– Nie wytrzymam, muszę coś państwu opowiedzieć. Skoro uroczystość się już zakończyła to tak już bardziej na wesoło – powiedział Andrzej Duda. – Ta strzelnica jest realizowana ze środków na modernizację służb, z programu (…) na lata 2017-2020. W 2016 roku tuż przed Świętem Policji przyszedł do mnie ówczesny szef MSWiA Mariusz Błaszczak i mówi do mnie tak: słuchaj Andrzej, mam do ciebie taką sprawę. Wiesz, że trzeba zmodernizować policję i inne służby, bo sam wiesz, jak jest. Nie wszystko działa tam jak powinno, nie mają nowoczesnego sprzętu, który im jest potrzebny. Na to są potrzebne pieniądze, na remonty. (…) Pieniądze muszą się znaleźć, a ja mam problem, bo w rządzie mi mówią, że nie ma i nie chcą mi dać. Ale wiesz, wymyśliłem taki program modernizacji. Opracowaliśmy go już, przygotowaliśmy. No tylko nie mogę tego zrealizować. Jakbyś tak na tym Święcie Policji powiedział, że będzie taki program modernizacji, bo jak powiesz to już będzie musiał być. No i ja rzeczywiście powiedziałem. No i jest – wyjaśnił prezydent.
A jutro... W Lublinie odbędzie się konwencja programowa Prawa i Sprawiedliwości, na której zaprezentowany zostanie program wyborczy partii. Ma być to kolejny element kampanii i domknięcie tego, co zostało rozpoczęte konwencją w Katowicach.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
AnnaE napisal(a): Dziś PO przedstawiło nowe hasło wyborcze:
Jutro może być lepsze.
A jutro... W Lublinie odbędzie się konwencja programowa Prawa i Sprawiedliwości, na której zaprezentowany zostanie program wyborczy partii. Ma być to kolejny element kampanii i domknięcie tego, co zostało rozpoczęte konwencją w Katowicach.
Uwaga: Ten profil może zawierać nieodpowiednie treści To ostrzeżenie oznacza, że Tweety pochodzące z tego profilu mogą zawierać nieodpowiedni język lub obrazy. Czy na pewno chcesz zobaczyć ten profil?
Wiktor Orban, premier Węgier, wypowiedź w Radiu Kossuth, piątek 4. września 2020; źródło PAP:
Europa Środkowa jest w bardzo dobrej kondycji i patrząc na liczby oraz polskie wyniki gospodarcze zaryzykuję strategiczne twierdzenie, że za 10 lat Polska będzie nowymi Niemcami Europy.
dziś w GW, wt nr 246, w sumie dwie szpalty o śp. Wojciechu Pszoniaku
więc "cytaty o Polsce" z różnych wywiadów aktora, acz wszystkie z GW
Jarosław Kaczyński ma wokół siebie żołnierzy, miernoty. Z Jarosława Kaczyńskiego bije straszna nienawiść, którą musi skanalizować. (z Jackiem Szczerbą)
Kiedy Duda atakował wizerunek Polski za prezydenta Komorowskiego, udzielałem akurat wywiadu "Wyborczej". Powiedziałem, poczekajmy jaki będzie wizerunek Polski zs Dudy. No i mamy. (z Dorotą Wodecką)
Potrzeba nam dziś nowej generacji Michników, Modzelewskich i Kuroniów. (z Agnieszką Kublik)
Seweryn aktor też nawiązał we wspomnieniach do polityki:
Myślę też o tym, że był obywatelem tego kraju, który miał odwagę zsbierać głos w sprawach publicznych. Myślę o tym, jak bardzo żałował tego, co się dzisiaj dzieje w Polsce.
Komentarz
za stefczykiem
Eleganckie jednak
W Lublinie odbędzie się konwencja programowa Prawa i Sprawiedliwości, na której zaprezentowany zostanie program wyborczy partii. Ma być to kolejny element kampanii i domknięcie tego, co zostało rozpoczęte konwencją w Katowicach.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Jutro morze być lepsze.
*
https://wiadomosci.wp.pl/wybory-prezydenckie-2020-leszek-miller-komplementuje-adriana-zandberga-6449825883260545a
To ostrzeżenie oznacza, że Tweety pochodzące z tego profilu mogą zawierać nieodpowiedni język lub obrazy. Czy na pewno chcesz zobaczyć ten profil?
Tak, pokaż profil
Chyba że do władzy dojdzie totalna.
Wtedy nie.
"Konfederacja? - z ruskiej mąki nie będzie polskiego chleba... "
więc "cytaty o Polsce" z różnych wywiadów aktora, acz wszystkie z GW Seweryn aktor też nawiązał we wspomnieniach do polityki: