fatuswombatus napisal(a): No tak, ale ludzie zagłosują na brunatnych dlatego że rząd nie zachowuje się jak rząd i nie stawia tamy dla islamu.
Oczywista że tak! I o to własnie w tym chodzi. Faszysta, nazi i komunista to tylko stadia przepoczwarzania tego samego gada.
Ale czy ta Lepę to gorsza od innych żabich rządów to nie wiem
Nie wiem, nie miałem przyjemności. Wystarczy mi wrażeń jakie dotychczas otrzymywałem od tenkrajowych rzontuf. Ale o gustach i tak się nie powinno dyskutować.
No to super bo ja nie znałem. A czy ci nieradykalni muzułmanie odcinają sie od radykalnych ? Czy robia to w srodowiskach muzułmańskich? Czy przyczynili sie w jakikolwiek sposób do ich hamowania ?
Brzost napisal(a): Ja nie wiem czy oni w ogóle mają kontakty z radykałami. Żyją w swoim tatarskim światku.
Wszyscy żyjemy w swoim własnym małym światku. Niestety zazwyczaj "wielki świat nieproszony", włazi z butami, w nasz spokojny zaścianek.
Właśnie tak. Dlatego w obecnej krytycznej sytuacji tym czego oczekuj od umiarkowanych muzułmanów jest zdecydowane i publiczne oraz powtarzane zdystansowanie się od muzułmanów radykalnych czyli tak zwanych islamistów. Potrzebne są dowody ich umiarkowania. Jeśli rzeczywiście istnieje islam umiarkowany i jesli rzeczywiście islam jest religią pokoju w rozumieniu europejskim , a nie wedle jakiejś pokracznej i obcej naszej kulturze definicji, to powinni nam to dokładnie objaśnić. Jeśli tego nie uczynią to ich umiarkowanie jest funta kłaków nie warte i służy złej sprawie - kamuflażowi dla radykalnego islamu.
jak muzułmanie zorganizuja marsz przeciwko swym pobratymcom extremistą to będę skłonny uznac ze sa miedzy nimi róznice - na razie dla mnie sa ci oficjalnie wojujący a reszta to partyzantka, w ukryciu czekaja na sygnał i właściwy moment
Ja myślę, że "naszych" umiarkowanych muzułmanów, którzy żyją w naszej kulturze setki lat, nie musimy się specjalnie obawiać. Oni swoje historycznie udowodnili i nie ma sensu wyciąganie od nich kolejnych dowodów lojalności. Natomiast z tymi przyjezdnymi to już może być baaaardzo różnie. Nie wiadomo, jak się zachowają np. uchodźcy czeczeńscy...
Z tego co wiem, nasi Tatarzy mają kosę z przyjezdnymi Arabami, na wielu płaszczyznach, od wahabizmu po golonko. Przy czym to przyjezdnych jest już więcej, nadto krur Saud ściąga młodych zdolnych Tatarów do swego krurestwa i tam im wykłada jak żyć, co oni w jakimś tam zakresie łykają.
Wiedzieliście, że każdy filmik "antyimigrancki" (np. reportaż z marszów antyimigracyjnych w Polsce) na Youtubie poprzedzony jest odpowiednią "reklamą", tj. propagandowym filmikiem "proimigranckim"? Kurwa mać, co za terror!
extraneus napisal(a): Wiedzieliście, że każdy filmik "antyimigrancki" (np. reportaż z marszów antyimigracyjnych w Polsce) na Youtubie poprzedzony jest odpowiednią "reklamą", tj. propagandowym filmikiem "proimigranckim"? Kurwa mać, co za terror!
Módlmy się o małe Schengen. Wonczas terror albo zmaleje, albo go nie będzie.
Komentarz
Oczywista że tak! I o to własnie w tym chodzi. Faszysta, nazi i komunista to tylko stadia przepoczwarzania tego samego gada.
Maciej Musa Konopacki, z Sopotu (mój powinowaty zresztą).
Maciej Musa Konopacki, z Sopotu (mój powinowaty zresztą).
Rodzina Kryczyńskich
https://pl.wikipedia.org/wiki/Leon_Kryczyński
https://pl.wikipedia.org/wiki/Olgierd_Kryczyński
https://pl.wikipedia.org/wiki/Leon_Kryczyński
https://pl.wikipedia.org/wiki/Olgierd_Kryczyński
No to super bo ja nie znałem. A czy ci nieradykalni muzułmanie odcinają sie od radykalnych ? Czy robia to w srodowiskach muzułmańskich? Czy przyczynili sie w jakikolwiek sposób do ich hamowania ?
Natomiast z tymi przyjezdnymi to już może być baaaardzo różnie. Nie wiadomo, jak się zachowają np. uchodźcy czeczeńscy...
Przy czym to przyjezdnych jest już więcej, nadto krur Saud ściąga młodych zdolnych Tatarów do swego krurestwa i tam im wykłada jak żyć, co oni w jakimś tam zakresie łykają.
A i jeszcze że ten samolot w Egipcie najprawdopodobniej wysadzilo FSB
"Módlmy się o małe Schengen. Wonczas terror albo zmaleje, albo go nie będzie."
Nie wiem czy t ak czy nie. Ale także mi się jakoś radośniej zrobiło na sercu i duszy gdym usłyszał o rewolucyjnym zamiarze towarzyszy z zachodu.
A ja się cały czas zastanawiam, kiedy rodacy-emigranci zaczną bardziej cenić bezpieczeństwo niźli mamonę i zaczną powracać na ojczyzny łono.
Szybko.
Dzieci sąsiadów wrócą, jak tylko w Polsce zaczną wypłacać 500 zł na dziecko.
Poczucie bezpieczeństwa bezcenne.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia