Skip to content

Dlaczego udaje pan patriotę, a tak naprawdę jest zdrajcą Polski?

13

Komentarz

• ombretta
    No dobrze, ale to nie znaczy, że wojny nie ma.  Co najwyżej Ty nie masz poczucia, że jesteś jej uczestnikiem.
    Wojnę prowadzi Kaczyński i wszyscy PiSowcy. Wojnę prowadzą Redemptoryści. I jeszczę parę środowisk. Natomiast ja wojny nie prowadzę żadnej, ani nie jestem jej uczestnikiem. Ja tylko dzień po dniu męczę się w chorym systemie. Ach, jakiż ja straszliwie poszkodowany jestem ... Jedynie na co mnie stać to nie stracić ostatków przyzwoitości. Dlatego głosuję jak głosuję, dlatego otwarcie wyrażam swoje poglądy, ale to nie wiąże się z żadnymi konsekwencjami. Małolata powiedziała coś, co miliony Polaków mają ochotę powiedzieć. I to wprost, do kanalii. To jest dzieciak, jeżeli dzieciakowi zhadzą życie za trzy zdania, to znaczy, że naprawde jesteśmy już materiałem odpadowym. Nie histeryzuję.
    JORGE>
  • rafalodnowa
    To wydarzenie z dzielną licealistka to jednak nie wojna tylko zwykła polityka peowska.
    Ależ kolego, przecież ja o tym piszę. Wojna to powinna być jak dziewczyna będzie ponosiła konsekwencję dotyczące jej całej przyszłości za trzy zdania. Zobaczymy.
    JORGE>
  • van.den.budenmayer
    JORGE
    :
    Ryży się wkurwił, zadziałal instynkt psychopaty
    To naprawdę musiało zaboleć i zabolałoby każdego. Dziewczyna z ulicy rzuca Donkowi w twarz "zdrajco". Żaden "pisowiec" czy oszołom, ale fajna licealistka. Niezależnie od skutków pi-arowych, klangoru medialnego, etc., myślę, że Donkowi zrobiło się po ludzku smutno. Oczywiście zareagował w swoim stylu, ale strzał Marysi był celny...
    Jak dla mnie poziom tej sensacji mógłby zostać spokojnie na poziomie newsu gminy - gdyby po tym tkz. "incydencie" olano sprawe, co wg mnie zrobiłby każdy normalny człowiek. No powiedziała licealistka i git, co tu roztrzasać jak coś miał ryży wuj do powiedzenia to wystarczyło zapytać czemu uważasz mnie za zdrajce zamiast pajacować masz poczucie humera czy co on tam pedział. To co było później to już nie ogarniam po prostu. Tak jak wyżej napisałem określenie psychol pasuje rzeczywiście idealnie.
    The author has edited this post (w 29.05.2014)
  • Szczerze mówiąc nie spodziewałam sie, że tusk, tym razem przygotowany, drugi raz dostanie w twarz, ale dostał. Bo powtórzyła twardo i z pogardą jedno słowo-tabu. Cudownie jest jednak zobaczyć jak wszechpotężny cynizm rozbija sie o jedno słowo.
  • Wielka osoba, zachowała się dokładnie tak, jak należy. Z diabłem nie należy się targować.
    A ja z pokorą przyjmuję lekcję, której udzieliła mi 17-letnia dziewczyna i pocieszę się trochę odzyskanym słowem. Nie było na nie stać ani Kaczyńskiego ani Sakiewicza, o niesłychanie eleganckich nocnikarzach nie mówiąc.
    Zdrada, zdrada, zdrada.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • taknaprawdejestpanzdrajca.pl
    Wolna domena....
    :)
  • Popatrzcie na to zdjęcie. Ona jedna spośród wszystkich uchwyconych przez fotografa patrzy Tuskowi prosto w oczy. Jej spojrzenie, jej usta wyrażają więcej niż słowa. I zero lęku. Niesamowita dziewczyna.
    Do matury oczywiście ją dopuszczą (na tle pozostałych uczniów wygląda raczej na jedną z najinteligentniejszych:), a samą maturę będzie sprawdzał anonimowo ktoś spoza szkoły, nie wiedząc, że sprawdza akurat jej pracę. Natomiast mogą jej uprzykrzać życie różne szkolne mendy. Na szczęście za chwilę wakacje, a po nich mało kto będzie przeżywać stare dzieje. Młodzież żyje innym rytmem.
  • los
    Wielka osoba, zachowała się dokładnie tak, jak należy. Z diabłem nie należy się targować.
    A ja z pokorą przyjmuję lekcję, której udzieliła mi 17-letnia dziewczyna i pocieszę się trochę odzyskanym słowem. Nie było na nie stać ani Kaczyńskiego ani Sakiewicza, o niesłychanie eleganckich nocnikarzach nie mówiąc.
    Zdrada, zdrada, zdrada.
    Gwoli scisłości to Ryży Wuj został już kilka razy zdrajcą nazwany i to w bardziej publiczny sposób. Jeno wtedy było to na ten przykład "pisowskie bydło" wrzeszczące na Powązkach.
    Problemem Ryżego Wuja, i dlatego nie może sobie pozwolic na olanie tego ciepłym sikiem, jest fakt że tym razem plaskacz w jego paskudną gębę został wymierzony dokładnie z części elektoratu jaką spin-dohtory PO starali się wszem i wobec przedstawiać jako bazę PO. Dosłownie dostał w gębę od młodych, pięknych, wykształconych z dużego miasta.
    Dlatego, sądzę, że tak łatwo nie odpuści.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • fatuswombatus
    Gwoli scisłości to Ryży Wuj został już kilka razy zdrajcą nazwany i to w bardziej publiczny sposób. Jeno wtedy było to na ten przykład "pisowskie bydło" wrzeszczące na Powązkach.
    To było anonimowe, buczące, raczej o charakterze wyzwiska a nie klasyfikacji. A to wychodzi dziewczyna, nie kryje się za nikim, patrzy w oczy, usmiecha się i spokojnie mówi "jest pan zdrajcą Polski." Wielkie.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    fatuswombatus
    :
    To było anonimowe, buczące, raczej o charakterze wyzwiska a nie klasyfikacji. A to wychodzi dziewczyna, nie kryje się za nikim, patrzy w oczy, usmiecha się i spokojnie mówi "jest pan zdrajcą Polski." Wielkie.
    Ano wielkie. Bo na wielkość stać jedynie szaleńców, desperatów i tych którzy nie znają groźby konsekwencji.
    Ona raczej szalona nie jest. Konsekwencje tez chyba zna lub przynajmniej czuje intuicja jakie mogą być. Pozostaje desperacja.
    Nie ma MWzDM są desperaci nie widzący przyszłości w zdradzonym kraju.

