Skip to content

Oglądacie Soczi?

24

Komentarz

• Pięknie!
    :)

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.

• "A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Pem tak, nie będę z miejsca zaliczał Stocha do sekty smoleńskiej, bo Radwańską tyż zaliczali a potem dziewczyna się odżegnywała od tego co jej tatuś na blogu pisywał. Winc nie chcę potem smętnych rozczarowań, jak jakiś dziennikarz Stocha zacznie o to wypytywać.
    Chyba ważniejsze, od tych zacytowanych przez Dyzia, są słowa - "ten kask to było to coś co bardzo chciałem mieć na tych igrzyskach".  No cóż, nie wiemy tak na 100% co chodzi po głowie Stochowi, ale wyszło jak wyszło. Tego nie da się inaczej kojarzyć.
    Ano media robią swoje. Chwała tym z WP nawet jeśli to przypadek.
  • Mania
    Przeczytajcie! Brrrrrrrrrrr....
    Technik odpowiedzialny za wpadkę z kołami został zakuty nożem
    http://www.rmf24.pl/raport-soczi-2014/nie-tylko-sport/news-zamordowany-za-pomylke-w-soczi-to-plotka,nId,1103290
    To była fałszywka. Napisali na jajcarskim portalu
    http://dailycurrant.com
    a jakiś pracownik mediów w PL łyknął i poszło. Sorry, takie mamy media.
  • Na zdjęciu, które wkleiła Ella Stoch stoi na tle sowieckiego samolotu, tzw. Kukuruźnika, którego nazwa właściwa to Polikarpow
    Po
    -2.
    Samolot stoi w krakowskim Muzeum Lotnictwa, na kadłubie ma czerwoną gwiazdę.
  • nicked
    To była fałszywka.
    To chwała Bogu!  Od kiedy Ławrow groził Azerbejdżanowi za niegłosowanie na ruską piosenkę w Eurowizji, jestem w stanie uwierzyć w każdą karę z ich strony.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Na pewno osobie odpowiedzialnej (jeżeli w ogóle odpowiedzialność jest zależna od człowieka) nic się nie stanie przed końcem igrzysk. Później raczej też nie, ale już taki pewny nie jestem.

https://www.youtube.com/watch?v=veM5tszB_KQ
  • JORGE
    Chyba ważniejsze, od tych zacytowanych przez Dyzia, są słowa - "ten kask to było to coś co bardzo chciałem mieć na tych igrzyskach".
    JORGE>
    Dwa przypadki to już nie przypadek.
    Noji wielka chałwa Kamilu oczywiście.
    The author has edited this post (w 10.02.2014)

https://www.youtube.com/watch?v=veM5tszB_KQ
  • Wiecie dlaczego Michniki boją się Polaków? Bo każdy Polak nawet dzień w dzień trenowany może nagle obudzić się i poczuć w sobie Polskę. Potrzebny jest tylko odpowiednio silna dawka energii.
    Bardzo możliwe, że Stoch nie ma jakichś szczególnych przemyśleń. Poprostu na widok symbolu polskigo lotnictwa szybciej zabiło mu serce...
  • Skoczkowie są groźni. Oni się modlą!
  • JORGE
    Tego nie da się inaczej kojarzyć.
    Trudno sobie wyobrazić bardziej czytelny symbol. Sama szachownica to mało, ale te nity i rdza (czy płomienie) mówią wszystko.
    I na nic zaklęcia tutejszych.
    Swoją szosą, karkołomna obrona przed skojarzeniem ze Smoleńskiem dochodzi do takiego absurdu, że może tylko śmieszyć.
    Dawno nie widziałam takich wygibasów w komentarzach

