Carly Fiorina pnie się do góry (to juz przeszłość) a z Hillary Clinton nic nie wiadomo...
i coraz bardziej mi się to podoba.
http://wpolityce.pl/swiat/265930-donald-trump-traci-poparcie-w-wyscigu-o-republikanska-nominacje-dogania-go-carly-fiorina
Ja na pewno nie spotkałabym się i nie rozmawiałabym z Putinem; już za dużo z nim rozmawialiśmyJeb Bush praktycznie bez szans.
— ripostowała Fiorina.
Zamiast tego - jak dodała - wzmocniłaby VI Flotę USA operującą na Morzu Śródziemnym, rozpoczęła budowę systemu obrony przeciwrakietowej w Polsce i przeprowadziła więcej ćwiczeń wojskowych w krajach bałtyckich.
http://wpolityce.pl/swiat/265930-donald-trump-traci-poparcie-w-wyscigu-o-republikanska-nominacje-dogania-go-carly-fiorina
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
http://www.advocate.com/business/equality-allies/2012/09/17/hp-equals-support
W wersji polskiej "Nie żałuję niczego. Wspomnienia" Carly Fiorina.
Otóż nawet biorąc poprawki na "pisz o sobie dobrze, bo nikt inny lepiej od ciebie tego nie zrobi", jest to niezwykła kobieta, a jej dokonania są imponujące. Bez zaplecza finansowego za to z mocnym kręgosłupem moralnym, głęboko wierząca i w przełomowych momentach modląca się "Ojcze nasz", zaczynała od posady recepcjonistki. Bardzo szybko awansowała i błyskawicznie, nawet jak na Amerykę, zdetronizowała Oprah Winfrei na miejscu najbardziej wpływowej kobiety w biznesie.
Wyciągnęła z dołka i całkowicie przeorganizowała HP, nadzorowała z powodzeniem największej w świecie fuzji firm informatycznych (HP+Compaq). W nagrodę zarząd zwolnił ją bez słowa wytłumaczenia - w książce Carly opisuje pokrótce dalsze, bardzo mało chwalebne, a nawet "prokuratorskie" losy członków tego zarządu.
Po przeczytaniu mam następujące wnioski:
1. Carly Fiorina zostanie następnym prezydentem USA.
Ta kobieta nic nie zostawia przypadkowi, zatem jest bardzo dobrze przygotowana i do kampanii i do pełnienia prezydentury. Miała czas, by opracować strategię, przestudiować "całą" politykę co najmniej ostatnich kilkuset lat (wcześniej studiowała historię i filozofię), a jeśli coś sobie postanawia, to od celu nie odstępuje.
2. To jest bardzo dobra wiadomość dla świata
To mówię ja - mmaria :-*
Ps. Miły drobiazg - nawet w tej wspomnieniowej książce zauważa istnienie Polski.
oczywista oczywistosc: kazdy wierzacy w Boga czlowiek, ktory ma jakie takie rozeznanie w historii swiata i Kosciola musi zauwazac Polske. i kazdy kto od Zlego pochodzi musi dazyc do jej zamilczenia na ...smierc.
W mojej ocenie - nie da rady.
Ocena, że HP nie może zaliczyć jej przywództwa do udanych całkowicie mija się z prawdą. Polecam książkę, bo w niej przytoczone są fakty, a nie tylko opinie.
Czy da radę - zobaczymy. Ja w każdym razie jej kibicuję.
Dziś napisała na fb o swojej walce z rakiem piersi i o wierze - zdobędzie miliony głosów kobiet.
mi sie tylko wydawalo, ze konstytucyjnie zdrowie danego kandydata jest przeswietlane. i w przypadku choroby kandydatura z automatu idzie sie walic.
JORGE>