Skip to content

Oglądacie Soczi?

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Urocza propagandowa ceremonia otwarcia.
Babiaż:" Jeżeli wierzyć temu przedstawieniu, to w Moskwie w larach 60 było jak na lazurowym wybrzeżu."
«134

Komentarz

• Jak będzie cos godnego uwagi to się pojawi na jutubie
    :)
  • Nie wierzymy w zabobony

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• nie. ale nie moge oderwac wzroku od kasku Kamila Stocha: trzymajmy za niego kciuki!
    The author has edited this post (w 07.02.2014)

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • Polecam:
    http://americablog.com/2014/02/russian-deputy-pm-admits-spy-cams-olympic-bathrooms-showers.html
    "As if Toilet-Gate weren’t enough, today comes the news that the Russians have installed spy cameras in the bathrooms of their Olympic accomodations"
    Tak niby gejów nie lubią, no a sami prowokują:
    The author has edited this post (w 07.02.2014)
  • davenia
    nie. ale nie moge oderwac wzroku od kasku Kamila Stocha: trzymajmy za niego kciuki!
    Kask Stocha powoduje, że chyba jednak obejrzę konkursy skoków. Nawet jeżeli pewne skojrzaenia są przypadkowe. Bo tak generalnie to bojkotuję imprezę kacapów.
    Niechcący obejrzałem kwawałek otwarcia. Historia zakończona na komunie ? I później dziwny niebieski aniołek do nieba poleciał ? Żenujące to było, dobrze że komentatorzy dali radę.
    JORGE>
  • JORGE
    davenia
    :
    nie. ale nie moge oderwac wzroku od kasku Kamila Stocha: trzymajmy za niego kciuki!
    Kask Stocha powoduje, że chyba jednak obejrzę konkursy skoków. Nawet jeżeli pewne skojrzaenia są przypadkowe. Bo tak generalnie to bojkotuję imprezę kacapów.
    ja sądzę (??? baaa, jestem pewien), że tu nie ma przypadku. To jest góral, nie z żadnego Zakopanego, tylko z Zębu (Ząba?). Koniec świata, za Gubałówką. Tacy ludzie nie przejmują się zupełnie, co o nich media napiszą, powiedzą.  Kask w wojskowych barwach, z szachownicą, w Rosji?
    No bądźmy poważni. Jaki przypadek...
    Trzeba się modlić za chłopaka, bo on ma tam ewidentnie swoje, bardzo poważne porachunki z "gospodarzami". Nie zdziwcie się, jak jeszcze wiele razy mu nie zadziała karta akredytacyjna, albo zepsuje się ogrzewanie w pokoju, albo , albo...
  • Nie oglądałem nic. A to ci niespodzianka!
    "wybuchnięty, nie beczkowany"
    The author has edited this post (w 08.02.2014)
  • Kask rzeczywiście fajny.
  • kask kamila:
    pierwsze skojarzenie to poszycie samolotu

Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.
  • Stoch daje czadu kaskiem. Oby go bugoodrzańskie s-syny nie zniszczyły.
    Soczi i innych igrzysk próżności nie oglądam. Wolę zmęczyć się grając w squasha niż "aktywnie uczestniczyć w sporcie" przed telewizorem.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Co do Stocha. Nie jestem za tym, żeby na podstawie kasku budować jekieś piękne  i budujące teorie, ale z drugiej musze przyznać, miałam od dawna wrazenie , tzn. od momentu kiedy Stoch zaczął lokowac sie na czołowych pozycjach, że jakoś go dzienniq..y pomijają.
    Zwłaszcza to przeczucie stało sie wyrazne po jednorazowym sukcesie Żyły, kiedy wydawało mi sie że próbuje sie w tvp na silę zrobić koło Żyły (a niestety zachowywał sie przed kamerą jak niewyrobiony półkretyn) wielki szum, a Stocha, mającego większe i stabilniejsze sukcesy, elokwentnego, madrego chłopaka jednak jakoś pomijano. Oczywiscie to tylko moje wrazenia, ale zastanawiało mnie, dlaczego sie tak dzieje.
  • @uhr
    nie ma przypadkow, sa tylko znaki.
    Stoch po tym kasku ma w naszych mediach przechlapane: nie dosc, ze chlop odnosi sukcesy, ma zone i syna (czyli gorzej niz Radwanska) to teraz jeszcze ten kask. dlatego powtarzam: trzymajmy kciuki.