• Piękna twarz dumnej i silnej kobiety.
    Moje pierwsze skojarzenie:
    http://www.wyspianski.mnw.art.pl/images/caritas.jpg
    Dla porządku: słowem zdrajca rzucił Tuskowi w twarz pan Antoni Macierewicz z trybuny sejmowej w 2010 roku bodajże, słowami: "Nie było jeszcze w Polsce takiego zaprzaństwa".
  • A Liz szczuje kolejnym Cybą.
    Że Ziemia jest w stanie nosić kreatury tak obrzydliwe.

• No i jeszcze 14 letni mściciel terrorysta wpadający do Kościoła z atrapą kałacha.
    Marnie to widzę....biorą już dzieci w swoje szeregi. Bo któżby skrzywdził dziecko jak nie podły zakłamany katol......
    http://wpolityce.pl/kryminal/198242-14-latek-wszedl-do-kosciola-w-czasie-mszy-z-atrapa-kalasznikowa-krzyczal-ze-to-napad-i-kazal-polozyc-sie-ludziom-na-posadzce

• Czas jakoś się tak pętli.
    Pamiętam spotkanie z młodzieżą Jaruzela zorganizowane  w gmachu telewizji przez redakcję Teleexpressu chyba w roku 1987. Młoda dziewczyna zadała nagle spawaczowi pytanie kiedy wreszcie dowiemy sie całej oprawdy o Katyniu. Generał szybko zakończył spotkanie.
  • Na pytanie, czemu nie przyjęła kwiatów, Marysia wytłumaczyła, że od zdrajcy nie chce ich przyjąć. I wtedy panie od premiera szybciutko odciągnęły ją od reporterów, informując, że konferencja się skończyła. Wszyscy myśleli, że to ktoś ze szkoły, jakieś nauczycielki, tymczasem, to byli ludzie premiera. Zresztą uczniom nie pozwolono na spotkanie z premierem wnosić telefonów komórkowych, wyproszono dziennikarzy…
    http://wpolityce.pl/polityka/198270-kazimierz-sokolowski-ojciec-odwaznej-licealistki-spoleczenstwo-jest-zaszczute-i-boi-sie-wyrazac-swoja-opinie-mam-nadzieje-ze-marysia-przejdzie-te-probe
  • Ociec licealistki:
    -
    Wydaje się, ze media oszalały na punkcie Marysi. Jak pan myśli, skąd takie zainteresowanie?
    - Przeszło moje wyobrażenie, że zdanie wypowiedziane podczas próby rozmowy z premierem Tuskiem, może wywołać taką burzę. Po przeczytaniu tego wszystkiego, co do nas spływa, mam wrażenie, że
    jest taki głód, by o tych sprawach, głęboko schowanych, mówić publicznie i głośno.
    Niestety, nasi obywatele gdzieś sami na siebie nakładają cenzurę i kajdany, ograniczające ich wolność, bojąc się wychylić głowę…
    Społeczeństwo jest lekko zaszczute i boi się wyrażać swoją opinię.
  • romeck
    jest taki głód, by o tych sprawach, głęboko schowanych, mówić publicznie i głośno.
    Prawdę ktoś powiedział.
  • http://niezalezna.pl/55836-atak-na-licealistke-z-gorzowa-dalabym-za-w-pysk-az-sie-nogami-nakryla
    "Osobiście dałabym za to w pysk, aż by się nogami nakryła" - napisała na Twitterze o 17-letniej Marysi Sokołowskiej radna Platformy Obywatelskiej Elżbieta Igras. Kobieta zasiada w ursynowskiej Komisji Edukacji, Kultury, Sportu i Promocji.
