@krzychol Chłopaki nie robią niczego zdrożnego. Mają dokładnie te same potrzeby co himalaiści (adrenalina), ale realizują ją w łatwiejszych warunkach, mniej narażając własne życie, bez sponsorów, a ewentualna akcja ratunkowa byłaby znacząco mniej kosztowna.
mmaria napisal(a): Ej, ni Fotka z TT. Chyba egzamin z posłuszeństwa dla psów, być może policyjnych. Ale żelazne nerwy w tym wypadku pokazuje przede wszystkim kot.
Kot cwaniakuje jak to kot. Ma jeszcze 8 rzyć w zapasie
niezłe wariaty. Ja mam lęk wysokości, ale kumple kiedyś na Tarchominie spuszczali się na linach z bloków, potem próbowali tego samego w fabryce domów na Białołęce (wielkie betonowe konstrukcje), w końcu kolega skończył jako profesjonalny wspinacz.
To jest ciekawe ze akurat ruskie szlajają się po dachach, z czego ta moda mogła się wziąć?
A co do nagrań to jest też kompilacja nieudanych wycieczek na wysokości, tak że to nie zawsze kończy się dobrze tylko tym akurat nie ma się co chwalić.
Przemko napisal(a): To jest ciekawe ze akurat ruskie szlajają się po dachach, z czego ta moda mogła się wziąć?
Z szarego i smętnego życia...
Po grani, po grani, po grani! nad przepaścią bez łańcuchów, bez wahania! Tu na trzeźwo diabli wezmą, zdradzi mnie rozsądek drań W wilczy dół wspomnienia zmienią ostrą grań. (...) Na górze, na górze, na górze! Chciałoby się żyć najpełniej i najdłużej O to warto się postarać, to jest nałóg, zrozum to! Tam się żyje jak za cara i ot co! Na dole, na dole, na dole Szklanka wódki i razowy chleb na stole I my wszyscy tam i tutaj tłum rozdartych dusz na pół Po huśtawce mdłość i smutek, choćbyś nawet co dzień walił głową w stół.
Przemko napisal(a): To jest ciekawe ze akurat ruskie szlajają się po dachach, z czego ta moda mogła się wziąć?
Ich mnogo, więc nic się nie stanie, jak którego ubędzie. Co prawda od pewnego czasu już nie ale fakty syntetyczne ludzie zauważają z kilkusetletnim opóźnieniem.
qiz napisal(a): ..Powinna być kara śmierci za nagrywanie takich filmików!
Chyba za oglądanie!
los napisal(a):
Przemko napisal(a): To jest ciekawe ze akurat ruskie szlajają się po dachach...
Ich mnogo, więc nic się nie stanie, jak którego ubędzie. .
Smiertelność jest ogromna wśród nich. Po minucie oglądanie kompilacji filmików kończących się kalectwem czy śmiercią - nie wytrzymałem, wiedząc że oglądam rzeczywistą/pradziwą śmierć.
Z szarego i smętnego życia...
Też mi się tak wydaje, a teraz włazisz na byle komin, nagrywasz i jesteś bohaterem internetów. Nawet zarabiać na tym możesz. Widziałem że i dziewczyny są w tych grupach, a łażą nie tylko byle wyżej ale np. po spadzistych dachach pokrytych dachówką, co jak wiecie jest meganiebezpieczne, o wiele bardziej niż drabinka na bardzo wysokim kominie.
qiz, że kraj ekstremalny to jasne, samochody wiążą się z życiem - praca (ciężarówki z drewnem), transport, trzeba, nie ma wyjścia. A po dachach łazi się w wolnym czasie. Igranie z życiem, w świecie bez Boga tylko to zostaje z mocnych emocji.
Oglądam nagrania z ich dróg dla nauki, one pokazują jakich reakcji można się spodziewać. W Polsce większość z tych reakcji raczej nie występuje ale jak się przytrafi to lepiej przewidzieć.
A tak w ogóle w odniesieniu do nagrań z ruskich dróg to oni wrzucają to w internety dla zarobku jak sądzę, podpinają reklamy i nie tylko youtubowe ale też i własnych biznesów. I nie mają problemu z tym, że filmik jest w 100% rosyjski, jedni tłumaczą napisy inni w ogóle nie, najlepszy aktualnie kanał ma na tłumaczenie kompletnie wywalone. Kiedyś wpadłem też w taką czeluść youtube gdzie były kompilacje samych wypadków z udziałem ludzi. Dobry Boże co tam się dzieje na ulicach, to wjeżdżanie w pieszych na pasach (swoją drogą włażą na pasy nie patrząc na ruch!?) to jest najmniejszy problem, kondycja tego społeczeństwa jest naprawdę zła, nie wyobrażam sobie żeby u nas nikt nie zwracał uwagi na leżących na ziemi ludzi, kobiety, dzieci.
Jest też w tym łażeniu po dachach sądzę tęsknota za Wielką Rosją, o której wypowiadano się z szacunkiem i podziwem, która zadziwiała świat. Często zadziwiała bezsensem i głupotą działań ale z punktu widzenia Rosjan to nie było ważne, ważne że podziwiali a my Rosjanie coś zrobiliśmy największego na świecie. Zbudowaliśmy największą wirówkę do testowania pilotów? Zbudowaliśmy. Po co do 20G jeżeli przy 15 człowiek umiera (strzelam liczby). Bo tak, jest największa i jest nasza!
