Nie, on jest tylko narzędziem, takim papierkiem lakmusowym, przy pomocy którego Oni sprawdzają ilu idiotów mieszka na obszarze między Odrą a Bugiem. I niestety okazuje się, że całkiem spora ilość...
Dlaczego idiota? Gość jest nastawiony na robienie kapusty i służenie panom, którzy mu to umożliwiają. Po co mu wiedza o jakiś tam czasach króla Ćwieczka?
Nie idiota, tylko jakisi obcy, tzn. wygląda na wychowanego w niepolskim domu i nie wiadomo gdzie kończący szkołę podstawową i średnią, bo polscy maturzyści, nawet debile- pewne fakty mają zakodowane w świadomości, np. daty ważniejszych świąt itp. Nie znam tego życiorysu, ale facio wygląda na spadochroniarza zrzuconego cholera wie skąd.
Mania napisal(a): nawet debile- pewne fakty mają zakodowane w świadomości, np. daty ważniejszych świąt itp. Nie znam tego życiorysu, ale facio wygląda na spadochroniarza zrzuconego cholera wie skąd.
Takie luki powstają w drugim pokoleniu, jeśli rodzice byli wierzącymi członkami jakiejś sekty, np. komuchów.
Mania napisal(a): nawet debile- pewne fakty mają zakodowane w świadomości, np. daty ważniejszych świąt itp. Nie znam tego życiorysu, ale facio wygląda na spadochroniarza zrzuconego cholera wie skąd.
Takie luki powstają w drugim pokoleniu, jeśli rodzice byli wierzącymi członkami jakiejś sekty, np. komuchów.
tu wygląda na to, że i dziadkowie byli w tej sekcie, bo w tym gościu nie ma NIC polskiego. W przeciwieństwie do wielu znanych nam komuchów, w których odzywa się czasem polska krew. Dziadkowie i Babcie mają spory wpływ na wychowanie.
Petru to czystej krwi dziecko III RP, po co uczyć się polskiego albo historii jeżeli będę studiował ekonomie? Komuchy takich gaf nie robili, oni kumali czaczę, wiedzieli jak o różnych sprawach mówić żeby nie było śmiesznie. No, nie wszyscy, ci mniej bystrzy mniej. Tyle, że kazano mu (Petru) gadać to kamery więc ta jego durnota bardziej rzuca się w oczy. To dzisiejsze o konstytucji to ewidentny brak umiejętności gramotnego wysławiania się. Tak bardzo chciał dowalić Kaczyńskiemu że wyszło groteskowo. Oczywiście rodzi się pytanie czy nie zauważył, nie przeczytał przed klepnięciem... oczywiście że nie, po pierwsze po co - ja się nigdy nie mylę, po drugie - jak miał zauważyć jak to benzwał.
Mnie się wydaje, że w założeniu Rysio miał zebrać głosy młodzieży i debili i pomóc utworzyć rządzącą "przeciw PiS i Dudzie" koalicję. Wtedy nikt by mu "trudnych" pytań nie zadawał.
extraneus napisal(a): Mnie się wydaje, że w założeniu Rysio miał zebrać głosy młodzieży i debili i pomóc utworzyć rządzącą "przeciw PiS i Dudzie" koalicję. Wtedy nikt by mu "trudnych" pytań nie zadawał.
Kłerde, pamiętam heroiczne czasy Placformy i jakoś tam rozumiem że ktoś mógłby na nią głosiować. Ale .N? Wali ustawką od samego początku i to pod hasłem ochrony banksterów. Nie ogarniam, nie ogarniam. To jest partia dla milionerów i niedoszłych milionerów.
@Szturmowiec Kłerde, pamiętam heroiczne czasy Placformy i jakoś tam rozumiem że ktoś mógłby na nią głosiować. Ale .N? Wali ustawką od samego początku i to pod hasłem ochrony banksterów. Nie ogarniam, nie ogarniam. To jest partia dla milionerów i niedoszłych milionerów.
No właśnie dlatego. Lemingi z marginesu moralnego gwałtownie poszukują sprawnego złodzieja pod którego mogłyby się podłączyć. To że jest prymitywny i niedouczony to plus, bo podobny do nich. To że jest nieszczery i chciwy też. Liczą, że wygra bo już wygrywa w sondażach i merdiach, znaczy że jest popierany przez duże pieniądze, a o to chodzi.
Komentarz
"Quousque tandem abutere, Rysiu, patientia nostra"
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
@Szturmowiec Kłerde, pamiętam heroiczne czasy Placformy i jakoś tam rozumiem że ktoś mógłby na nią głosiować. Ale .N? Wali ustawką od samego początku i to pod hasłem ochrony banksterów. Nie ogarniam, nie ogarniam. To jest partia dla milionerów i niedoszłych milionerów.
No właśnie dlatego. Lemingi z marginesu moralnego gwałtownie poszukują sprawnego złodzieja pod którego mogłyby się podłączyć. To że jest prymitywny i niedouczony to plus, bo podobny do nich. To że jest nieszczery i chciwy też. Liczą, że wygra bo już wygrywa w sondażach i merdiach, znaczy że jest popierany przez duże pieniądze, a o to chodzi.