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Prawda? Z najważniejszym argumentem - nie powiedział sam więc nie wiadomo o co chodzi, lepiej nic nie mówić bo jak się będziecie czuli jak powie że chodzi o co innego.
    Pomyślę wtedy, że go zmuszono, mogę tak pomyśleć? Naprawdę mogę, cudownie, dziękuję za pozwolenie, jestem wzruszony.
  • A ja myślę że Stoch mógł mieć na myśli tego sowieckiego kukuruźnika, przy którym se fotkę machnął. Hełmofon miał barwy tego właśnie Po-2, a Tu był biały.
    Z patriotyzmem jest tak, że on może być wprost, naturalny, bez wielopiętrowych aluzji.
  • Skoczkowie latają, nawet sterowanie jest takie samo jak w samolotach. No więc skojarzenie z lotnictwem jest naturalne. Może to coś więcej, ale nie wydaje mi się to aż TAK oczywiste...
    The author has edited this post (w 10.02.2014)
  • balwan.ze.zbrucza
    A ja myślę że Stoch mógł mieć na myśli tego sowieckiego kukuruźnika, przy którym se fotkę machnął. Hełmofon miał barwy tego właśnie Po-2, a Tu był biały. Z patriotyzmem jest tak, że on może być wprost, naturalny, bez wielopiętrowych aluzji.
    Nie, akurat barwy na kasku ma inne niż Po-2. Wyglądają raczej na Hurricane z Dywizjonu 303.
  • Bystra u Kolegi oka!
  • "  Kiedy coś mi się nie udaje, wtedy od­daje się pod opie­kuń­cze skrzy­dła Pana Boga. Wiem wtedy, że jest przy mnie, czuję to.
    Mo­dlę się o to, by żad­nemu z za­wod­ni­ków nic się nie stało.
    Bym umiał cie­szyć się ze zwy­cię­stwa i god­nie przy­jął po­rażkę. Dzię­kuję za wszystko Panu Bogu, bo Jemu wszystko za­wdzię­czam."
    Wytłuściłam drugie zdanie, bo dużo o nim mówi. To dojrzały człowiek. Poza tym odczuwanie wdzięczności, to piękna cecha jego wiary.

• Mania
    "  Kiedy coś mi się nie udaje, wtedy od­daje się pod opie­kuń­cze skrzy­dła Pana Boga. Wiem wtedy, że jest przy mnie, czuję to.
    Mo­dlę się o to, by żad­nemu z za­wod­ni­ków nic się nie stało.
    Bym umiał cie­szyć się ze zwy­cię­stwa i god­nie przy­jął po­rażkę. Dzię­kuję za wszystko Panu Bogu, bo Jemu wszystko za­wdzię­czam."
    Wytłuściłam drugie zdanie, bo dużo o nim mówi. To dojrzały człowiek. Poza tym odczuwanie wdzięczności, to piękna cecha jego wiary.
    Trzeba dzisiaj sporo odwagi żeby tak powiedzieć.
  • Jeszcze nikt nie dał, to wklejam
    Kamil Stoch
    *
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Zimoch poleciał do nieba
    :D
    http://www.youtube.com/watch

• Podziękowanie...

• piekny czlowiek.

"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
    Pan Jezus
  • Mania
    Zimoch poleciał do nieba
    :D
    http://www.youtube.com/watch
    Kamil, tylko bez nerwów!!! bez nerwów!!! Nerwowo to  nawet motyla nie można złapaaaać!!! (czy cos w tym rodzaju  :hahaha: )
  • wczoraj juz grzali sie w aureoli złota Prezydent i chyba  minister obrony narodowej, bo to przeciez "wzór szachownicy biało-czerwonej jest zastrzezony i zgode dla Kamila na wykorzystanie i umieszczenie na kasku musiał wydac zwierzchnik sił zbrojnych RP, Prezydent RP Bronisław Komorowski"
    sie zaczęło

Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.
  • balwan.ze.zbrucza
    Bystra u Kolegi oka!
    Całe życie praktyki!
  • rastee
    Oglądałem skoki może drugi raz w życiu, ale było warto. Kamil Stoch w kasku nienawiści poniżył miłujących tolerancje i oddających nam Kaliningrad gospodarzy
    A ja pamiętam "małyszomanię" z 2000/2001 lub 2001/2002 (juz nie pamiętam).
    Miałem wtedy nieszczęśliwy "romans" z marketem budowlanym, gdzie byłem kierownikiem. I często z głośników na hali padały słowa:
    "Kierownicy działów proszeni są do sali konferencyjnej na zebranie."
    Poczem w spokoju oglądaliśmy.... skoki narciarskie!
  • Piękne czasy!
    Małysz,
    zima,
    śnieg,
    markety budowlane,
    brak cugu w kominku,
    pies przybłęda za oknem,
    sam się jakoś wprowadził.
  • Ja nie oglądam (głównie z powodu niemania telewizora), ale wychwytuję
    różne
    ciekawostki
    .
  • Być ziewnikarzem i odkryć że Rosja szpieguje nawet w kiblu....bezcenne.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.