Skip to content

Czy oni rozum stracili?

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
Powiedział Jarosław Kaczyński "Ala ma kota" i już przez wszystkie merdia leci oburzenie, jak on śmiał. Obraził wszystkie Alicje i koty, już byli premierzy ślą do Angeli Merkel list z przeprosinami.

To była dobra strategia, póki PO była u władzy - merdia zajmowały się nie tym, co władza robi, tylko tym, co opozycją mówi. Ale teraz władzę ma PiS. Można krytykować to, co robią. Jak na razie robią sporo.
«134

Komentarz

• edytowano December 2015
    No więc nasza (pisząc, z lubością smakuję każdą sylabę zaimka dzierżawczego) władza ma ostatnio niezłe tempo i kierunek. Nie wszystko robią perfekcyjnie i elegancko, ale to jest wojna, więc skuteczność stawiamy na pierwszym miejscu. Alleluja i do przodu.
    Uwaga autopromocja:

"JK brutalnie zaatakował niewinnego przechodnia na ul. Nowy Swiat rzucając mu prosto w twarz nasycone nienawiścią brutalne "dzień dobry". JK dobrze wiedział że godzina była juz późna i jego drwiąca odzywka była chamską próba podzielenia Polaków na tych co ciężko pracują do późnych godzin wieczornych nie widząc dnia, tym bardziej dobrego, i na tych pisowskich lizusów i obiboków dla których każdy dzień jest dobry by kogoś obrzucic obelgami."

A teraz do sedesu sensu:

Robia to co działało i to co umieją. Robią to co wymaga od nich ich własnoręcznie stworzoną "grupa docelowa".

A w ogOOle, czy ktos zauważył że w merdiach została kompletnie przełożona wajcha? hę?

Skończono z chamskim y niedemokratycznym napierniczaniem w opozycję. Przecież tak bardzo tego chcielismy, czysz nie?
  • Z okazji tego wątku ponawiam (już nie wiem po raz który) apel do Prezesa o stanowcze potępienie skoków na główkę ze szczytu pałacu kultury.
  • Tak mię naszło (również podczas wymiany myśli z MS-em na marszu), że może to wszystko było celowe ze strony Jarosława - wywołanie konfliktu na stosunkowo bezpiecznym odcinku, gdzie skoncentruje się cała siła wrażego ognia i pozwoli w spokoju przygotowywać kolejne niezbędne ustawy. Kiedy one przejdą, będzie jak u Mrożka: "za nim gonił przez pole bezradny Anioł Stróż, żeby dać mu bodaj haka".
  • @Brzost

takoz mnie sie zdaje, ze Premier Kaczynski prowokuje do jak najszybszego wystrzelania amunicji.
  • Nstępną razą upraszam pokornie Jarosława Kaczyńskiego, o porównanie pewnej grupy do szmalcowników, bo wizja redachtorów z Czerskiej z tabliczką 'Jestem Szmalcownikiem' pieści me zmysły ;)
  • Wcześniej czekam na tabliczkę "Jestem gestapowcem".
  • No ja właśnie myślę, że po to JK o tym gestapowcze wspominał.
  • Że słi kanalia?

• Przynajmniej dzięki temu Antoś działa w spokoju. A jak już pierdyknie, to będzie po ptokach.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• ms.wygnaniec napisal(a):
    Nstępną razą upraszam pokornie Jarosława Kaczyńskiego, o porównanie pewnej grupy do szmalcowników, bo wizja redachtorów z Czerskiej z tabliczką 'Jestem Szmalcownikiem' pieści me zmysły ;)
    a może coś o Judenratach i granatowej policji? ;)
    Albo... już widzę gazwybiaków z kartkami "Mój dziadek był w KBW" :)
  • Czekam na koszulki z napisem: Je suis Schultz.
    No co też Mania!
    Jadłam kanapkę z sałatką. Zwykła ściereczka nie wystarczy.

~X(

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Na pana Janusza zawsze można liczyć.
    image
  • Który to Janusz taki myślący inaczej?
  • A któżby? palikot
  • Na razie jest lepiej niż dobrze. Nie licząc dziwacznego (tak to nazwijmy) sondażu IBRIS, dającego komentatorom spore pole do popisu, czego by PiS nie robił nie wpływa jakoś specjalnie na nastroje. I tu mała uwaga: ludzie będą sarkać na metody i niektóre rozwiązania, ale to nie działa tak, że dnia na dzień przerzucą głosy. Oczywiście można by trochę więcej pozarządzać pozytywnymi emocjami, ale one są i zawsze będą nudniejsze (zresztą o ile Petru ma swoje pięć minut, to mi się wydaje, że może się on ustabilizować na poziomie circa 15% ostatecznie).
  • Rany julek....żydowina szmalcownik czuje się gestapowcem i do tego jest obrażony. A ja myślałem że groch z kapustą to danie na wigilię. A tu masz! Wypełniacz czerepa Janusza.
  • E tam, znowu głupoty wypisujecie, żeby tylko próbować racjonalizować głupotę palniętą wczoraj przez Jarro. Całkowicie niepotrzebnie zresztą. Tak jakby nie mógł olać tego cyngla z Wiertniczej, który za nim po korytarzu sejmowym latał i mu mikrofon pod ćwarz podkładał. Pisałem już Wam, że trzeba zawsze rozróżniać, czy wypowiadamy się na jakimś seminarium historycznym, gdzie mamy i czas i możliwości i publikę odpowiednio przygotowaną, żeby wchodzić w taki dyskurs i pogłębiać go faktami historycznymi, w tym przypadku z czasów okupacji niemieckiej. Czy też wypowiadamy się dla jakiegoś nocnikarza (bo przecie nie dziennikarza), który na pewno naszą wypowiedź wykorzysta i odniesie do bieżącej sytuacji politycznej. I tym niepotrzebnym chlapnięciem dziobem Jarro całkowicie przykrył ostre ale właściwe i uzasadnione przemówienie naszej Beatki. Dzisiaj w meRdiach nikt już o tym przemówieniu nie mówi, nawet "nasza" Republika. Za to każdy zastanawia się co miał na myśli Prezes i słowa oburzenia i potępienia wylewają się zewsząd, nawet już z mojej lodówki. To się nazywa strzelanie sobie w swoje dwa kolana na raz! Kurwa! Nic, ale to nic, niektórzy się nie uczą!
    ~X(
    Mukł olać. Ale to byłoby nie po chrześcijańsku. Nie należy olewać ciepłym moczem kogokolwiek.

