- Wiele osób śmieje się z "kibla za milion złotych", który stoi na rynku w Katowicach. Ale ja się nie śmieję, bo toaleta przypomina mi że jestem człowiekiem -
mówi Jarek, alkoholik w trakcie leczenia, bezdomny od 10 lat.
ode mnie: - powinno stać w tekście "na Rynku, bo to prawdziwy, od powstania miasta rynek - "kibel" sam w sobie jest OK, gorzej że naprawdę i same toalety z łazienkami i skwer przed budynkiem (w nim restauracja pokskiej sieciówki) okupowana jest przez lumpów; w środku miasta, które chlubi się, że jest "miastem ogrodów"
profesor Curtis L. Hancock Nasz Dziennik, 29.05.2021, Balsam na utrapienia Ameryki
Po drugie, Amerykanie muszą uznać tę prawdę, o której Polacy tak dobrze wiedzą, a mianowicie że choć polityka jest istotna, to w ostatecznym rachunku o wszystkim decydują więzy duchowe narodu.
"Znaleźli się ludzie, którzy dramat Holocaustu postanowili wykorzystać jako okazję do gry sądowej o duże pieniądze. Według ich planu Polska ma dziś płacić za zbrodnie nazizmu, który Żydów mordował, i komunizmu, który Żydów - wśród innych - wywłaszczył. Polska - kraj, który pierwszy powiedział "Nie" Hitlerowi i trwał w walce z nazizmem do ostatniego dnia, Polska, kraj zdradzony w Jałcie."
Kto to napisał? Adam Michnik, w 1999 r., na łamach "Gazety Wyborczej".
Ale też warto pamiętać co powiedział lord Acton: Nie targajta mnie za pejsy za to co powiedziałem 10 lat temu. Wtedy tak myślałem, dziś myślę inaczej. Z kim chcecie polemizować? Tamtego kogoś już nie ma, tempora mutantur, panie kochanku!
Jednak zawsze tym, którzy chcą wypłacić 65 miljardów dollarów, można powiedzieć, że w tej sprawie uważam to, co Adam i Radosław (Sikorski, miesiąc temu Węglarczykowi).
Radosław Sikorski, 16.08.2021, Onet Rano, rozmowa z red. Węglarczykiem:
– Nie rozumiem pana stanowiska, panie redaktorze. Polska miałaby za mienie swoich obywateli wypłacać odszkodowanie jakimś organizacjom, które mianowały się przedstawicielami byłych polskich obywateli? Niby z jakiej racji?
– To na jakiej podstawie miałyby być dokonywane przelewy i komu? Organizacjom ze Stanów Zjednoczonych, które palcem nie kiwnęły w sprawie polskich Żydów, czy Stanom Zjednoczonym, które już dawno wzięły pieniądze na odszkodowania dla swoich obywateli?
– W księgach wieczystych nie ma kategorii mienia katolickiego, protestanckiego, czy żydowskiego. To sprawa między państwem polskim a jego obywatelami, byłymi lub obecnymi. Czy Watykan ma prawo do mienia bezspadkowego zmarłych katolików w USA czy w Izraelu? Przecież to absurd
Dlatego jest tak ważne, by to Polacy wymordowali Żydów. Z jednej strony wszystkie te prawnicze kruczki a z drugiej zasada, że sprawca nie powinien dziedziczyć po ofierze.
Sejm, pn. 7.września 2021, debata nad wprowadzeniem stanu wyjątkowego.
Kosiniak-Kamysz kończy płomienne dziesięciominutowe przemówienie słowy (skierowane do PiS): K-K: Polska będzie bezpieczna. Polska będzie trwała dłużej, dużo dłużej, niż wasze rządy. I zobaczycie to wszystko...
Na to do schodzącego z mównicy marszałek Kuchciński: Trzy procent.
Mania napisal(a): Pies jest extra. Zero emocji, siła spokoju, refleks, inteligencja. Mój ulubiony Marszałek. Pani Witek- oczywiście też.
Kuba_ napisal(a): Pies to Terlecki, Kuchciński to Członek
Ponad dziesięć lat temu morderca 98 ludzi powiedział:
"Kiedy myślę o zmarłych, to uważam milczenie, skupienie i modlitwę za właściwsze zachowanie. Powiem po ludzku, wolałbym się nie urodzić, niż na grobach zmarłych budować swoją karierę polityczną."
Dziś cycata odżyła i dalej śmieszy, tumani, przestrasza jak nigdy.
Komentarz
za Nasz Dziennik, sob. 6.03.2021
- powinno stać w tekście "na Rynku, bo to prawdziwy, od powstania miasta rynek
- "kibel" sam w sobie jest OK, gorzej że naprawdę i same toalety z łazienkami i skwer przed budynkiem (w nim restauracja pokskiej sieciówki) okupowana jest przez lumpów; w środku miasta, które chlubi się, że jest "miastem ogrodów"
https://skrzynia.files.wordpress.com/2020/06/ndz-20210529-balsam-na-usa_1.jpg
https://skrzynia.files.wordpress.com/2020/06/ndz-20210529-balsam-na-usa_2.jpg
Na YT jest kilka zebranych "cytatów" w filmiki...
Przyszłoby do łbów, homofobkom genderosceptycznym jednym, skarżyć się że osoba o innej pigmentacji korzysta z toalety? Hę?
👣
🐾
🐾
To prawdziwe? Morderca - nawrócony? (Żałujący?)