Skip to content

Protasiewicz dał w palnik

edytowano March 2015 w Forum ogólne
"Jacek Protasiewicz – chluba i duma Platformy Obywatelskiej, niedawny pogromca Grzegorza Schetyny w wyborach regionalnych na Dolnym Śląsku miał zostać zatrzymany na lotnisku we Frankfurcie nad Menem w stanie upojenia alkoholowego. O sprawie napisał niemiecki brukowiec „Bild”.
Protasiewicz miał według gazety słaniać się na nogach i mówić do siebie. Jednak interwencję obsługi lotniska spowodował fakt, że europoseł zabrał sprzed nosa wózek bagażowy innemu pasażerowi i pobiegł z nim ku wyjściu z holu. Jednak uciekiniera zatrzymał celnik i zażądał dowodu tożsamości. Wówczas Protasiewicz miał zacząć wyzywać celnika od „Hitlera” i „Nazisty”. Krzyczał przy tym „Heil Hitler” i pytał przy tym wszystkich naokoło: „czy był ktoś z nich kiedykolwiek w Auschwitz”. Wedlug świadka zdarzenia wykrzywiwał także po angielsku, że „jest z Unii Europejskiej”.Na widok zawiadomionej policji grzmotnął swój bagaż o ławkę. Jednak policjantom udało się go skuć w kajdanki i odprowadzić na posterunek policji."
http://wpolityce.pl/wydarzenia/75262-nasz-news-niemiecki-bild-pijany-eurodeputowany-z-po-wywolal-awanture-na-lotnisku-we-frankfurcie-nad-menem-interweniowala-policja
http://www.bild.de/regional/frankfurt/politiker/loest-nazi-skandal-am-flughafen-aus-34850856.bild.html
The author has edited this post (w 26.02.2014)

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
«134

Komentarz

• Te niemieckie linie lotnicze to ciągle prześladują naszą klasę polityczną.
  • Ratunku biją mnie Niemcy!
    Pewnie lobbował za noblem dla Sikorskiego
    ;)
  • Taki nowoczesny Europejczyk, a taki ciemnogród z niego wylazł.
    ;)
    The author has edited this post (w 27.02.2014)
  • Piękny początek kampanii do PE
    :)

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • I to jest dobra wiadomość
    ;)
  • Przypomniał mi się ten spot:
    https://www.youtube.com/watch

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Ale wstyd!
    Zwłaszcza teraz, gdy Polska chce być adwokatem Ukrainy. To się Pitę zabrechta.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• Ehhh te "elyty"....pawik i dno dna plus 5 metrów mOOłu

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Oddając mi dokument powiedział: "Raus". Zapytałem, czy wie jakiego używa sformułowania i żeby odwiedził Auschwitz. Z doniesień medialnych wynika, że Protasiewicz miał pytać: "Do you know what is Auschwitz? What 'raus' means?.
    'Raus' znaczy 'wyjść', 'wyjąć' w zależności od kontekstu. Takie niemieckie słówko używane wszędzie, nie tylko w Auschwitz.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Rano dodal, ze celnik pytal go "czy jest z Berlina wschodniego", co mialo miec jego zdaniem podtekst ksenofobiczny. Wyjasnil tez, ze wypil tylko 2 buteleczki wina oferowane standardowo na pokladach samolotow LOTu. Twierdzi, ze pasazerowie i stewadresy potwierdza, ze w zadnym razie sie nie zataczal.

• LOT od lat nie oferuje wina w buteleczkach a od roku w klasie ekonomicznej dają do picia tylko wodę. W klasie biznes za to można chlać ile się chce. Dwie buteleczki to były?

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Jego zdaniem buteleczki mialy po 100g.
    Z GWna wroclawskiego:
    "W środę po północy udało nam się porozmawiać z eurodeputowanym Protasiewiczem. Przyznaje on, że doszło do incydentu, gdy w środę wieczorem dotarł z Warszawy do Frankfurtu, gdzie czekał na niego kierowca, by zawieźć go do Strasburga. Jego relacja z całego zdarzenia jest zgoła inna niż ta przytaczana przez "Bild". Jak twierdzi europoseł, nie był pijany: - Wypiłem wino w samolocie. To wszystko. Cała awantura wzięła się z faktu, że wziąłem wózek od mężczyzny, który zbierał je z całego lotniska i łączył. Jemu to się nie spodobało i poszedł do celników.Celnicy poprosili Protasiewicza o dokumenty. Wtedy miał on przedstawić się jako wiceprzewodniczący Parlamentu Europejskiego. Zarzut "Bilda" o wykrzykiwaniu "Heil Hitler" i Auschwitz?Protasiewicz: - Jeden z celników był megaagresywny. Popychał mnie, krzycząc "raus"! Wtedy spytałem go, czy był kiedyś w Auschwitz, czy zdaje sobie sprawę, jakie to słowo może mieć znaczenie. Pytałem go: "Do you know what is Auschwitz? What "raus" means?". Wtedy zabrali mnie na bok. Wyjąłem więc komórkę i zakomunikowałem, że będę ich filmował. Wtedy jeden z nich wytrącił mi ją z ręki. Skuli mnie w kajdanki."

