"Z każdym dniem dowiaduję się coraz więcej i dochodzę do wniosku, że to, co się dzieje, to nie jest impeachment tylko ZAMACH, którego celem jest odebranie Władzy Ludowi, odebranie mu jego Głosu, jego Wolności, Religii, Armii, Muru Granicznego i praw nadanych przez Boga jako obywatelom Stanów Zjednoczonych Ameryki!"
Symbolicznie nareszcie jakaś korzyść prestiżowa. Właściwie tylko zaprzestanie upokarzania. Dobre i to, a najlepsze że może da jakieś pół procenta dla PiS w wyborach. A ja się zastanowię czy nie polecieć do USA w przyszłym roku turystycznie.
Niedługo po sankcjach na sery wina aparaty foto i części do samolotów POTUS wprowadzi zezwolenie na poruszanie się po amerykańskim niebie tylko dla amerykańskich maszyn
Ja jeszcze mam wizę, którą dostałem 8 lat temu z okazji konferencji w Athens. Ale upokorzenia nie czułem, bo stałem w "kolejce dla białego człowieka", z wnioskiem popartym przez instytucję.
A w jednej z wielkich polskich firm państwowych pracownicy jakiś czas temu dostali bonus od pracodawcy - wiza do USA za darmo. Wystarczyło tylko do ambasady pojechać, nawet papiery chyba za nich składali. Oczywiście wszyscy dostali, a ponoć dużo tego było. Jak się domyślam, taka akcja nie dotyczyła jednej polskiej polskiej firmy.
Jestem pod wrażeniem co mogą ludzie prawicy jeżeli się oddemagogizują, ktoś ich chwyci za ryj i da się im zabawkę w postaci władzy. Dlatego wrogiem nr 1 jest obecnie Konfederacja, nie możemy wrócić do Dnia Świra.
Nie sądzę aby to była cecha ludzi prawicy. Nie jestem też pewien czy PiS jest prawicą. To są, w swojej masie, patrioci i ludzie przyzwoici starający się o innych - o wspólnotę. Taki był przecież Piłsudski i jego ludzie - w większości socjaliści. Potrzebujemy patriotów u władzy. Najlepiej uczciwych patriotów i raczej własnie socjalistów, w sensie troski o dobro wspólne, a nie wulgarnych liberałów w sensie gloryfikacji egoizmu.
A ten Karoń to jakiś polityk czy może raczej jakby teoretyk? Bo Rafał zdaje się wyraźnie o polityce realnej pisał...
Podobnie jak każdy znad klawiatury doskonale wie, jak wygrać wszystkie wojny przegrane przez Napoleona, tak każden jeden doskonale się orientuje jak powinna wyglądać prawdziwie prawicowa i katolicka (nie to co ten "socjalistyczny" i nie-do-końca-katolicki PiS) partia.
Tylko jakoś urzeczywistnić jej nikt latami nie potrafi...
Rafał napisal(a): Nie sądzę aby to była cecha ludzi prawicy. Nie jestem też pewien czy PiS jest prawicą. To są, w swojej masie, patrioci i ludzie przyzwoici starający się o innych - o wspólnotę. Taki był przecież Piłsudski i jego ludzie - w większości socjaliści. Potrzebujemy patriotów u władzy. Najlepiej uczciwych patriotów i raczej własnie socjalistów, w sensie troski o dobro wspólne, a nie wulgarnych liberałów w sensie gloryfikacji egoizmu.
Rafał napisal(a): Nie sądzę aby to była cecha ludzi prawicy. Nie jestem też pewien czy PiS jest prawicą. To są, w swojej masie, patrioci i ludzie przyzwoici starający się o innych - o wspólnotę. Taki był przecież Piłsudski i jego ludzie - w większości socjaliści. Potrzebujemy patriotów u władzy. Najlepiej uczciwych patriotów i raczej własnie socjalistów, w sensie troski o dobro wspólne, a nie wulgarnych liberałów w sensie gloryfikacji egoizmu.
Kurwa, mój wpis nie o tym !
A o czym, znaczy ostatni akapit? No i czego się Kolega ciska?
