Skip to content

Zwycięstwo

2456713

Komentarz

• Tak, przy 8% lewicy (co dawałoby 30-40 mandatów) przy wyniku 39,1% trudno o większość. PO miało lepszy % w 2007 r., podobny w 2011 r. i nie miało większości.
  • Ale macie racje, jeżeli ma być zrobiony wałek to szanse są teraz ogromne. Małe nieścisłości i PiS traci większość.

JORGE>
  • ale się cieszę!!!!
    hura!
  • celnik.mateusz napisal(a):
    A Korwin wreszcie się dorwał do koryta.
    No chyba jednak nie ?

JORGE>
  • Korwin jak nie przekroczy 5% to nie wejdzie
  • w którą stronę pójdą słupki?
    PIS przebije 40%?
  • No to wyjaśnijcie mi teraz, dlaczego się nie cieszymy ?

JORGE>
  • Nie chcę się jeszcze cieszyć, bo obawiam się, że coś wykombinują jeszcze.
  • JORGE napisal(a):
    Fejsbuk umarł. Ludzie są zalogowani i nic nie piszą. Pewnie zacznie się za godzinę.

JORGE>
    U mnie nasi powściągliwi w radości, lemingi podniecają się wizją Antyana w skórzanym płaszczu.....
  • Wszyscy machamy wyjeżdżającym z kraju.. :)

image
  • JORGE napisal(a):
    No to wyjaśnijcie mi teraz, dlaczego się nie cieszymy ?

JORGE>
    I płakać można ze szczęścia :)

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• JORGE napisal(a):
    celnik.mateusz napisal(a):
    A Korwin wreszcie się dorwał do koryta.
    No chyba jednak nie ?

JORGE>
    >3% dotacje dostanie, nie? I znowu ręce czyste, bo nie będzie musiał robić, a pieprzyć dalej będzie. No szkoda, miałem nadzieję że wejdzie i w końcu się skończy.

image
  • Zabawna sprawa, jeżeli Korwin będzie miał o 0,1% więcej PiS traci większość.

JORGE>
  • Nie. Będzie, ale niewielka.
  • jeszcze się nie cieszę - nie dowierzam
  • romeck napisal(a):
    Wszyscy machamy wyjeżdżającym z kraju.. :)

image
    :)
  • Na chwilę obecną PiS wygrywa nie tylko na Dolnym Śląsku ale i we Wrocławiu!
  • JORGE napisal(a):
    Zabawna sprawa, jeżeli Korwin będzie miał o 0,1% więcej PiS traci większość.

JORGE>
    5,1% przy małym rozproszeniu terytorialnym to może być dosłownie kilka mandatów, po 1 w większych okręgach, w skrajnym przypadku Korwin w warszawskim, Wipler w katowickim i Berkowicz w krakowskim.
  • Wystarczyły 2 występy Korwina w telewizorach na ostatniej prostej by roztrwonić to, co ugrał Wipler.
  • P. Spyra: Na Śląsku klęska komitetu Zjednoczeni dla Śląska (mniejszość niemiecka + ślązakowcy). A śląskiej Platformie zaszkodziła koalicja z RAŚ.
  • AM: Dziękuję Polakom, którzy mimo całej prawdy całą dobę wybrali zmianę.

image

:))
  • Kiedy dodać wyniki PO i .N już to tak słotko nie wygląda.;(
  • Sam wynik PO przygnębia...
  • DMC napisal(a):
    Kiedy dodać wyniki PO i .N już to tak słotko nie wygląda.;(
    Wygląda jak PiS 4 i 8 lat temu. Być może mamy już ustabilizowaną scenę polityczną - my 30-40%, tamci 30-40%, reszta w różnych konfiguracjach ok. 30%.
  • extraneus napisal(a):
    Sam wynik PO przygnębia...
    Mam jeszcze raz napisać kto stoi za tym wynikiem PO ? Ludzie, których kupili intratną pracą. Ich jest dużo.

JORGE>
  • edytowano October 2015
    Chwała Panu! +++

Wynik PO i N. kładzie się cieniem na mojej radości.
    Może we wtorek będzie to wyglądało ciut lepiej?
  • yanusson napisal(a):
    AM: Dziękuję Polakom, którzy mimo całej prawdy całą dobę wybrali zmianę.
    Cudowne :D

• Ja nie wierzę, że ludzi przy korytach jest aż ponad 20% głosujących. Ci kupieni materialnie to max 10%. Reszta to ludzie, którzy głosują na PO w celu zaleczenia swoich kompleksów. UW kiedyś to się nie udało, PO teraz tak. Myślę, że Los'owe "esteci" też do nich pasuje.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.