Skip to content

Zwycięstwo

1246713

Komentarz

• Tomasz Szymborski ‏@szymbor 28 sek.29 sekund temu
    NEWS - Dziennik Zachodni juz nie kocha PO. "Od zawsze" popierał PiS, tylko bali się siepaczy z RAŚ
  • Ostatnie podrygi zdechłej ostrygi ;-)
  • Zdradek już wzywa do zmiany przywódcy PO.
  • edytowano October 2015
    Wyniki wyborów late poll:
    PiS 238
    PO 135
    Kukiz 44
    Nowoczesna 24
    PSL 18

Zlew nadal nie wchodzi.

PiS już ma mniej, ale nadal ma większość

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Procentowo: PiS - 38.0, PO - 23.4, Kukiz'15 - 9.1, Nowoczesna - 7.2, Zjednoczona Lewica - 7, PSL - 5.7, KORWiN - 4.9, Razem - 3.9. Frekwencja wyniosła 51.6 proc. (sondaż Ipsos dla TVP i TVN).

JORGE>
  • Nerwowo jest, nie da się ukryć.
  • 1,1 % to chyba jak na tego typu badania duża różnica. W każdym razie, wszystko wisi na włosku. Najbardziej mnie zastanawia 4,9 % Korwina, bez zmian, nawet 0,1.

JORGE>
  • Bo teraz jest najważniejsze. Liczą głosy.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Bardzo nerwowo.
  • W zachodniopomorskim jednak wygrała PO.

JORGE>
  • Dobra, słuchajcie, nie ma co się stresować. 228 czy 238 to aż takiego znaczenia nie ma. Wyciągnie się parę łbów z innych partii. Trzeba będzie tylko pilnować dyscypliny jak Gosiewski.

JORGE>
  • 6:00 rano

PiS 37,7% 232 posłów (min. to 231!)
    PO 23,6% 137
    Kukiz 8,7% 42
    N. 7,7% 30
    PSL 5,2% 18
  • Czy głosy Polonii są już wliczone?
  • Coś mi pachnie padgatowką do odebrania PiSowi głosiów. 39, teraz 37, potem 35 i spadajta. Ale to już by był dla dziadków z KW bieg po brzytwie.
  • Zwłaszcza, że by nic nie dał. Nie ma szans na koalicję strachu, kilka głosiów od ciasteczek czy z PO się zawsze wyrwie. A jeśli nie, to następne wybory a w nich już PO tych 24% nie utrzyma.
  • Żadne "następne", bo ja tego nie przeżyję ;)
    Teraz mają rządzić i już!
  • Ale te następne wybory to za miesiąc. Tyle wytrzymasz.
  • mmaria napisal(a):
    Żadne "następne", bo ja tego nie przeżyję ;)
    Teraz mają rządzić i już!
    mam nadzieje, ze w wypadku koniecznych kolejnych wyborow zwiekszy sie liczba tych, ktorych ogarnie Swiety Wkurw i wtedy Swiety Boze POstkomuchom nie pomoze.

• peterman napisal(a):
    Coś mi pachnie padgatowką do odebrania PiSowi głosiów. 39, teraz 37, potem 35 i spadajta. Ale to już by był dla dziadków z KW bieg po brzytwie.
    Tyle, że wałki to na poziomie lokalnych komisji a nie PKW - widac to było bardzo dobrze przy samorządkowym "cudize PSL". Tak, ze z "urwacniem" paru procent niestety trzeba się liczyć...
  • A tymczasem Krakówek wybrał do senatu, z dużą przewagą, Fedorowicza i Klicha. Niby spodziewane, ale boli.
  • Czy ktoś może mi wytłumaczyć, dlaczego zawsze w kolejnych przybliżeniach wyników PiS-owi spada a innym rośnie?! Proste wyjaśnienie, że badanie EXP jest w wiadomych rękach jakoś nie trafia mi do przekonania. A jeśli nawet, to czy pierwsze wyniki exit-poll mają być sygnałem dla komisji wyborczych?
  • A tak w ogóle czym się różni metodycznie exit poll od late poll?
  • A gdzie podziękowania hę? należą się jak psu buda.

ja rozpocznę.

Dziękuję Niesiołowskiemu, Michnikowi, Lisowi, Wojewódzkiemu, Kopacz, Kidawie-Błońskiej, Paradowskiej, Żakowskiemu, wydawnictwu Agora, radiom ESKA i RFM FM, Telewizjom TVN TVP, Superstacja oraz wielu wielu niewymienionym tutaj a czynnie i ofiarnie działającym członkom za ich wieloletni trOOd i wkład w zapenienie zwycietwa PiS.

Dopisujcie miasta i wioski
  • O Miśku Kolega zapomniał. Miśku dziękujemy!
  • PiS wygrał, ale dopiero po uznaniu zasady Okrągłego Stołu. Zagrabione nie zostanie zwrócone, mordercy i zdrajcy nie będą osądzeni. Może na tym wyrośnie kiedyś Prawda, ja tego z pewnością nie doczekam. Nie chcę i nie potrafię uznać roszczenia szui i mordercy do równego z prawym i sprawiedliwym człowiekiem statusu. Szukam sobie zatem jakiejś nory a na wejściu do niej stawiam złego psa.

Polska na Dobrej Drodze!
  • edytowano October 2015
    extraneus napisal(a):
    PiS wygrał, ale dopiero po uznaniu zasady Okrągłego Stołu. Zagrabione nie zostanie zwrócone, mordercy i zdrajcy nie będą osądzeni. Może na tym wyrośnie kiedyś Prawda, ja tego z pewnością nie doczekam. Nie chcę i nie potrafię uznać roszczenia szui i mordercy do równego z prawym i sprawiedliwym człowiekiem statusu. Szukam sobie zatem jakiejś nory a na wejściu do niej stawiam złego psa.

Polska na Dobrej Drodze!
    Dobrze kolega myśli. I wcale nie ajronizuję. Czas na zejście ze sceny wraz z resztą statystów. Teraz juz graja inny spektakl. Ale może sie mylimy i będą gadać słodko a skazywać ostro?
  • 23, 45, 12, 16, 7, 34, dyscyplina dodatkowa 29

Jak się sprawdzi w tym tygodniu, to może odważę się na przewidywanie przyszłości w sprawach bardziej złożonych.
  • Wcale nie jest jeszcze przesądzone że ZLEW nie wchodzi.
  • extraneus napisal(a):
    Zaryzykuję twierdzenie, że Korwin przegrywa nie przez Hitlera, nie przez kalekie dzieci i nie przez wyznania o jeżdżeniu pod gazem, ale przez nadkwaśność, która nieleczona ujawnia się zawsze, gdy tylko mówi dłużej niż minutę i ten refluks wzbudza u widzów obrzydzenie ;)
    Kobity w ogóle nie chcą na niego głosować.
    Bardzo to dziwne, przecież każda by chciała z takim prawdziwym samcem, mrrrrrraaaau...
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.