AnnaE napisal(a): Ta szmaticzka na paticzku miała tam miejsce zgodnie z przepisami boiskowymi?
tak, to 'sędziowska' chorągiewka! piłkarz z urzędu dostał żółtą kartkę (nie za lgbt), natomiast za to że najprawdopodobniej było celowe ścięcie lgbt, rozważana jest kara finansowa
romeck napisal(a): tak, to 'sędziowska' chorągiewka! piłkarz z urzędu dostał żółtą kartkę (nie za lgbt), natomiast za to że najprawdopodobniej było celowe ścięcie lgbt, rozważana jest kara finansowa
Jakieś źródło tej informacji o rozważaniu kary finansowej? Niestety wpisanie nazwiska zawodnika i słów-kluczy w postaci "flag" czy "LGBT" nie odsyła do jakichkolwiek newsów ze strony mediów liberalno-lewicowych czy sportowych, jeno demonstruje wzmożenie po prawej stronie. Vardy często dokonuje takich celebracji gola. Ledwie ponad tydzień temu identycznie zachował się w meczu z Bragą w LE. A chorągiewka była najzwyczajniejsza w świecie.
AnnaE napisal(a): Ta szmaticzka na paticzku miała tam miejsce zgodnie z przepisami boiskowymi?
Tak, w Premier League idą po całości. Klękanie przed pierwszym gwizdkiem w geście solidarności z bandytami z BLM, tęczowe banery, teraz znowu tęczowe opaski kapitańskie...
Sedziowie pilkarscy od jakiegos czasu nosza różowe koszulki. Wydaje mi wie to niezwykle pedalskie. Skoro choragiewki tęczawe, to ten róż tez pewnie nieprzypadkowy.
Po angielskiu jest lepiej. Popatrzcie ile różnych nazw odcieni "różowego" jest w angielskim.
Podobnie z ornatem zakładanym dwa razy w roku: w trzecią niedzielę adwentu i czwartą niedzielę Wielkiego Postu. Dzieciaki mówią "pink", ksiądz poprawia że ten kolor to "rose". Spotkałem się z określeniem "salmon" czyli łososiowy ale bardzo rzadko.
Hehe, no widzisz pan, co dla kulegi jest dziwne, inni bierą "for granted". Pink lemonade to 150-letnia tradycja w Ameryce. https://www.huffingtonpost.ca/entry/why-is-lemonade-pink_n_1503570 a bubblegum to 100-letnia tradycja. "Bubble gum got its distinctive pink color because the original recipe Diemer worked on produced a dingy gray colored gum, so he added red dye (diluted to pink) as that was the only dye he had on hand at the time." https://en.wikipedia.org/wiki/Bubble_gum
Baletki tylko białe? No są. I czarne i czerwone a obstawiam, że i w tęczowych już jakiś baletmiszcz produkował się na /ob/scenie. Ale jako ojciec trzech córek mówię, że różowe chyba najbardziej popularne.
Crepe - myślę, że chodzi o krepinę, papiór taki. Jasne, że są we wszystkich kolorach, ale przynajmniej jest jakaś nazwa utożsamiana z tym odcieniem.
Aaa, jeszcze podrążę: Ciekawe jest, że kulega poddał w wątpliwość lemonade i bubblegum. Bo, ponieważ, alebowiem akurat reszta tych tutej odcieni może być nie kojarzona przez ogólną ludożerkę. Ale te dwa są wryte w czapę, bo każden szczyl zna pink lemonade i bubblegum od małego.
Mordechlaj_Mashke napisal(a): Aaa, jeszcze podrążę: Ciekawe jest, że kulega poddał w wątpliwość lemonade i bubblegum. Bo, ponieważ, alebowiem akurat reszta tych tutej odcieni może być nie kojarzona przez ogólną ludożerkę. Ale te dwa są wryte w czapę, bo każden szczyl zna pink lemonade i bubblegum od małego.
W Polsce każden szczyl zna Smerfy (teraz też lecą, nowe, komputerowe 3D), więc cyjanowe/jasno-intensywno-błękitne lody są o smaku: smerfowym
Komentarz
Ktoś za to płaci, ktoś się na to zgadza.
piłkarz z urzędu dostał żółtą kartkę (nie za lgbt), natomiast za to że najprawdopodobniej było celowe ścięcie lgbt, rozważana jest kara finansowa
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Wydaje mi wie to niezwykle pedalskie.
Skoro choragiewki tęczawe, to ten róż tez pewnie nieprzypadkowy.
O, oto dowód!
kolorek bardzo popularny na gay parade
moze pudrowy róż?
https://www.google.com/search?q=pudrowy+róż&oq=pudrowy&aqs=chrome.1.69i57j0l3.3161j0j4&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
Już jestę za stary na zostanie anusofilę.
Żona Goeringa budzi się w nocy i widzi że mąż klęczy na łóżku i wymachuje buławą marszalkowską.
Herrmann Was machst du?
Czyli Herrmann co ty robisz?
Awansuję podkoszulka na koszulę
Ich ernenne mein Unterhemd zu Oberhemd
Po angielskiu jest lepiej.
Popatrzcie ile różnych nazw odcieni "różowego" jest w angielskim.
Podobnie z ornatem zakładanym dwa razy w roku: w trzecią niedzielę adwentu i czwartą niedzielę Wielkiego Postu. Dzieciaki mówią "pink", ksiądz poprawia że ten kolor to "rose". Spotkałem się z określeniem "salmon" czyli łososiowy ale bardzo rzadko.
👣
🐾
🐾
ballet slipper ? myślałem, że są białe... (baletki)
crepe ? (tkanina) krepy także przeróżne są (w kolorach)
lemonade lemoniada??? naprawdę ktoś widział różowe cytryny? nie mówiąc o limonkach!
https://www.huffingtonpost.ca/entry/why-is-lemonade-pink_n_1503570
a bubblegum to 100-letnia tradycja. "Bubble gum got its distinctive pink color because the original recipe Diemer worked on produced a dingy gray colored gum, so he added red dye (diluted to pink) as that was the only dye he had on hand at the time."
https://en.wikipedia.org/wiki/Bubble_gum
Baletki tylko białe? No są. I czarne i czerwone a obstawiam, że i w tęczowych już jakiś baletmiszcz produkował się na /ob/scenie. Ale jako ojciec trzech córek mówię, że różowe chyba najbardziej popularne.
Crepe - myślę, że chodzi o krepinę, papiór taki. Jasne, że są we wszystkich kolorach, ale przynajmniej jest jakaś nazwa utożsamiana z tym odcieniem.
Aaa, jeszcze podrążę: Ciekawe jest, że kulega poddał w wątpliwość lemonade i bubblegum. Bo, ponieważ, alebowiem akurat reszta tych tutej odcieni może być nie kojarzona przez ogólną ludożerkę. Ale te dwa są wryte w czapę, bo każden szczyl zna pink lemonade i bubblegum od małego.
👣
🐾
🐾
👣
🐾
🐾
Slang pewnej grupy z obrzeży
Randgruppe, jednak nie Ayn Rand
ps.
wezewiązku z systemami kolorów RGB i CMY (sześć tych barw na okręgu) nauczyłem syna2 koloru cyjanowego