Skip to content

Dlaczego udaje pan patriotę, a tak naprawdę jest zdrajcą Polski?

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Gupie pitanie. Czy widzial kto zdrajcę, ktory by nie udawal patrioty?
A poza tym Herr DT wirklich is ein Patriot seines ewigen Vaterland.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
«134

Komentarz

• wcale nie głupie ale retoryczne
    a dziewczyna odważna
  • uhr
    a dziewczyna odważna
    "To dzieci w słów wierzą sens
    To dzieci marzą i śnią
    To dzieciom sen spędza z rzęs
    Dobro płacone ich krwią
    Dorośli umieją żyć
    Dorosłym sen - mara - śmiech
    To dzieci będą się bić
    Za słów dorosłych prawdę"
    https://www.youtube.com/watch
  • A zauwazyliscie, ze dziewczyna uzyla slowa-ktorego-nie-mozna wymowic? A ktore przez przypadek opisuje stan rzeczy. Uczmy sie od dzieci, powtarzajmy sobie je cicho, by potem spokojnie i z przekonaniem wypowiedziec glosno i publicznie.
    Zdrajca, zdrajca.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • No a słowa mają określone konsekwencje.  Konsekwencją tego akurat słowa jest na przykład latarnia, albo jakiś mocny konar.  Dlatego też powtórzę za Uhr: bardzo odważna jest to dziewczyna.

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • Dlaczego zadałaś premierowi Tuskowi to pytanie: Dlaczego udaje pan patriotę, a jest zdrajcą Polski?
    Chciałam po prostu krzyknąć do Donalda Tuska, że jest zdrajcą. Bo tak uważam. Jednak wiedziałam, że tak nie wypada się zachować. Chciałam więc to zrobić dyplomatycznie i zadać mu to konkretne pytanie.
    Premier odpowiedział wymijająco. Można powiedzieć, że cię zlekceważył?
    Dokładnie, poczułam się zlekceważona przez premiera. Odpowiedział wymijająco, ale nie przyznałby się  przecież, że jest zdrajcą. Nie mam więc o to do niego żalu
    Oczekiwałaś odpowiedzi?
    Nie, wiedziałam że i tak mi nie odpowie, ale chciałam zwrócić mu uwagę na głos młodego pokolenia, które nie jest wpatrzone w PO i propagandę, że niektórzy też mogą myśleć mądrze, nie mają zabałaganionej głowy wiedzą, która jest nieprawdziwa. Przecież młodemu, człowiekowi może przyjść refleksja, że nie jest tak jak mówią media.
    A jakie dzisiaj były komentarze w twojej szkole?
    Jeden nauczyciel skrytykował mnie straszliwie za to co zrobiłam, że obrażam naszą szkołę. Byli tacy, którzy mi gratulowali. Opinie moich kolegów były podzielone, gratulowali mi odwagi, ale większość odniosła się negatywnie do tego co zrobiłam.
    Myślisz, że mogą być wyciągnięte jakieś konsekwencje wobec ciebie czy jesteś spokojna?
    Jestem spokojna. Nie przejmuję się tym, co mówią ludzie. Rozumiem po prostu, że propaganda, którą wkładają im w głowę każe im tak mówić. Nie mam do nikogo żalu. Ta sprawa i tak z czasem ucichnie.
    Tata mówił w rozmowie z niezalezna.pl, że piszesz wiersze…
    Tak, piszę wiersze i chcę wydać tomik poezji, maluję, projektuję modę, śpiewam operowo i normalnie…
    Jak twoi rówieśnicy ocenili zachowanie Donalda Tuska wobec ciebie?
    Koleżanki mówiły, że się przestraszył.
    http://niezalezna.pl/55588-maria-sokolowska-dla-niezaleznapl-o-kulisach-spotkania-z-donaldem-tuskiem
    http://niezalezna.pl/55579-tylko-u-nas-rozmowa-z-ojcem-licealistki-ktora-osmieszyla-donalda-tuska
    The author has edited this post (w 23.05.2014)

