Stanisław Władymirowicz Michalkiewicz i jego tezy oraz pytania z kanału YT;
- Wojna to ustawka na linii USA-Rosja - Kto zapłaci za uchodźców i leczenie rannych? - Polska oddaje broń za darmo Ukraińcom - Źeleński ma oczywiście odpowiednie "korzenie"
No p. Stanisław to chyba zna się na dobroczynności, zbiórkach i darmoszce? Jako znany wolnorynkowiec "każdy-powinien-sam-sobie-radzić-nie-ma-miejsca-dla-słabych" zdaje się uprawiał jakieś zbióreczki na mieszkanie, dobrze pamiętam? Swoją drogą ciekawe jak się ta sprawa skończyła?
Zwłaszcza że frank zdaje się drożeje trochę dłużej niż od tygodnia. A swoją drogą - niech te łajzy się dalej kompromitują. Będziemy im już zawsze przypominać kim są.
TecumSeh napisal(a): Zwłaszcza że frank zdaje się drożeje trochę dłużej niż od tygodnia. A swoją drogą - niech te łajzy się dalej kompromitują. Będziemy im już zawsze przypominać kim są.
Przypominać to za mało, musi być kara. O ile nie chcemy, żeby ta sowiecka hydra się znów odrodziła - kiedy już światu uda się z nią rozprawić - trzeba odciąć jej wszystkie głowy.
O Warząchwi to pamiętam jak po ataku terrorystycznym z użyciem naszej ciężarówki wydziwiał że te Francuzy to cieniasy i zanik męskości u nich..., przecież wystarczyło żeby ktoś wskoczył na pełnej kurtyzanie do szoferki i zamachowca z niej wywlókł. Z wpisu wiało poczuciem wyższości i wręcz rozbawieniem, co za sierotki, fuj.
Za dużo filmów z Brucem Willisem weszło, ja rozumiem, ale wypisywał to niewyraźny gościu w ozdobnym szaliczku i z nadwagą. No ludzie.
Nawiasem mówiąc - jak ktoś używa tego stwierdzenia to od razu widać że to ludzka szmata. Przepraszam, ale ciężko mi to inaczej wyrazić. W najlepszym razie skończony idiota.
Ale to jest ucieleśnienie szmat, które ostatnio mi się objawiająvmin stwierdzeniami:
- wszyscy wynajmuja Ukraińcom za darmo jak ja mam wynająć mieszkanie - będa mieli darmowe MPK a ja jak jechałam kiedyś na gapę to karę płaciłam - w Oszą wykupują - ZUS im będzie płacił (wstaw dowolne świadczenie) - święte krowy wszytko im trzeba dać - pracy pozbawią bo zgodzą się na pracę w biurach(!!!) za połowe stawki - a mnie w życiu nikt nic nie dał a do tego robię na to wszystko itd itd to tylko z jednej wczorajszej rozmowy.
Do tej pory myślałam, że mozna być chciwym i zazdrosnym tak po prostu o dobra, które się chce mieć albo są potrzebne ale że o pomoc potrzebującym? O obwinianie ofiar o skutki napaści.
Wymiękłam bo jeśli nie są to szatańskie podszepty to co?!
Nawiasem mówiąc - jak ktoś używa tego stwierdzenia to od razu widać że to ludzka szmata. Przepraszam, ale ciężko mi to inaczej wyrazić. W najlepszym razie skończony idiota.
to jest na tym samym poziomie co "kurica nie ptica", to samo źródło chodzi oczywiście o tekst Mazurka Dąbrowskiego, bo groźby tam zawartej kacap się ciągle podświadomie obawiał, więc tak odreagowywał
Pani_Łyżeczka napisal(a): Ale to jest ucieleśnienie szmat, które ostatnio mi się objawiająvmin stwierdzeniami:
- wszyscy wynajmuja Ukraińcom za darmo jak ja mam wynająć mieszkanie - będa mieli darmowe MPK a ja jak jechałam kiedyś na gapę to karę płaciłam - w Oszą wykupują - ZUS im będzie płacił (wstaw dowolne świadczenie) - święte krowy wszytko im trzeba dać - pracy pozbawią bo zgodzą się na pracę w biurach(!!!) za połowe stawki - a mnie w życiu nikt nic nie dał a do tego robię na to wszystko itd itd to tylko z jednej wczorajszej rozmowy.
Do tej pory myślałam, że mozna być chciwym i zazdrosnym tak po prostu o dobra, które się chce mieć albo są potrzebne ale że o pomoc potrzebującym? O obwinianie ofiar o skutki napaści.
Połowa twittera nadaje w ten deseń. Jeszcze dodają, że na PiS już nie zagłosują. "Niech pisowcy pomagają ze swoich pieniędzy, a nie z moich." Dziś rozmawiałam z wice-wójtową nt finansowania/wspomagania uchodźców przyjętych "pod dach". Nie ma żadnych regulacji.
Komentarz
1. Wiedzieliście, że to jego cycat?
2. Ukraina mogła się poddać a wybrała walkę, chcącemu nie dzieje się się krzywda.
- Wojna to ustawka na linii USA-Rosja
- Kto zapłaci za uchodźców i leczenie rannych?
- Polska oddaje broń za darmo Ukraińcom
- Źeleński ma oczywiście odpowiednie "korzenie"
Jako znany wolnorynkowiec "każdy-powinien-sam-sobie-radzić-nie-ma-miejsca-dla-słabych" zdaje się uprawiał jakieś zbióreczki na mieszkanie, dobrze pamiętam?
Swoją drogą ciekawe jak się ta sprawa skończyła?
PS. Posłuchałem trochę Michalkiewicza. Straszna kanalia.
Czy jednak obdarowany zweryfikowal darczyńców pod kątem braku tzw. korzeni judejskich?
A swoją drogą - niech te łajzy się dalej kompromitują. Będziemy im już zawsze przypominać kim są.
O ile nie chcemy, żeby ta sowiecka hydra się znów odrodziła - kiedy już światu uda się z nią rozprawić - trzeba odciąć jej wszystkie głowy.
Moja Babcia o takich mawiała: Łatwiej go przeskoczyć niż obejść
Z wpisu wiało poczuciem wyższości i wręcz rozbawieniem, co za sierotki, fuj.
Za dużo filmów z Brucem Willisem weszło, ja rozumiem, ale wypisywał to niewyraźny gościu w ozdobnym szaliczku i z nadwagą. No ludzie.
Przepraszam, ale ciężko mi to inaczej wyrazić.
W najlepszym razie skończony idiota.
- wszyscy wynajmuja Ukraińcom za darmo jak ja mam wynająć mieszkanie
- będa mieli darmowe MPK a ja jak jechałam kiedyś na gapę to karę płaciłam
- w Oszą wykupują
- ZUS im będzie płacił (wstaw dowolne świadczenie)
- święte krowy wszytko im trzeba dać
- pracy pozbawią bo zgodzą się na pracę w biurach(!!!) za połowe stawki
- a mnie w życiu nikt nic nie dał a do tego robię na to wszystko
itd itd to tylko z jednej wczorajszej rozmowy.
Przepraszam, ale ciężko mi to inaczej wyrazić.
W najlepszym razie skończony idiota.
to jest na tym samym poziomie co "kurica nie ptica", to samo źródło
chodzi oczywiście o tekst Mazurka Dąbrowskiego, bo groźby tam zawartej kacap się ciągle podświadomie obawiał, więc tak odreagowywał
Dziś rozmawiałam z wice-wójtową nt finansowania/wspomagania uchodźców przyjętych "pod dach". Nie ma żadnych regulacji.