No i jest ten greps że "Rosja to nie kraj, to stan umysłu", i znudzony zblazowany świat podziwia Rosjan i zarazem się ich boi, bo jak mówią inne grepsy "groźny jest nie tyle ruski czołg co jego pijana załoga" oraz "ruskie drogi, najlepsza zapora przeciwczołgowa na świecie".
W tym Rosjanie są podobni do Niemców, czego by nie robili zawsze wychodzi to na chwałę Wielkiego Państwa.
Zdjęcie, oczywiście bez podania autora, opublikował ktoś na TT. Bardzo mi się nie podoba ten zwyczaj (zresztą wbrew prawu autorskiemu), z drugiej strony żal nie udostępniać, bo piękne. Jeśli ktoś umie guglać obrazami, to może się doszuka autora.
Komentarz
Chłopaki nie robią niczego zdrożnego.
Mają dokładnie te same potrzeby co himalaiści (adrenalina), ale realizują ją w łatwiejszych warunkach, mniej narażając własne życie, bez sponsorów, a ewentualna akcja ratunkowa byłaby znacząco mniej kosztowna.
@mmaria
Kot Manitou?
Fotka z TT. Chyba egzamin z posłuszeństwa dla psów, być może policyjnych. Ale żelazne nerwy w tym wypadku pokazuje przede wszystkim kot.
A co do nagrań to jest też kompilacja nieudanych wycieczek na wysokości, tak że to nie zawsze kończy się dobrze tylko tym akurat nie ma się co chwalić.
Pff:)
Powinna być kara śmierci za nagrywanie takich filmików!
A widziałeś ruskie ciężarówki zwożące drewno w tajdze? Jak przejeżdżają przez rwące, roztopowe strumienie?
Po grani, po grani, po grani!
nad przepaścią bez łańcuchów, bez wahania!
Tu na trzeźwo diabli wezmą, zdradzi mnie rozsądek drań
W wilczy dół wspomnienia zmienią ostrą grań.
(...)
Na górze, na górze, na górze!
Chciałoby się żyć najpełniej i najdłużej
O to warto się postarać, to jest nałóg, zrozum to!
Tam się żyje jak za cara i ot co!
Na dole, na dole, na dole
Szklanka wódki i razowy chleb na stole
I my wszyscy tam i tutaj tłum rozdartych dusz na pół
Po huśtawce mdłość i smutek, choćbyś nawet co dzień walił głową w stół.
Po minucie oglądanie kompilacji filmików kończących się kalectwem czy śmiercią - nie wytrzymałem, wiedząc że oglądam rzeczywistą/pradziwą śmierć.
qiz, że kraj ekstremalny to jasne, samochody wiążą się z życiem - praca (ciężarówki z drewnem), transport, trzeba, nie ma wyjścia. A po dachach łazi się w wolnym czasie. Igranie z życiem, w świecie bez Boga tylko to zostaje z mocnych emocji.
Oglądam nagrania z ich dróg dla nauki, one pokazują jakich reakcji można się spodziewać. W Polsce większość z tych reakcji raczej nie występuje ale jak się przytrafi to lepiej przewidzieć.
A tak w ogóle w odniesieniu do nagrań z ruskich dróg to oni wrzucają to w internety dla zarobku jak sądzę, podpinają reklamy i nie tylko youtubowe ale też i własnych biznesów. I nie mają problemu z tym, że filmik jest w 100% rosyjski, jedni tłumaczą napisy inni w ogóle nie, najlepszy aktualnie kanał ma na tłumaczenie kompletnie wywalone. Kiedyś wpadłem też w taką czeluść youtube gdzie były kompilacje samych wypadków z udziałem ludzi. Dobry Boże co tam się dzieje na ulicach, to wjeżdżanie w pieszych na pasach (swoją drogą włażą na pasy nie patrząc na ruch!?) to jest najmniejszy problem, kondycja tego społeczeństwa jest naprawdę zła, nie wyobrażam sobie żeby u nas nikt nie zwracał uwagi na leżących na ziemi ludzi, kobiety, dzieci.
Jest też w tym łażeniu po dachach sądzę tęsknota za Wielką Rosją, o której wypowiadano się z szacunkiem i podziwem, która zadziwiała świat. Często zadziwiała bezsensem i głupotą działań ale z punktu widzenia Rosjan to nie było ważne, ważne że podziwiali a my Rosjanie coś zrobiliśmy największego na świecie. Zbudowaliśmy największą wirówkę do testowania pilotów? Zbudowaliśmy. Po co do 20G jeżeli przy 15 człowiek umiera (strzelam liczby). Bo tak, jest największa i jest nasza!
No i jest ten greps że "Rosja to nie kraj, to stan umysłu", i znudzony zblazowany świat podziwia Rosjan i zarazem się ich boi, bo jak mówią inne grepsy "groźny jest nie tyle ruski czołg co jego pijana załoga" oraz "ruskie drogi, najlepsza zapora przeciwczołgowa na świecie".
W tym Rosjanie są podobni do Niemców, czego by nie robili zawsze wychodzi to na chwałę Wielkiego Państwa.
Skąd zdjęcie? (po adresie jest na fejsboku) Poznałbym autora zdjęcia...
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Bardzo mi się nie podoba ten zwyczaj (zresztą wbrew prawu autorskiemu), z drugiej strony żal nie udostępniać, bo piękne.
Jeśli ktoś umie guglać obrazami, to może się doszuka autora.
" />
@michalrachon
To jest poziom upadku, zamiast z Joanną na Maderę z Rabiejem do Lublina.