- Nigdy w dziejach świata nie powstała cywilizacja, która ludzi traktowała tak dobrze, która doprowadziła do równouprawnienia narodów, kobiet i mężczyzn, praw dzieci, doprowadziła do daleko idących rozwiązań socjalnych, które służą słabszym. (...) To wszystko powstało w oparciu o chrześcijaństwo – zauważył.
Zdaniem Kaczyńskiego, zniszczenie chrześcijaństwa oznacza, że wszystko, co służy ludziom zostanie cofnięte, prawa człowieka staną się fikcją, ale oznacza to również zniszczenie wolności.
obok J. Bartyzela, Z.Herberta, S.Cenckiewicza, J.M. Rymkiewicza, W. Łysiaka, x. T. Guza i kogo tam jeszcze ten stary szczególarz Ebenezer wziął na tapetę
Kurwa, mój wpis nie o tym !
A o czym, znaczy ostatni akapit? No i czego się Kolega ciska?
Bo się zastanawiałem, czy nie wpisać "ogólnie rozumianej prawicy", ale doszedłem do wniosku, że tym razem już nikt tego tematu nie pociągnie, że to już wytłumaczone, że w sumie nie o to. A tu masz.
Po wtóre pokazuje, że niezgoda na niewolnictwo, wyzysk ponad miarę i współczujące miłosierdzie oraz tzw katolicka nauka społeczna to produkty myślowe i czyny wcześniejsze od tzw postępów ego świata.
O szacunku dla kobiet, które jest w chrześcijaństwie od początku, nie wspominam
Komentarz
POTUS podpisał zgodę pod przyjęciem Polski do Visa Waiver Program
Piękny i wielki kraj. Dużo będzie takich jak ja.
POTUS wprowadzi zezwolenie na poruszanie się po amerykańskim niebie tylko dla amerykańskich maszyn
Jestem pod wrażeniem co mogą ludzie prawicy jeżeli się oddemagogizują, ktoś ich chwyci za ryj i da się im zabawkę w postaci władzy. Dlatego wrogiem nr 1 jest obecnie Konfederacja, nie możemy wrócić do Dnia Świra.
Socjalizm tak
Wypaczenia nie
To ja wolę Karonia i katolicką naukę społeczną
Podobnie jak każdy znad klawiatury doskonale wie, jak wygrać wszystkie wojny przegrane przez Napoleona, tak każden jeden doskonale się orientuje jak powinna wyglądać prawdziwie prawicowa i katolicka (nie to co ten "socjalistyczny" i nie-do-końca-katolicki PiS) partia.
Tylko jakoś urzeczywistnić jej nikt latami nie potrafi...
- Nigdy w dziejach świata nie powstała cywilizacja, która ludzi traktowała tak dobrze, która doprowadziła do równouprawnienia narodów, kobiet i mężczyzn, praw dzieci, doprowadziła do daleko idących rozwiązań socjalnych, które służą słabszym. (...) To wszystko powstało w oparciu o chrześcijaństwo – zauważył.
Zdaniem Kaczyńskiego, zniszczenie chrześcijaństwa oznacza, że wszystko, co służy ludziom zostanie cofnięte, prawa człowieka staną się fikcją, ale oznacza to również zniszczenie wolności.
http://kompromitacje.blogspot.com/2019/03/karon-demaskuje-marksizm.html?m=1
http://kompromitacje.blogspot.com/2019/03/karon-demaskuje-marksizm.html?m=1
Przeczytałem połowę. No i ?
Bo się zastanawiałem, czy nie wpisać "ogólnie rozumianej prawicy", ale doszedłem do wniosku, że tym razem już nikt tego tematu nie pociągnie, że to już wytłumaczone, że w sumie nie o to. A tu masz.
Co, „no i”? Jeśli po tej wymianie maili Karoń jawi się Koledze jako sophos, to zezwalam, ale nie podzielam. Wsio.
Karoń Przewraca obraz tzw postępu. Po primo.
Po wtóre pokazuje, że niezgoda na niewolnictwo, wyzysk ponad miarę i współczujące miłosierdzie oraz tzw katolicka nauka społeczna to produkty myślowe i czyny wcześniejsze od tzw postępów ego świata.
O szacunku dla kobiet, które jest w chrześcijaństwie od początku, nie wspominam