Nie wszystko musi być opłacalne. Czasem wystarczy, że jest urokliwe, niepowtarzalne i przydatne. Już to kiedyś poddawaliśmy analizie. Dla mnie jest dobrą gimnastyką mózgu i języka, bo najlepiej gnębonienie odczytywać "na głos". Podziwiam Gnębona za kreatywność w słowotwórstwie. Trudno mi sobie wyobrazić ExC bez Gnębona.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
AnnaE napisal(a): Nie wszystko musi być opłacalne. Czasem wystarczy, że jest urokliwe, niepowtarzalne i przydatne. Już to kiedyś poddawaliśmy analizie. Dla mnie jest dobrą gimnastyką mózgu i języka, bo najlepiej gnębonienie odczytywać "na głos". Podziwiam Gnębona za kreatywność w słowotwórstwie. Trudno mi sobie wyobrazić ExC bez Gnębona.
Mam tak samo. Gnebon w bardzo twórczy sposób pokazuje czym jest internet. Narzędziem, nie światem. Kreacja, atokreacja, dystans, spojrzenie z boku, dyskrecja, bo Gnebon nikomu nie narzuca swojego sposobu narracji- inteligencja i oczytanie ubrane w zabawny sposób, zdejmujący z internetowego forum maskę śmiertelnej powagi.
Dość laurki, czasem mam ochotę napisać - Pisz po lucku, ale jak napisała Anna przyjemność z gimnastyki i radocha z formy zwyciężają Trzym sie Panie Gnebon.
trep napisal(a): Nie jestę w stanie zrozumić, jak można nie rozumić gnembonienia. Serio.
Natosz czeba zosteć proceforę. Une zes tegusz żyjo isz nie rozumio. Wtęczas mogo produkać wew nieskączonoś tejorje czegusz nie rozumio, dlaczegusz nie rozumio i czemusz tegusz nie czeba rozumić skorosz to gupota.
My zwykłe ludzie nie zaposiadywamy wynścia - szysko na ten tychmiast rozumimy aszkolwiek od tegusz czasę kce sie asz płakeć.
Ja na ten pszykład kiedysz tylkosz jakiegusz procefora wiency zrozumię to potym szloch mno wcząsa i ślozy mie leco dorodni jakosz groszek bodułel po czy złote puszka
A tu zgoda. Większość profesorów gneboni niemiłosiernie. Tak samo intelektualiści i erudyci. Im mniej osób ich rozumie tym mądrzejsi wydają się sobie i innym intelektualistom.
Rafał napisal(a): A tu zgoda. Większość profesorów gneboni niemiłosiernie. Tak samo intelektualiści i erudyci. Im mniej osób ich rozumie tym mądrzejsi wydają się sobie i innym intelektualistom.
Ja mam nawet ulubionego profesora: Marcin Król się zwie. Od wielu lat on żyje z tego, że nie rozumi oczywistych oczywistości.
Dla porządku i sprawiedliwości dodam że jednak bez profesorów obyć się nie można. Znaczy naród nie może. Statystycznie są znacznie mądrzejsi niż ludożerka no i warsztat mają naukowy oraz wiedzę zgromadzoną co jest warunkiem osiągnięć w skomplikowanym świecie. Dlatego musimy, ja z niechęcią i irytacją, znosić ich fanaberie. Nadal jednak problemem som gupie profesory jak Król, Hartman czy inna Środa. Nie da się nie zauważyć że większość z takich to humaniści. Bardzo podobni są w tym do artystów i innych celebrytów.
A może by tak powrócić do tematu wątku? Czy PiS może paść przez PADa? Oby nie okazał się w przyszłym roku młodszym Komorowskim. Wydmuszka Kidawa czy zombie Tusk mogą naprawdę z nim wygrać.
To jest dobre pytanie. Jakby był lepszy, w sensie lepszy co do szans wyboru, kandydat to trzeba by go zgłosić. Niestety chyba jest to niemożliwe. Musiałby tez być spełniony inny ważny warunek - PAD musiałby zrezygnować z kandydowania i poprzeć tego kandydata. To raczej niewyobrażalne. A bez Prezydenta Dobra Zmiana może się załamać. Może ugrzęznąć w niemocy.
