

Chlanie goudy pod ogórca jest moskiewskie, Polak wypija kieliszek po pracy albo biesiaduje z dużą ilością jedzenia, wódkę się pije tylko w toastach.

• Czy Gouda to taki Eskimos?

Jaka jest geneza „Goudy” ?

• @Pani_Łyżeczka powiedział(a):
    Czy Gouda to taki Eskimos?

Jaka jest geneza „Goudy” ?

Też nie miałem pojęcia
    https://www.miejski.pl/slowo-Gouda
    Wódka

Jak widać - jestem spoza
    Nie ten wiek nie ten region
    Nie na bieżąco

• Została uwieczniona w sztuce: tu goudą spływa...

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.