Mam cię przekonywać że to co dookoła siebie widzisz to na pewno wojna? Nie dam rady, nie nadaję się. Jak mówiłem zazdroszczę ci tej pewności, to była oczywiście ironia ale koniec końców tobie żyje się na pewno łatwiej niż mnie, nieświadomym zawsze żyje się łatwiej. To żaden wyrzut, świadomi dostają wiedzę w jakimś celu i ja go nie znam w moim przypadku, a to bardzo źle bo czas ucieka. Żyje się łatwiej do czasu ale wtedy to już jest wszystkim wszystko jedno.
przemk0 . Jak mówiłem zazdroszczę ci tej pewności, to była oczywiście ironia ale koniec końców tobie żyje się na pewno łatwiej niż mnie, nieświadomym zawsze żyje się łatwiej. To żaden wyrzut, świadomi dostają wiedzę w jakimś celu i ja go nie znam w moim przypadku, a to bardzo źle bo czas ucieka.
Jeśli byłbym złośliwy, napisałbym, że brzmi to bardzo sekciarsko ("świadomy" - "nieświadomy"), na szczęście nie jestem, więc powiem tyle - jest to nieznośnie protekcjonalne. The author has edited this post (w 18.10.2013)
Nooo nie wiem. Wprosiłem się niedawno na kilka dni do polskiej rodziny w Londynie (tacy normalni, fizyczni, raczej nie subtelni myśliciele jak koleżeństwo), mają córki w wieku 12 i 6 lat, i strasznie im ciężko te dzieci zagonić do nauki polskiej kultury. 6-latka to jeszcze, ale 12-latkę to już końmi trzeba ciągnąć. Między sobą siostry rozmawiają tylko po angielsku. Z rzeczy po Polsku to chyba nałatwiej idzie z programami na TVNie.
A teraz Nosił Adam razy kilka... Dla mnie bomba. wSieci daje do pieca i o to chodzi! PS. Jest jakiś osobny wywłątek z okładkami wSieci? Chyba im się należy. The author has edited this post (w 10.11.2013)
Popieram wszystkich, którzy dają do pieca. Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Dyskusja w zetce przeciekawa1. Dowiadujemy się z niej na czym polega obrzydlistwo. Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Nowa okładka wspaniała! Zanabędę. A co do emigracji, to jakkolwiek jestem jej zasadniczo przeciwny, nie będę nikogo od zamiaru odżegnywał. W "Marysieńce Sobieskiej" Boy udowadnia, że od czasów romansu Marysieńki z Sobieskim głównym motorem działania mojego ulubionego Sarmaty była emigracja z ukochaną do spokojnej i poukładanej Francy, do palais enchante. I robiąc wszystko, by w końcu wyemigrować z męczącej Polski, Sobieski dochodzi do najwyższych godności, a polską gwiazdę umieszcza na najwyższym nieboskłonie, nigdy marzenia nie realizując. Jeśli więc ktoś z Szanownych podejmuje wysiłki by uciec z Polski możliwie najmądrzej, ja go odmawiać nie będę, dla dobra Polski
Komentarz
The author has edited this post (w 18.10.2013)
Nosił Adam razy kilka...
Dla mnie bomba. wSieci daje do pieca i o to chodzi!
PS. Jest jakiś osobny wywłątek z okładkami wSieci? Chyba im się należy.
The author has edited this post (w 10.11.2013)
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
UIMP
na smyczy red-nacza?
The author has edited this post (w 10.11.2013)
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
A co do emigracji, to jakkolwiek jestem jej zasadniczo przeciwny, nie będę nikogo od zamiaru odżegnywał. W "Marysieńce Sobieskiej" Boy udowadnia, że od czasów romansu Marysieńki z Sobieskim głównym motorem działania mojego ulubionego Sarmaty była emigracja z ukochaną do spokojnej i poukładanej Francy, do palais enchante. I robiąc wszystko, by w końcu wyemigrować z męczącej Polski, Sobieski dochodzi do najwyższych godności, a polską gwiazdę umieszcza na najwyższym nieboskłonie, nigdy marzenia nie realizując. Jeśli więc ktoś z Szanownych podejmuje wysiłki by uciec z Polski możliwie najmądrzej, ja go odmawiać nie będę, dla dobra Polski