Skip to content

Płonie Paryż

1235»

Komentarz

• No tak, ale ludzie zagłosują na brunatnych dlatego że rząd nie zachowuje się jak rząd i nie stawia tamy dla islamu.

Oczywista że tak! I o to własnie w tym chodzi. Faszysta, nazi i komunista to tylko stadia przepoczwarzania tego samego gada.

• starybelf napisal(a):
    Rafał napisal(a):
    Czy Koleżeństwo zna jakiegoś nieradykalnego muzułmanina?(....)
    Selim Chazbijewicz - prof. Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego.

Dżenneta i Mirosław Bogdanowiczowie z Kruszynian.
    Maciej Musa Konopacki, z Sopotu (mój powinowaty zresztą).

• Brzost napisal(a):
    starybelf napisal(a):
    Rafał napisal(a):

Rodzina Kryczyńskich
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Leon_Kryczyński
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Olgierd_Kryczyński

• fatuswombatus napisal(a):
    No tak, ale ludzie zagłosują na brunatnych dlatego że rząd nie zachowuje się jak rząd i nie stawia tamy dla islamu.

Oczywista że tak! I o to własnie w tym chodzi. Faszysta, nazi i komunista to tylko stadia przepoczwarzania tego samego gada.

Ale czy ta Lepę to gorsza od innych żabich rządów to nie wiem
  • raste napisal(a):
    fatuswombatus napisal(a):
    No tak, ale ludzie zagłosują na brunatnych dlatego że rząd nie zachowuje się jak rząd i nie stawia tamy dla islamu.

Ale czy ta Lepę to gorsza od innych żabich rządów to nie wiem
    Nie wiem, nie miałem przyjemności. Wystarczy mi wrażeń jakie dotychczas otrzymywałem od tenkrajowych rzontuf. Ale o gustach i tak się nie powinno dyskutować.
  • starybelf napisal(a):
    Brzost napisal(a):
    starybelf napisal(a):
    Rafał napisal(a):

Rodzina Kryczyńskich
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Leon_Kryczyński
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Olgierd_Kryczyński

No to super bo ja nie znałem. A czy ci nieradykalni muzułmanie odcinają sie od radykalnych ? Czy robia to w srodowiskach muzułmańskich? Czy przyczynili sie w jakikolwiek sposób do ich hamowania ?
  • Ja nie wiem czy oni w ogóle mają kontakty z radykałami. Żyją w swoim tatarskim światku.
  • Brzost napisal(a):
    Ja nie wiem czy oni w ogóle mają kontakty z radykałami. Żyją w swoim tatarskim światku.
    Wszyscy żyjemy w swoim własnym małym światku. Niestety zazwyczaj "wielki świat nieproszony", włazi z butami, w nasz spokojny zaścianek.
  • fatuswombatus napisal(a):
    Brzost napisal(a):
    Ja nie wiem czy oni w ogóle mają kontakty z radykałami. Żyją w swoim tatarskim światku.
    Wszyscy żyjemy w swoim własnym małym światku. Niestety zazwyczaj "wielki świat nieproszony", włazi z butami, w nasz spokojny zaścianek.
    Właśnie tak. Dlatego w obecnej krytycznej sytuacji tym czego oczekuj od umiarkowanych muzułmanów jest zdecydowane i publiczne oraz powtarzane zdystansowanie się od muzułmanów radykalnych czyli tak zwanych islamistów. Potrzebne są dowody ich umiarkowania. Jeśli rzeczywiście istnieje islam umiarkowany i jesli rzeczywiście islam jest religią pokoju w rozumieniu europejskim , a nie wedle jakiejś pokracznej i obcej naszej kulturze definicji, to powinni nam to dokładnie objaśnić. Jeśli tego nie uczynią to ich umiarkowanie jest funta kłaków nie warte i służy złej sprawie - kamuflażowi dla radykalnego islamu.
  • jak muzułmanie zorganizuja marsz przeciwko swym pobratymcom extremistą to będę skłonny uznac ze sa miedzy nimi róznice - na razie dla mnie sa ci oficjalnie wojujący a reszta to partyzantka, w ukryciu czekaja na sygnał i właściwy moment
  • edytowano November 2015
    Ja myślę, że "naszych" umiarkowanych muzułmanów, którzy żyją w naszej kulturze setki lat, nie musimy się specjalnie obawiać. Oni swoje historycznie udowodnili i nie ma sensu wyciąganie od nich kolejnych dowodów lojalności.
    Natomiast z tymi przyjezdnymi to już może być baaaardzo różnie. Nie wiadomo, jak się zachowają np. uchodźcy czeczeńscy...
  • krzychol66 napisal(a):Nie wiadomo, jak się zachowają np. uchodźcy czeczeńscy...
    A nawet wiadomo, gdy ma się świadomość, jak zachowują się w ośrodkach dla uchodźców wobec chrześcijan.
  • Z tego co wiem, nasi Tatarzy mają kosę z przyjezdnymi Arabami, na wielu płaszczyznach, od wahabizmu po golonko.
    Przy czym to przyjezdnych jest już więcej, nadto krur Saud ściąga młodych zdolnych Tatarów do swego krurestwa i tam im wykłada jak żyć, co oni w jakimś tam zakresie łykają.
  • Targalski w Republice dzisiaj mówił że służby francuskie znalazły ruski ślad w zamachach paryskich
  • to napewno pomyłka
  • Nie. Mówili szerzej o bardzo licznych powiazanich Rosji z Isia. Pozornie brzmi bez sensu, ale kto by tych kacapow zrozumiał.

