Protasiewicz dał w palnik
"Jacek Protasiewicz – chluba i duma Platformy Obywatelskiej, niedawny pogromca Grzegorza Schetyny w wyborach regionalnych na Dolnym Śląsku miał zostać zatrzymany na lotnisku we Frankfurcie nad Menem w stanie upojenia alkoholowego. O sprawie napisał niemiecki brukowiec „Bild”.
Protasiewicz miał według gazety słaniać się na nogach i mówić do siebie. Jednak interwencję obsługi lotniska spowodował fakt, że europoseł zabrał sprzed nosa wózek bagażowy innemu pasażerowi i pobiegł z nim ku wyjściu z holu. Jednak uciekiniera zatrzymał celnik i zażądał dowodu tożsamości. Wówczas Protasiewicz miał zacząć wyzywać celnika od „Hitlera” i „Nazisty”. Krzyczał przy tym „Heil Hitler” i pytał przy tym wszystkich naokoło: „czy był ktoś z nich kiedykolwiek w Auschwitz”. Wedlug świadka zdarzenia wykrzywiwał także po angielsku, że „jest z Unii Europejskiej”.Na widok zawiadomionej policji grzmotnął swój bagaż o ławkę. Jednak policjantom udało się go skuć w kajdanki i odprowadzić na posterunek policji."
http://wpolityce.pl/wydarzenia/75262-nasz-news-niemiecki-bild-pijany-eurodeputowany-z-po-wywolal-awanture-na-lotnisku-we-frankfurcie-nad-menem-interweniowala-policja
http://www.bild.de/regional/frankfurt/politiker/loest-nazi-skandal-am-flughafen-aus-34850856.bild.html
The author has edited this post (w 26.02.2014)
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Protasiewicz miał według gazety słaniać się na nogach i mówić do siebie. Jednak interwencję obsługi lotniska spowodował fakt, że europoseł zabrał sprzed nosa wózek bagażowy innemu pasażerowi i pobiegł z nim ku wyjściu z holu. Jednak uciekiniera zatrzymał celnik i zażądał dowodu tożsamości. Wówczas Protasiewicz miał zacząć wyzywać celnika od „Hitlera” i „Nazisty”. Krzyczał przy tym „Heil Hitler” i pytał przy tym wszystkich naokoło: „czy był ktoś z nich kiedykolwiek w Auschwitz”. Wedlug świadka zdarzenia wykrzywiwał także po angielsku, że „jest z Unii Europejskiej”.Na widok zawiadomionej policji grzmotnął swój bagaż o ławkę. Jednak policjantom udało się go skuć w kajdanki i odprowadzić na posterunek policji."
http://wpolityce.pl/wydarzenia/75262-nasz-news-niemiecki-bild-pijany-eurodeputowany-z-po-wywolal-awanture-na-lotnisku-we-frankfurcie-nad-menem-interweniowala-policja
http://www.bild.de/regional/frankfurt/politiker/loest-nazi-skandal-am-flughafen-aus-34850856.bild.html
The author has edited this post (w 26.02.2014)
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Pewnie lobbował za noblem dla Sikorskiego
The author has edited this post (w 27.02.2014)
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
https://www.youtube.com/watch
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Zwłaszcza teraz, gdy Polska chce być adwokatem Ukrainy. To się Pitę zabrechta.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Z GWna wroclawskiego:
"W środę po północy udało nam się porozmawiać z eurodeputowanym Protasiewiczem. Przyznaje on, że doszło do incydentu, gdy w środę wieczorem dotarł z Warszawy do Frankfurtu, gdzie czekał na niego kierowca, by zawieźć go do Strasburga. Jego relacja z całego zdarzenia jest zgoła inna niż ta przytaczana przez "Bild". Jak twierdzi europoseł, nie był pijany: - Wypiłem wino w samolocie. To wszystko. Cała awantura wzięła się z faktu, że wziąłem wózek od mężczyzny, który zbierał je z całego lotniska i łączył. Jemu to się nie spodobało i poszedł do celników.Celnicy poprosili Protasiewicza o dokumenty. Wtedy miał on przedstawić się jako wiceprzewodniczący Parlamentu Europejskiego. Zarzut "Bilda" o wykrzykiwaniu "Heil Hitler" i Auschwitz?Protasiewicz: - Jeden z celników był megaagresywny. Popychał mnie, krzycząc "raus"! Wtedy spytałem go, czy był kiedyś w Auschwitz, czy zdaje sobie sprawę, jakie to słowo może mieć znaczenie. Pytałem go: "Do you know what is Auschwitz? What "raus" means?". Wtedy zabrali mnie na bok. Wyjąłem więc komórkę i zakomunikowałem, że będę ich filmował. Wtedy jeden z nich wytrącił mi ją z ręki. Skuli mnie w kajdanki."
Gufno a nie dyplomata który nie potrafi dyplomatycznie załatwić sprawy. Takie idywiduum ma reprezentować, mój Boże, reprezentuje Polskę?
Wstyd i hańba. Niestety nie będzie to gufno kleic się do gęby PO i Prota lecz będzie przelepione Polsce i Polakom.
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
A tak w ogole, to Grzesio musi miec jakies wejscia w Luftwaffe. Co kto mu podpadnie, to Luftwaffe juz go bierze na widelec. Donek, strzez sie!
A tak poza tym to wystarczy gdzieś w górnych okolicach torby mieć coś obrzydliwego (może bez przykładów...) i się najtwardszy esesman rozmyśla.
POpaprance to w sumie gnojki i pewnie dlatego tak uwielbieni przez ludozerke - bo kazdy naprawde glosuje na siebie.
http://www.focus.de/regional/frankfurt-am-main/leute-vize-praesident-des-eu-parlaments-wegen-beamtenbeleidigung-angezeigt_id_3646581.html
Co z tego że pijak? W konflikcie polsko-niemieckim zawsze powinniśmy stać po stronie naszego, nawet jeśli jest kloszardem.
W filmie Jack Strong jest też cudowna scena na checkpoincie w Berlinie. Kierowca furgonetki, agent CIA, Murzyn mówi do enerdowca: "Ładny pies. W Auschwitz tez takie mieliście?"
*
*