Skip to content

MeRdia mendialne

123468

Komentarz

• Aaadam ogłasza na pierwszej swojej Szmaty Załganej, że jest " Solidarny z Lechem"...
    Cyrylica napisal(a):
    Bardzo jestem ciekawa, co czuje Michnik. Czy w ogóle coś czuje? Mam na myśli uczucie wstydu. Na tym filmie był gwiazdą, dowcipkował, był bardzo krzykliwy, podlizywał się do generała. Ja czuję obrzydzenie. Bo o tym, że nas tam oszukali, wiedziałam wcześniej.
  • Tyle że jego ogłoszenia już nie mają takiej mocy sprawczej jak kiedyś. Zegar biologiczny tyka...
  • Najbardziej mnie zaintrygował Gmyz, który robi film dla IPN-u. Powiedział, że w filmie będzie informacja, która zaszokuje wszystkich. Dotyczy ona samej Magdalenki, że znajduje się całkiem gdzie indziej, niż wszyscy myśleli.
  • W sumie to trzeciorzędna informacja, ważniejsze jest co ustalali a nie gdzie.
    Swego czasu słyszałem jako pewnik, że "Magdalenka" mieściła się w jednostce wojskowej na tyłach mojego Instytutu w Sękocinie, czyli jakieś 2-3 km od Magdalenki "właściwej".
  • Michnik tam był z nadania kogoś mocniejszego niż tubylcze komuchy. Pamiętajcie o tym. Najcenniejsze figury były i są na sterowaniu bezpośrednim.
  • Nie byłam w stanie oglądać nagrań z Magdalenki. Obrzydzenie mnie zmogło po kilku minutach.
    I tylko smutek, że Lech Kaczyński brał w tym spektaklu udział.

Dzisiejszy tekstem MK bardzo trafnie podsumowuje http://kontrowersje.net/polska_jak_trawa_pomalowana_na_czerwono
    Mogę tylko dorzucić pytanie, dlaczego ciągle każe nam się w TV oglądać sprzedajne gęby Rulewskich, Celińskich czy innych Frasyniuków i słuchać ich załganych komentarzy?!
    Co z tą, podobno odzyskaną, telewizją się dzieje?!!
  • Tak, kumbatanci solidarnościowi wzbudzali we mnie tylko litość i jeszcze większe obrzydzenie niż tajsze z Politbiura. A śp. L. Kaczyński siedzący na skraju stołu przy którym zakąszano i popijano goudą... Zasmucający to widok doprawdy...
  • edytowano February 2016
    .
  • Śp. Lech Kaczyński, podobnie jak brat, to politycy, a jak się robi politykę, to przekazał nam Herr Bismarck. Śp. Lech Kaczyński nie opowiadał żarcików o je...eziorze g...gienazaret.
  • Edenie. Psia kostka. Polityka to nie zabawa dla wątłych panienek. To gówniana sprawa sprawowana w większości przez rzezimieszków wyzutych z jakichkolwiek objawów człowieczeństwa. To szambo z samego dna szamba. Ale czasem trzeba się w tym pobabrać aby było innym lepiej, tak jak i ktoś szambo wywieźć z dziury musi.
  • Ś.p. Lech K. był tam jako świadek historii, a zginął, ponieważ się wyłamał z układu.
  • Miarą upadku ducha i etosu Polaków jest to z ducha fornalskie poszukiwanie naszych elit (pismaki, historycy, nawet aktywiści sieciowi) uznania prawdy o Wałęsie i II PRL u PeKaWueNowców. Obrzydlistwo!
  • extraneus napisal(a):
    Miarą upadku ducha i etosu Polaków jest to z ducha fornalskie poszukiwanie naszych elit (pismaki, historycy, nawet aktywiści sieciowi) uznania prawdy o Wałęsie i II PRL u PeKaWueNowców. Obrzydlistwo!
    Kolega się myli, to nie Polacy, ale III pokolenie ubeków.