A i jeszcze że ten samolot w Egipcie najprawdopodobniej wysadzilo FSB
  • Tradycyjnie, tak jak te domy w Wołgodońsku.
  • Nie ma żadnych dowodów, ale znając perfidię kagiebistów nie zdziwiłbym się ani przez moment gdyby w/w dwie hipotezy były prawdziwe.
  • raste napisal(a):
    Targalski w Republice dzisiaj mówił że służby francuskie znalazły ruski ślad w zamachach paryskich
    Targalski znalazł ruski ślad nawet w RKW. U Ewy Stankiewicz i Józefa Orła.

• Wiedzieliście, że każdy filmik "antyimigrancki" (np. reportaż z marszów antyimigracyjnych w Polsce) na Youtubie poprzedzony jest odpowiednią "reklamą", tj. propagandowym filmikiem "proimigranckim"? Kurwa mać, co za terror!
  • Aha. Czyli ma tendencje do przesady?
  • starybelf napisal(a):
    raste napisal(a):
    Targalski w Republice dzisiaj mówił że służby francuskie znalazły ruski ślad w zamachach paryskich
    Targalski znalazł ruski ślad nawet w RKW. U Ewy Stankiewicz i Józefa Orła.

Jeżeli to prawda, to raczej ma tendencję do kosmicznych odlotów. Podobne tendencje miewał niegdyś niejaki smok5
  • extraneus napisal(a):
    Wiedzieliście, że każdy filmik "antyimigrancki" (np. reportaż z marszów antyimigracyjnych w Polsce) na Youtubie poprzedzony jest odpowiednią "reklamą", tj. propagandowym filmikiem "proimigranckim"? Kurwa mać, co za terror!
    Módlmy się o małe Schengen. Wonczas terror albo zmaleje, albo go nie będzie.

• "Módlmy się o małe Schengen. Wonczas terror albo zmaleje, albo go nie będzie."

Nie wiem czy t ak czy nie. Ale także mi się jakoś radośniej zrobiło na sercu i duszy gdym usłyszał o rewolucyjnym zamiarze towarzyszy z zachodu.
  • I pomyśleć, że im się wydaje, że oni nas tym małym Schengen szantażują. :))

A ja się cały czas zastanawiam, kiedy rodacy-emigranci zaczną bardziej cenić bezpieczeństwo niźli mamonę i zaczną powracać na ojczyzny łono.
  • mmaria napisal(a):
    I pomyśleć, że im się wydaje, że oni nas tym małym Schengen szantażują. :))

A ja się cały czas zastanawiam, kiedy rodacy-emigranci zaczną bardziej cenić bezpieczeństwo niźli mamonę i zaczną powracać na ojczyzny łono.

Szybko.
    Dzieci sąsiadów wrócą, jak tylko w Polsce zaczną wypłacać 500 zł na dziecko.
    Poczucie bezpieczeństwa bezcenne.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• mmaria napisal(a):
    I pomyśleć, że im się wydaje, że oni nas tym małym Schengen szantażują. :))

jesli rodacy maja dzieci z tubylcami to nigdy bowiem panstwa tubylcow na to nie pozwalaja.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.