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • Pewnie nie zda matury i potem wyjedzie do UK. Chciałbym się mylić, ale tak będzie.
  • "Koleżanki mówiły, że się przestraszył /romeck: DT, pytania/."
    !!!
  • Ryży wraca z odpowiedzią.
    http://niezalezna.pl/55747-nasz-news-tusk-jedzie-do-gorzowa-bo-licealistka-zada-odpowiedzi-dlaczego-jestes-zdrajca
    Ojciec licealistki:
    Mam obawę tylko, aby Marysia nie przeżyła jakiejś totalnej krytyki czy nawet jatki, po prostu jakiegoś podstępu premiera. Jego zachowanie podczas tego spotkania z nią było skandaliczne. Mam odczucia, że będzie chciał „wyrównać rachunek”. Mam obawy, ale ona jest zdecydowana na to spotkania. Odpiera też zarzut, że unika tego spotkania. Ufamy Bogu, że będzie razem z nią w tym czasie.
  • Z diabłem nie należy rozmawiać.

• Wspólczuję dziewczynie i jej rodzinie. Na prawdę. Maja teraz przechlapane. W najbliższym czasie nic złego się nie stanie ale jeśli sprawa nabierze nagłosnienia s-syny są pamiętliwe i się odpłacą
    The author has edited this post (w 28.05.2014)

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • leobulero
    Ryży wraca z odpowiedzią.
    http://niezalezna.pl/55747-nasz-news-tusk-jedzie-do-gorzowa-bo-licealistka-zada-odpowiedzi-dlaczego-jestes-zdrajca
    Ojciec licealistki:
    Mam obawę tylko, aby Marysia nie przeżyła jakiejś totalnej krytyki czy nawet jatki, po prostu jakiegoś podstępu premiera. Jego zachowanie podczas tego spotkania z nią było skandaliczne. Mam odczucia, że będzie chciał „wyrównać rachunek”. Mam obawy, ale ona jest zdecydowana na to spotkania. Odpiera też zarzut, że unika tego spotkania. Ufamy Bogu, że będzie razem z nią w tym czasie.
    Ależ oczywiście - dziewczyna teraz jest w pozycji Starucha lub rodzin ofiar Katastrofy Smoleńskiej. Mają przeciw sobie diabła w ludzkiej skórze.
    +++

• +++ za dziewczynę
  • Musiało to bardzo zaboleć, że wraca, by się mścić.
    Niczym bandyta na Dzikim Zachodzie wraca do zapyziałego miasteczka, w którym podniesiono na niego
    rękę
    głos...
    Ciekawe, co na to szeryf - betonowy komuch?
    No i rodzinne miasto premiera Yesyesyes. Może zaczyna się dłuższa telePOwela.
  • To jest psychopatyczny sadysta, dziewczyna powinna dostac maksymalne wsparcie.

• z dziewczyną powinien przyjść ksiądz egzorcysta i chlapnąć Rudgo Ścierwa wodą święconą
  • I wiecie kto powinien zrobić wielki spektakl przed i w tej szkole?  Korwin i jego Kuce.  Tusk zdrajca z Lizbony, Tusk zdrajca liberalizmu, Tusk zdrajca wolnego rynku i niskich podatków....
  • Podejrzewam, ze Kurwin i jego kuce graja z Donkiem w jednej druzynie. Na pusto moga sie ponapinac ale w chwili proby zawsze wykonaja zadanie.
    BTW - skad okreslenie "kuce"?

• Kuc - od długiego włosia, dość często chowają pod nim korwin-czipa. Wiem bo sam miałem jedno i drugie.
  • Dokładnie, jak pisze 7my. Powinno sie tuska wysmiac, dodając że pierwsza, z zaskoczenia, reakcja była szczera. Nad druga reakcją rudego scierwa pracuje juz sztab propagndystów.
  • W jeden sposob mozba by pokonac Donka - idac na eskalacje tyle, ze bylaby to nieco pyrrusowa wygrana, bo pozniej czlowiek by dostal wyrok za znieslawienie. Nie zdecydowal sie na to Kaczynski, tym bardziej nie zdecyduje sie bezbronna i niedoswiadczona dziewczyna. A kazde powstrzymanie sie, kazde zawahanie Donek bezlitosnie wykorzysta.
    Jedze po to by ja zgniesc. Potwor, normalnie potwor.