AnnaE napisal(a): Najgorzej będzie, gdy zgłosi się kilkoro kandydatów z naszej strony i jeden ze zjednoczonego totalniactwa.
totalniactwo się tak nie zjednoczy (w sensie literalnym!), tak ja do Parlamentu Europejskiego (2019 wiosna) czy do Senatu (2019 jesień) - tam jednak były wielo-jednostki wystawione. A dziś SLD zwołało konferencję, że nie życzy sobie dowiadywać się z radia, że opozycja ma.... kandydata na marszałka Sejmu,..
Podniecają się wyborami prezydenckimi i dzielą się przyszłą władzą, a tymczasem jeszcze nowy Sejm i Senat się nie zebrały. Sprawy istotne na dziś, a bez dziś nie będzie jutra, to Marszałek Senatu i większość senacka oraz skład rządu czyli dogadanie w ramach Zjednoczonej Prawicy. Sprawy na jutro, a bez jutra nie będzie pojutrza, to obsada głównych stanowisk, szczególnie tam gdzie wakaty albo gdzie kadencje się kończą w szczególności sędziowskie i plan legislacyjny na dzień dobry oraz budżet na 2020 i podział pieniędzy. Sprawa ważna taktycznie to przebieg roku do wyborów prezydenckich - na ostro czy nie? Chyba jednak musi być na ostro bo totalna wyraźnie czuje że bez tego nic nie wskóra.Jedynym co mi przychodzi do głowy, a co mogłoby zapewnić jaki taki spokój w tym czasie to dogadanie się z PSL. Czy warto i czy jest taka szansa i za co?
Komentarz
Trudno mi sobie wyobrazić ExC bez Gnębona.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Gnebon w bardzo twórczy sposób pokazuje czym jest internet. Narzędziem, nie światem.
Kreacja, atokreacja, dystans, spojrzenie z boku, dyskrecja, bo Gnebon nikomu nie narzuca swojego sposobu narracji- inteligencja i oczytanie ubrane w zabawny sposób, zdejmujący z internetowego forum maskę śmiertelnej powagi.
Dość laurki, czasem mam ochotę napisać - Pisz po lucku, ale jak napisała Anna przyjemność z gimnastyki i radocha z formy zwyciężają
Trzym sie Panie Gnebon.
Nualesz do tegusz czeba zaposiadyweć pszeczyste polskie dusze. Internetowi boty za ruski mniesiomc tegusz nie podrobio.
Jeślisz Gnębą gnębaniomc pszypomina ludzią isz znajdywamy sie tukej nie w relalu ino w internacie to mogie chibasz zameldać wykonanie zadania.
bo trzeba czytać na głos!
proszszszsz
dołączać pliki audio
Romecku jak dołożyć audio?
jak dołożyć uobrazek już wiem
My zwykłe ludzie nie zaposiadywamy wynścia - szysko na ten tychmiast rozumimy aszkolwiek od tegusz czasę kce sie asz płakeć.
Ja na ten pszykład kiedysz tylkosz jakiegusz procefora wiency zrozumię to potym szloch mno wcząsa i ślozy mie leco dorodni jakosz groszek bodułel po czy złote puszka
Tylko byliśmy, jesteśmy, będziemy..., tak powinno być.
czy PAD padnie bez PiS/ przez PiS?
*
A dziś SLD zwołało konferencję, że nie życzy sobie dowiadywać się z radia, że opozycja ma.... kandydata na marszałka Sejmu,..
Sprawy na jutro, a bez jutra nie będzie pojutrza, to obsada głównych stanowisk, szczególnie tam gdzie wakaty albo gdzie kadencje się kończą w szczególności sędziowskie i plan legislacyjny na dzień dobry oraz budżet na 2020 i podział pieniędzy.
Sprawa ważna taktycznie to przebieg roku do wyborów prezydenckich - na ostro czy nie? Chyba jednak musi być na ostro bo totalna wyraźnie czuje że bez tego nic nie wskóra.Jedynym co mi przychodzi do głowy, a co mogłoby zapewnić jaki taki spokój w tym czasie to dogadanie się z PSL. Czy warto i czy jest taka szansa i za co?