  • Szykuja Cybe.
    Acha, "Cyba" to tez zakazane slowo.
    Marysia nas nauczyla, ze nie powinno byc zakazanych slow, wiec je sobie powtarzajmy.
    Cyba, Cyba, Cyba.
    The author has edited this post (w 30.05.2014)

• Dobry Boże, żeby jej tylko ktoś nie skrzywdził.
  • Boska opieka to podstawa ale jednak bym wolal, by ludzie w sprawe tez sie zaangazowali.
    Szczucie idzie na calego, hamulcow sie owe czlekoksztaltne obiekty wyzbyly dawno temu.

• przemk0
    http://niezalezna.pl/55836-atak-na-licealistke-z-gorzowa-dalabym-za-w-pysk-az-sie-nogami-nakryla
    "Osobiście dałabym za to w pysk, aż by się nogami nakryła" - napisała na Twitterze o 17-letniej Marysi Sokołowskiej radna Platformy Obywatelskiej Elżbieta Igras. Kobieta zasiada w ursynowskiej Komisji Edukacji, Kultury, Sportu i Promocji.
    Ja tam się nie znam, ale czy przypadkiem radna Platformy Obywatelskiej p. Elżbieta Igras nie podżega do popełnienia przestępstwa?  I to w dodatku publicznie?

"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
  • ombretta
    przemk0
    :
    http://niezalezna.pl/55836-atak-na-licealistke-z-gorzowa-dalabym-za-w-pysk-az-sie-nogami-nakryla
    Ja tam się nie znam, ale czy przypadkiem radna Platformy Obywatelskiej p. Elżbieta Igras nie podżega do popełnienia przestępstwa?  I to w dodatku publicznie?
    Tę radną należałoby formalnie oskarzyć. Problemem jest zapewnienie ochrony dziewczynie. Ciagnięcie tej sparwy stawia ją pod ogromna presją psychiczną. Chyba jest jednak za póxno na wyciszenie. Media sie juz od niej nie odczepią więc trzeba kontunuować.
  • los
    Marysia nas nauczyla, ze nie powinno byc zakazanych slow, wiec je sobie powtarzajmy.
    Cyba, Cyba, Cyba.
    morderstwo, mordercy
  • zamach (stanu), zamachowcy....
    a tak w ogóle, to dziewczyna chyba dodała niektórym odwagi...
    http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/bogdan-zalewski/blogi/news-podpowiedz-odpowiedzi-licealistce-z-gorzowa,nId,1433553
  • Graś powiedział był:  „Należy chociażby takiej pani Marysi delikatnie uświadomić, że się myli” (
    http://wpolityce.pl/polityka/198731-lagodny-gras-o-zdradzie-premiera-nalezy-chociazby-takiej-pani-marysi-delikatnie-uswiadomic-ze-sie-myli
    ). Z ust tego człowieka to brzmi jak groźba.
  • A to koleżeństwo nie wie rze rzeczona została jż na wstrętną antyeskimoskę zrobiona? Taka co to można i należy PO gębie prać?

• Dziewczyna jest niezwykła, zobaczcie jak elegancko rozmawia z diabłem
    http://ask.fm/genevieve1997
  • :)
    Dialog Marysi z oburzonym
    - mam ochotę Ci wpierdolic.
    - Ok, ale mogę Cię prosic, żebyś nie przeklinał?
    The author has edited this post (w 07.06.2014)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.