Drobne zmiany zaszły też w "Tygodniku kulturalnym" (TVP Kultura): tydzień nazad omawiali "Jadwigę" Kwaśnickiej a wczoraj w pełnym wymiarze wśród dyskutantów pojawił się Przemysław Skrzydelski z wSieci.
extraneus napisal(a): Drobne zmiany zaszły też w "Tygodniku kulturalnym" (TVP Kultura): tydzień nazad omawiali "Jadwigę" Kwaśnickiej a wczoraj w pełnym wymiarze wśród dyskutantów pojawił się Przemysław Skrzydelski z wSieci.
Największe zmiany są w metrze warszawskim. Jako przegląd tygodników dają "Lisweek", "Dorzecze", "Sieci w", "wprosta" i "Политика".
Eden napisal(a): Za darmo dają?? Wierzyć mi się nie chce...
Na wyświetlaczach :-) Swoją drogą przeoczyłem ten moment, bo rzadko jeżdżę metrem ostatnio. Do niedawna prawie wszystko było gazeta.pl. A jeszcze gorzej w SKM-ce bo tam same parówki na ekranie.
Nie tylko na telebimach dają. Już kilkukrotnie widziałem "pozostawione przypadkowo" na siedzeniu. Także w autobusach i tramwajach. Najczęściej linie w centrum.
Ciekawe czy nie. Ważne że w taki sposób docieraja Metrem i innymi darmówkami do pokolenia SB 60plus. jak kto ma czas to zapraszam na ten przykład na przystanek tramwayowy w stronę Pragi nad Metrem Ratusz Arsenał. Tam walka o schwytanie darmowej gadzinówki nie ustaje.
W związku z informacją opublikowaną w dn. 17 lutego 2016 r. przez portal „GF24 – Gazeta Finansowa Online” oświadczamy, że informacje te są nieprawdziwe, nierzetelne i wprowadzające w błąd.
Nie jest prawdą, że funkcjonariusze CBA weszli w dniu 15 lutego 2016 r. do mieszkania Michała Lisieckiego w związku ze śledztwem w sprawie nielegalnego nagrywania polityków. Nie jest również prawdą, że CBA dokonało przeszukania mieszkania w celu zajęcia nośników należących do Michała Lisieckiego. Funkcjonariusze CBA nie dokonali przeszukania mieszkania Lisieckiego ani nie zajęli żadnych przedmiotów. Nie było też żadnej „akcji CBA w pełnym rynsztunku" - jak relacjonowała „Gazeta Finansowa”. Jedynie dwoje funkcjonariuszy w ubraniach cywilnych w holu budynku spisało stosowny protokół. Na tym czynność zakończono.
Centralne Biuro Antykorupcyjne, wysyłając funkcjonariuszy do Michała Lisieckiego, działało na zlecenie Prokuratury Okręgowej Warszawa-Praga. Ta ostatnia podkreśla, że prezes PMPG Polskie Media nie jest w kręgu jej zainteresowania, a jedynie może być w posiadaniu dokumentów finansowych, poszukiwanych do postępowania w sprawie innej firmy. Jak informuje prokuratura, firma należąca do prezesa Lisieckiego dawno temu miała kontakty handlowe z tą spółką.
W imieniu spółki (-) Anna Pawłowska-Pojawa PR Manager PMPG Polskie Media
O 17.30 pierwsza część jakiegoś filmu z Magdalenki. Druga po 21-ej i to chyba na tvp info. Piszę "chyba", bo już niczego nie jestem pewna. Nie cierpię tvp info. Nic się nie zmieniło albo mam wyjątkowego pecha. Weszłam przed chwilą na moment, a tam Diana Rudnik i Celiński piorą ludziom mózgi, że te dokumenty to fałszywki i to wcale Wałęsie nie zaszkodzi, bo mit i zasługi, i takie tam.
Bardzo jestem ciekawa, co czuje Michnik. Czy w ogóle coś czuje? Mam na myśli uczucie wstydu. Na tym filmie był gwiazdą, dowcipkował, był bardzo krzykliwy, podlizywał się do generała. Ja czuję obrzydzenie. Bo o tym, że nas tam oszukali, wiedziałam wcześniej.
Komentarz
Przegląd prasy (w trójkowej kolejności!):
GazWyb - dwa nagłówki (MMorawiecki oraz Papież z Cyrylem)
Nasz Dziennik - jeden nagłówek
Gazeta Polska - jeden
Super express - jeden
Fakt - jeden
Nie od razu Kraków zbudowano
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Nowy szef TVP (całej) zmienia ramówkę TVP1 na dziś wieczór!
Wezewzwiązku z ujawniem zawartości Szafy Kiszczaka, o 22.20 będzie bajka dla dorosłych o Bolku, a potem pogadanka.
17.30 tvp info (celowo mała litera).