• Tak czy siak dno dna.
    Gufno a nie dyplomata który nie potrafi dyplomatycznie załatwić sprawy. Takie idywiduum ma reprezentować, mój Boże, reprezentuje Polskę?
    Wstyd i hańba. Niestety nie będzie to gufno kleic się do gęby PO i Prota lecz będzie przelepione Polsce i Polakom.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • extraneus
    Jego zdaniem buteleczki mialy po 100g.
    Od lat takich nie ma. Po prostu po kilku "buteleczkach" miara mu sie rozkalibrowala.
    A tak w ogole, to Grzesio musi miec jakies wejscia w Luftwaffe. Co kto mu podpadnie, to Luftwaffe juz go bierze na widelec. Donek, strzez sie!

• Tato w latach 90' jeździł dużo przez Niemcy, czasem mnie zabierał. Ogólnie to non-stop było czepańsko z zaglądaniem w każdy zakamarek i traktowaniem jak guffno. Więc ja go trochę rozumiem, pewnie nieprzyzwyczajony, bo zazwyczaj go inaczej obsługują.
    A tak poza tym to wystarczy gdzieś w górnych okolicach torby mieć coś obrzydliwego (może bez przykładów...) i się najtwardszy esesman rozmyśla.
  • Z niemieckich lotnisk i na niemieckie lotniska dokonalem setek lotow, z dwa razy mialem problemy z niekompetetna obsluga, ktora czegos nie wiedziala, ale czepialstwa nie widzialem. Pewnie bylo tak, jak to podaje Luftwaffe - naprany jak bombowiec Prot zlapal cudzy bagaz, wiec wlasciciel i obsluga go probowali zastopowac a on na to wpadl na pomysl pokazania, co to nie on. Wiec celnik tez pokazal co to nie on i skonczylo sie na komisariacie.
    POpaprance to w sumie gnojki i pewnie dlatego tak uwielbieni przez ludozerke - bo kazdy naprawde glosuje na siebie.

• Lotnisko we Frankfurcie to podstępna pułapka! W zwykłym biznes lounge od samego rana gorzały ile kto chce bez ograniczeń: wódka Gorbaczówka, ruda wóda na myszach, Metaxa, sodpas, niemiecki szampanier no i browar w dystrybutorze. Adnim słowom - ad!
  • Ale tak jest w kazdym biznes lundz.
    Ein Augenzeuge habe berichtet, dass der Politiker stark betrunken gewesen sei.
    Ja pszepanstwa zupelnie nie wiem, jak mozna nie podziwiac giermanskiego jezyka. W Konjunkiv I mozna wszystko powiedziec i zaden sąd sie nie przyczepi.

• Ale to chyba lepiej dla europlanu jeśli pasażer jest w stanie nieważkości?
  • I dlatego pasazery na pokladzie pojone som, na dluzszych trasach to przymusem.

• los
    Ale tak jest w kazdym biznes lundz.
    Tyle że nie wszędzie wpuszczają na prostą kartę Freką Trawelé bez biletu biznies-kłas.
  • Bo Mience sa przyjazne. Tylko nie lubia jak im sie waznic.

• nie rozumiem Was.
    Co z tego że pijak? W konflikcie polsko-niemieckim zawsze powinniśmy stać po stronie naszego, nawet jeśli jest kloszardem.
    ;)
    W filmie Jack Strong jest też cudowna scena na checkpoincie w Berlinie. Kierowca furgonetki, agent CIA, Murzyn mówi do enerdowca: "Ładny pies. W Auschwitz tez takie mieliście?"
    :)
  • los
    Bo Mience sa przyjazne.
    No nie wiem, wytłukli mi pół rodziny. Większość bombami w Warszawie, w 39 i 44.
  • los
    Bo Mience sa przyjazne. Tylko nie lubia jak im sie waznic.
    No nie wiem, nie wiem. Albo kulega nigdy tam jako zwykły szaraczek z Polski nie przebywał, albo już zapomniał.
  • Niektórym latanie po prostu szkodzi

*

*

• lupus71
    Co z tego że pijak? W konflikcie polsko-niemieckim zawsze powinniśmy stać po stronie naszego, nawet jeśli jest kloszardem.
    Prot probowal uniemozliwic konferencje na temat Smolenska w Brukseli, z uniemozliwieniem wystawy mu sie nawet udalo. Ktos taki nie jest nasz.

• polmisiek
    los
    :
    Bo Mience sa przyjazne. Tylko nie lubia jak im sie waznic.
    No nie wiem, nie wiem. Albo kulega nigdy tam jako zwykły szaraczek z Polski nie przebywał, albo już zapomniał.
    Wiedzialem jak nalezy z Miencami postepowac - wlasnie przyjaznie. Polucjant cie zatrzymuje a ty go prosisz o pomoc i rade. Zawsze pomoze mimo, ze na poczatku chcial dolozyc. Nie nalezy ani sie waznic ani tlumaczyc. A Polacy robia albo jedno albo drugie.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.