Edenu

ja się też martwię ale nie tym co JK i PiS mówią lecz tym co oderwane od koryta świnie mogą zrobić. I jestem pawian że nic a nic cokolwiek by JK i PiS powiedzieli lub zrobili, lub nie, nie wpłynie na zachowanie tych co czują się gestapowcami. Oprócz rozwiązań ostatecznych i powszechnie uważanych za nie-demokratyczne, choć skuteczne.
  • fatuswombatus napisal(a):
    A w ogOOle, czy ktos zauważył że w merdiach została kompletnie przełożona wajcha? hę?

Skończono z chamskim y niedemokratycznym napierniczaniem w opozycję. Przecież tak bardzo tego chcielismy, czysz nie?
    Nie, nie, nie!
    Opozycja teraz rządzi. Ale to jest ciągle OPOZYCJA!
    Jak zauważył kol. los, wciąż (ich) media krytykują, co PiS (PiS + PBSz + PAD) powiedział.
    Czyli...nic się nie zmieniło.
    :)

• Mania napisal(a):
    Czekam na koszulki z napisem: Je suis Schultz.
    (jak pisać śmiech-przez-ściśnięte-usta-i-zęby by nie parsknąć żymłą w wursztem?))
  • Eden napisal(a):
    E tam, znowu głupoty wypisujecie, żeby tylko próbować racjonalizować głupotę palniętą wczoraj przez Jarro. ...
    A kolega znowu swoje...

Mało tego Kolego romeck, że nic się w tomacie mendy meRdialne nie zmieniło.
    Front Jedności Przekazu raz, że się skonsolidował znowu po chwilowym ogłupieniu związanym z nieoczekiwanym dla niego zwycięstwem Dudeła w maju, dwa napierdalanie w PiS zaostrzyło się po jego zwycięstwie październikowym i przybrało wręcz obecnie rozmiary nalotów dywanowych. A więc takich skomplikowanych operacji jak ta z TK nie robi się przy tak niekorzystnych okolicznościach przyrody, bo to misja samobójcza jest. Najpierw trzeba było spacyfikować meRdia, później roznieść na butach Jego Nadętość Rzeplińską.
    A już te bon moty Jarra z ostatnich dni o gorszym sorcie i to wczorajsze o współpracownikach gestapo, to strzały we własne kolana, dwa na raz.
    Wkurwiony jestem maksymalnie na te szkolne błędy, które popełnił PiS w pierwszych tygodniach władzy.
    Co oni myśleli, że te kurwy przestraszyły się tego zwycięstwa i strach je sparaliżował? Czy też, że pod wpływem strachu i stresu zewrą szyki i ruszą do frontalnego kontrataku? A możliwości mają praktycznie niewyczerpane, o czym dobrze wiedzieliśmy, z pomocą bratnią zagraniczną włącznie.
  • Kolego Eden spokojnie, zostawcie wkurw na ciekawsze czasy, które z pewnością nadejdą.
    Na razie PiS właśnie wygrało demokratyczne wybory, a to one decydują kto rządzi, nie sondaże czy decybele.
    Łatwość z jaką kilka osób pożegnało się ze stanowiskami świadczy o dużej sile przekonywania nowej władzy.
    Co by PiS nie zrobił zawsze się przyczepią i będą wrzeszczeć, a że szczyty absurdu już zostały osiągnięte (sprawa gestapo) wrzask przestanie być traktowany poważnie.
    Bratnia pomoc z zagranicy? Polacy kochają być pouczani, szczególnie przez Niemców.
    dentysta napisal(a):
    Polacy kochają być pouczani, szczególnie przez Niemców.
    G-E-N-I-A-L-N-E

^:)^ ^:)^ ^:)^
    Taką pieśń nawet mają na tę okoliczność do śpiewania
    Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz...
  • yanusson napisal(a):
    A któżby? palikot
    ... ten, co miał patroszyć Kaczyńskiego...
  • nowa forma uboju peowców: samopatroszenie.
  • Zazu napisal(a):
    ...samopatroszenie.
    ...samopetruszenie
  • A swojo szoso - załóżmy, że im się uda i zdestabilizują Polskę. Czego się po tym spodziewają? Że nałapią ryb w mętnej wodzie? Naprawdę uważają, ze mają dość ostre zęby i twarde łokcie a tych ryb wystarczy dla wszystkich? To znaczy, że są naiwni.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.