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • uhr
    Oczywiscie to tylko moje wrazenia, ale zastanawiało mnie, dlaczego sie tak dzieje.
    No właśnie, a potem wychodzą takie rzeczy jak to z kaskiem. Identycznie było z Radwańską, kto śledzi sport ten mógł zauważyć agresywne walenie w Radwańską od samego początku, zupełnie nie wiadomo dlaczego. Tu jest małe zestawienie sprzed lat
    http://klientnaszpan.blogspot.com/search/label/Agnieszka%20Radwa%C5%84ska
    Dziewczyna wygrywa a tu zamiast małyszomanii jakieś ezopowe słownictwo w nagłówkach?
    Sprawdza się reguła że jak gazownia w coś wali to warto się temu czemuś przynajmniej przyjrzeć i zapamiętać.
  • Przemko, przy Radwanskiej to jest b. widoczne, to - czasem ordynarne -sekowanie. Przy Stochu nie ma czegoś takiego. Jesli już coś jest, to własnie (nie)pewne "wrażenie",  czy słuszne, nie wiem.
  • uhr
    Przemko, przy Radwanskiej to jest b. widoczne, to - czasem ordynarne -sekowanie. Przy Stochu nie ma czegoś takiego. Jesli już coś jest, to własnie (nie)pewne "wrażenie",  czy słuszne, nie wiem.
    bo Radwańską oglądają tysiące ludzi, a Stocha miliony. Tak samo nie mogli tak łatwo napieprzać w PiSowca Błaszcza, ani w całą trójkę z Dortmundu jawnie ukazującą szacunek do katolicyzmu.
  • Będę oglądać skoki, bo lubię. I chętnie bym obejrzała jazdę figurową, ale w TVP są chyba śladowe ilości. Przy okazji ME w łyżwiarstwie figurowym wyczaiłam, że Czesi transmitują wszystko, więc teraz też chyba będę oglądać CT Sport. Miałam tylko problem, bo zamiast nazwy kraju, była flaga. Nie wszystkie znam, więc znalazłam w internecie i biegałam sprawdzać za każdym razem. To było śmieszne.
  • Przeczytajcie! Brrrrrrrrrrr....
    Technik odpowiedzialny za wpadkę z kołami został zakuty nożem
    http://www.rmf24.pl/raport-soczi-2014/nie-tylko-sport/news-zamordowany-za-pomylke-w-soczi-to-plotka,nId,1103290

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • No to Stoch zdemolował. Szkoda, że mu Ruscy nie gwiżdżą, bo liczyłem na powtórkę Olimpiady w Moskwie.
    JORGE>
  • Ale cudnie!!! Gratulacje dla Kamila
    :D
  • Brawo Kamil!
  • Oglądałem skoki może drugi raz w życiu, ale było warto. Kamil Stoch w kasku nienawiści poniżył miłujących tolerancje i oddających nam Kaliningrad gospodarzy
  • Stoch tuż po wygranym konkursie:
    "Ten symbol mi pomógł. W końcu ma się tych dobrych lotników, prawda Polsko?"
    – powiedział, patrząc w kamerę."
    Dyzio na Rebelce:
    "ale jaja... we wszystkich mediach głównego ścieku poza wp.pl wycięto te słowa . TVP też ocenzurowala"
    Pani narciarka o swoim stosunku do Rosji:
    http://eurosport.onet.pl/soczi-2014/biegi-narciarskie/paulina-maciuszek-rosja-od-dzis-nienawidze-tego-kraju/tepcl
    JORGE>
  • JORGE
    Stoch tuż po wygranym konkursie:
    JORGE>
    He, he, he, po raz pierwszy od niepamiętnych czasów obejrzałam kawałek telewizorni - akurat ten wywiad
    :D
  • JORGE
    Dyzio na Rebelce:
    "ale jaja... we wszystkich mediach głównego ścieku poza wp.pl wycięto te słowa . TVP też ocenzurowala"
    http://eurosport.onet.pl/soczi-2014/biegi-narciarskie/paulina-maciuszek-rosja-od-dzis-nienawidze-tego-kraju/tepcl
    JORGE>
    No nie wiem, wisi na jedynce agorowego sport.pl.
    Wywiad ok, Stoch ok, tekst bardzo ok, tak trzymać! Nie da się zamilczeć!!!
  • JORGE
    Dyzio na Rebelce:
    JORGE>
    Dobrych lotników? Przecież polscy lotnicy to awanturnicy co rozbijają Prezydenckie samoloty..
    A na poważnie, szkoda, że tego nie widziałem
  • @rastee, tu można obejrzeć:
    http://sport.tvp.pl/soczi/13954280/stoch-dla-tvp-nie-wiedzialem-czy-w-ogole-wystartuje

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Chyba ważniejsze, od tych zacytowanych przez Dyzia, są słowa - "ten kask to było to coś co bardzo chciałem mieć na tych igrzyskach".  No cóż, nie wiemy tak na 100% co chodzi po głowie Stochowi, ale wyszło jak wyszło. Tego nie da się inaczej kojarzyć.
    JORGE>
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.