• los
    W jeden sposob mozba by pokonac Donka - idac na eskalacje tyle, ze bylaby to nieco pyrrusowa wygrana, bo pozniej czlowiek by dostal wyrok za znieslawienie. Nie zdecydowal sie na to Kaczynski, tym bardziej nie zdecyduje sie bezbronna i niedoswiadczona dziewczyna. A kazde powstrzymanie sie, kazde zawahanie Donek bezlitosnie wykorzysta.
    Jedze po to by ja zgniesc. Potwor, normalnie potwor.
    Losie Ryży Wuj jedzie bo został publicznie wywołany do tablicy. Złapano go za jedno z największych kłamstw jakie do tej pory popełnił. Tym kłamstwem jest ufundowanie swej siły na bajce że młodzi, piękni, wykształceni popierają PO. A tu publiczny klaps w gębę pinokia. Cóż teraz mu pozostaje? Przyznać rację faktom że największe poparcie PO znowu uzyskała w więzieniach?
    Ryży jedzie kłamać. Nie ma dla niego ratunku ni innej drogi.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Fakt, że psychol pasuje idealnie do takiego zachowania premiera. Myślałem że sprawa już dawno ucichła ale ten czub postanowił to ciągnąć.
    "czy chce przyjść na spotkanie z premierem Tuskiem, które odbędzie się jutro w jej szkole. Marysia zgodziła się na to"
    Błąd. W tej sytuacji tata powinien jej surowo zabronić - ogłosić to wprost skoro już tak medialnie się zrobiło - to ja zabroniłem.
  • -zdublowało-
  • filystyn
    Fakt, że psychol pasuje idealnie do takiego zachowania premiera. Myślałem że sprawa już dawno ucichła ale ten czub postanowił to ciągnąć.
    Ktos ma watpliwosci, ze ktos tak reagujacy mogl zamordowac Prezydenta?

• Nie do wiary. To nie jest działanie normalnego człowieka. Przygotowywał się ze swoją bandą, jak teraz załatwić to dziewczę, bo po co innego by jechał po raz kolejny w to samo miejsce? Twarzy tam nie stracił, bo jej już dawno nie ma.
  • Panie Boże miej w opiece tę dziewczynę i jej najbliższych.
    +++
    Ciekawe, czy będzie miała wsparcie chociaż jednego mądrego nauczyciela, któremu nie będzie zależało po pierwsze na pracy.
  • mmaria
    Ciekawe, czy będzie miała wsparcie chociaż jednego mądrego nauczyciela, któremu nie będzie zależało po pierwsze na pracy.
    A znasz kogos w Polsce, któremu nie zależy po pierwsze na pracy? Poza emerytami.
    Byla taka sztuka Dürenmatta "Wizyta starszej pani."

• Znam. Tylko to było 30 lat temu. Teraz nie wiem, bo wypadłam z obiegu. Ale nauczycielom z prawdziwego zdarzenia powinno bardziej zależeć na pryncypiach niż posadzie. Może tacy jeszcze pracują.
    Zresztą mądre rozegranie tej sprawy nie musi zakończyć się wywaleniem z pracy, chociaż doradzać z daleka i nie znając środowiska nie mam odwagi. Jakaś nauczycielka podobno bardzo Marysię zbeształa.
    Niestety również spora grupa jej kolegów ją potępiła.
    A na tego psychola najlepsza byłaby kamienna cisza.
  • mmaria
    Jakaś nauczycielka podobno bardzo Marysię zbeształa. Niestety również spora grupa jej kolegów ją potępiła.
    "Wizyta starszej pani."

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.