• edytowano February 2016
    /na boku/
    Donald Trump, na jednym z wieców o mediach w USA

... większość z nich, 70% - 75%, jest całkowicie nieuczciwa /absolutly disanest, oszukują na całego /absolutly scam :)/
    Max Kolonko ostatnią frazę (scam) przetłumaczył: to kompletne dno.
  • Radiowa Trójka
    poranna prasówka:
    Nasz Dziennik
    GazWyb
    Gazeta Polska
    RzeczyP
    SE
    Fakt
  • /z sąsiedniego wątku o Komisji Weneckiej sam się przekopiuję/
    ......
    TVP i PR jest w rękach po tej stronie*, więc nie będzie "totalnej wojny"

*na przykład:
    Polskie Radio odmówiło emisji spotu „Gazety Wyborczej” o Wałęsie i KOD-zie

„Gazeta Wyborcza” poinformowała, że Polskie Radio odmówiło emitowana spotu promującego jej sobotnio-niedzielne wydanie dołączonym z plakatem Lecha Wałęsy, który można zabrać na demonstrację Komitetu Obrony Demokracji. Według Polskiego Radia reklama została zgłoszona zbyt późno./romeck: hehehe/

Oraz:
    3,3 mln widzów obejrzało „Taśmy z Magdalenki” w Jedynce
    3,5 mln widzów obejrzało „TW Bolek” w Jedynce. ( a po filmie TVP Info pokonało TVN24.)
    za wirtualnemedia.pl

A także:
    Marek Czyż odsunięty od prowadzenia porannego pasma TVP Info.

Poranna oglądalność njusów:
    TVN - 7,9%
    TVP Info - 6,7%
    Polsat News- 2,44%
    czyli 3:2, nie jest źle
  • edytowano March 2016
    Gazeta Wyborcza, Łódź, 2.marca 2016

A mój brat idiota... (...) ...podpuścił idiotę ministra się w to wpuścił
    Brat,szkoła filmowa 1. marca 2016

Mój brat, jak idiota, dał się poduścić
  • dla tych co mają Fb

lub wklejam
    Maksymilian Rigamonti
    udostępnił post użytkownika Karolina Korwin Piotrowska.
    26 luty o 13:23 ·

Tak sie kradnie czyjas ciężka prace.

Karolina zdajesz sobie sprawe, ze ten fot. Screen z pudelek.pl bedzie Ciebie kosztowal cennik z Agencji Fotograficznej Forum x2 jako exclusive, kara za brak zgody na publikacje plus kara za brak podpisu autora, czyli mnie?
    Dziekuje!
    pryntskrin:image
    rozgorzała na Fb dyskusja , więc autor dołączył się
    Maksymilian Rigamonti Karolina Piotrowska,
    ja w ogóle nie jestem zdenerwowany, really! Ja się bardzo cieszę. Pudelek.pl zapłacił ciężką kasę za opublikowanie tej "słynnej już sesji". Onet.pl dostanie po prostu fakture od FORUM Polska Agencja Fotografów i już.
    ==
    Żeby było tragiczniej,
    autor wystawił też fakturę... Frondzie.pl!
    image

===
    w każdym razie puenta:

Karolina Korwin-Piotrowska zwolniona (z pracy dla Onet.pl) za bezprawne wykorzystanie zdjęcia
  • Słysząc nazwisko Ryj Gamonti odbezpieczam rewolwer.

Niemniej upiorzycy KKP należało się za całokształt jak psu micha. Równe 20 lat grania na moich nerwach.
  • Biją się między sobą. Jak to widzę po serduszku rozlewa mi się takie miłe, życzliwe światu ciepełko.
  • Kurski wywalił Rachonia.
  • Ale komuchów zostawił? Susznie, ma być plu-ralizm.
  • Ciekawe1, kiedy do JK dotrze, że powinien wywalić Kurskiego. Mam nadzieję, że czerwiec będzie ostatnim miesiącem prezesury tego kretyna.
  • wywalił nie do końca- Rachoń ma być twarzą stacji
  • Czyli przesunął z roli, do której się ani trochę nie nadawał, do roli, w której jest znakomity. Za brak precyzji należy zabijać.
  • Co nie przeszkadza, że zdania o panu Kurskim nie zmieniam. Może zamiast "kretyna" powinnam użyć innego określenia, ale brakuje mi cierpliwości. Po prostu po latach omijania szerokim łukiem telewizornii próbuję jakoś znowu się włączyć w nurt i być na bieżąco. Najczęściej kończy się to..., no źle się to kończy.
    Wywiad z p. prezesem wSieciach tylko mnie utwierdził w złej opinii na jego temat.
  • A może Kurski miał rację?
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    A może Kurski miał rację?
    że co?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.